miercuri, 13 noiembrie 2013

Ponta şi apele

 hot water
Domnul Ponta a făcut parcă jurământ de credinţă să  nu fie vorbuliţă pe care o scoate pe guriţă, pe care să nu o infirme, sau să nu fie infirmată de fapte. Îmi place nu îmi place, în ceea ce îl priveşte pe Ponta Băsescu are dreptate, Ponta minte cum clipeşte, adică involuntar, instinctiv, inconştient  sau cum vreţi să îi spuneţi. Ceea ce surprinde la el este modul în care o face, chiar dacă se contrazice de la o oră la alta. El nu are probleme de conştiinţă, nici nu cred că ar şti ce e aia, nu îşi pune problema că ar fi posibil să îl întrebe cineva de ce cu un sfert de oră înainte susţinea contrariul, e atât de sigur că nimeni nu o va face încât merge înainte fără probleme. Băsescu când e prins cu ocaua mică, face mutra ştrengarului hăhăie de două ori şi dă un răspuns gen “am băgat bătul de curăţat urechile invers” sau “ Cred că eram băut”  şi te lasă fără replică. Dar Ponta nu, el nu are nici haz nici inspiraţie. Dacă faci greşeala să îi aminteşti că  la începutul conferinţei de presă declara altceva decât declară la sfîârşitul ei, te repede, dă vina pe alţii, pe oricine, dar el are mereu dreptate. Feerească Dumnezeu să îl critici, că eşti mâncat. Dă în tot ce îi iese în faţă, e ca tancul sovietic. Bine, nu e el tanc, dar sovietic parcă este. La modul cum conduce  guvernul  şi ţara, nu poate primi alt calificativ.
Cine a dat în el s-a ars, cine a criticat ceea ce a lăudat el, are acuma probleme cu ANI, cu incompatibilitatea, cu justiţia( partea care  i se supune), cu fiscul, cu CNA,  cu SRI-ul cu Jandarmeria, cu tot ce răspunde la comenzile lui. Cine a îndrăznit să  bănuiască sau să menţioneze exploatările  din zona Izvoarele ca eventuală cauză a cutremurelor, a fost redus la tăcere. Fostul şef al IGR , inginerul Marincea a fost destituit, au apărut în media toţi duşmanii lui de la grădiniţă până la ultima zi pentru a spune ce element negativ este domnul Marincea, i s-a pus în cârcă şi ce a gândit nu numai ce a spus, pentru a vedea lumea “ cine e ăla care spune prostii despre cutremure”. Cernea  mai e un pic şi e scos din Parlament, i s-a găsit şi lui o incompatibilitate care sută la sută va fi “dovedită” de instanţă şi adio Cernea, protestatarii din Universităţii au fost liniştiţi după ce o mână criminală a dat cu piciorul în luneta domnului Barbu, singurul ministru care a acceptat să se facă de rîs în numele fracturării hidraulice jucând rolul victimei “vandalizate”. Şi uite aşa tot ce se pune cu procurorul   are de a face cu procurorii. O să vă întrebaţi de ce ar face procurorii asta. Păi o fac pentru că se poate, până în 2014 au încă liber de la împărăţie, domnul Ponta s-a angajat cu ocazia vizitei în SUA că va lua piciorul de pe pedala justiţiei abia “din 2014” dar nu e sigur că va fi în 2014. Păi dacă şi Biden a acceptat că până în 2014 poate să îşi bage bocancii în ea justiţie, cine l-ar putea opri? În plus, dacă domnul prim ministru le măreşte salariile la fiecare rectificare bugetară, ei ce să facă, să îi dea în cap? Nu ar fi fair nu ?
Având acordul lui Biden pentru tot ceea ce face, bine sau rău, domnul Ponta sare şi la gâtul  reprezentanţilor Camerei de Comerţ  Americane din România care au îndrăznit să se ia de taxele lui. Plin de nervi, de tupeu şi iritat la culme, domnul Ponta le răspunde acestora ca un adevărat socialist : eu sunt ales de romîni, trebuie să îmi fac datoria faţă de români”. Fantastic, dintr-o dată domnul Ponta şi-a adus aminte că are nişte oameni cărora trebuie să le slujească interesele. Dar când a fost la Barroso şi a semnat un angajament în 11 puncte din care câteva erau net împotriva intereselor şi dorinţei românilor  nu şi-a adus aminte domnul Ponta că e ales de români? Dar când a semnat actul de coabitare nu şi-a adus aminte de cei 7,4 milioane de români care au votat suspendarea acestuia? Dar când a semnat contractele, anexele, înţelegerile  cu RMGC , cu Chevron, cu Exxon, nu mai era român? Dar când a plecat în America să  îi liniştească pe Biden şi pe “investitorii” americani vizavi de interesele lor în România, faţă de cine şi-a făcut domnul Ponta datoria?  Cât tupeu îţi trebuie ca să vii acuma în faţa televiziunilor şi să joci cartea naţionalist/patriotului poporanist care pune înainte de orice interesul alegătorului? Ce face domnul Ponta, a intrat déjà în campanile electorală?  Sau se crede în faţa colegilor de partid care aplaudă şi când le spune să plătească cotizaţia şi când le cere porcul din bătătură şi când taie pamblici?  Nu e bine domnule Ponta, nu e bine. Nu vă mai îmbălsămaţi cu cei 64% dintre votanţi care v-au dat voturile, că de fapt ei reprezintă numeric exact aceeaşi valoare ca şi cea care l-a votat pe domnul Băsescu preşedinte  şi culmea, o mare parte din ei sunt chiar aceiaşi oameni, păcăliţi şi de tine şi de el, la fel, ca în cântecul lui Florin Bogardo.
