vineri, 11 aprilie 2014

Floarea-Soarelui Antonescu


Ponta si Antonescu  coabitează
Domnul Crin Antonescu simte din când în când nevoia să iasă în faţă. După spargerea USL şi descălecarea teatrală de pe calul Senatului, din când în când simte nevoia să fie băgat sau să se bage în seamă. Nu îl deranjează nici când sondajele de opinie mai mult sau mai puţin reale îl pun în coada listei pretendenţilor la tronul prezidenţial, important este să fie în atenţia presei, să se pună ceva despre el, bun, rău, nu contează, el merge pe strategia Zăvorencei, să iasă fum acolo.
De cele mai multe ori ieşirile sale se raportează la fostul co-partener VV Ponta. Nu iartă nimic, nu scapă nimic, convins fiind că va ajunge în turul doi alături de candidatul PSD indiferent care va fi acela. În goana sa după subiecte şi critici la adresa lui Pont, Adormilă uită că lumea are şi memorie, nu numai ochi şi urechi şi nu uită. O recentă declaraţie a domnului Blănculescu, unul din consilierii onorifici ai lui VVP, alături de Wesley Clark, îi provoacă domnului Antonescu indignare. Domnul Blănculescu, cu de la sine putere, sau puţin dirijat după metoda cotroceană unde consilierii spun şi fac ce nu are voie să spună sau să facă preşedintele oficial, se leagă puţin de poziţia oficială a României vizavi de criza din Ucraina şi cere o reacţie mai moderată şi mai realistă din partea oficialilor, care se bucurau în faţa tortului aniversar de pe 4 Aprilie din parlament ca şi când ar fi primit toţi câte o moştenire de la mătuşa Tamara. Iată cuvintele domnului Blănculescu: „Scutul antirachetă de la Deveselu şi, acum, escaladarea înarmării ţării noastre, prin prezenta manevra americană, nu fac altceva decât să contribuie la desăvârşirea calitatii de ţintă perfectă pentru România. Am constatat că un sentiment de fericire a cuprins patria, la anunţul acestei veşti, de parcă SUA ar fi anunţat că în România vor fi desfăsurate 600 de noi proiecte economice, generatoare de locuri de muncă şi prosperitate, asezonate de echipamentele industriale aferente. Cred că ar trebui să fim mai responsabili, chiar dacă acceptăm această nouă desfăşurare de forţe militare, măcar să o facem în linişte şi cu regretul aferent escaladării cursei înarmării în zona şi nu a celei economice, dătătoare de nivel de trai sporit”.
Personal sunt de acord în totalitate cu cele dpuse de domnul Blănculescu. Este ceva de bun simţ şi nu văd cu ce ar afecta asta relaţiile româno-americane. Dar domnul Antonescu a sărit ca opărit şi cere impetuos lui Ponta să îşi concedieze consilierul personal, uitând că acum o lună tot el îi cerea lui Ponta să nu se amestece în partidul lui şi să nu îi spună ce să facă cu oamenii din partid. Acuma domnul Antonescu de pe funcţia de preşedinte al unui partid aflat în opoziţie şi nimic altceva, începe să se teamă de stricarea relaţiilor cu partenerul strategic din cauza unei opinii a unui om fără o demnitate publică în stat. O să încerc să îi amintesc domnului Antonescu că cineva prin vara lui 2012, după ce şi-a tăiat singur craca de sub picioare şi a promulgat o lege a referendumului care cerea prezenţa de 50% plus unu, supărat că nu a ajuns preşedinte se dădea tare naţionalist şi critica dur politica SUA şi UE, pe domnii Gittenstein, Barroso şi frau Merkel pentru presiunile făcute şi sprijinul în păstrarea lui Băsescu la putere. Pe vremea aceea, domnia sa era preşedintele Senatului şi vorbea în această calitate. “Nu are nicio obligaţie România să fie rezervaţia în care se poate întâmpla orice, pentru că aşa le convine unora, care nu trăiesc în România, care nu plătesc impozite în România şi care nu suferă abuzurile pe care le suferă românii, începând cu batjocorirea acestui vot. Să îl ia în Germania doamna Merkel, Germania este o ţară mare, prosperă, să îi dea o bucăţică de pămând acolo lui Băsescu şi PDL-ului, să se joace acolo de-a Băsescu. În România, nu!”
