sâmbătă, 5 octombrie 2013

Şocant dar nu pentru România


socant
Televiziunile, pictorialele, revistele de can-can şi-au făcut un obicei de a da titlul de „şocant” tuturor ştirilor de doi lei, şi subiectelor fabricate. Cum nu au ce crimă sau viol să posteze, ştiriştii vin cu câte o ştire sau declaraţie „şocantă„ a nu ştiu cărei personalităţi cu lipici la sticlă. Şi totuşi lucruri cu adevărat şocante, dar nu pentru români, ci pentru alţii, se întâmplă în România, dar sunt prezentate ca ştiri obişnuite sau de loc pentru că nu merită atenţie, nu aduc profit, sau nu primesc ok-ul de la împărăţie.
Ce este şocant pentru presa română?
Pro tv: „O femeie din Pennsylvania a fost condamnată la opt ani de închisoare, după ce a furat o maşină de politie”
Antena 3 : “O tânără din China, supărată din cauza discriminărilor sexuale, s-a decis să protesteze într-un mod mai radical. Ea şi-a tatuat pe gât… părţile ei feminine.”
Realitatea : “STEAUA-CHELSEA. Gest şocant al lui Jose Mourinho la conferinţa de presă: Jose Mourinho a părăsit conferinţa de presă înainte de încheierea sa, fiind enervat de jurnaliştii britanici, care au insistat pe tema neconvocării lui Kevin De Bruyne”
ROmânia TV : “O femeie de 52 de ani a murit chiar în ziua de Paşte la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, unde a ajuns încă din 13 martie, din cauza unui accident vascular cerebral provocat de o eroare a Fiscului.”
Pe Antene dacă intri eşti şocat în permannenţă de modul în care redactorii se fac de râs plângând unul în braţele altuia pe rând, la toate emisiunile ca şi când românii nu ar mai avea altceva de făcut decât să îi plângă de milă lui Badea, ăla care se lăuda acum ceva timp că îl bate pe Ponta. Uite că Ponta e merci bine iar Badea se tăvăleşte bătut la cur de propria gură.
Mai  nou se aude că şi Realitatea a fost lovită, dar ei nu plâng ca Badea şi Gâdea, nu se victimizează, deşi au fost loviţi mai tare decât antenele. Guşe iese din joc. Se spune că Elan a bătut palma cu Almanahe. Asta da şocant, cel mai agramat politician va face presă, va fi patron al unui sistem care se presupune că va împrăştia cultură. Şocant, dar nu în România.
După isteria creată cu moartea copilului şi trecerea unei legi care dă dreptul autorităţilor să treacă la  decimarea  câinilor străzii, deci a fost atins scopul propus, procurorii au deschis în sfârşit şi pista patronului localului din zona parcului, cel despre care se ştia că deţine câini de luptă care culmea au dispărut imediat după moartea copilului. Nimeni nu a făcut cercetări pe acest subiect, până nu s-a promulgat legea. Şocant, dar nu în România.
Premierul ţării are personalitate multiplă, la fel şi preşedintele. Ei dau declaraţii care se contrazic de la o zi la alta, de la un an la altul, în funcţie de interesele de moment, susţin un proiect atunci când îl pot controla şi îl contestă atunci când proiectul încape pe alte mâini. Vorbim aici de dedublare de personalitate sau pur şi simplu de interese meschine unse cu grijă de cei interesaţi? Oricare ar fi răspunsul, este şocant, dar nu pentru România.
Un alt premier,dar fost, de data asta, pe numele său MRU sau tradus pe înţelesul tuturor Mihai Răzvan Unguent, pardon Ungureanu, face gafa anului. Iese în faţa senatului şi începe să latre, privind intelectualiceşte pe deasupra ochelarilor, la un proiect de lege pe care îl face praf, Ordonanţa 66/2011. Ascultându-l nu poţi să nu îi admiri elocinţa şi „vivacitatea” tonului şi argumentelor. Dar, stupoare, atacul domnului MRU se dovedeşte cea mai mare gafă auzită vreodată în lumea politică. Tăiatul crengii de sub picioare păleşte  pe lângă performanţa domnului fost premier care îşi omoară propriul copil, atacând o lege iniţiată chiar de domnia sa. Nici nu ştii ce să spui că este, fariseism politic, demagogie în stare pură, prostie galactică, sau toate la un loc? Oricum un lucru este cert, proiectele de lege nu le fac cei care le iniţiază, aşa cum nici lucrările de doctorat nu le fac cei care le susţin, ele sunt făcute de lucrători de la eşaloanele 2-3, cei care le prezintă doar se laudă cu ele, de fapt habar nu au ce scrie acolo, de multe ori nu ştiu nici titlul legii sau al lucrării pe care o semnează.  MRU tocmai a demonstrat asta. Şocant, dar nu pentru România.
