marți, 5 noiembrie 2013

Insomnii :Ţară la mezat

capii armatei romane
Aş vrea să pot să trec peste tot ce văd pe lângă mine fără să mă implic, fără să mă consum, fără să observ, fără se judec, fără să analizez, fără să fac conexiuni, aşa cum face marea majoritate a concetăţenilor.Aş vrea dar uite că nu mă lasă nu ştiu cine. Trec zilele pe lângă mine şi de la fiecare primesc câte o palmă exact când închid ochii şi mă fac că dorm. Nici nu ştiu de când nu am mai dormit, dar parcă cineva nu vrea să mă lase să mă odihnesc. Aşa sunt unii blestemaţi probabil, unii dorm şi când vorbesc alţii nici când dorm nu se odihnesc.
Uite raportul nu e raportul
Citesc acum câteva zile că a apărut pe piaţă un raport al unor specialişti britanici sesizaţi cu privire la Minele Romane din Roşia Montana şi zona masivului Câlnic propus spre sfărâmare de RMGC şi culmea, specialiştii au găsit 4 motive pentru care zona poate fi acceptată ca zonă de patrimoniu UNESCO. Era suficient un singur criteriu dar ei au identificat 4. Normal o asemenea veste ar fi de natură să bucure pe cei care luptă împotriva proiectului RMCG( a se reţine am spus proiectului RMGC nu mineritului), dar totuşi nu e suficient. Din punct de vedere istoric şi al interesului arheologic UNESCO, Roşia Montana poate şi trebuie să rămână aşa. Dar din punct de vedere al guvernului şi autorităţilor, mai va. Cine ne dă peste nas?Nimeni altul decât fostul ministru al mediului domnul Kelemen Hunor care pe data de 24 septembrie declara corespondentului MEDIAFAX că raportul întocmit în urmă cu trei ani pe tema vestigiilor istorice de acolo se află în posesia sa, şi nu la minister.Adică un fel de “cine e interesat, ştie pe cine să contacteze, negociem.”
“Raportul se află la mine şi la membrii echipei britanice care l-a întocmit. Asta a fost înţelegerea. Raportul îl păstrez, poate că îl voi publica la un moment dat”.
Tot domnia sa spune că raportul a fost prezentat şi Comisiei Naţionale de Arheologie, care a dat însă aviz favorabil, în unanimitate, pentru descărcare de sarcină arheologică a Masivului Cârnic.Aşa fusese ordin probabil.
Ce spuneau britanicii în acel raport? Spuneau că “peisajul cultural de la Roşia Montană este de o importanţă internaţională excepţională“, şi că minele romane de la Roşia Montană reprezintă “cel mai mai important complex de mine aurifere subterane din perioada romană cunoscut în lume”.
Frumos, dar degeaba, căci pe de o parte Comisia Naţională de ARHEOLOGIE A AVUT O ATITUDINE PUR SĂ SIMPLU CRIMINALĂ, aprobând descărcarea de sarcină, bineînţeles politic, aşa cum marii specialişti seismologi au ajuns la concluzia că cutremurele de la Izvoarele nu au nici o legătură cu sondele OMV din zonă.
Tot domnul Hunor mai declară, că nu se pot face demersuri pentru includerea Roşiei Montane în UNESCO împotriva voinţei autorităţilor locale, pentru că acestea trebuie să aibă grijă de un monument inclus în Patrimoniul Mondial şi să vină cu planul de management pentru monumentul respectiv, iar autorităţile locale din Roşia Montană s-au declarat, încă din 2010, împotriva acestui proiect.Deci sât sâc România sâc sâc cultura română, sâc sâc moştenire arheologică, nu vrea Hunor şi cu Barbu şi primarul din Roşia Montana şi gata. Actualul ministru al Culturii, cel cu luneta spartă şi onoarea devalizată sau invers, spunea că nu ştie nimic de nici un raport, că dacă ar exista aşa ceva, altfel s-ar pune problema şi bineînţeles că el nu ar da aviz în condiţiile în care există rapoarte care să declare zona de interes UNESCO. Uite că s-a găsit dovada, ce va face acuma domnul Barbu? Poate că şi dânsul, ca şi domnul Şova cu contractual Bechtel, “nu va găsi raportul original” chiar dacă domnul Hunor i-a spus că îl are. Mai este un aspect ciudat aici. De ce acel raport se află la domnul Kelemen Hunor şi nu la minister? A fost comandat personal din fondurile, la cererea şi în interesul persoanei Kelemen Hunor, sau la cererea ministerului şi în interesul statului roman? CUM ÎŞI PERMITE DOMNUL HUNOR SĂ PĂSTREZE ÎN SEIFUL PERSONAL DOCUMENTE DE INTERES NAŢIONAL CARE NU ÎI ERAU ADRESATE CA PERSOANEĂ PRIVATĂ CI CA MINISTRU AL CULTURII ? Sau dacă situaţia stă altfel, poate lămureşte domnul Hunor cine a cerut raportul şi în ce calitate?
