luni, 14 octombrie 2024

UNA CALDA, UNA RECE

 

Cea rece, vine, după cum era de așteptat, de la clasa politică. După întâlnirile (”fructuoase” pentru această clasă repetentă ”in integrum”) avute cu reprezentanții asociațiilor (cele care mai mișcă pe ici pe colo), după 5 proiecte de amendare, OUG-uri, legi și ”depanări” ale unor prevederi ale  legii pensiilor militare, căruța s-a împotmolit. Ultimele oferte erau un proiect înaintat de doamna Pauliuc și/sau un proiect comun al PSD/PNL care să înlăture „toate inechițățile” existente în legea pensiilor militare,  deși modifică un singur articol, fără să specifice cum și ce anume, căci legea conține mai multe articole care grefează pensiile după interesele legiuitorului sau specialiștilor la diferite momente sociale sau politice. Iar acuma vin domnii din PNL în criză de voturi și ne spun că, cu un singur articol, repară tot. Închipuiți-vă un om lovit de tren, care nu mai are niciun oscior întreg, intră în operație la medicul oftalmolog să îi repare deviația de sept, iar acesta după operație îl externează  spunând că l-a vindecat, fără să țină cont de celelalte oase rupte.  Cam așa pretind acuma atât cei din PSD cât și cei din PNL că vor face cu pensiile militare și se mai și încaieră între ei, care să repare deviația de sept pretinzând că ne fac deplin sănătoși.

SE TRANȘEAZĂ PROBLEMA PENSIILOR MILITARE ÎN COALIȚIE

Deci după promisiuni, termene, avize  anunțate și .. aproape respectate, ne trezim că de fapt avizele sunt tot așa, unul alb, altul negru, dar cele negre sunt mai decisive. Degeaba au vorbit unii prin diferite consilii, Consiliul Legislativ e aproape hotărâtor. Și să nu uităm că urmează discuțiile în comisii, iar cea pentru Muncă din Camera Deputaților unde patronează prietenul militarilor Solomon, va fi ultima. Nu cred că se mai îndoiește cineva acuma, că PSD ul va pune frână proiectelor PNL și viceversa, iar aceasta nu este o noutate, este o strategie stabilită de la bun început, căci pe domnii din cele două clanuri, Clanul Ciu și Clanul Cio, nu îi interesează cu adevărat soarta pensiilor militarilor, ci SĂ NU CUMVA SĂ CÂȘTIGE CELĂLALT CLAN  VOTURILE MILITARILOR. Dacă mai are cineva un dubiu, să urmărească atent jocul în continuare, căci și așa nu are ce face. Și, colac peste pupăză, se pare că s-a rupt lanțul de iubirea, sau oiștea între…atelaje, că se pare că nu au căzut încă la pace pe legea Iohannis propusă de PNL, adică de a-l lăsa pe Iohannis să candideze la Senat pe listele PNL. Aici e buba mare și doare, nu pensiile militarilor. Partea interesantă este că Ciucă nu realizează că indiferent ce se va întâmpla, că Iohannis va candida sau nu pe listele PNL, că va ajunge sau nu senator, poziția lui în PNL va fi istorie, pentru că :

  1. Dacă Iohannis va fi senator, va fi și șeful Senatului și Ciucă nu va mai fi șef de partid, fie că va ajunge președinte și va fi obligat să își dea demisia, fie că nu va ajunge și va fi dat jos sau forțat să demisioneze tocmai pentru că nu a ajuns. Deci Ciucă își va lua adio de la președinția partidului și culmea culmilor este că se luptă serios pentru a atinge acest obiectiv;
  2. Ciucă nu a fost nici iubit nici dorit în PNL, a fost impus de Iohannis, la propunerea celor care l-au promovat și pe președintele Egiptului și pe al Cehiei, doar au fost colegi de cursuri peste mări și tări, care va spune ca și Iliescu, „revoluție și reformă, eu te-am făcut, eu te distrug!”
  3. Iohannis, fie că va ajunge senator fie că nu, va pretinde conducerea partidului și are toate pârghiile să obțină ce vrea, căci are dosarele scumpilor colegi de partid și toate informațiile de care are nevoie pentru a-i ”convinge” că e normal să se întoarcă în fruntea partidului. Numai teama că va ajunge Ciolacu președinte îl mai oprește pe Rareș Bogdan să îi dea deja la gioale lui Ciucă, pregătindu-se să pupe iarăși fundul sasului.
  4. Iohannis nu mai poate trăi fără funcție, s-a învățat să primească osanale, cadouri, case, avioane, mașini la scară și la cât este de fudul consideră că trebuie să le aibă pe viață.

Aceste aspecte se cunosc la cele mai înalte niveluri, dar toată lumea tace, ca să nu compromită șansele și așa destul de firave, ca Ciucă să ajungă președinte.

Dar, există un dar oriunde. E posibil ca Ciolacu să accepte până la urmă legea Iohannis și astfel, să se mai ”iubească” puțin cu Ciucă. Dar asta nu înseamnă că se va face ceva pentru militari, căci pensionarii militari sunt ultima grijă a celor două clanuri. Probabil Ciolacu negociază acuma direct cu Iohannis, nu cu PNL-ul soarta sa, căci vrea să rămână la butoane, la primul sau al doilea buton. Din câte se vede,  toată lumea trage în Ciucă. A mai apărut și un site fantomă care, ca și ”Politica Apocalipsei” trage din toate pozițiile în Ciucă, din motive proprii și personale, nu  ideologice. Noua pagină, alimentată de un postac, nu postaș așa cum se pretinde, și-a fixat cățeaua pe Ciucă și trage la foc automat de necaz că nu a ajuns și el general, că de, considera că merită. Unii zic că autorul noilor gloanțe ar fi trăgător plătit de Prostovanul, dar eu nu cred. Chiar dacă pe timpul campaniei postacul apocalipsei s-ar fi pus în slujba unuia și altuia îmbinând ura cu solda, el o face din ”pasiune”. Așadar lupta de clasă se încinge, o să mai urmeze lovituri la vintre căci miza e mare, pe timp de război se dau legi speciale, se rechiziționează bunuri, se mai trimit pe front adversari incomozi, cresc prețurile, înflorește specula, sunt multe oportunități pentru șacali și niciunul din clanuri nu vrea să piardă ocazia.

Așadar dragi pensionari militari, slabe șanse să obțineți ceva, nu vă mai uitați la glezne.

 https://in-cuiul-catarii.info/2024/09/25/una-calda-una-rece-21235

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.