sâmbătă, 25 mai 2013

Penalii fac jocurile: Rien ne va Plus!


jilava
Noroc cu ploile
Mulţumesc lui Dumnezeu că  a dat ploile şi  furtunile ieri. Numai Dumnezeu mai era în stare să oprească ploaia de lacrimi vizavi de situaţia săracului Becali şi să îl scoată de pe burtiere şi din ştiri  pe el, pe  avocaţii lui  şi pe MM Stoica. Dacă nu începeau să cadă copacii, nu mai scăpam de beeeeeeeeeecali, ajungeam să aflăm şi ce că Becali s-a plâns de colacul de la wc – urile din puşcărie şi că a dat dispoziţie să fie schimbate.
Noroc cum spuneam cu ploile, s-a dovedit astfel că dacă vrei să scapi de o nenorocire mai ales în media, trebuie musai să apară alta. Cui pe cui se scoate. Nu ştiu însă cum vom scăpa de alte nenorociri şi cum să facem să scăpăm de cele pe care ni le provocăm singuri.
Mister Ponta vine victorios de la Bruxelles unde l-a trimis Băsescu să susţină ceea ce combătea cu mânie proletară acum un an, adică otrăvirea pământului şi a apelor prin metoda Chevron. Atât de bucuros a fost domnul Ponta că Înalta Poartă nu a dat X pe afacerea Chevron încât a chemat-o pe doamna Merkel în ţară să o decoreze şi să ăi pupe mâna. Acolo nu a putut să i-o pupe, era adânc băgată undeva, tocmai o întrebase Hollande unde o doare de soarta românilor. Aşa că a decis domnul premier, de bucurie că rămâne i-au ieşit cărţile lui Băse şi rămâne şi el premier cu normă întreagă, să o vadă în particular să discute şi problema datoriei Germaniei adică cum să scape de ea, cum a scăpat şi Irakul. Singura speranţă să rămânem cu pământul întreg ar fi să facă bulgarii scandal că din partea românilor nici o şansă, ei dorm somnul adânc al inconştienţei. Ne comportăm ca şi când nu ar fi vorba de noi. Incredibil.
Antonescu s-a făcut gropar.
În lipsă de activitate, de când a pierdut ocazia să devină preşedinte, adică din vara lui 2012, Antonescu, supărat că nu mai poate chiuli de la lucrările Senatului că ar vedea lumea că nu are preşedinte, s-a apucat de săpat, aşa de al dracu. Cum nu are nimeni curaj şi nici încredere să îi dea ceva de făcut, nici măcar o groapă, s-a apucat să o sape pe a lui. De fapt pe ascuns aşa, sapă de mult la ea, sau mai bine zis îl ajuta pe Ponta şi Băsescu, dar mai pe şest, să nu se prindă lumea. Acum însă a preluat şi acţiunile lor şi sapă vârtos minunându-se singur cât de eficient poate să fie. După scandalul cu SRS, după ce şi-a lăsat miniştrii penelişti pe mâna lui Ponta şi a PSD, bătaia de joc a miniştrilor şi  primarilor PSD,(vezi cazul Mazăre  sau dosarul cu casele redeschis lui Dobriţoiu pentru că s-a legat de Oprea) Crin s-a apucat vârtos de treabă şi a decis să taie în carne vie scoţând în afara legii 12 membri de partid pe motiv că se dau mai de dreapta decât el. Nu ştiu unde vrea să ajungă, cu cine doreşte să mai rămână pe cine crede că va mai conta la alegerile parlamentare dar eu nu cred că va avea mai mult de 20% voturi, indiferent împotriva cui va candida, dacă va mai candida. Oricum va pierde alegerile dar şi-a descoperit o nouă vocaţie, poate să se apuce de „gropărit”, după cum o sapă pe a lui, are talent.
Privatizare în stil românesc
Guvernul se grăbeşte. Vine frau Merkel, vine FMI, vin comisiile de verificare ,vin scadenţele pentru împrumuturile şi promisiunile luate faţă de  Înalta Poartă şi Ponta nu poate prezenta nimic. Bani nu mai are, cu privatizările nu a făcut nimic, până acum practic în afară de respectarea la secundă a înţelegerii cu Băsescu, Ponta nu se poate lăuda cu nimic în faţa nimănui. Aşa află şi FMI că partidele din România promit şi pe dracu şi pe mă-sa  înainte de alegeri şi după , când s-au văzut cu sacii în căruţă, dau ce a zis Becali că îi dă DNA-ului şi a luat el. Dar pentru că FMI nu e fraierul de alegător, Ponta a decis să vină cu ceva pe masă şi a făcut în aşa fel încât să reducă pretenţiile privatizării la nivelul propunerilor ofertanţilor, dacă invers nu s-a putut. Aşa se face că a acceptat ce i se oferea, de la cine i se oferea, numai să aibă ce pune în faţa FMI. Aşa s-a procopsit cu un ofertant care se poate spune că se situează la nivelul partenerului român. Printre cele 3 firme interesate de privatizare, una se numeşte OmniTRAX şi eu cred că aceasta va câştiga detaşat, la o lungime de… ce spunea Becali. De ce ? Păi pentru că e americană şi la câţi americani ne-au vizitat luna asta este culmea să nu fi deschis măcar unul subiectul  privatizării CFR marfă, măcar aşa la o cafea. Dar punctul forte şi argumentul imbatabil al americanilor nu stă în părerea „privată”, personală pe care o puteau avea despre acest subiect, ( ceva cam în stilul părerii „personale” a lui Ponta despre Becali, sau a lui Antonescu şi a altora ca ei) ci în persoana care a fost trimisă „la înaintare” să „discute” problema privatizării. Vă spune ceva numele Philip Bloom? Nu. Păi nu avea cum. Dar o să vă spună multe, după ce va pune mâna pe CFR marfă. Deocamdată însă puteţi afla despre domnia sa,  că a fost condamnat în 2007 la patru ani de închisoare şi la plata unor despăgubiri în valoare de 3,6 milioane de dolari,pentru că a fraudat Autoritatea Provizorie a Coaliţiei din Irak, prin trucarea de licitaţii, mituirea oficialilor şi însuşirea unor sume de bani. ADICĂ EXACT CE SE POARTĂ LA NOI .  Asta la el acasă. La noi în ţară, mister Bloom a fost cercetat de DIICOTpentru spălare de bani pentru că s-a bănuit că o parte din sumele fraudate au trecut prin conturi din România. A mai fost împlicat la noi în “privatizarea altor firme, deci cunoaşte omul şi cât se dă şi unde se dă ca să obţină un contract nu ? Pentru cei interesaţi de dtealii privind acest personal căutaţi pe http://www.sursazilei.ro/exclusiv/dupa-4-ani-de-puscarie-pentru-frauda-philip-bloom-vine-din-sua-pentru-privatizarea-cfr-marfa-24042013.html .
Eu mă întreb cum admite guvernul României o asemenea candidatură. Să îi fi făcut lobby mister Friedman? O fi lăsat şi el o listă cu 11 recomandări pentru guvernanţii României ? Nici nu vreau să îmi mai închipui cum va decurge privatizarea dacă începe cu puşcăriaşi printre ofertanţi. Dar mai miră pe cineva? Într-o ţară în care aşa cum spunea cineva , dosarul penal este condiţia intrării în parlament, când jumătate dintre parlamentari sunt “îndosariaţi” e normal ca şi cei care fac afaceri cu o ţară cu reprezentanţi puşcăriabili, să trimită tot puşcăriaşi şi puşcăriabili la discuţii. Până şi Băsescu  a găsit să sublinieze această idee când s-a văzut cu jurnaliştii : “Ce faceţi, măi copii? Cu ce vă ocupaţi azi? Rahova, Jilava, nimic?”.