La Iaşi, un membru marcant al PSD Iaşi, om de casă al primarului prins cu uşa pentru tăierea teilor de reacţia cetăţenilor şi protestele care se prefigurau, „ ia măsuri” de contracarare a protestelor, plănuind cum să le deturneze în stil deja patentat cu ocazia atâtor greve şi demonstraţii. Dacă nu am şti cum au fost începute, cum au evoluat şi apoi cum au fost deturnate aglomerările din 1989, am spune că metoda Ostaficiuc ar trebui patentată, dar metoda e veche, a făcut câteva schimbări în ţară, începând din 89, continuând cu mineriadele şi terminând cu protestele din iarna 2011-2012. Deci metoda  nu este o noutate,  este noutate faptul că a fost  dată pe faţă, iar acum se fac cercetări să se afle cine a dat pe goarnă. Şocant, dar nu pentru România.
În România au început ploile, în judeţul Galaţi ne-am confruntat cu inundaţii mari, iar după ele au început cutremure, într-o zonă necunoscută cu antecedente seismice. Se aud zgomote sub pământ, apele îşi schimbă culoarea, se simte miros de sulf, guvernul trimite specialişti şi nu ştie ce să spună. De fapt ştie, dar nu vrea să spună. Ştie că zona nu prezintă  caracteristici cu pericol seismic  major, deci cutremurele nu sunt „tradiţionale”. Ştie că nu este de la ploile care au căzut în ultimul timp, dar aruncă şi varianta asta în media în lipsa adevărului pentru că adevărul deşi este mai simplu şi mai uşor de rezolvat pentru populaţie, aduce bătăi de cap guvernanţilor şi alte proteste pe care nu prea mai au cum să le deturneze că a răsuflat metoda Ostafinciuc.  Adevărul l-a spus într-un moment de sinceritate poate involuntar chiar un reprezentant al USL, preşedintele consiliului judeţean Galaţi, doctorul Bacalbaşa, la emisiunea Danei Grecu din data de 01.10.2013. Domnia sa a spus că mişcările tectonice se datorează sau „este posibil să se datorească” activităţilor de foraj petrolier care au loc în zonă, fapt care a mai fost amintit şi de alte persoane, dar domnul Bacalbaşa a comis o indiscreţie care s-ar putea să îl coste. A menţionat că FORAJUL SE FACE PRIN METODA FRACŢIONĂRII, LA FEL CA ŞI ÎN CAZUL GAZELOR DE ŞIST. Dana Grecu a fost şocată, nu a mai ştiut ce să spună realizând gravitatea  dar mai ales implicaţiile vorbelor lui Bacalbaşa, şi l-a întrebat şocată, de ce a amintit de gazele de şist? Asimilarea cutremurelor şi mişcărilor din Izvoarele de metoda fracturării şi gazele de şist poate duce la alte proteste şi argumente împotriva Chevron, şi asta nu dă bine. Doamna Grecu l-a întrebat  insistent pe domnul Bacalbaşa de ce a menţionat metoda fracturării alături de cutremure, făcându-l să bată în retragere şi să spună că NU NUMAI  metoda fracturării ci şi solul şi alţi factori au dus la cutremure.  Conform declaraţiilor domnului Bacalbaşa şi a unor oficiali, zona este cunoscută cu  anumite probleme geologice, sensibilitate şi instabilitate. Acest lucru face şi mai grav avizul de exploatare dat companiei care exploatează petrolul în zonă prin metoda fracturării hidraulice, similare exploatării gazelor de şist,  cazul devenind deja penal. Cu alte cuvinte compania care  a început exploatarea petrolului NU A ŢINUT CONT DE DATELE GEOLOGICE ŞI POSIBILELE URMĂRI. Şocant, dar nu pentru România.
