vineri, 9 august 2013

Dogaru a iesit la scormonit

dogaru cu hartii
După lupte seculare care au durat 3 ani, Guvernul Ponta s-a milostivit şi a dat o lege căreia îi spune reparatorie dar de fapt este înşelătoare şi ale cărei efecte le va simţi numai Oprea care practic prin această lege este exonerate de toate porcăriile făcute în cei 3 ani cu procesul lui de recalculare a pensiilor. Nu am contestat de la început şi nu voi contesta nici acuma faptul că dacă în locul lui Oprea, la Apărare ar fi fost un membru PDL, situaţia pensionarilor militari ar fi fost alta, poate mai proastă, dar poate mai bună dar eu cred că mai proastă.  Oprea a reuşit ca-din dorinţa de a-şi păstra imaginea şi suportul rezerviştilor din partid ca şi pentru a câştiga cât mai mulţi aderenţi,- să ajusteze pe ici pe colo măsurile propuse de Boc, mergând de la introducerea celor 20 de ani de vechime,  la HG-1019 până la ridicarea cu o treaptă a funcţiilor cadrelor active atunci când li s-au micşorat salariile. Dar repet, a făcut-o pentru că voia să îşi umple partidul cu rezervişti, nu din dragoste faţă de ei. Iniţierea Legii 241 /2013 i se datorează, dar a făcut-o în primul rând pentru că exista pericolul să o iniţieze altcineva, dar şi pentru a opri valul de procese care riscau să scoată la suprafaţă ceea ce Auditul lui Dobriţoiu descoperise. Aşa s-a reuşit  să se păstreze rezultatele Auditului la nivel de minister, adică să se arunce pe undeva prin arhivă, în locul ăla unde “s-au deteriorat şi distrus” şi statele de plată ale pensionarilor. Şi ca să fie treaba oablă a mai şi dat indicaţii foştilor suptodonaţi şi domnului ministru Duşa să trimită la oameni neşte hârtii prin care să îi “sensibilizeze” să renuţe la procese, dacă vor să se urgenteze procedurile “administrative şi juridice” pentru aplicarea legii. Deci asta urmărea domnul Oprea şi nicidecum repararea unei nedreptăţi.
Ei bine, dacă după ce s-a votat si promulgat legea, domnul Dogaru s-a repezit “să pupe” toate tălpile politice de la Victoria la Cotroceni, de nu mai avea salivă în gură, nu a zis totuşi nimic despre faptul că legea este făcută şi dată în aşa fel încât nu se ştie când se va aplica cum se va aplica şi dacă se va aplica, dar mai ales nu a spus nimic de faptul că practic legea blochează pensile la nivelul celor din 2010 pe o perioadă nedeterminată. Bineînţeles că nici domnului Dogaru nu îi convenea o lege adevărată şi clară. Cu cât mai ambiguă şi mai imperfectă, cu atât mai bine pentru sindicat, nu pentru sindicalişti, pentru că toate imperfecţiunile îi vor ţine pe oameni în sindicat şi vor urma noi procese. Din acest motiv conducerea SCMD- deşi i s-a cerut şi s-a tras semnal de alarmă de la prima expunere a proiectului, că sunt probleme cu legea, nu a făcut nimic, a urmărit doar să se dea legea, indiferent cum ar fi, ba mai mult a şi trimis scrisori “de suflet” celor care au încercat să introducă amendamente în favoarea pensionarilor, cerând să renunţe la ele. Acuma unii pensionari, după ce au văzut cum a apărut legea şi ce perspective sunt, încep să îşi pună întrebări. Cam târziu, prea târziu. Dar să nu uităm că nu cu mult timp în urmă, domnul Ponta declarase în faţa presei că “a bătut palma” cu reprezentanţii rezerviştilor şi aceştia au înţeles că vor primi drepturile numai din 2014. Despre ce vorbea domnul Ponta, minţea sau spunea ceva ce nu ştiau decât şefii ?
