joi, 5 septembrie 2024

Stiri "sporive"

 

După ”succesurile remarcabile” ale naționalei de fotbal la europene, atenția presei sportive din România a fost acaparată de soarta antrenorului naționalei.

Așa cum bănuiam, Edi a fugit de la locul faptei, conștient fiind de faptul că mai mult decât a făcut nu poate face, ”a calificat„ naționala la Europene după o secetă de 20 de ani, va rămâne în istorie ca antrenorul ”echipei de suflet” cum s-a caracterizat singur iar presa a răspândit lingușitoare, maurul și-a fcău datoria. A fost apoi un pic de vânzoleală cine vine, cine cine, a fost ofertat din nou Hagi care după ce a ținut federația și chibiții în suspans un pic, a dat pass cum iarăși era de așteptat, pentru că nu putea renunța la ”proiectul Farul” și se știa asta, dar trebuia să se facă și el că se gândește un pic. A fost finalmente ofertat Lucescu ăla mare nu grecul, și surprinzător a acceptat. Să fiu sincer nu știu de ce a acceptat, pentru că el nu mai are nevoie de nimic, nici de faimă, nici de bani, nici de serviciu. Eu nu cred în șansele echipei la calificare, sau poate cu noroc și cu Lucescu să reușim, dar cam atât, fotbalul echipei naționale nu poate deveni peste noapte competitiv, pentru că ”din cocos nu faci găină, nici din curvă gospodină” cel puțin așa spune o vorbă din popor. Materialul rulant este de slabă calitate, nici Il Luce nu poate face din țânțar armăsar decât dacă ar avea jucătorii la dispoziția lui tot timpul, dar cum nu îi are, ce poate face în bucăți de 14 zile, nu îi poate pregăti nici fizic, nici tactic, nici mental, dar mai ales, nu poate face din ei fotbaliști profesioniști, căci ei sunt simpli jucători de fotbal și e o mare diferență. Nu zic, unii au talent, alții au inimă, alții au voință, dar profesioniști adevărați așa cum a fost Gică Popescu, nu sunt. Nici Hagi nu a fost un profesionist desăvârșit, chiar dacă a fost un mare talent, dar nu a avut talentul Gâscanului nici măcar al lui Balaci. Norocul lui a fost că a prins alte timpuri. Deci am dubii, nu legate rezultatele lui Lucescu cât  de schimbarea la față a fotbalului echipei naționale.

Că tot am pomenit de Hagi să nu uit că micul Hagi, mic și la propriu ca fotbalist și la figurat, are din nou probleme, cu toate strădaniile jurnaliștilor de sport români de a-l sălta. Dup ce în sezonul 2014-2016 tăticul lui l-a scos în fața cu Viitorul, cu ajutorul ”verilor” l-a trimis la Fiorentina și vuia România ce mare echipă a prins și ce treabă mare va face acolo. După doi ani în care a înscris 0 goluri, se întoarce cu coada între picioare la tata care îl face  golgeter la Viitorul, căci toată echipa juca pentru junior, nu pentru campionat.

Pleacă apoi la Genk  în 2019 tot cu tobe, surle și trâmbițe de parcă prinsese Real Madrid, dă un gol într-un an și apoi alt ”succes fulminant” e luat de Glassgow Rangers, și toată media românească era convinsă că va sparge avioane. Acolo când joacă, când  freacă banca, când se accidentează, e dat cu împrumut la Alaves,  iarăși 0 goluri, iară declarații, iară speranțe, iară ”eșece”.

Acuma Rangers l-a trecut la echipa a doua pentru că nu poți face performanță numai cu reclamă la Gilette sau banii pompați de tăticu în campanii de presă autohtone. Culmea culmilor, Rapidul, o echipă cu pretenții, indiferent de locul actual în clasament, deci mai titrată și cu un fotbal mai bun decât Farul, îl vrea, dar nu e de acord tăticuțul care spune că Ianis nu va juca decât la Farul în România. Știe el de ce.

