duminică, 20 octombrie 2013

Profitul, aurul şi europenii


profit

Ce naşte din Băsescu, cu Băsescu  mănâncă la masă
 Spuneam cândva că Băsescu a născut un pui viu. Pentru cine nu a sesizat pana acum, era vorba de domnul Ponta, ajuns între timp ditamai armăsarul, sau dulăul sau cocoşul sau cum o vrea să îi spună fiecare, că pe el de când l-a făcut Băsescu pisicuţă şi porc, nimic nu îl mai deranjează nici  cum îl strigă lumea, el e om serios, nu se uită la nimicuri din astea, nu are greţuri. Şi nici nu ar avea, că la câte apucături are, se poate spune că a luat câte ceva de la toate jivinele scoarţei terestre. Şacal, şarpe, şobolan, ca să mă refer doar la o literă alfabetică, nimic nu pare nepotrivit şi cu cât trece timpul, cu atât îţi dai seama că trebuie lungită lista.
Recent, foarte recent domnul Băsescu se părea că a dat cu băţul în baltă intervenind în scandalul demiterii domnului Papici, declarând că a încercat să intervină pentru a împiedica demiterea. Mai conta că încălca mult clamata independenţă a justiţiei? Nu! Bineînţeles că nimeni nu a catadicsit să ia în serios declaraţia, iar Ponta a şarjat şi a trecut şi el la declaraţii autoincriminatoare . Stăpânind fiecare câte o parte din justiţie, bineînţeles că nu s-au ferit să se dea în bărci sporind ”farmecul„ circului mediatic. Şi pentru că întreaga clasă politică dar şi nepolitică, inclusiv CCR , CSM sau avocatul poporului privesc cu admiraţie la cei doi parşivei fără a se sesiza, circul a continuat. Băsescu, supărat de o ieşire în presă a domnului Predoiu ( fost ministru al justiţiei, la cerere, în nu ştiu câte guverne), declară nici mai mult nici mai puţin decât că l-a acceptat ca ministru al justiţiei numai după ce acesta a promis că îl va propune ca şef la DNA pe domnul Morar. Acum nu că nu am fi ştiut asta, dar nimeni nu fusese încă suficient de prost sau tupeist încât să o spună atât de direct şi fără teamă. Dar uite că Băsescu a spus-o şi bineînţeles că nu se va întâmpla nimic, NIMENI NU SE GÂNDEŞTE SĂ ÎL INCRIMINEZE , SĂ PLÂNGĂ CĂ JUSTIŢIA A FOST VIOLATĂ, CĂ MAGISTRAŢII AU FOST SUB PRESIUNE SAU CĂ PREŞEDINTELE SE AMESTECĂ ÎN JUSTIŢIE. Nimeni, pentru că cei care ar trebui să facă asta, sunt cu chiloţii în vine şi nu pot ieşi aşa în faţa oamenilor. „ M-a derajnjat tipul acesta de om când l-am chemat să-l întreb dacă vrea să rămână în guvern, am avut o singură condiţie, să-l propună pe Morar pentru al doilea mandat” Nici nu mai merită comentată declaraţia lui Băsescu. Trebuie doar adăugată şi continuarea pentru că aceasta este mult mai interesantă prin implicaţiile ei : „M-a deranjat că îmi dădea lecţii domnul Predoiu, când el a fost la mine să mă roage să vorbesc cu Ponta să îl menţină şi în guvernul lui. Am vorbit, dar cu o anumită motivaţie Ponta m-a refuzat. Omul ăsta să nu îmi dea mie lecţii publice. Să candideze la funcţii publice, dar să nu mintă. Să spună de ce nu l-a vrut pe Morar la DNA şi de ce a vrut să rămână în guvernul Ponta. Eu am fost onest, am vorbit cu Ponta, dar nu l-a vrut”.
Trecând peste caracterul lui Predoiu, care se ruga de Băsescu să fie menţinut în guvern aşa cum se ruga Ponta mai marilor europeni să fie acceptat ca partener de dialog, deci prim ministru, de aici rezultă altceva ce foarte puţini sesizează: RELAŢIA LUI BĂSESCU CU PONTA NU ERA CHIAR AŞA DE SPINOASĂ CUM SE LĂUDA PONTA, EI SE ÎNŢELEGEAU ASUPRA MINIŞTRILOR ÎNAINTE CA PARTIDELE SĂ FACĂ PROPUNERILE DE MINIŞTRI, BĂSESCU INTERVENEA PE LÂNGĂ PONTA ASUPRA UNUIA SAU ALTUIA SĂ ÎL PROPUNĂ, IAR PONTA NU PROPUNEA PE NIMENI DACĂ NU AVEA ACEPTUL DE PRINCIPIU AL LUI BĂSESCU. Se mai făcea circ cu refuzuri dar ale candidaturilor  fraierilor din PNL. Şi asta se întâmpla în timp ce nouă ni se vindeau gogoşi privind alegerea celor mai competenţi ca membri ai guvernului, sau lupta dintre Băsescu şi Ponta. HA HA HA ! Bineînţeles şi asta se ştia mai ales de cei din anturaj şi era bănuită de cei care nu aveau orbul găinilor, dar din nou a fost nevoie de prostie sau tupeu ca să poată fi recunoscută oficial.