Staţi liniştiţi tovarăşi!
Domnul Ponta tinde să îi întreacă pe Elţîn şi pe Bush, ambii celebrii prin gafele şi declaraţiile lor iresponsabile. Pe lângă faptul că dimineaţa spune una iar seara spune alta sau viceverţa , ceea ce spune devine bombă de presă aproape de fiecare dată.
Uitând în ce calitate vorbeşte, domnul prim ministru când este pentru proiectul RMGC, când împotriva, dând dovadă nu numai de inconsecvenţă ci şi de o inconştienţă de grădiniţă. Am înţeles că mic copil fiind i se spunea “ Micul Titulescu.” De ce nu o fi rămas mic Dumnezeule ? Priviţi declaraţie:
“Eu am fost împotriva proiectului Roşia Montana prima dată pentru că era susţinut de Băsescu şi am zis că, dacă îl susţine Băsescu, sigur e ceva rău.”
Apoi declară că a studiat proiectul, şi a văzut că merită promovat, dar nu îl va vota ca deputat pentru că a apucat să promită soţiei şi unui grup de prieteni că nu îl va vota şi “ eu sunt un om de cuvânt”.
De aici şi un copil de grădiniţă poate înţelege că avem în fruntea guvernului un individ pătimaş care ia decizii în baza unor porniri viscerale, fără nici o legătură cu realitatea obiectivă, că este mai legat de interesele sau promisiunile de familie şi de grup decât de datoria faţă de ţara pe care a jurat să o slujească.
În ceea ce priveşte chestia cu “eu mă ţin de cuvânt” îi amintesc faptul că a promis ţării, nu nevestei, că dacă va ajunge la putere nu va promova proiectul RMGC şi a mai promis că ÎN SECUNDA DOI va anula L-263 ADOPTATĂ FRAUDULOS PRIN FAIMOASA NUMĂRĂTOARE ANASTASE. Unde îi este cuvântul mititelului Tutilescu?
Să mergem mai departe.
PASUL1. Dacă îl urmăm, ajungem prin SUA unde a fost chemat de curând să lămurească problema investiţiilor americane pe care, la fel, promisese să le susţină şi implementeze, mergând până la demiterea şi trecerea sub urmărire penală sau a ANI a tuturor celor care fac opinie separată dar şi să dea seamă cu privire la neînţelegerile de natură juridică dintre el şi Băsescu. Ajuns acolo domnul Ponta cel care spunea că Parlamentul va decide soarta proiectului RMGC şi a celorlalte probleme legate de gazele de şist, schimbă foaia şi lăsând protestele şi parlamentul declară clar şi fără echivoc:
“Guvernul pe care îl conduc este foarte hotărât să sprijine toate explorările de resurse neconvenţionale” Mai e nevoie de traducere?
PASUL 2. Dar pentru că asta nu era de ajuns, domnul Ponta mai face o gafă, recunoaşte singur că la această oră justiţia este influenţată politic. Vorbind despre discuţiile avute cu Joe Biden Ponta a spus:
“Mi-a spus ca, pentru companiile americane, ideea de a avea o justiţie independentă şi eficientă este foarte importantă, lucru cu care sunt total de acord şi l-am asigurat că justiţia va fi din ce în ce mai mult scoasă din bătăliile politice interne (…) l-am asigurat că principalul obiectiv este de a nu mai băga vreodată justiţia în bătăliile politice. Sunt convins că acest lucru se va întâmpla din 2014″.