Înclin să cred că cei de la Rangers au dreptate, Gică nu îl ajută cu nimic pe Ianis cu astfel de atitudine, cu cocoloșiri și propte pe sistemul românesc, trebuie să îl lase să se ridice singur, dar în primul rând să accepte că nu îi poate călca pe urme, nu poate fi al doilea Hagi chiar dacă poartă același nume căci  doar cu fumuri și aere pompate chiar de el, tatăl, micuțul Hagi va fi o speranță veșnică fără performanță. Nici la Națională nu a făcut nimic, cu două trei goluri nu ești atacant. Se aude că l-ar lua Becali la FCSB, dar asta e o altă greșeală, acolo va da peste Băluță,Olaru  și Tănase care nu vor accepta să joace pentru Ianis sau să îi lase lui ”onoarea de a da gol” doar pentru că este băiatul nașului. Bine că nu mai e Coman acolo, că vedeam și o cafteală în echipă.

Și vrând-nevrând că tot suntem prin Constanța, voi vorbi și despre ”Simona noastră”  care s-a vărsat ca tărâțele în troc. După ce doi ani toată presa a deplâns soarta ei, că nu e lăsată să joace, că era în plină ”expansiune” că putea deveni ”cea mai cea” dar a fost ”făcută”, după ce ne-am bucurat că i-a fost redusă pedeapsa, nu recunoscută nevinovăția, cum spunea aceeași presă autohtonă  cumpărată, după două jocuri pierdute deși eram mereu informați că ”Simona se antrenează asiduu în Dubai„ Simona s-a vărsat și ca jucătoare de tenis, și ca subiect de presă. Noroc că Jannik Sinner a fost și el găsit dopat, că așa mai scrie presa despre Simona. Cu Sinner însă situația a fost alta, el față de Simona nu a primit suspendare, nu a negat existența substanței, nu a fost judecat după 2 ani, dar, mai ales, nu e român. La el cică a fost un accident, terapeutul lui i-a dat cu spray de țănțari în loc să îi dea cu spray de muște și așa a ajuns substanța interzisă în organismul lui curat. Deci dacă nu a luat-o oral (substanța) nu se pune, e accident, dacă o înghiți, e vai de tine. Aviz tuturor sportivilor. Ce să mai comentezi aici, din nou se dovedește că poziția noastră ca țară este undeva la coada clasamentului mondial, și e normal să fie așa când președintele Senatului, un alt mare ”sportiv de performanță” alergător de cursă lungă prin politica românească, merge la ”Globsec Forum” și promite că ”România e pregătită să joace (așa cum cântă mai marii lumii n.a) un rol cheie  în consolidarea securității regionale).” Eu nu știu ce înseamnă asta pentru domnul președinte de Senat, nu știu dacă știe cineva, poate nici el, dar înțeleg și văd că România este împinsă dinăuntru și dinafară în conflictul din Ucraina, că în curând armata de mercenari străini va depăși ca număr armata națională și că România riscă să devină un punct mic-mic pe harta lumii, mai mic decât Wuhan-ul lui Cercel.

Îmi pare rău că am deviat de la știrile sportive, dar când conducerea țării face slalom printre primele 6 articole ale Constituției, fentând jurământul depus la investire, nu pot să nu mă revolt.  

La final, amintesc că astăzi este ”Ziua Limbii Române”. LA MULȚI ANI !

https://in-cuiul-catarii.info/2024/08/31/stiri-sportive-2-21091 

Atentie, se poarta "poporul roman"

 

Nu, nu e vorba despre ce spun românii lui Cabral ci despre ce spun, vor, sau votează românii.  Conform declarațiilor unor lideri ai alianței care zice că ne guvernează dar de fapt ne dezmembrează, în aceste zile și cam până la alegeri, se poartă ”ce vor românii„ bineînțeles pe sticlă.

Întrebați acum ceva timp, până să se stabilească data alegerilor parlamentare și prezidențiale, până să se stabilească dacă PNL va avea candidat comun cu PSD,  dacă vor candida la prezidențiale, ambii lideri de partid, Ciucă și Ciolacu au spus că nu ei decid, ci boborul, congresele, partidul, ca și cum partidul ar fi persoană fizică și nu ar conduce el, președintele, filialele. Aiurea, totul era doar o abureală, încă nu știau ce va fi, nu primiseră plicurile cu mutările și așteptau să vadă cine va câștiga alegerile la Înalta Poartă, ca să știre și ei cui să se închine.