A cui independenţă energetică o doresc guvernanţii noştri şi pe spinarea cui?
Bineînţeles că toate astea erau cunoscute şi de Antonescu şi toţi cei apropiaţi lor, celor trei, dar prostimea trebuia aburită cu consiliile de partid, cu deliberări şi voturi în interiorul partidelor. Aiurea! Joc de gleznă. Cei trei fac valuri la suprafaţa apei, se ceartă în faţa porţii apoi închid poarta pun masa şi se omenesc făcând planul viitoarei „ieşiri”. Toţi trei sunt la fel de devotaţi „cauzei euro-atlantice”, toţi trei susţin şi vor susţine investiţiile şi exploatările companiilor interesate de aurul, petrolul şi gazele româneşti dar nu pentru că doresc mult clamata independenţă energetică a României sau cresterea economico- financiara,pentru că atâta vreme cât alţii şi nu statul român le vor exploata, şi vor lua 90% din producţie în rest va fi vândut indiferent cui, poate chiar şi statului român la preţul cu care vor vrea ei, noi vom deveni cei mai fraieri cetăţeni, singurii  care îşi otrăvesc pământul ca să poată cumpăra de la alţii ceea ce ei deja plătesc cu sănătatea şi viitorul lor şi al copiilor. Nu independenţa energetică a noastră este miza ci lovirea supremaţiei gazelor ruseşti în Europa. Europa doreşte să scape de dependenţa faţă de gazul rusesc, nu România, noi vom rămâne aceiaşi bushmen săraci într-o ţară bogată. Chiar Băsescu recunoaşte că la mijloc este lupta cu ruşii, dar nu e lupta noastră, e a Europei care nu vrea să mai depindă de ei, noi tot dependenţi vom rămâne, ori de ei, ori de Chevron, ori de indiferent cine va exploata resursele.
Cine plăteşte?
 Nouă  ni se aruncă pe gât independenţa noastră energetică. Ceea ce se va extrage va fi scos pe piaţa europeană, profitul nu îl va face România care abia va apuca câteva firimituri, ci Chevron şi cei care au acţiuni la ei. Dacă se doreşte independenţa energetică şi prosperitatea financiară, de ce Banca Naţională a interzis minelor româneşti să comercializeze aurul către alţi cumpărători, apoi a refuzat să mai facă contracte spunând că are prea mult aur şi nu vrea să depăşească o cifră fatidică?  Sau de ce nu face statul contract cu o firmă, să inchirieze echipament şi eventual specialişti, să exploatăm noi aurul gazele şi petrolul, şi să dăm un procent, fie el şi de 20-30% celor care ne închiriază utilajele? Răspunsul este ştiut. NU ASTA SE URMĂREŞTE, NU INTERESELE ROMÂNIEI SE URMĂRESC CI ALE EUROPEI ŞI PRIETENILOR STRATEGICI CARE DE FAPT PRIN NOI LOVESC ÎN RUSIA. Ghiciţi pe cine se vor răzbuna ruşii şi cum?  Ca şi în intervenţiile NATO în Irak şi Afganistan, noi suntem carnea de tun, am fost aburiţi cu lupta împortriva terorismului despre care am aflat şi cu care ne vom confrunta abia după ce am intrat în jocul lor, în rest americanii cu interesele lor, cu drogurile şi profiturile lor „post war”. Şi noi vom avea costurile noastre post – mining despre care guvernul nu ne spune nimic. Recent s-a stabilit ca retragerea  trupelor Americane din Afganistan să se facă prin România, drept pentru care se va lărgi baza americană de la Babadag. Americanii se vor lepăda de “toate relele “ pe pământ românesc aici vor face “decontaminarea” echipamentului şi a obiceiurilor, nu ştiu dacă şi dezintoxicarea, dar cert este că venirea lor aici pe o perioadă nedetermintă lva fi “mină de aur” pentru curvele româniei ne vom procopsi cu boli de care habar nu avem, scandaluri prin baruri, etc etc. Eu propun ca baza din Kogălniceanu să se numească la mişto “Teo Peter” ca să ştie toţi românii ce regim au americanii pe pământ românesc.