Cine cunoşte limba română, altcineva în afară de domnul Kelemen Hunor şi cetăţenii români de naţionalitate maghiară care vor ca românii să înveţe maghiara, ştie ce înseamnă expresiile “justiţia va fi din ce în ce mai mult scoasă din bataliile politice interne” şi “principalul obiectiv este de a nu mai băga vreodată justiţia în bătăliile politice”. Acestea cuprind în ele recunoaşterea faptului că la această oră justiţia se află sub patronaj politic şi că premierul ştie şi NU POATE SAU NU VREA ACUMA SĂ ÎNCETEZE ACEST SPORT SÂNGEROS, dar promite că din 2014 nu se va mai întâmpla. Şi aici a fost parşivel, a spus din 2014, nu în 2014, dar Joe Biden nu s-a prins. Din 2014 poate să fie şi 2015, şi 2025 şi 2055. Deci până acuma atât Băsescu, cât şi el, că despre ei este vorba, au influenţat politic justiţia. Merci mister prim ministru. Ce spuneţi de o moţiune de cenzură?
PASUL 3. Ponta în exces de zel, în dorinţa de a câştiga simpatia celor cu care a vorbit, a făcut două greşeli majore pentru care ar trebui pus în discuţia Parlamentului şi ar putea fi depusă o moţiune de cenzură. În primul rând pentru că şi-a depăşit un pic atribuţiunile, atunci când i-a spus lui Joe Biden că în 2015 România ar urma să se alăture țărilor care au recunoscut independenţa Kosovo. De ce a făcut această afirmaţie? Avea mandat sau atribuţiuni în ceea ce priveşte politica externă? Bineînţeles că nu. Atunci? Domnia sa ştia că Joe Biden dorea acest lucru, Kosovo este un proiect American un hatâr făcut arabilor dar Băsescu nu acceptase acest proiect gândindu-se la Transnistria şi chiar Harcov. Ei bine domnul Ponta a vut să supraliciteze, să îi arate lui Joe Biden că ceea ce nu a vrut să vândă Băsescu, vinde el. Dublă greşeală, odată pentru depăşirea mandatului şi atribuţiunilor şi doi pentru lovirea chiar în interesele naţionale şi neconsultarea parlamentului în acest subiect. Domnule Ponta, cine vă credeţi?
Cine e debil?
Adresându-se românilor, acelaşi dom Ponta, încearcă să ne sperie şi el cu ruşii, cu “duşmanii poporului”, aşa cum partenerii lui strategici au speriat lumea cu armele chimice ale lui Sadam şi cu teroriştii lui Osama, sau armele nucleare iraniene şi ne spune aşa la ureche că deţine şi el nişte informaţii pe care totuşi nu le poate dezvălui, căci dacă ni le spune va trebui să ne omoare, iar acele informaţii se referă la unele “interese din afara României”. Ia uite domnule de ce slujeşte domnia sa interesele Chevron şi RMGC, pentru că acelea NU SUNT DIN AFARA ROMÂNIEI. Nu e aşa că este kool să vii în faţa naţiunii să susţii interesele unor companii din afara ţării împotriva intereselor naţionale, aşa cum reiese şi din raportul privind Roşia Montana al unor istorici, dar şi al geologilor şi al Academiei Române dar să susţii că de fapt lupţi împotriva unor interese din afara ţării? ÎN CE LUME TRĂIM CU CINE CREDE DOMNUL PONTA CĂ VORBEŞTE CU ZGONEA?
“Evident că există interese, pentru unele dintre ele am şi date, de a nu exista o dezvoltare economică a României. Ca şi preşedintele ţării, ca şi anumiti miniştrii, avem acces la diverse lucruri care ţin de interese din afara României împotriva unor proiecte economice. Roşia Montana e unul dintre ele, dar mai sunt şi altele, mai importante. Nimeni nu vrea ca România să fie un mare producator de energie”
Domnule Ponta, dumneavoastră vă contraziceţi singur. Păi odată îmi spuneţi că cineva din afara ţării nu vrea ca noi să ne dezvoltăm economic, dar mergeţi în afara ţării pentru a vă ploconi în faţa unor astfel de interese. Apoi spuneţi că “nimeni nu vrea ca România să fie un mare producător de energie” dar ne cereţi să acceptăm să ne exploateze rezervele alte companii care ne lasă şi nouă un 6% din ceea ce se obţine. DOMNULE PRIM MINISTRU, VREŢI SĂ MĂ CONVINGEŢI CĂ CEI CARE IAU 94% ŞI ÎMI LASĂ MIE DOAR 6% VOR CA EU SĂ DEVIN UN MARE PRODUCĂTOR DE ENERGIE? DACĂ ASTA VREŢI SĂ NE CONVINGEŢI NE CREDEŢI MAI DEBILI DECÂT NE FACE DOMNUL ANTONESCU. Nu sunt chiar atât de debil încât să cumpăr ceea ce vreţi să îmi vindeţi şi cred că România nu va deveni producător de energie, ci doar donator de resurse energetice, nici măcar exploatator de resurse, pentru că alţii le vor exploata, alţii le vor converti şi le vor vinde, noi vom primi doar redevenţe de 6%. Şi atunci cu ce se schimbă situaţia României, cu ce o avantajează că îşi pune resursele la dispoziţia altora? Asta înseamnă independenţă energetică? Pe cine aburiţi domnule Ponta?