Acuma, după ce se pare că s-au decis să candideze fiecare, se pune problema cu cine vor face alianțe și cu cine vor guverna.

Întrebat de renumitul gafeur Radu Tudor cine va câștiga prezidențialele, senatorul Ciucă a răspuns fără ezitare: „subsemnatul„ dovedind nu numai lipsă de modestie ci și de inspirație și realism. „Nu am găsit altă rimă„, ar fi spus Mateiaș. Probabil el crede în sondajele comandate de PNL, așa cum PSD crede în sondajele lui Pieleanu. Trec peste faptul că nici în interiorul PNL Ciucă nu are asigurat cvorumul, că există peneliști, grupuri sau aripi care se îndreaptă spre alt candidat și vor vota împotriva sa sau deloc, și iau în calcul ceea ce văd pe stradă, în mediile de socializare, chiar pe panourile cu ostașul în slujba unei țări care nu se mai ține pe picioare și din cauza sa.

Vrând să arate lumii cât de decis și orientat spre dreapta este idolul său, popicul Radu Tudor, un fel de Rareș Bogdan în devenire, l-a mai întrebat pe cel care ocupă funcția de președinte al PNL, pe cine va nominaliza  prim ministru, dacă va ajunge președinte, iar  domnul senator a dat un răspuns pprimit probabil de la AI ION: ”Să vedem ce va decide „POPORUL ROMÂN”. Ce să spun, m-a lăsat pe spate. Sincer, nu știu ce să cred. Să cred că domnul senator nu știe procedura de numire a premierului? Sau să cred că nu știe pentru că nu îl va alege el ? Pentru oricine trăiește în România și mai iese afară din casă, este clar că partidul care va câștiga parlamentarele va câștiga și prezidențialele, iar dacă domnul senator are convingerea că va ajunge președinte, atunci nominalizarea premierului nu poate veni decât din PNL  iar el fiind președintele PNL și apoi și președinte, este exclus ca ”partidul„ să propună un premier pe care el să nu îl accepte de fapt să nu îl ceară așa cum și Iohannis l-a cerut pe el călcând peste Cîțu.

Dar pentru că domnul senator a spus că vom vedea ce va decide poporul înseamnă că nu mai e atât de sigur de câștigarea alegerilor și implicit nici că va ajunge președinte.  

Varianta a treia și cea mai plauzibilă este că nu poporul va stabili cine va fi președinte și nici el cine va fi propus premier, așa cum s-a întâmplat din 89 încoace.

Așadar domnul senator a reușit să mai rateze odată ținta, căci credea că dacă dă răspunsul cu ”poporul” va rupe inima târgului. Rateu, ar spune un militar, sau incident, ca și cel din Polonia unde lovitura nu și-a atins ținta.

 

Dar nu numai în PNL se poartă „populismul”. Ca să nu rămână în urmă, PSD, prin gura celui ”mai creț decât salata creață”, cum l-ar fi botezat un indian huron, vicele Tudose ne aburește și el, tot cu poporul și televizorul. Cercetat de Digi 24 cu privire la zvonurile privind o alianță de stânga pentru parlamentare, domnul Tudose ca să nu supere prea mult mâna dreaptă a guvernării și nefiind sigur de o reușită PSD, pentru a nu adânci crevasa apărută între PSD și PNL, dă și el un răspuns într-o dungă: Nu decidem noi cu cine facem alianță, decid românii la vot”. 

Măi dar al dracu mai e poporul ăsta român. Al dracu de prost, că dacă e să ne luăm după cei doi vorbitori, poporul român a decis vinderea tuturor rezervelor, tăiereea pădurilor, distrugerea învățământului, a sistemului sanitar și popularea lui cu medici criminali, desființarea armatei și aducerea mercenarilor care să ”ne apere”,  vinderea suveranității, subordonarea economiei intereselor americane, înfometarea populației și susținerea altor nații ostile pe toate planurile, etc, de vreme ce ei au decis cine și cum să îi conducă și belească timp de 35 de ani. Și-au votat singuri călăii și condamnarea la dispariție.

