joi, 10 iulie 2014

Ştiri presante

justitia basescu
Săptămâna care a trecut a fost punctată de câteva ştiri cu importanţă majoră pentru cel mai batjocorit cetăţean al Europei :
Vin alegerile, creşte leafa
Timpul trece, leafa merge, mai ales pentru cei de la CNADNR, Loteria Națională și primari, vorba aia, salariul românilor creşte prin reprezentanţi. Celor de la CNADNR le vor crește cu 150 lei. Interesant este că creșterea salarială este justificată prin protestele lucrătorilor care spun că diferențele între cei cu sapa și cei cu mapa era prea mare. Cum însă nu erau bani pentru pretențiile lor, guvernul a decis să le mărească salariul la toți, și celor cu sapa dar mai ales celor cu mapa. Ca o culme a nesimțirii, li se vor plăti sporuri celor care ”lucrează pe teren”, la repunerea în circulație a drumurilor blocate. Păi cum adică, nu e asta treaba lor? Adică îi plătim ca să repare drumurile, dar le plătim și spor ca să își facă datoria. Bun așa! Dar mai bun este pentru primari care își vor vedea salariile mărite cu 50%. Eeeeeeeeeeeeeeei, se apropie alegerile și cine se ocupă de mișmașuri și listele de vot ? Păi decât să dai milioane de sticle de ulei și kg de zahăr, sau biciclete, mai bine mărești salariul primarului, că doar el se ocupă de organizarea votării și cheamă oamenii la vor nu? Din banii primiți acum își poate permite să organizeze și el câteva ”spectacole artistice” cu mici și bere pentru simpatizanți și amatorii de troc, bere contra vot.
Paşi spre Poartă
Domnii Sorin Frunzăverde și Predoiu sunt plecați -separat -în SUA să milogească sprijin pentru candidatura la Cotroceni, unul pentru șefu, altul pentru el personal. Ce înseamnă tehnica domnule, ce înseamnă tehnica. Te sui în avion și în câteva ore ești la Poartă. Pe vremuri doritorii de caftan domnesc trimiteau solii călare sau își trimiteau copii zălog pentru firman, acum totul se rezolvă cât ai bate din palme. Mă întreb doar cu ce or zălogi, garanta, sau plăti acest sprijin cei din zilele noastre. Înainte era clar, firfirei, mahmudele, butoaie cu miere și brânză, fete pentru Serai și băieți pentru oaste. Acum s-o fi schimbat ceva?Probabil nu se mai dau bani, se dau surse. Fetele se duc singure în paturile spahiilor din Kogălniceanu, Caracal, Câmpia Turzii, sau oriunde s-ar afla ei, spahii Porţii, băieții sunt trimiși prin lege la luptă gata crescuți și antrenați, prin Afganistan, Irak, Bosnia sau unde mai cere Suleiman, în plus se pun la dispoziția slujbașilor împărătești și gazele de șist, aurul de la Roșia Montana, gazele din Marea neagră, bazele militare, Marea Neagră. Înainte se vedea imediat cine lipsea din familia domnitorului, deci ce a pus gaj pentru tron, acum, nu afli ce lipsește din țară decât după ce cade capul domnitorului, deci deja prea târziu.
Căpăţâna face, Căpăţână trage
Mai află românii că în cazul Bercea, singurul vinovat este Bercea și familia lui, probabil inclusiv tânăra botezată, pentru că a cerut să fie botezată de domnul Mircea și i-a pus viața și reputație în pericol. În rest toți sunt nevinovați. Mircea Băsescu, cel care a recunoscut că a primit bani, conform înregistrărilor, dar spune că nu pentru el ci pentru Căpățână, ca împrumut, învățat de nu știu cine face declarații prin care se contrazice singur. Încercând să îl înfunde pe Bercea, vine cu mailuri și declară că ”neoficial”a anunțat atât procuratura cât și organele de poliție că i se cere contra unor sume de bani să intervină în justiție, că este presat, stresat, de familia inculpatului să îl scoată din pușcărie, încă din 2011. Păi dacă este așa înseamnă că în momentul luării banilor știa pentru ce a primit banii, știa că nu e vorba de un împrumut, așa cum susțineau el și Căpățână. Deci domnul Mircea se auto-incriminează din nou. La rândul său domnul Căpățână, complicele și mâna dreaptă a domnului Băsescu declară că Voiculescu se află în spatele afacerii, că vezi doamne acesta a sponsorizat cu 1 milion de Euro această campanie împotriva președintelui. Păi să îmi fie cu iertare domnule Căpățână, când ai discutat și negociat cu Bercea primirea banilor și când spuneai că tu i-ai spus lui Mircea Băsescu că dacă nu se ține de promisiune și nu îl scoate pe Bercea din pușcărie, tu îți iei mâinile, unde era Voiculescu și unde îți era căpățâna? Ceea ce este cert este faptul că banii au fost luați, iar faptul că Varanul sprijină aceste dezvăluiri, poate chiar sponsorizează procesul nu are nici o legătură cu ceea ce ați făcut și cu vina domniilor voastre. Numai un tembel v-ar putea scoate din cauză, pe motivul că Voiculescu și televiziunea sa ACUMA sprijină eforturile avocaților familiei Bercea. Faptele vorbește domnule Căpățână.