Nema flota, nema pavilion maritim
Până acuma plângeam că nu mai avem flotă. Ne dădeam de ceasul morţii că avem pavilion românesc şi nu avem ce ţine sub el. Gata, guvernul Ponta a rezolvat problema. A nu, nu a înfiinţat altă flotă, a vândut şi pavilionul, ca să nu mai plângem după flotă. Păi să mai spună cineva că asta nu e coabitare. Eugen Olteanu, numit pe data de pe 12 septembrie 2012 în funcţia de Director al Autorităţii Navale Române, semnează în ziua numirii un contract de agenţie prin care statul român cedează pavilionul maritim pentru o perioadă de 30 de ani firmei Ilvana Holding Limited, înfiinţată cu o lună mai devreme, în Cipru. Se poate spune că şi înfiinţarea firmei şi numirea lui Olteanu au fost programate, au fost făcuţi unul pentru altul.
Contractul este secretizat prin grija aceluiaşi Olteanu şi nu degeaba. În el sunt prevăzute facilităţi şi obligaţii faţă de comapnia cipriotă, ca şi în cazul Roşia Montana, prin care statul roman se obligă să acorde toate avizele şi facilităţile pe care firma le va cere.
” Pentru a-şi demonstra buna voinţă, ANR trebuie să acorde în mod corespunzător toate aprobările, acordurile, documentaţia şi alt sprijin solicitat de Agent. În acelaşi timp, se mai obligă să protejeze statutul juridic al firmei cipriote “în calitate de titular al drepturilor exclusive ale agentului, în special prin epuizarea oricăror căi de atac şi a altor instrumente în conformitate cu legislaţia relevantă de a opri orice activitate care încalcă sau poate încălca drepturile exclusive ale agentului”
Deci nu numai că ne cedăm drepturile naţionale unei companii private abia înfiinţată, dar trebuie să mai şi dovedim “bunăvoinţă” faţă de ea, şi să “acordăm toate aprobările , acordurile documentaţia şi alt sprijin solicitat de agenţie” . Acest gen de “bunăvoinţă” este acordată standard şi către RMGC şi Chevron şi tuturor celor care vor să ne fure contra unui comision.
Cum funcţionează contractul? Simplu: Armatorii care vor să îşi înscrie navele sub pavilion românesc, administrat de firma Ilvana, vor plăti o taxă de bază de 6.000 euro, plus o taxă variabilă calculată în funcţie de greutatea vasului. România va câştiga 1000 de euro pentru fiecare navă care se va înscrie sub pavilion românesc, deci a şasea parte din taxă, indiferent de tonajul sau pescajul navei, dar poate să nu primească nimic, pentru că tot în contract se prevede că aceşti bani se vor da numai după ce se vor înregistra peste 200 de nave, până atunci nimic. Deci dacă nu se înregistrează 200 de nave, România nu ia nimic. Ce spuneţi, bună afacere nu? Ceva cam în genul Bechtel ,RMGC, Chevron, etc. Aşa face guvernul român contractele. Pricepeţi acuma de ce contractele sunt secretizate?
Atenţie, nu călcaţi, sonde!