Se pregătesc legi antiromâneşti
Ni se vor scoate ochii cu contractele care vor fi semnate şi ne vor da şi nouă un ce profit. Dar nu spune nimeni că deja se lucrează la un proiect de lege care va da dreptul firmelor să schimbe datele contractului după cum vor ele pe parcursul derulării acestuia, proiect iniţiat de PSD. În felul acesta, românii vor fi aburiţi cu contracte „ aşa zis avantajoase” care însă după ce vor fi semnate, la momentul convenabil vor fi schimbate cu altele convenabile firmelor. Asta pregăteşte pe sub mână guvernul, aşa cum a procedat şi cu legea insolventei pe care a „adaptat-o” pe sub mână în aşa fel încât acum „nu se mai ştie” cine a introdus articolul prin care se pune botniţă celor care nu vorbesc frumos despre guvernarea Ponta.
Circul continuă
În concluzie, ca urmare a înţelegerii dintre ei, cei trei aşa zis dusmani,  îşi permit să facă orice, să declare orice, să sugrume pe oricine, să semneze orice contracte vor, pentru că între ei înţelegerea e înţelegere. Bineînţeles între ei există lovituri, unele chiar dure, pentru că nici unuia nu îi place să împartă ciolanul cu altul, se mai caută la ouă unul pe altul îşi mai lovesc unul altuia favoriţii şi aşa apar procese pentru case, fraudă electorală, şantaj, afaceri cu terenuri, incompatibilitate, dar astea sunt aşa ca să nu spună lumea că nu există „justiţie”. Luptele se dau pentru apărarea propriilor interese, nu ale cetăţenilor. NICI UNUL DIN CEI TREI nu are coşmaruri din cauza sărăciei şi stării în care se găsesc românii sau a vinderii pe nimic a rezervelor pământului sau a otrăvirii acestuia. Antonescu se face că nu e de acord cu Roşia Montana dar ştie că NICI UN CANDIDAT LA PREŞEDINŢIE, NICI UN CANDIDAT LA FUNCŢIA DE PRIM MINISTRU NU VA PRIMI ACCEPTUL PORŢILOR DACĂ NU VA PROMITE GAZELE ŞI AURUL.
Aşa că totul e o un circ de doi bani, tot ce se urmăreşte este înlăturarea celor care stau în faţa acestor planuri. Rezervele de aur, petrol şi gaze ale românilor sunt garanţia obţinerii puterii în stat, iar cei care lovesc în ele sunt „neo-anarhişti”, comunişti, duşmani ai poporului, exaltaţi, incompatibili, evazionişti, complici la cine ştie ce fraude de drept comun.
Patul lui Pontust
 Să facem o socoteală:
- Cosmin Guşă a îndrăznit personal şi prin postul TV la care era acţionar să spună adevărul cu privire la Exploatările de aur şi gaze. Întâmplător, i se ia comanda, partenerul de afaceri este chemat la procuratură, el însuşi este chemat să dea cu subsemnatul, se dă o lege cu un articol băgat pe sub masă prin care televiziunea este în pericol de suspendare. Toate astea nu au nici o legătură cu relatarea adevărului privind Roşia Montana şi Izvoarele;
- La izvoarele de o lună sunt cutremure cât într-o eră geologică, seismologii se uită la Dumnezeu şi se roagă să le oprească şi dau explicaţii de se cutremură lumea ştiinţifică. Printre altele spun că şubrezimea caselor are efecte asupra ..efectelor cutremurelor, iar domnul ministru Costoiu acceptă această explicaţie pentru că spune orice în afară de adevăr care nu trebuie să iasă la iveală oricâte cutremure ar fi. Numai că pe acolo au mai fost şi specialişti ai IGR care în frunte cu preşedintele său au întocmit un raport preliminar care spune că printre alte cauze se află şi exploatările din zonă. Întâmplător, cum a scos păsărica, domnul Ştefan Marincea îşi termină mandatul este demis, apoi „i se găsesc” nişte bube , că ar fi angajat un cumnat, că ar fi prieten cu băiatul lui Maria a lui sora a lui Stela de la bancă, că ar fi avantajat o firmă concurentă şi nu pe RMGC aşa cum a ordonat Ponta şi cum a făcut domnul Maior, etc. Pură întâmplare, nici o legătură cu afacerile unui oarecare Wesley Clark consilier de prim ministru, iubitor de afaceri cu aur şi gaze.