Dar răspunsul lui Tudose ne mai spune ceva. Ne mai spune că pentru PSD,nu contează nici doctrinele, nici statutul, nici principiile, nici ce dorește electoratul, nici ce au promis, nici ce au semnat ci… doar interesul, guvernarea. Pe ei nu îi interesează cine sunt sau ce urmăresc cei cu care se aliază atâta vreme cât le asigură majoritatea parlamentară. Așadar, stimat ”popor român” indiferent pe cine vei vota, la conducere va fi cel care va reuși să strângă o majoritate, nu contează ce pretenții va avea, ce va cere, ce se va mai vinde, ce taxe se vor mai pune, câți oameni vor mai muri de frig în case, câte pandemii sau războaie va mai trebui să susținem, PSD-ul va bate palma și cu Scaraoțchi dacă acesta va asigura majoritatea care să îl aducă la guvernare. Nu mă îndoiesc că la fel va face și PNL-ul, că doar nu sunt peneliștii mai proști nu ? Un lucru e cert:  ambele partide vor avea grijă ca UDMR să ajungă la guvernare și vor da voturi către UDMR în județe în care au clar majoritatea, chiar dacă nu trăiește picior de honved acolo, numai să treacă de pragul parlamentar și să și-l asigure ca aliat. Așadar, UDMR va fi la guvernare de anul viitor, cu cine va da mai multe ministere. Cultura și mediul sunt deja stabilite.

Dacă crede cineva altfel, nu trăiește în România.

Trăiască poporul român cel mut, adormit și prost!

Știți ce e mai trist în toată istoria acestui popor? Cel mai trist este că încă nu știm cu adevărat  cum s-a format poporul român de care se folosesc cei aflați la putere, dar știm cum va pieri: DE MÂNA LOR.

https://www.news.ro/politic-intern/ciuca-intrebat-cine-va-castiga-alegerile-prezidentiale-subsemnatul-el-afirma-ca-marcel-ciolacu-nu-este-prima-sa-optiune-la-desemnarea-premierului-1922403626562024082221713657

https://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/tudose-nu-exclude-o-alianta-psd-aur-332673.html/

 https://in-cuiul-catarii.info/2024/08/27/atentie-se-poarta-poporul-roman-21086

marți, 3 septembrie 2024

MINUNI MILITĂREȘTI

 

Suntem deja la mijlocul lui august, se apropie septembrie, se termina concediile, vacanțele scolare, parlamentare, judecătorești, se apropie alegerile lumea începe să se dezmorțească. Prin Ucraina totul e bine, a mai început o altă ofensivă, statele eurosupuse se scobesc în pungi pentru noi contribuții care să susțină ofensiva, prin Golf se ascult limbile, că săbii canci deci totul decurge confrom planului. Planul Kalergi, bineînțeles.

Prin clasa politică românească curge lapte și miere,  lapte de cuc și miere de trântori. Marea coaliție pentru care liderii PSD și PLN, dar mai ales Iohannis și-au mușcat limba și dat palme obligați/forțați de interese mai mari decât biata Românie, e pe cale de destrămare. Ambii lideri s-au pus pe treabă pentru formarea unor noi legături ”de suflet” de stânga/dreapta, cu care să obțină o nouă guvernare în toamnă și ușor-ușor Ciu-Ceo dispare. Abia aștept să văd cum se vor înjura după alegerile din toamnă-iarnă, nu de alta, dar poate mai învățăm și noi ceva nou în materie de înjurături. Partea frumoasă este că în interiorul PNL, sau mă rog, al așa-zisei drepte, au început loviturile la ficat. Crinișor, dirijat de cei care l-au pus undeva cândva pe un cal mare, adică ză madăr end ză fadăr of dă liberali, îi dă timid la gioale lui Ciucă și îl periază cu sârg pe Helvig Neprihănitul. Nu că nu mă așteptam la asta, adică la pierderea bastonului de mareșal de către  soldatul din slujba unor țări, dar adevărata lovitură va fi când pupinturistul de bază al liderilor PNL ai ultimului deceniu, nu spun cine se știe, va mușca  mâna care l-a hrănit. La câte mâini a mușcat Bogdănel, mă mir că mai are și dinți.