După cum spuneam, mergând pe linia absolvirii lui Oprea şi a supuşilor săi de orice vină în producerea măgăriilor privind revizuirea pensiilor, Comisia de rezolvare a Contestaţiilor a început să trimită scrisori prin care prefăcându-se grijulie faţă de soarta celor care aşteaptă de 3 ani un răspuns la contestaţiile trimise, roagă pensionarii SĂ RENUNŢE LA PROCESE DACĂ VOR SĂ ÎŞI PRIMEASCĂ DREPTURILE BĂNEŞTI MAI REPEDE. Ce spuneţi de asta? ŞANTAJUL, MOJICIA, NESIMŢIREA, SUNT ATÂT DE CRASE încât am crezut că domnul Dogaru, “marele apărător” al drepturilor pensionarilor de pretutindeni ( scria cândva că şi al celor din NATO) va face infarct, va mobiliza toată armata NATO şi va sări la beregata celor care au îndrăznit să condiţioneze aplicarea unei legi de luarea unui angajament în scris privind renunţarea la procese. Da de unde ? Domnul Dogaru, cum a aflat a dat un mic anunţ în care a informat  că va consulta cei 60 de avocaţi ai departamentului juridic şi va da un răspuns dăştept, după care a dat un răspuns spunând că recomandă totuşi pensionarilor să nu renunţe la procese, dar nu pentru că nu ar fi bine pentru ei, ci pentru că nu e bine pentru casele de avocatură tocmite şi plătite la greu. Răspunsul propus de domnul Dogaru a se trimite Comisiilor de Contestatii este o întoarcere în timp la vremea anilor 50, punctul unu cel putin  fiind probabil un copz-paste după angajamentele din vremurile de demult. Vă dau aici linkul către document, dar să nu mă înjuraţi. A nu se citi imediat după servitul mesei.Rar mi-a fosr dat să citesc un document mai prost întocmit şi mai libidinos decât acest răspuns către Comisia de Contestaţii. Cine îl truimite se face de râs
http://scmdfiliala1focsani.blogspot.ro/2013/08/nota-de-informare-nr-19-din-31072013.html. De fapt domnul Dogaru, apăra interesele caselor de avocatură nu ale pensionarilor. Dar să nu spuneţi la nimeni, e secret.
După ce a lămurit acest aspect, fără însă a lămuri cum ar trebui să se deruleze procesele de acuma încolo şi cum să fie folosită L-241 în instanţă, domnul Dogaru văzând el că Oprea este încă pe cai mari s-a gândit să meargă puţin cu mâna întinsă. Unii poate îşi amintesc, cum după câştigarea alegerilor de către USL şi în primăvară şi în iarnă, domnul Dogaru se repezise să ceară imperios ca membrii sindicatului propuşi de domnia sa să fie cooptaţi de noul guvern prin diferite comisii si comitete, prin ministere, ca “ experţi”, ceruse chiar filialelor să facă propuneri, văzându-se déjà “Eminenţa Cenuşie” a noii guvernări, sforarul. Simţea déjà în nări mirosul plăcintelor. A rămas cu mirosul. Mai prin primăvară, umbla să activeze nişte generali şi să îi bage prin Direcţia Financiar Contabilă, crezând că dacă i-a zâmbit Oprea, înseamnă că îl şi iubeşte. Nu a reuşit nici atunci. Dar nu s-a lăsat. Acuma, după ce a văzut că pierde teren, că nu mai are cu ce să îi cheme la luptă pe pensionarii cărora curând –poate- le vor reveni şi bloca pensiile la cuantumul din 2010, domnul Dogaru a ieşit iarăşi ca şarpele în drum, ridicand pretenţii, ca să poată apoi să spună că este nemulţumit, că nu i se respectă drepturile, că de fapt nu e dreptate până la capăt. După ce a înghiţit fără să clipească un proiect dat în bătaie de joc, după ce a trecut peste şantajul celor din Comisia de Contestatii ca gâsca prin apă, acuma cere să i se repartizeze lui, ca şef de sindicat locuri în staţiunile de odihnă şi tratament ale armatei, MI şi SRI, pe care să le repartizeze domnia sa după cum a repartizat şi cotizaţiile, adică 70% membrilor Comitetului Director şi 30% filialelor. https://docs.google.com/file/d/0Bwj6ZoqRe9jjdEtnVkVJdkloRzQ/edit