Tot cu ocazia ploilor, autorităţile au trecut la treabă. Adică au  ieşit pe post să se „laude cu măsurile” luate şi să liniştească populaţia alarmată că vine ploaia, zăpada şi ne găseşte iarăşi nepregătiţi. Noroc că de data asta ministrul de interne ştie ce să facă. Şi nu numai că ştie dar este şi pregătit. În Germania, povestea un amic, când  ninsoarea cade pe nepregătite, provoacă stress şoferilor. Mi-a spus povestit că l-a prins ninsoarea într-o parcare, s-a trezit noaptea şi a văzut că ninge şi el era nepregătit. A pus ceasul să sune cu gând să se scoale mai devreme să îşi facă loc să plece, să cureţe zăpada în faţa maşinii. Când s-a trezit dimineaţa şi s-a dat jos din maşină, era să îşi rupă picioarele. El era pregătit să sară în  zăpadă, şi când colo parcarea şi drumul erau curăţate. Mai-mai să cadă în gât de mirare. Inconştienţi nemţii ăştia. La noi nu există acest risc. Domnul Stroe, ministrul de interne ne anunţă triumfător că a luat toate măsurile, în caz că ploaia nu conteneşte şi se pune şi zăpada, iar unele drumuri devin  impracticabile, domnul ministru promite că va …. bloca drumurile. Deci pentru asta plătesc românii taxe de drum, taxe de timbru, accize la combustibil, amenzi, pentru ca drumurile să fie blocate. În orice altă ţară din lume, autorităţile ar fi promis că se vor lua măsuri să se asigure un trafic normal, că cetăţenii nu vor avea de suferit, că totul va decurge normal. Nu, la noi în România, ministrul de interne ne anunţă că vor fi luate măsuri de blocare a drumurilor, deci motiv de bucurie pentru români, iar agenţii de circulaţie ne recomandă să tragem  pe dreapta. Astea sunt  măsurile pe care le poate lua o coaliţie cu 70%  voturi în parlament. Şocant, dar nu pentru România.
Preşedintele ţării declară senin la televizor că domnia sa, administraţia pe care o conduce şi-a tras un nou serviciu de informaţii, numit Goagăle. Domnia sa când vrea să afle date despre exploatarea aurului la Roşia Montana, nu apelează nici la rapoartele trimise de Academia Română, nici la cele ale instituitelor de specialitate, nici măcar la rapoartele domnului Maior, domnia sa se informează de pe Goagăle şi astfel înarmat  iese în faţa prostimii şi o prosteşte.  Curat prostie coane Traiane. În Ţara în care mandatele de arestare se aduc la cunoştinţă prin televiziuni, chestorii se schimbă on line, sinuciderile oamenilor politici condamnaţi sunt „presimţite” de miniştri de interne, iar fraudele se comit prin „telepatie”, pe cine mai miră că preşedintele se informează şi conduce ţara de pe Goagăle? Şocant, dar nu pentru România.
După ce în campania electorală a fost învinuit că vrea să destabilizeze ţara, că vrea să desfiinţeze DNA şi să ia din puteri procurorilor pentru abuzurile făcute cu diferite cu biblia în mână,  după ce s-a urcat pe umerii cetăţenilor ţinând în mână stindardul dreptăţii până la capăt  pe care  a scris „jos Băsescu, Jos Kovesi, Nu  abuzurilor justiţiei” iată că domnul Ponta infirmă tot ce (se) spunea (despre) el acum un an şi după ce a făcut pactul cu dracu, după ce a numit-o pe Kovesi şef la DNA mai nou dă puteri nelimitate procurorilor, ca să ne poată spiona şi verifica şi în gaură de şarpe şi în pat şi sub pat şi în cele mai private privăţi. De ce? Pentru că se înmulţesc nemulţumirile iar el trebuie să aibă certitudinea că SRI-ul şi procuratura vor înăbuşi în faşă orice încercări ale unor structuri “eco- anarhiste” care i-ar putea pune în pericol scaunul. Românul nu va mai avea siguranţa confidenţialităţii nici pe tron. Şi acolo va fi ochiul lui Ponta, să vadă ce a mâncat  mujicul la micul dejun. Cine spunea  că securitatea ştia tot? Aiurea staţi să vedeţi ce face Ponta. Sintagma  „constatări personale efectuate sistematic în locuri publice sau EFECTUATE ÎN ORICE MOD  ÎN  LOCURI PRIVATE” spune totul. Deci procurorii pot decide să fim înregistraţi oricum şi în locuri private, în orice condiţii. Şocant, dar nu pentru  România.
Şi cazurile ar putea continua, dar nu mai şochează pe nimeni, ne-am obişnuit cu şocurile. Urmează electroşocurile.

Şocant dar nu pentru România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.