Pe o hartă oficială a Institutului Geologic Român, hartă care cuprindea locurile de interes ale companiilor interesate de petrolul şi gazele românilor reieşea că mai mult de două treimi din ţară este déjà amanetată iar harta nu era completă pentru că din alte surse au mai apărut şi alte puncte mai puţin popularizate. Se spune că sarea se împacă foarte bine cu petrolul deci unde au existat ocne sau zăcăminte de sare musai să fie şi petrol. Dacă e aşa, nu ştiu dacă vom mai putea călca pe undeva fără să dăm peste sondele “investitorilor”, în curând nu vom mai avea unde să stăm, pentru că guvernul Ponta, în mărimimia sa se va oferi să dizloce toate persoanele care vor suferi în urma “cutremurelor natural” care vor avea loc din ce în ce mai des în din ce în ce mai multe locuri pentru a lăsa companiile care vor să ne scape de gazul rus, să scoată un profit din care să ne dea şi nouă un 6%.
Ia D’acia!
În noiembrie 2012 aflăm din informaţia Yahoo, că „Israelienii au cumpărat un teren de 188 de hectare în apropierea vârfului Nucet, pe care intenţionează să ridice 5 pârtii de schi, snowboard şi săniuş, peste 200 de pensiuni, 30 de hoteluri, 3 patinoare şi centre comerciale.Lucrările la staţiune vor începe în maximum un an de zile”
În mai 2013 aflăm de la MApN : “Ministrul Mircea Duşa şi directorul Centrului pentru Studii Avansate privind Holocaustul, Paul Shapiro, vor semna joi, 9 mai, orele 15.00, un amendament la Protocolul între Ministerul Apărării Naţionale şi Consiliul Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii. Amendamentul va extinde accesul reprezentanţilor Consiliului Memorial al Holocaustului din SUA la inventarele şi documentele referitoare la perioada 1938-1964, din depozitele de arhivă ale M.Ap.N.”
Ce treabă avea aşa zisul Holocaust care încă nu a fost dovedit ca fiind din cauza autorităţilor române, progromul de la Iaşi fiind acceptat oficial de autorităţile germane, cu perioada de după 1944, până în 1964 să spună cine poate că eu nu înţeleg.Mai este un aspect asupra căruia ministerul apărării nu a făcut trimitere în mesajul său şi anume dacă arhiva pusă la dispoziţia prietenilor evrei se referea numai la aspecte care ţineau de -să zicem- prigonirea evreilor sau la toată arhiva MApN până în perioada 1964? Întrebarea este justificată şi deloc lipsită de importanţă, prietenii ştiu de ce. Răspunde cineva? Sau e ordin să se aleagă praful?
Adio arme
Şi praful s-a ales. Ministrul apărării naţionale iese pe post şi cu o mină indiferentă, ca şi cum ar anunţa scorul în sondaje al PDL, ne informează că LA ACEASTĂ ORA ARMATA SE PREZINTĂ CU DOAR 40% CAPACITATE OPERAŢIONALĂ. Pur şi simplu criminal. ROMÂNI, LA ACEASTĂ ORĂ, ARMATA NU ÎŞI POATE ÎNDEPLINI SARCINA CARE ÎI ESTE HĂRĂZITĂ PRIN CONSTITUŢIE IAR CEI CARE AU ADUS-O ÎN HALUL ĂSTA SE PLIMBĂ LIBERI. Pe timpul regimului atât de blamat, dacă un comandant de subunitate îndrăznea să raporteze că are subunitatea cu capacitate de luptă incompletă, era trimis în faţa tribunalului militar. Astăzi ministrul apărării raportează senin că armata nu are nici jumătate din capacităţi disponibile, se plimbă pe la conferinţe şi face poze cu generali NATO, declară mândru că partenrii NATO apreciază calitatea militarilor români, se laudă cu cumpărarea unor epave de avioane luate la mâna a treia la preţ de ştoc şi merge să întâmpine întoarcerea a 50% din lota militară maritimă a României din misiune, adică fregata REGINA MARIA, bucuros că nu s-a scufundat şi ea pe unde a fost. Dacă I s-ar fi întâmplat ceva ar fi trebuit să trimită Bricul Mircea să o aducă în ţară.