Salvatorul Ponta
Mai află românii că guvernul și parlamentul au decis să salveze fundurile tuturor celor implicați în procesul Bercea, mai puțin ale familiei Bercea, în ciuda aparențelor. După ce s-a luat act de declarațiile domnului Băsescu cum că săracul de el, nu a fost informat de servicii cu privire la relațiile dintre Mircea și Mondial, și de declarația domnului Maior cum că SRI a trimis informații despre Bercea președinților României încă din 2001, dar exact despre relația acestuia cu Mircea Băsescu nu, ( DE CE NU, NU A SPUS DOMNUL MAIOR, DEȘI TOCMAI ASTA ERA IMPORTANT DE AFLAT) ambii au fost ”absolviți” de orice vină, nu mai discută nimeni pe marginea subiectului, domnul Ponta & Co au oprit motoarele și s-au întors la Nana, adică la frecții. Ba, mai mult, pentru că unii au sărit la gâtul SPP, domnul Ponta și domnul Dobrițoiu au gândit că ar fi bine să scoată și SPP-ul din culpă. Domnul Ponta ne povestește că SPP îl avertizează de fiecare dată când sunt în pericol el personal sau membrii familiei, deci nimeni nu poate învinui SPP în cazul Bercea. Logică de procuror. La rândul său, completând ideea premierului, domnul Dobrițoiu, șeful Comisiei pentru Apărare a Senatului , ne anunță că a primit raportul serviciilor și de aici rezultă că acestea nu au nici o atribuțiune în ceea ce îl privește pe domnul Mircea Băsescu. Mesajul celor doi oficiali este pentru media şi este clar: NU VĂ MAI LUAŢI DE SERVICII, CĂ ELE LUCREAZĂ, ŞI-AU FĂCUT DATORIA, AM VERIFICAT NOI. Păi nu am înțeles, dacă un terorist, îl răpește pe domnul Mircea Băsescu pentru a-l șantaja pe Traian, serviciile stau liniștite și nu intervin, pentru că nu au atribuțiuni pe persoana lui Mircea Băsescu? Oare legea 191/1998 ce spune despre asta? Păi atunci înseamnă că declarațiile susținătorilor prezidențiali și ale lui Căpățână cum că de fapt Bercea sau Voiculescu au urmărit să îl șantajeze sau să ajungă la Traian Băsescu, sunt simple fabulații,aberații, pentru că iată, serviciile au considerat că persoana președintelui nu a fost pusă în pericol, nu a fost vizată, şi de aceea ei nu au intervenit și nici măcar nu l-au înștiințat. Domnule Bercea. Domnule Voiculescu, iată cum vă pun la dispoziție oficialitățile statului apărarea în cazul de care sunteți învinuiți. Iată cum dintr-o lovitură, Ponta și Parlamentul îl scapă și pe Băsescu, și pe șefii serviciilor, dar și pe Bercea și pe Voiculescu. Neexistând pericol la adresa preşedintelui, neexistând informare sau acţiuni ale serviciilor vizavi de relaţia Bercea- Mircea Băsescu, nu există culpe pentru Bercea şi Voiculescu în ceea ce priveşte preşedinţia. Asta da lovitură de maestru.