Şi ca lucrurile să fie şi mai cotoioase, la Izvoarele – Galaţi,  locul unde cutremurele apar din senin, “fără explicaţie” se înmulţesc  ca iepurii şi se opresc “la comandă”când lumea începe să îşi pună întrebări,  au apărut şi alte “fenomene inexplicabile”. Apele din fântâni au început să se încălzească exact acuma când meteorologii prezic cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani. De reguşă pe unde trece Ponta şi oaenii lui, îngheaţă apele, dar uite că la Izvoarele se încălzesc. Ptiu Ptiu, mare minune! În plus, oamenii se plâng că încă mai aud noaptea bubuituri  şi nu ştiu de unde vin. Păi de unde să vină, tot de la oamenii lui Ponta că la ce răspunsuri au dat ca explicaţii pentru cutremure, e clar că bubuie.  Curat murdar coane Victore. Ce să fie, ce să fie ? Iarăşi vor veni specialiştii lui Ponta sau ai lui Costoiu care vor spune că nu este nimic deosebit, este vorba de reactivarea unei falii tectonice, cutremurele sunt obişnuite, de mică intensitate, deci nu este cazul să ne impacientăm, s-a mai întâmplat asta şi în alte părţi. Despre apa caldă din fântâna din curtea bisericii,  se va dovedi că specialistul Grigore Adrian a  avut dreptate. Când a fost întrebat despre cutremure, a făcut trimitere la Dumnezeu” “Dumnezeu ne-a aşezat într-o ţară în care avem activitate seismică… Din păcate, nu putem opri acest fenomen. S-ar putea ca evenimentele să mai dureze, este vorba de zile” Acuma, de vreme ce apa caldă a apărut în fântâna din curtea bisericii, este un lucru mai mult decât evident că este vorba de mână Dumnezeiască la mijloc aşa că nu îl mai întrebaţi nimic. Când a fost întrebat despre exploatările OMV din zonă acum o lună, domnul Grigore  răspundea:” „eu sunt cu altă treabă aici, nu sunt cu opritul sondelor. Dar dacă în concluziile noastre vor apare că sunt cauze legate de foraj, atunci sunt autorităţi abilitate care vor lua măsuri. Pentru a putea acuza trebuie să avem argumente foarte puternice. După părerea mea nu există pericole de alunecări de teren .”Uite că totuşi au apărut alunecările de teren, surpările, gropile, acuma ce va spune ? Dacă va fi întrebat de apa din fântână în mod cert va răspunde: “Eu sunt cu altă treabă aici, nu cu biserica, nu sunt cu fântânile, întrebaţi un fântânar sau pe Dumnezeu”.
Dar legat de bubuiturile din noapte,oare nu i-a dat nimănui prin cap să meargă pe terenurile concesionate de OMV pentru a vedea dacă nu cumva fac şi acolo unii, mici “experienţe” cu explozivi ca în Timiş pentru a prospecta existenţa gazelor de şist? Se ştie doar că metoda este larg răspândită. Răspunsul este atât de aproape şi totuşi nu vrea nimeni să îl vadă pentru că aşa a decis domnul Ponta. După ce au văzut ce s-a întâmplat cu Cernea, cu Marincea, cu Realitate Tv, cui îi mai arde de întrebări şi verificări  vizavi de protejaţii lui Ponta? Nici Camera de Comerţ a Americii nu a scăpat nescărmănată aşa că cine mai este dispus să rişte să şi-l pună în cap pe Ponta?
Cât despre Băsescu, acesta îşi bate joc de români cu zâmbetul pe buze. Mai dă un million de Euro unei fete  pentru neşte pământ acolo, câteva sute de hectare într-o comună, de parcă ar fi cumpărat de la boier Bibescu şi face pe agricultorul. Ei normal că legenda este că fata a împrumutat bani de la o bancă, la fel ca şi madam Udrea cea cere se plângea că nu are cum să plătească împrumutul la o bancă în România, că avea toţi banii în bănci străine. Săraca de ea nu ştia că se poate face transfer de conta bancar dintr-o bancă în alta aşa cum Băsescu şi glumeţii de la B1Tv nu ştiau că tehnic poţi să depui bani în orice cont în orice valută şi să ceri să fie convertiţi. Dar dilemele astea sunt pentru cei care nu au conturi în bănci, doar datorii. Domnul Băsescu îşi face poze pe tractor sau  cu roşii în mână şi crede că dacă se dă ţăran gata şi i-a atras pe agricultori  de partea lui. Adevărul e că a dovedit de nenumărate ori că e ţăran  şi la fel de adevărat este că găseşte oricând destui proşti să îl susţină, de aceea şi el,  ca şi Ponta, îi dă înainte fără să îi pese de nimic. Contează pe prostia românului şi are mari şanse de reuşită. Nu ştiu cine spunea că nimic nu e infinit, nici universul, dar prostia  da. Mare adevăr.
Ponta şi apele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.