Citind Cartea albă a Apărării,râmâi siderat. Se vorbeşte cu atâta lejeritate şi linişte despre incapacitatea armatei ca şi când acesta ar fi fost obiectivul pe care l-am urmărit şi raportăm cu mândrie îndeplinirea lui. Iată câteva exemple:
“În privinta capacităţii operaţionale a fortelor, aceasta este redusă, fiind afectata grav, atât de starea de operativitate a tehnicii, cât şi de nivelul de instruire, astfel:
- Echipamentele majore sunt nefuncţionale în proportie de 60%, cu tendinţe de agravare a situaţiei;
- Ca urmare a subfinanţării mantenanţei, starea de operativitate a tehnicii de aviaţie şi de aparare aeriană cu baza la sol a atins un prag critic. Acelaşi trend se manifestă şi la tehnica specifică Forţelor Terestre şi la unele tipuri şi clase de nave din înzestrarea Forţelor Navale;
- Asigurarea materială a instructiei si echipamentul individual sunt improprii, reglementate defectuos si cu un grad de asigurare sub necesar
- Nivelul de pregatire a forţelor destinate servicului de luptă este menţinut sub dificultate la standard NATO şi prezintă vulnerabilităţi, în special în ceea ce priveşte reacţia împotriva aeronavelor care utilizează neautorizat spaţiul aerian naţional ţi comun NATO şi în creşterea numărului de catastrofe aviatice;
- Obiectivele asumate faţă de NATO nu sunt îndeplinite la standardele cerute;
În privinŞa infrastructurii militare (cazărmi, infrastructură), aceasta prezintă un nivel ridicat de risc pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţilor curente.”
Pe ce lume trăim cum de mai sunt în libertate cei care au adus armata în acestă situaţie? CE FACE CSAT , CONSTATĂ ŞI GATA?
Întersant este că nu vorbeşte nimeni despre incapacitatea armatei de a apăra ţara, îngrijorea, – dacă îi putem spune aşa, sau grija conducătorilor armatei şi ai ţării – se manifestă numai în ceea ce priveşte obiectivele asumate faţă de NATO, că în rest, APĂRAREA ŢĂRII NICI NU ESTE PUSĂ ÎN DISCUŢIE. Toate referirile se fac la NATO şi la obligaţiile noastre faţă de ei, PUR ŞI SIMPLU APĂRAREA ŢĂRII NU MAI INTRĂ ÎN INTERESUL CONDUCĂTORILOR ŢĂRII ŞI AI ARMATEI. CE FAC GENERALII, CE FAC OFIŢERII ARMATEI ROMÂNE, CE FAC ASOCIAŢIILE REZERVIŞTILOR, SE LUPTĂ DOAR PENTRU SUPREMAŢIE, PUPAT MÂINI UNEPERISTE, PENSII ŞI BILETE LA STAŢIUNILE DE TRATAMENT?
Despre o moţiune de cenzură pe apărare ce spuneţi domnule Ponta? Cine a condus Apărarea în ultimii 5ani?
De fapt pe cine să mai intereseze apărarea ţării, dacă însuşi preşedintele ţării declară oficial că nu îl pasionează suveranitatea ţării, că el urmăreşte interesele Uniunii Europene, iar premierul merge la Washington şi declară că indiferent cât ar protesta românii proiectele RMGC şi Chevron vor merge mai departe?
Români vă ordon, învăţaţi limba maghiară!
Pe 27 octombrie a avut loc un miting în Covasna, la care au participat aproape 10000 de maghiari care au manifestat pentru realizarea unei regionalizări în care etnicii maghiari să conteze, aşa cum spunea chiar domnul Kelemen Hunos înainte de miting:
“Scopul e să spunem ăa nu suntem de acord cu regiuni administrative în care noi nu vom mai conta.”
Deci domnul Hunor doreşte o regionalizare pe criteria entice, în aşa fel încât votul în regiunea respectivă să fie determinat de majoritatea maghiarilor.Interesul e şi politic. Dacă la nivel regiune nu vor avea majoritate nu vor putea nici să manevreze voturile şi este posibil să nu mai treacă de pragul parlamentar şi cu ce mai şantajează UDMR guvernele ? Mai clar de atât nu se poate şi totuşi domnul Maior nu se sesizează, nici guvernul, nici avocatul poporului, nici conducerile partidelor, nimeni nu se sesizează şi nu ia atitudine. Şi aici este ordin să se aleagă praful. Atâta vreme cât Marele Licurici cerea în vară ca România să retrocedeze etnicilor maghiari şi evrei pământuri indiferent de anul sau forma de expropiere sau cedare, cumpărate sau confiscate, iar guvernul se execută ajungându-se astfel ca urmaşul unui grof împropietărit în regimul austro ungar să primească un sat întreg, mai miră pe cineva că domnul Hunor păstrează pentru el rapoarte care privesc patrimoniul naţional?
