sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Alegeri la SCMD Craiova


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Filiala SCMD Craiova a avut azi adunarea generală având ca ordine de zi prezentarea unui bilanţ al activităţilor desfăşurate de la înfiinţare până în prezent, alegerea noii conduceri şi stabilirea delegaţilor care vor participa la CNR a SCMD la sfârşitul lunii, dar şi a mandatului cu care aceştia se vor prezenta în faţa forului suprem al sindicatului. Deşi conducerea sindicatului care se cramponează de putere ca Vadim Tudor şi nu vrea să accepte ceea ce ea însăşi a stabilit în documentele de înfiinţare a sindicatului, recomandase preşedintelui filialei să nu organizeze alegeri la 4 ani ci la 5 ani, pentru că aşa vrea domnul Dogaru, conducerea filialei a dat dovadă încă odată că respectă documentele legale, nu deciziile luate după ureche şi a organizat alegeri pentru o nouă perioadă de 4 ani. În urma alegerilor o parte din membrii biroului au obţinut un nou mandat de 4 ani, alţii si-au pierdut locurile sau nu au mai candidat. Au fost aleşi să coordoneze activităţile filialei în următorii 4ani următorii:
- Col .(r) Naon Ioan Mişu – preşedinte
- Col .(r) Lungu George-Secretar
- Comisar şef (r) Hoancă Ion -Vicepreşedinte
- Col .(r)Vâneaţă Ion- Vicepreşedinte
- Lt. Col .(r)Vasilache George- Vicepreşedinte
- Col .(r) Popa Marian – Vicepreşedinte
- Col .(r) Petroiu Gheorghe – Vicepreşedinte
- Col .(r) Vâlceleanu George- Vicepreşedinte
- Plt.Adj. (r) Şandru Constantin – Vicepreşedinte
După alegerea noului birou s-a trecut la propuneri privind delegaţii care vor participa la CNR de la Alba Iulia de la sfârşitul lunii şi a mandatului acestora.
Au fost propuşi şi aleşi să facă parte din delegaţie 4 persoane şi anume domnii Naon Mişu, Ion Marian, Vasilache George şi Nişulescu Constantin. În ceea ce priveşte mandatul acestora, filiala i-a mandatat să transmită câteva mesaje clare printre care acela că filiala nu va mai accepta ca filialelor să li se bage pumnul în gură, iar alţii să decidă soarta sindicaliştilor fără ca aceştia să fie consultaţi. Propunerile filialei se referă la :
- – schimbarea procentului de repartizare a cotizaţiei astfel încât filialelor să le revină un procent de 70% iar CD 30;
- stabilirea unui termen clar care să fie respectat privind modificarea statutului şi întocmirea ROF:
- clarificarea problemei contractelor cu casele de avocatură şi punerea în discuţie a departamentului juridic al CD;
- Discutarea mandatului actualei conduceri inclusiv a preşedintelui mergând până la propunerea schimbării acesteia conform procesului verbal de constituire al sindicatului din data de 25.05.2009 aşa cum reiese din Procesul verbal de constituire a sindicatului aflat Judecătoria 1 Bucureşti;
- Intrarea în legalitate prin menţionarea în registrul judecătoriei a tuturor schimbărilor şi deciziilor ce se iau în cadrul CNR privind statutul, regulamentul de ordine interioară, sediul sindicatului şi componenţa organelor de conducere;
Un alt aspect discutat şi stabilit s-a referit la strângerea relaţiilor cu toate asociaţiile militarilor şi formarea unei Uniuni Naţionale a Militarilor, care să cuprindă toate asociaţiile militarilor activi sau în rezervă, care vor dori să coopereze şi să lupte împreună pentru drepturile militarilor şi readucerea apărării ţării la poziţia şi forţa pe care a avut-o .
Aş adăuga ca un comentariu personal că acest obiectiv este cu atât mai necesar cu cât conform Cărţii Albe Apărării, gradul de operativitate a armatei a scăzut până la 40 % ceea ce face ca armata la ora actuală să nu fie în măsură să apere graniţele ţării. Vinovaţi de această situaţie se fac toţi cei care au condus ţara şi destinele armatei în ultimii 24 de ani, dar mai ales cel care în ultimii 5 ani a fost sub o formă sau alta la cârma armatei, domnul Gabriel Oprea , cel pe care conducerea sindicatului, domnii Dogaru şi Pricină în mod special nu se mai opresc din reevaluat, ajungând până acolo încât la fiecare comunicat nu uită să ridice osanale acestuia şi mai nou şi generalului de paie Onţanu ruşinea generalilor în rezervă. Dacă conducerea sindicatului, cei doi reevaluatori ăi iubesc atât de mult pe cei ce au adus armata în colaps să ne lase şi să treacă cu familii câţel şi purcel în tabăra celor care au făcut din armată obiectul bătăii de joc.