Şi ne iar nouă greşelile noastre
Numai în România se întâmplă lucruri greu chiar de gândit în orice alt loc din lume. Aflăm bunăoară că unui copil i s-a greșit nota la bacalaureat, în loc de 8,10, i s-a dat 3.80.Cei care au revizuit nota la cererea familiei copilului, au declarat că lucrarea a fost corectată bine, dar s-a greşit la transcrierea notei. Oare? Păi dacă în loc de 8.10 i s-ar fi dat 3.10, ar fi fost de înțeles, 3 poate fi confundat cu 8 chiar și de Zegrean, dar toate cifrele sunt greșite și atunci ceva miroase urât. Bine însă că s-a corectat. Ce ne facem însă cu cazul Adrian Botez infractorul deosebit de periculos condamnat care trebuia să fie dus la închisoare din arestul preventiv, dar polițiștii în loc să îl ducă la penitenciar, l-au eliberat. Eliberat, Adrian, a tuns-o, că doar nu era prost să rămână în țară. Procuratura a deschis o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat, dacă greșeala este o greșeală de joc sau una ”forțată”, cu atât mai mult cu cât cei care de obicei primeau bani pentru eliberări înainte de termen, domnii Marian și Mircea au contractele suspendate. Ancheta mai trebuie să afle și dacă nu cumva polițiștii l-au confundat pe Adrian Botez cu Bercea Mondialul. Oricum, domnul Botez are toate motivele să își piardă urma fără a fi învinuit că a evadat, se poate da la fund și dacă va fi găsit cândva să spună că de rușine s-a ascuns sau supărat pe justiția din România a plecat din țară și nu a mai vrut să audă nimic despre sau din România. Dar dacă va fi găsit, nu ar fi exclus să dea statul român în judecată, sau poliția română care a greșit, pentru că dacă statul poate fi dat în judecată pentru o condamnare greșită, poate fi dat și pentru o eliberare greșită. Aşa că domnul Botez poate cere daune imense pentru speranțele date și apoi spulberate, pentru șocul pe care îl va avea la aflarea veștii că s-a comis o greșeală care l-a costat libertatea. Fără îndoială, la câte procese a pierdut justiția și statul român la CEDO, unul în plus nu va mai conta, dar va da culoare cazuisticii CEDO.
Justiţie surdă
Se spune că justiţia e oarbă. În România s-a dovedit că e chioară, adică mai deschide câte un ochi la cineva, mai inchide la altul, că doar aşa spunea parcă maestrul Zegrean, în asta constă măreţia legii la români. Mai nou am aflat că justiţia este şi surdă, nu numai chioară. În deja arhicunoscutul proces dintre Berseşti, partea ber a cerut instanţei audierea ca martor a tartorelui sescu pentru a se afla cât , ce şi de când avea ştiinţă despre şantajul la care era supus fratele său. Cerere justificată, ar fi spus orice judecător, şi binevenită pentru cineva care este nevinovat şi nu are nimic de ascuns. Numai că la noi măreţie legii constă în faptul că justiţia decide ea cum vrea ea sau cum vor puii lor, că nu e nevoie de martori, că dovezile pe care le are sunt irefutabile, refutabile sunt doar speranţele românilor că vom avea vreodată o justiţie. Aşa se face că această justiţie apleacă urechea doar la dovezile şi cererile care susţin ce vrea ea să asculte. Chioara, surdă, şchioapă, ciungă, justiţia noastră e măreaţă, e sublimă am putea spune, dar lipseşte cu desăvârşire.
They spy
Mai flăm din presa externă, că SUA au decis că nu se pot opri din spionat. Ce este interesant este că oficial, principial, conform legilor internaţionale, spionajul de orice natură este considerat o fapte reprobabilă, neconformă cu normele de drept internaţional, chiar un fapt ilegal de vreme ce spionii sunt condamnaţi urât când sunt prinşi.Ei bine, una e gardul şi altul leopardul. SUA a decis şi recunoscut în public, nu că spionează, ci că nu vrea să renunţe la spionaj, culmea în dauna unui stat pe care îl declară preţin, Germania. .  “Nu avem acorduri de nespionare cu nicio țară. Nu vom avea un acord de nespionare cu Germania  a declarat consilierul adjunct pe probleme de securitate națională al SUA,  Ben Rhode.  Halal pretinie, când tu te bagi în urechile şi gura prietenului mai ceva ca dinţarul. Dar când eşti mare şi tare, îţi permiţi să te ştergi la fund şi cu prietenii, şi cu legislaţia internaţională şi cu principiile onoarei,etc etc.
Mai sunt şi altele, dar ajunge, are şi românul limitele lui.
Ştiri presante

Un comentariu:

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.