Conform Obiectiv Info, Pe 29 octombrie s-a îndeplinit termenul de adoptare tacită a unui proiect de lege iniţiat de către doi deputaţi UDMR prin care se dorea oficializarea utilizării limbilor minorităţilor naţionale în cadrul proceselor judiciare .
Iată ce prevede proiectul celor doi :
“Proiectul stipulează că judecătorii şi procurorii stagiari pot da un test de competenţă lingvistică în limba unei minorităţi, iar dacă trec testul, “au prioritate în alegera posturilor de la judecătoriile în a căror rază minoritatea naţională respectivă are o pondere semnificativă.
Pentru posturile vacante care necesită cunoaşterea limbii unei minorităţi naţionale pot participa doar candidaţii care au susţinut un examen de cunoaştere a limbii minorităţii naţionale respective. În al treilea rând, cererile şi probele într-un dosar vor putea fi depuse şi în limba minorităţilor, iar cheltuielile de traducere ar urma să fie suportate de către bugetul de stat”
Astfel maghiarii reuşesc să impună limba maghiară în instituţiile statului şi nu numai că nu învaţă limba română care este singura limbă oficială în România, dar îi obligă pe români să înveţe limba maghiara dacă dacă vor să lucreze în zonele unde trăiesc şi cetăţeni români de naţionalitate maghiară.
Mâine poimâine va trece tot tacit sau cine ştie poate legea aceasta va fi “amendată” la Senat în aşa fel încât românii vor fi obligaţi să înveţe limba maghiară dacă se vor judeca cu un cetăţean vorbitor de limba maghiară şi în această perspectivă vom fi toţi obligaţi să învăţăm maghiara, că nu se ştie niciodată când ne vom judeca cu un maghiar. Domnul Hunor are şi simţul umorului, spune că asta este spre avantajul românilor care astfel vor mai învaţa o limbă străină. Simpatic hunul. Nici nu s-a dat bine jos de pe cal şi vrea să mă ajute să învăţ o limbă străină, că doar nu mor din asta. Dar dacă maghiarii învaţă limba română în România, mor? Ce spuneţi domnule Hunor? Şi dacă tătarii, turcii, nemţii, rromii, albanezii, lipovenii, vor vrea acelaşi lucru, cam câte limbi străine trebuie să înveţe românul domnule Hunor, ca să poată trăi la el în ţară?
La toate aceste pretenţii, guvernanţii se fac că nu văd nimic, se ceartă pe ţinuta parlamentarilor şi ţin legile ascunse în sertare până trec prin aprobare tacită. Degeaba “ nu a fost de acord” guvernul cu propunerea, INIŢIATIVA A DOI OAMENI ARE TOATE ŞANSELE SĂ AJUNGĂ LEGE PENTRU 16 MILIOANE, PENTRU CĂ DOMNUL ZGONEA ÎN LUPTA SA CU TRICOUL CU PINK FLOYD, S-A FĂCUT CĂ UITĂ DE PROIECTUL CELOR DOI ŞI ASTFEL ACESTA A TRECUT DE CAMERA DEPUTAŢILOR. Las domnului Zgonea şi secretariatului Camerei Deputaţilor dreptul să aleagă dacă este vorba de incompetenţă sau bătaie de joc.
Trag linia şi constat că în decurs de o săptămână, sunt informat că nu mai am limbă, armată, pământ, resurse, pavilion maritim. Doamne,dacă mă ţii în ritmul acesta, dă-mi zile să citesc şi că nu mai am premieri şi preşedinţi care sunt în stare să mă vândă şi pe mine.
Surse:
http://www.bucharestherald.ro/dailyevents/41-dailyevents/45729-raport-roia-montan-eligibil-pentru-includerea-in-patrimoniul-mondial-unesco
http://www.incont.ro/politica/victor-ponta-s-a-intalnit-cu-vicepresedintele-sua-joe-biden-ce-a-discutat-cu-al-doilea-om-dupa-barack.html
http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-15560391-live-text-victor-ponta-invitat-antena-3.htm
http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/contractul-secret-romania-vandut-pavilionul-maritim-cipru-646914.html
http://www.obiectiv.info/proiect-udmr-limba-maghiara-sa-fie-limba-oficiala-in-justitie_23518.html

Insomnii :Ţară la mezat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.