Conferinţa Naţională a Reprezentanţilor trebuie să discute cu foarte mare seriozitate acest subiect această ruşine şi starea deplorabilă în care a fost adusă armata activă şi în rezervă de când domnul Oprea se ocupă personal de destinele ei ca ministru al apărării sau vice-prim ministru cu îndatoriri pe apărare şi securitate naţională. Nu putem lăsa armata şi nici sindicatul la mâna unor iresponsabili, amatori, personaje intrate în armată pe filiera indirectă cu expertiză doar în dezinformare sau înaintate în grad pe criterii politice. Aşa cum domnul Oprea a reuşit să aducă armata la 40% stare de operativitate, la fel şi domnul Dogaru a reuşit să aducă sindicatul la 20% din cât era acum 2 ani şi cota e în scădere. Pe lângă cauzele obiective una din cauzele pierderii încrederii în sindicat este modul în care Dogaru, Pricină, Rînciog, Apostol, Bălan şi cei care se gudură pe lângă ei, au condus destinele sindicaliştilor.
E vremea bilanţului e vremea ca sindicatul să intre în legalitate şi să decidă dacă se înhamă la căruţa domnului Oprea şi Onţanu aşa cum vor Pricină şi Dogaru, sau încearcă să se înhame la greaua muncă de trezire a conştiinţei militarului şi redeşteptarea spiritului de camaraderie care a fost înlocuit în ultimul timp cu cel de gaşcă.
E vremea ca militarii  să decidă dacă vor să facă parte dintr-o armată cu coloană vertebrală sau din una cumpărată cu grade şi funcţii acordate pentru merite politice, indiferentă la capacitatea de luptă a armatei. Dacă vrem ca militarii activi să fie respectaţi, trebuie ca noi rezerviştii să dăm primii exemplu atâta vreme cât nu ne constrânge nimeni şi nimic şi să rupem cu cei care au devenit slugile celui care a adus armata în starea în care se află acum. Câtă vreme aducem mulţumiri lui Onţanu şi Oprea, armata ţării nu va mai fi armată, va fi un teatru de păpuşi iar rezerva armatei nu va mai fi rezerva armatei ci rezervaţia lui Oprea. Acesta este mandatul filialei Craiova.
P.S. Domnul Dogaru a postat pe blogul lui Rînciog  un mesaj către filiala Craiova cu ocazia “aniversării a 4 ani de existenţă”. Ca întotdeauna, domnul Dogaru dovedeşte că nu este documentat, filiala nu a sărbătorit nimic azi, mai este o lună până la momentul aniversar, dar la domnul Dogaru a devenit o obişnuinţă să vorbească nedocumentat şi să dezinformeze. Culmea culmilor, fusese invitat la alegeri dar nu a binevoit sa vină, ştia el de ce, deci nu se poate spune că nu fusese informat cu privire la activitate, dar ori s-a sclerozat de tot şi nu mai ţine minte de la mână până la gură, ori pur şi simplu minte aşa cum respiră, si dezinformează ca să nu-şi piardă antrenamentul.Şi ca să nu fie singur, ca un neuron în capul unui şef de sindicat, domnul Popescu Victor din Filiala 1 Arges  a sărit şi el să felicite filiala Craiova arătând încă odată că dacă răceşte Dogaru, el tuşeşte demonstrativ. Apropo de informare ne mai informează domnia sa, prezentânf faptul ca pe o mare realizare, că a prezentat nişte argumente comisiei de muncă din Camera Deputaţilor pe proiectul de modificare a legii 329. Păi până acuma ce au făcut? Şi se mai laudă domnia sa că a primit asigurări că se va răspunde pozitiv  la doleanţe. Aiurea. Legea a fost discutată în plen şi a fost trimisă din nou în comisii. Dacă îşi face cineva iluzia că asta este spre avantajul  nostru, se înşeală. COMISIILE SUNT DE REGULĂ FOLOSITE ATUNCI CÂND SE DOREŞTE ÎNGROPAREA UNUI PROIECT SAU SE AMÂNĂ UN RĂSPUNS NEFAVORABIL. Dar neavând cu ce se lăuda, domnul Dogaru se laudă cu asigurări. Ce face însă omul “infiltrat” în coasta partidelor, recte UNPR, ce face domnul Pricină, că ni se spunea că a fost trimis în UNPR ca să lupte de acolo mai bine pentru drepturile noastre. De când e acolo nu am primit nici un cuvinţel despre lupta sa pentru binele rezerviştilor în interiorul UNPR. Nu a reuşit să îl convingă pe domnul Oprea să mişte nimic , sau l-a convins Oprea pe el să tacă şi să facă ciocul mic ?Ale cui interese le reprezintă domnul Pricină, ale sindicaliştilor în UNPR sau ale UNPR în rândul sindicaliştilor ?
Alegeri la SCMD Craiova

Un comentariu:

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.