- Un oarecare Remus Cernea, deputat, unul din cei urmăriţi de serviciile devotate conducătorilor iubiţi, un „eco_ anarhist” cum spunea cineva foarte plastic, se tot vâră el în treburile „casei” şi tot împinge oamenii să îşi apere drepturile, pământurile, sănătatea, viaţa, viitorul copiilor, apele şi alte chestii din astea care nu valorează nimic şi nu sunt trecute pe lista de priorităţi a guvernanţilor. Vai de el, uite că ANI îi găseşte bube în cap deşi e cam greu să le găsească prin părul acela mare şi des, dar ei au găsit că este incompatibil. Da, este incompatibil cu politica personală a premierului şi ca atare trebuie dat jos de acolo de unde e , că nu poate fi bătut, aşa cum au încercat minerii de la ROŞIA. Dacă nu era deputat şi nu avea jandarmii (săracii de ei, s-ar fi dat la o parte, că doar ştiau şi ei cât de „periculos” este acel neo-anarhist” dar prea era de tot) lângă el mister Cernea ar fi fost cernut minereşte, ca la universitate. Dar uite că poate dă judecătorul şi îl declară şi el incompatibil şi gata, a mai scăpat ţara de un oponent. Bineînţeles nu este nici o legătură între poziţia lui faşă de Roşia Montana sau gazele de şist, totul e o întâmplare.
- La Pungeşti, în Vaslui oamenii ies în drum pentru a împiedica punerea în aplicare a unui aviz de construcţie şi explorare dat cu „largheţe” de un primar binevoitor. Sunt aduşi acolo jandarmi echipaţi mai rău ca în Egipt, şi din toţi oamenii veniţi să protesteze , unul bătrân, de 70 de ani, ajunge prin mocirlă, iar jandarmii plini de compasiune trag de el ca de un sac de cartofi. Omul nu e altul decât fostul primar, cu antecedente cardiace cunoscute. Şi ajunge la spital într-o stare deloc r plăcută. Bineînţeles faptul că a ajuns el acolo nu are nici o legătură cu faptul că omul cunoştea bine dedesupturile avizelor şi toate aspectele legate de cumpărările pământului pe care urmau să se facă prospecţiuni.
Dacă e ordin, cu plăcere
Eu spun că toate astea sunt simple întâmplări, coincidenţe, dar fără să vreau mi-au căzut ochii pe o declaraţie a şefului SRI, declaraţie dată după ieşirea de la audierile care au avut loc la Parlament pe tema legii proiectului Roşia Montana:
”SRI a urmărit tentativele unor structuri extremiste și eco-anarhiste de a exploata și deturna mișcările protestatare, de altfel legitime. Au fost semnalate posibile modalități de acțiune, poziționare a părții române a fost relevată necesitatea stabilirii valorii și structurii geologice exacte a zăcământului precum și riscul apariției unor blocaje în implementarea investiției.”
Păi dacă asta a spun somnul Maior, înseamnă că aşa e, nu cred că a minţit în faţa comisiei nu ? Şi dacă e aşa, înseamnă că toate astea nu sunt întâmplătoare? Wooow. Dar cum sunt?Care este antonimul pentru întâmplător? Mă ajută cineva?
Şi uite că mă mai trage de mână un citat din opera domnului prim ministru:
“Să finalizaţi toate rapoartele ştiinţifice referitoare la fenomenele seismice din Galaţi, să aveţi grijă la tot felul de indivizi exaltaţi, care, ca să apară la televizor, vin cu tot felul de prostii şi bagă panica în oamenii. Ca să contracaraţi însă exaltaţii dornici de camere de luat vederi, trebuie să veniţi cu studiile ştiinţifice şi o să vă rog, doamna ministru — înţeleg că sunteţi spre finalizare—împreună cu domnul Costoiu, să informăm publicul şi să le explicăm foarte clar ce s-a întâmplat”
Iniţial, când am văzut apelul domnului Ponta la şedinţa de guvern mi-am spus că e ceva în neregulă acolo, că poate nu ştia că domnul Costoiu, cel căruia i se adresa, nu era acolo. Dar a spus singur că ştie că nu e prezent. Atunci de ce a fost nominalizat?Cum să vorbeşti cu cineva care nu te aude, că doar nu eşti Olga. Abia după câteva zile mi-am dat seama că nici nu vorbea cu domnul Costoiu, ci cu cei prezenţi şi a spus Costoiu aşa ca să nu se prindă lumea cui se adresează de fapt. Şmecher parşivelul sau parşiv şmecherul nu ?
Wilco, au răspuns la un ison toţi miniştrii, mai ales cei nenominalizaţi, adică de interne, justiţie, etc.
Se mai uită cineva la circul ABP adică Antonescu Băsescu Ponta ? Nu mai e nevoie, se ştie deja finalul. Vin alegerile prezidenţiale şi trebuie să raportăm îndeplinirea misiunii dacă vrem să obţineam steagul de domnie.
Iata ale cui interese le slujeste Basescu, o spune cu propria gurita:


Basescu si cedarea de suveranitate

Asculta mai multe audio soundtrack
Profitul, aurul şi europenii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.