Asta e România !!!!!! Penalii vând, penalii cumpără, penalii fac jocurile !
Rien ne va plus!Penalii fac jocurile: Rien ne va Plus!

2 comentarii:

  1. Haida'de,tu ai imunitate,e blogul tau privat? Pai,daca iesi cu el in lume,adica devine public si daca e public,mai neacsu-le,mai deschide si tu dictionarul.Cred ca te crezi persoana foarte importanta (nu-i vorba ca mai avem un "yesman"in romanica,de vreo 9 ani incoace), daca pe "imasul tau",numai tu ai "chef de harjoneala" . Si Ceausescu vorbea numai el si Basescu vorbeste numai el,asa ca esti al 3-lea.Arunca-ti mocirla peste toti ca n-are nimeni voie sa-ti de-a replica.Gh. Stanciu

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai Gheorghe Stanciu,67 (muncitor de la 15) ani (adaptat valorilor democratice), iar dai cu batul in balta? Cam tarziu la varsta ta sa te mai apuci de gramatica dar poti sa incerci. Nu de alta, da' pana te pui la punct scapam si noi de "judecacatile tale de valoare". Pai mai baiatule, tu nici nu stii sa folosesti limba romana si te dai destept? Si sa stii ca e blogul privat al lui Neacsu si scrie ce vrea pe el; tu ai dreptul sa citesti si sa comentezi ce nu-ti convine si... cam atat. Asa ca, mucles. Mai bine du-te la o cinzeaca la birtul din colt, fa o tabla cu un prieten si o sa-ti fie mai de folos.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.