Îmi permit să îi răspund domnului Antonescu, cu propriile sale cuvinte: “Domnul Blănculescu poate să creadă orice, nu o poate face în calitate de consilier al prim-ministrului.” A se înlocui cuvintele Blănculescu cu Antonescu şi “consilier al primului ministru” cu “preşedinte al Senatului” Încheiat citatul!.
Şi mai suferă domnul Crin de o amnezie cu aceeaşi ocazie. Al doilea subiect al domnului Antonescu, a fost cel legat de trecerea unor funcţii din MApN din subordinea ministrului apărării, în cea a primului ministr: ”Pe scurt, şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei va fi, conform acestei modificări legislative, urmează a fi numit direct de prim-ministru, până acum era numit de ministrul Apărării, cu avizul CSAT. De asemenea, Departamentul de Înzestrare al Armatei, care urmează a fi comasat şi cu cel de patrimoniu, era o direcţie generală, şi acesta condus – spune proiectul de lege – de un civil sau de un militar, urmează să fie şi conducătorul acestui departament numit direct de primul-ministru.”
Foarte interesant ceea ce spune domnul Antonescu aici, mai ales că nu uită să amintească : “Dacă îmi aduc aminte că acelaşi domn Victor Ponta a modificat la Ministerul de Interne organizarea, modificare în urma căreia nu ministrul de Interne mai numeşte şeful DGIPI, ci primul-ministru direct. Dacă adaug la asta, vedem, domnul prim-ministru vrea să numească direct şi şeful Poliţiei Române, pe care să-l facă secretar de stat, ajung la două concluzii: unu, că domnul prim-ministru doreşte într-o măsură mai mare decât oricare alt prim-ministru de până acum să modifice legislaţia încât toată puterea în zone foarte speciale, cu serviciu de informaţii din Interne, serviciu de informaţii din Armată, înzestrarea din Armată, şeful Poliţiei să depindă direct de persoana primului ministru; doi, nu mai are încredere nici în propriii miniştri”
Din ce în ce mai incisiv şi mai grijuliu domnul Antonescu. Corecte observaţiile sale. Un singur lucru a uitat să spună domnul Crin, ca să avem imaginea completă şi să vedem din ce postav are haina domnia sa, şi anume, când s-au întâmplat toate cele pe care le spune domnia sa acuma despre MI şi de când a fost iniţiat proiectul de modificare a Statutului Cadrelor Militare în care se face referire la schimbările de care se arată îngrozit acuma ? Păi toate s-au întâmplat pe vremea când domnia sa era coleg de guvernare cu domnul Ponta şi mai era şi şef al Senatului, aprobând modificările şi proiectele respective. Prin August 2013 eu scriam un articol legat de aceste modificări, dar domnia sa atunci dormea. Acuma s-a trezit brusc şi a văzut că Ponta vrea să îşi subodoneze anumite structuri şi să capete puteri sporite. NU SPUN CĂ NU ARE DREPTATE DAR PÂNĂ ACUMA, CÂT STĂTEAU AMÂNDOI ÎN ACEEAŞI BARCĂ NU A VĂZUT NIMIC? Ceea ce face domnia sa acuma nu este grijă faţă de starea României ci meschinărie, răzbunare, o încercare murdară de a da vina pe cineva pentru ceva ce au pus la cale împreună. Josnic gestul, parşivel e puţin spus, iar dacă domnul Antonescu are impresia că aşa va câştiga simpatia românilor, ori îi crede pe toţi uituci ori proşti, ori de aceeaşi teapă cu turnătorii, pentru că asta seamănă a turnătorie. Asta este tot ce puteţi face domnule Antonescu ? Cu asemenea apucături nu aveţi nici o şansă la Cotroceni pentru că nu mai e nimeni sigur că a doua zi nu îi veţi înfige şi dumnevoastră cuţitul în spate ca şi Băsescu, ca şi Ponta. Nu vă deosebiţi cu nimic de cei împotriva cărora vă declaraţi. Triste opţiuni pentru români. Din câte se vede, domnul Antonescu spune adevăruri numai la supărare. Ţine-l Doamne supărat tot timpul, poate aşa vede şi el ceea ce nu vede când e la putere.
http://www.mediafax.ro/politic/antonescu-sa-il-ia-merkel-pe-basescu-in-germania-sa-ii-dea-o-bucata-de-pamant-sa-se-joace-acolo-9968339
http://www.adevarul.it/stiri/actualitate/antonescu-Seful-informa-ii-al-armatei-va-fi-numit-direct-premier
http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/08/18/ministrul-dusa-a-invatat-sa-bata-din-calcaie-3-4908
Floarea-Soarelui Antonescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.