Și au mai început să se trezească unii ”grijulii” cu statistici și sârme băgate subtil sub nasul poporului venit din concedii. Adevărul.ro, prezintă un document ”documentat” care arată ”că cu cât a crescut pensiile nesimțite ale militarilor” în ultimii 5 ani și cu cât cele ale civililor, fapt care vai, duce la un deficit bugetar catastrofal mărind nepermis de mult banii alocați fondului de pensii. Ceea ce nu spun însă marii experți financiari dirijați politic, este faptul că :

  1. Pensiile militare nu sunt plătite din fondul de asigurări sociale, așa că orice încercare de a deplânge fondul de pensii pe spinarea pensiilor militare este o măgărie. Prin acest material se trimit din nou săgeți către pensiile militarilor care în opinia lor s-au ”nesimțit” și sufocă fondul de asigurări sociale cu care de fapt acestea nu au nicio legătură.
  2. Pensiile militare nu au crescut pentru că ar fi crescut punctul de pensie, nici pentru că s-ar fi acordat măriri pensionarilor vechi, ci pentru că prin inginerii financiare și acordări noi de sporuri activilor (art 28 din Legea 223 știe cum), în ultimii ani cei care au ieșit și ies la pensie, ies cu o pensie aproape dublă față de cei pensionați anterior. Deci practic fiecare nou pensionar  ar cam lua pensia a doi pensionari bătrâni. Trăiască armata română cu conducerea ei minunată, care își bate joc de proprii pensionari!
  3. Cu adevărat, fondul de pensii este în pericol, dar și datorită măsurilor populiste anunțate dar și din cauza proastei conduceri și gestionări a Guvernului.
  4. Domnii din ”Adevărul”nu pomenesc nimic despre creșterile de pensii și ”bonificații”, restanțe și drepturi pe care magistrații și le acordă prin decizii judecătorești dar și prin OUG date de același guvern în sprijinul magistraților, pentru că dosarele guvernanților sunt ținute în sertarele magistraților așa că o mână coruptă de magistrat spală o mână jegoasă de politician și invers. Spre exemplu, un magistrat care își propune să  iasă la pensie la anul, are grijă să nu își ridice timp de un an de zile niciun drept în afară de salariu, fără sporuri, fără indemnizații de diferite feluri, fără banii de echipare, ochelari, etc, iar în luna în care iese la pensie le cere. El va ieși astfel la pensie cu o pensie raportată la drepturile bănești ridicate în ultima lună. Nu e așa că e convenabil ?

Așadar, a reînceput cruciada împotriva militarilor, toată lumea se împiedică de militari peste tot, iarăși se va discuta despre pensiile lor nesimțite iarăși se vor bloca, tăia, anula, îngheța pentru că ”ei e mulți, muți și proști”.

În timp ce pensionarii militari, apeviștii,  unii dintre ei încă rezerviști ca vârstă, sunt torpilați, rezerviștii voluntari cei cu statut făcut la Bălăceanca, primesc bani pe toate părțile, fără să facă nimic. Pentru că mai marii armatei nu sunt în stare să ofere propriilor militari rezerviști drepturi decente și chiar mai mult, prin legi și ordine elaborate în propriile laboratoare au luat și ceea ce prevedea legislația în vigoare, niște capete pătrate au elaborat niște ordine și măsuri atât de alambicate și defectuoase încât nu produc doar confuzie, ci și găuri aberante în buget. O să dau un exemplu ca să nu se spună că vorbesc prostii.

Conform articolului 2 din legea 270/2015, ”(1) Rezerviștii voluntari provin din:a) rezerviști;b) cetățeni care nu au îndeplinit serviciul militar activ, dar care optează pentru îndeplinirea serviciului militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar.(2) Rezerviștii voluntari pot fi:a) cadre militare rezerviști voluntari;b) soldați și gradați rezerviști voluntari.”

Deci un militar aflat în rezervă sub jurământ, aflat deja în evidența centrelor militare, sau măcar care ar fi trebuit să se afle în evidența acestora, poate solicita să fie încadrat rezervist voluntar și va fi remunerat conform legislației.

