joi, 5 septembrie 2024

Stiri "sporive"

 

După ”succesurile remarcabile” ale naționalei de fotbal la europene, atenția presei sportive din România a fost acaparată de soarta antrenorului naționalei.

Așa cum bănuiam, Edi a fugit de la locul faptei, conștient fiind de faptul că mai mult decât a făcut nu poate face, ”a calificat„ naționala la Europene după o secetă de 20 de ani, va rămâne în istorie ca antrenorul ”echipei de suflet” cum s-a caracterizat singur iar presa a răspândit lingușitoare, maurul și-a fcău datoria. A fost apoi un pic de vânzoleală cine vine, cine cine, a fost ofertat din nou Hagi care după ce a ținut federația și chibiții în suspans un pic, a dat pass cum iarăși era de așteptat, pentru că nu putea renunța la ”proiectul Farul” și se știa asta, dar trebuia să se facă și el că se gândește un pic. A fost finalmente ofertat Lucescu ăla mare nu grecul, și surprinzător a acceptat. Să fiu sincer nu știu de ce a acceptat, pentru că el nu mai are nevoie de nimic, nici de faimă, nici de bani, nici de serviciu. Eu nu cred în șansele echipei la calificare, sau poate cu noroc și cu Lucescu să reușim, dar cam atât, fotbalul echipei naționale nu poate deveni peste noapte competitiv, pentru că ”din cocos nu faci găină, nici din curvă gospodină” cel puțin așa spune o vorbă din popor. Materialul rulant este de slabă calitate, nici Il Luce nu poate face din țânțar armăsar decât dacă ar avea jucătorii la dispoziția lui tot timpul, dar cum nu îi are, ce poate face în bucăți de 14 zile, nu îi poate pregăti nici fizic, nici tactic, nici mental, dar mai ales, nu poate face din ei fotbaliști profesioniști, căci ei sunt simpli jucători de fotbal și e o mare diferență. Nu zic, unii au talent, alții au inimă, alții au voință, dar profesioniști adevărați așa cum a fost Gică Popescu, nu sunt. Nici Hagi nu a fost un profesionist desăvârșit, chiar dacă a fost un mare talent, dar nu a avut talentul Gâscanului nici măcar al lui Balaci. Norocul lui a fost că a prins alte timpuri. Deci am dubii, nu legate rezultatele lui Lucescu cât  de schimbarea la față a fotbalului echipei naționale.

Că tot am pomenit de Hagi să nu uit că micul Hagi, mic și la propriu ca fotbalist și la figurat, are din nou probleme, cu toate strădaniile jurnaliștilor de sport români de a-l sălta. Dup ce în sezonul 2014-2016 tăticul lui l-a scos în fața cu Viitorul, cu ajutorul ”verilor” l-a trimis la Fiorentina și vuia România ce mare echipă a prins și ce treabă mare va face acolo. După doi ani în care a înscris 0 goluri, se întoarce cu coada între picioare la tata care îl face  golgeter la Viitorul, căci toată echipa juca pentru junior, nu pentru campionat.

Pleacă apoi la Genk  în 2019 tot cu tobe, surle și trâmbițe de parcă prinsese Real Madrid, dă un gol într-un an și apoi alt ”succes fulminant” e luat de Glassgow Rangers, și toată media românească era convinsă că va sparge avioane. Acolo când joacă, când  freacă banca, când se accidentează, e dat cu împrumut la Alaves,  iarăși 0 goluri, iară declarații, iară speranțe, iară ”eșece”.

Acuma Rangers l-a trecut la echipa a doua pentru că nu poți face performanță numai cu reclamă la Gilette sau banii pompați de tăticu în campanii de presă autohtone. Culmea culmilor, Rapidul, o echipă cu pretenții, indiferent de locul actual în clasament, deci mai titrată și cu un fotbal mai bun decât Farul, îl vrea, dar nu e de acord tăticuțul care spune că Ianis nu va juca decât la Farul în România. Știe el de ce.

Înclin să cred că cei de la Rangers au dreptate, Gică nu îl ajută cu nimic pe Ianis cu astfel de atitudine, cu cocoloșiri și propte pe sistemul românesc, trebuie să îl lase să se ridice singur, dar în primul rând să accepte că nu îi poate călca pe urme, nu poate fi al doilea Hagi chiar dacă poartă același nume căci  doar cu fumuri și aere pompate chiar de el, tatăl, micuțul Hagi va fi o speranță veșnică fără performanță. Nici la Națională nu a făcut nimic, cu două trei goluri nu ești atacant. Se aude că l-ar lua Becali la FCSB, dar asta e o altă greșeală, acolo va da peste Băluță,Olaru  și Tănase care nu vor accepta să joace pentru Ianis sau să îi lase lui ”onoarea de a da gol” doar pentru că este băiatul nașului. Bine că nu mai e Coman acolo, că vedeam și o cafteală în echipă.

Și vrând-nevrând că tot suntem prin Constanța, voi vorbi și despre ”Simona noastră”  care s-a vărsat ca tărâțele în troc. După ce doi ani toată presa a deplâns soarta ei, că nu e lăsată să joace, că era în plină ”expansiune” că putea deveni ”cea mai cea” dar a fost ”făcută”, după ce ne-am bucurat că i-a fost redusă pedeapsa, nu recunoscută nevinovăția, cum spunea aceeași presă autohtonă  cumpărată, după două jocuri pierdute deși eram mereu informați că ”Simona se antrenează asiduu în Dubai„ Simona s-a vărsat și ca jucătoare de tenis, și ca subiect de presă. Noroc că Jannik Sinner a fost și el găsit dopat, că așa mai scrie presa despre Simona. Cu Sinner însă situația a fost alta, el față de Simona nu a primit suspendare, nu a negat existența substanței, nu a fost judecat după 2 ani, dar, mai ales, nu e român. La el cică a fost un accident, terapeutul lui i-a dat cu spray de țănțari în loc să îi dea cu spray de muște și așa a ajuns substanța interzisă în organismul lui curat. Deci dacă nu a luat-o oral (substanța) nu se pune, e accident, dacă o înghiți, e vai de tine. Aviz tuturor sportivilor. Ce să mai comentezi aici, din nou se dovedește că poziția noastră ca țară este undeva la coada clasamentului mondial, și e normal să fie așa când președintele Senatului, un alt mare ”sportiv de performanță” alergător de cursă lungă prin politica românească, merge la ”Globsec Forum” și promite că ”România e pregătită să joace (așa cum cântă mai marii lumii n.a) un rol cheie  în consolidarea securității regionale).” Eu nu știu ce înseamnă asta pentru domnul președinte de Senat, nu știu dacă știe cineva, poate nici el, dar înțeleg și văd că România este împinsă dinăuntru și dinafară în conflictul din Ucraina, că în curând armata de mercenari străini va depăși ca număr armata națională și că România riscă să devină un punct mic-mic pe harta lumii, mai mic decât Wuhan-ul lui Cercel.

Îmi pare rău că am deviat de la știrile sportive, dar când conducerea țării face slalom printre primele 6 articole ale Constituției, fentând jurământul depus la investire, nu pot să nu mă revolt.  

La final, amintesc că astăzi este ”Ziua Limbii Române”. LA MULȚI ANI !

https://in-cuiul-catarii.info/2024/08/31/stiri-sportive-2-21091 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.