Şi ca să nu zică lumea că este lacom şi are pretenţii mai mari decât merită, aruncă în faţă “numeroase sesizări şi proteste ale filialelor”. Cât de numeroase, că Mandu nu mai este şef de filială parcă. Bineînţeles că nu va primi nimic, decât dacă a semnat cumva o înţelegere de care nu ştie nimeni nimic, un acord de coabitare ceva cu guvernarea, prin care să se oblige să nu le facă probleme. Să fiu sincer, nimic nu m-ar mira, poate Ponta totuşi nu a minţit. Oricum ar fi, Dogaru, şi nu numai el, ştie că nu are nici o şansă să obţină ceea ce cere, pentru că nimeni nu îi dă lui bilete pentru cei 6000 de rezervişti pe care îi mai reprezintă acuma din cele 3 structuri. Sunt prea puţini şi vor fi şi mai puţini după Octombrie, dacă legea se aplică. Deci de ce a ieşit domnul Dogaru în mijlocul drumului? Uite aşa ca să vadă cetăţenii ca domnul Colonel Mierlici, că nici Dogaru nu se lasă şi combate şi el pe acolo, mai şmechereşte aşa. Apropo de scrisoarea domnului Mierlici, cea care circulă pe internet, deşi în esenţă sau în principiu este justificată, chiar şi aşa venită după ce i s-a rezolvat problema cel puţin teoretic, este o mare porcărie în ceea ce priveşte exprimarea, termenii, şi modul de abordare. O spun fără să ma feresc, acest mod de abordare este infect şi citind-o mă întrebam :  dacă acuma, bolnav, cu toate bolile pe el este aşa bolovănos în exprimare, cum era când era pe cai mari şi era commandant de garnizoană? Nici nu mai vreau să comentez mai mult, nu merită.Oricum scrisoarea domniei sale este o altă palmă pe care ne-o dăm singuri, cei care am purtat haina militară,o nouă ocazie să îi auzim pe civili spunând”ia uite şi la ăsta cum vorbeşte, cum ameninţă şi apoi se plânge însirând toate bolile ca să  îi dea Ponta banii.” Aţi văzut clipul acela în care Băsescu ia peste picior fetele din ziua de azi, vorbind despre “bănişorii” lor? Această scrisoare generează exact reacţia şi interpretarea lui Băsescu.
Revenind la domnul Dogaru Mircea, stau şi mă întreb cine îl mai bagă în seamă? Poate din cauza asta a si ieşit cu acea scrisoare, sau cum s-o numi, ca să nu îl uite lumea, eventual să îl cheme pe la televiziune cineva, să mai fluture nişte hărtii pe la B1TV şi să mai facă valuri. Se mai pune o întrebare: de când a devenit domnul Dogaru atât de “apropiat” de domnul Oprea cu care până acum 4 luni nici nu voia să vorbească, deşi pe timpul cât era ministru al apărării, Oprea îl chemase la discuţii. Dogaru însă avea mândrie, el nu discuta cu “izmenarul”. Nici când o parte din colegii din CD îl rugau să meargă la discuţii cu Oprea, anul trecut şi acum doi ani Dogaru nu voia. Doar el ştia de ce. Îi era probabil teamă că se rezolvă problemele şi rămâne fără obiectul muncii. Acuma insă, dacă îl cauţi pe Dogaru, îl găseşti în fundul lui Oprea. La figurat. Ce face el acolo?

Dogaru a iesit la scormonit

Un comentariu:

  1. Nene(neaCasu), eu sper ca cel care si-a bagat ce si-a bagat in recalcularea si revizuirea pensiilor ,,beneficiarilor proveniti... bla, bla, bla'') sa-si primeasca rasplata pamanteasca. Asa o rusine de ministru peste armata tarii este greu de crezut ca poate sa existe.
    Poate totusi se sinucide!

    RăspundețiȘtergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care posteaza comentarii sunt raspunzatori pentru comentariile pe care le fac.