marți, 22 aprilie 2014

Gladiatorii de la Pontul Euxin


Nu e bine domnule Putin
Aflu cu bucurie nemarginită că NATO îşi suplimentează avioanele destinate supravegherii spaţiului aerian românesc. Noroc că au avut grijă bravii noştri conducători şi miniştrii ai apărării să ne lase fără avioane, că altfel ne făceam de kko acuma, nu aveam unde să adăpostim toate avioanele NATO. Doamne, ce conducatori intelepti avem. Intre timp, Transnistria, un teritoriu situat între fluviile Bug și Nistru, care cuprinde partea de sud a regiunii istorice Podolia, ocupată de România în decursul celui de-al Doilea Război Mondial şi dat la caterincă Moldovei după destrămarea URSS exact pentru a putea manevra spiritele în zonă, îşi face datoria şi devine subiect de conflict. Transnistrenii cer alipirea de Rusia, după ce în 1990 se proclamaseră autonomi în cadrul Republicii Modova şi se cam conduceau singuri. Este adevărat , trăiesc şi români în acel teritoriu, la fel cum este adevărat că de când a intrat în stăpânire rusească a avut loc un masiv proces de dezrădăcinare, dar acesta nu este teritoriu românesc. Totuşi uite că domnii Ponta si Băsescu se fac că nu ştiu şi strigă în gura mare că vor să apere până la 1 teritoriul românesc. La ora două probabil domnul Ponta îl primeşte pe Duicu la sediul MApN, iar domnul Băsescu are tratament cu gheaţă la pahar. Nu vreau să fiu interpretat greşit, doresc apărarea cetăţenilor români oriunde şi în orice proporţie s-ar afla ei, dar Transnistria nu este teritoriu românesc , este doar un teritoriu pe care trăiesc şi români ŞI INDIFERENT CINE AR CONDUCE ACEL TERITORIU, NOI CA ROMANI AR TREBUI SĂ MANIFESTĂM ACEEAŞI GRIJĂ FAŢĂ DE SOARTA ROMÂNILOR DE ACOLO, ÎN ORICE MOMENT, NU DOAR ÎN PREAJMA ALEGERILOR SAU CÂND INTERESELE ALTORA O CER.
Este foarte interesant cum şi-au adus aminte cei doi conducători de Transnistria şi Moldova, după ce timp de 20 de ani s-au făcut că nu ştiu de românii de peste Prut , ba l-au mai şi mazilit pe Adrian Păunescu, cel care făcea prea mult zgomot cu Basarabia lui şi punea în pericol preluarea combinatelor siderurgice, afacerile AlRo Slatina şi Gazprom care au adus atâtea beneficii conducătorilor indiferent de partidul din care făceau parte. Acuma însă interesele SUA se lipesc de Ucraina, iar Transnistria este numai bună de introdus români prin zonă “pentru apărarea intereselor românilor” şi a “pământului românesc” Unde aţi fost până acuma domnilor Ponta şi Băsescu, până acuma nu v-a interesat soarta romanilor din Transnistria, pînă acuma de ce nu aţi invitat elevi români la televiziune sau la sediul preşedinţiei? Mi s e face greaţă când văd atâta prefăcătorie şi minciună afişate de conjunctură.
Domnilor Băsescu şi Ponta li se pare normal să ţipe la Putin acuma şi să ceară protecţie NATO pentru românii de peste Prut fără a lua în calcul însă că în numele aceluiaşi sentiment patriotic, Putin are dreptul să trimită trupele sale pentru apărarea intereselor şi drepturilor ruşilor din Transnistria. Şi uite aşa, românii sunt băgaţi la înaintare, SUA îi întărâtă pe cei doi guralivi să sară la jugulara lui Putin,promiţând sprijin aerian, dar nu de râzboi, doar de supraveghere, ceva cam cum a fost în Malvine, eventual să filmeze cum românii se bat cu ruşii în Transnistria, aşa cum se bat ucrainienii cu ruşii din Ucraina. Ba, ca să le arate că nu glumesc americanii l-au lăsat pe Ponta să se dea cu avionul şi să simtă şi el manşa între picioare, că de la un timp o simte numai în spate. Băsescu a refuzat oferta, motivând probabil că el dacă vrea să se înalţe, ia două pahare cu gheaţă şi nu îi mai ajunge nimeni la nas.
Ponta in aer
Aceşti doi mafioţi, corupţi mincinoşi şi incompetenţi, după cum se etichetează singuri unul pe altul spre deliciul presei internaţionale şi ratingul televiziunilor pupincuriste, nu mai au pic de decenţă, nici raţiune, fac declaraţii penale şi iau decizii idioate tranformând ţara în arenă de circ. Dar pentru că circul nu e suficient vor să o transforme şi în arenă de lupte şi facă din români  gladiatorii la care stăpânii euroatlantici să privească şi să parieze ca în filmele alea frumoase premiate la Hollywood. Până acuma românii au privit la circul dâmboviţean. De acuma, dacă inconştienţii vor continua să scoată porumbei fără să gândească, doar pentru a-şi mulţumi stăpânii şi a primi sprijin la alegeri, alţii vor privi la români, gladiatorii de la Marea Neagră aruncaţi de Ponta şi Băsescu în arena ucraineană.
Update :
Două veşti de ultimă oră mă conving  ce oameni de stat avem. Geoană, în căutare de sprijin pentru postul de preşedinte  anunţă că România ar trebui să aibă sau să devină baza NATO sau SUA permanentă. Alt degrabă vânzător de ţară, umblătoriu după  firman de căimăcănie. A doua veste este că la Geneva, SUA, UE, Ucraina şi  Rusia au ajuns la un acord pentru detensionarea situaţiei din Ucraina, acord care pomeneşte de turbulenţele din unele provicii din Ucraina, dar tace cu privire la Crimeea care astfel  s-a întors de unde a plecat, fără ca ruşii să tragă un glonţ. Mă întreb dacă nu cumva toată mişcarea asta a fost făcută de UE şi SUA pentru ca ruşii să îşi poată asigura stăpânirea la Marea Neagră fără intermediari. Trăiască diplomaţia, vivat democraţia!
PS: Aşa de amorul artei, amintesc cuvintele lui Traian care se autoinvita singur la masa negocierilor:
”În cazul în care se decide crearea unui format de negociere pentru soluţionarea tensiunilor dintre Ucraina şi Federaţia Rusă, urmare a acţiunilor din Crimeea, România trebuie să facă parte din formatul de negociere”
Declaraţie dată de domnul preşedinte pe data de 5 martie. Impresionantă clarviziunea, măreţ rolul jucat de România la aceste negocieri. CÂT PE CE ŞI NE BĂGA ÎN RĂZBOI, NUMAI CA SĂ FACĂ EL PARTE DIN FORMATUL DE NEGOCIERI SĂ SE LAUDE PESTE ANI CĂ A ADUS PACEA ÎN UCRAINA, AŞA CUM SE LAUDĂ PONTA CĂ S-A DAT CU F16.
http://www.mediafax.ro/politic/basescu-romania-doreste-sa-fie-parte-a-unui-eventual-format-de-negociere-pe-situatia-din-ucraina-12207752
Gladiatorii de la Pontul Euxin

2 comentarii:

  1. văzuși că și fătucile de la Deveselu poartă tricouri cu desktop negru și BIKINI cu inscripția HI BINI !?!
    (HIBINI = CAUZA PANICARDĂ CE A GENERAT DEMISIA YANKEYLOR LAC-ȚA)
    HI ...
    BINI !

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.