Așadar, un rezervist aflat în pensie, să zicem Popescu, care primește pensie de rezervist și are obligații prevăzute de lege să apere țara, se face rezervist voluntar, primește bani pentru asta, și practic NU FACE NIMIC, nici măcar o pregătire, pentru că se consideră că știe ce are de făcut, fiind…deja rezervist cu serviciul militar satisfăcut și o carieră militară full options.

Partea și mai hazlie este că fiind, să zicem putonier în rezervă, va încadra cel puțin aceeași funcție ca rezervist voluntar, numai că gradul de rezervist provenit din cadrele militare este plătit cam de 4 ori mai puțin decât cel de rezervist voluntar. Practic, rezervistul voluntar Popescu, când se bărbierește, face mișto de rezervistul apevist Popescu,  pe motiv că gradul lui e plătit mai bine decât al fraierului din oglindă.

Întrebarea 1. În caz de mobilizare, ce se întâmplă cu acest rezervist? E obligat să se prezinte sau nu la unitate, căci contractul lui ca rezervist voluntar încetează și atunci TOATE  obligațiile sale contractuale  sunt anulate. Pe de altă parte, rezervistul apevist nefiind încadrat nicăieri, nu știe unde să se ducă, deși la el funcționează principiul armatei pe viață.

În plus, rezervistul apevist, are obligația ca la plecarea din țară să predea livretul militar la CMZ, să anunțe plecarea și destinația, pentru a putea fi chemat la război. Rezervistul voluntar nu are o astfel de obligație. Deci ce face rezervistul Popescu, în dubla sa calitate, predă sau nu livretul militar, CĂCI ACUMA ARE UN NOU CONTRACT și e obligat să îl respecte. Și statutul este plin de astfel de cretinisme care mai de care mai absurde, pentru că a fost făcut pe genunchi, modificat de câteva ori pe alt genunchi ca să se obțină efectul scontat, adică să aibă în documentele de mobilizare niste nume. Că tot vorbim de mobilizare, dacă verifică cineva, va constata că CMZ urile s-au umplut de rezerviști voluntari. Toate pupilele și toți salariații civili din CMZ-uri s-au grăbit să se facă rezerviști voluntari, mai ales că tot ei fac ștatele și repartizările funcțiilor. De ce să nu ia și ei un ban în plus, fără să facă nimic?

O ultimă absurditate, reală, concretă și incredibilă: un fost militar, subofițer, trecut în rezervă, se angajează la o unitate militară pe un post de  salariat civil. Deci primește de la armată o pensie de subofițer, dar și un salariu de angajat. Acesta decide să  devină rezervist voluntar. Face cerere și îndeplinind condițiile de pregătire și vârstă, este angajat. Așadar acuma primește pensie de subofițer, salariu de salariat civil și indemnizație de rezervist voluntar, toate de la aceeași instituție, MApN. El săracu este unul singur, dar primește 3 venituri pentru 3 persoane definite juridic separat. Întrebare: pe câți oameni contează armata la mobilizare ca luptător sau pe cine, pe pensionarul rezervist, pe civilul angajat sau pe rezervistul voluntar? Cum evidențele în armată sunt vraiște și nu știe stânga ce face dreapta, când se vor primi rapoartele cu personalul apt de luptă pe care armata contează la război, el va fi raportat și de cei care dețin listele cu rezerviștii voluntari, și de cei care dețin evidența pensionarilor rezerviști și de cei care au în evidență salariații civil și uite așa avem deja 3 oameni pe care armata poate conta. Că aceeași persoană e plătită de armată de trei ori nici nu mai contează, e ghișeftul lui.

Deci bugetul nu este mărit prin acordarea de drepturi noi sau prea mari  pensionarilor militari, așa cum lasă să se înțeleagă  articolul prezentat de Ziarul Financiar, ci din prostia legiuitorilor și specialiștilor din MApN și Guvern.

Bonus:

 Nu are legătură cu pensiile ci doar cu prostia din capetele luminate. După scandalul din SNSPA, MApN vrând să arate că este la curent cu viața socială și sexuală în instituțiile de învățământ și aplică cu fermitate legislația în vigoare, a emis un ordin de ministru, ORDIN nr. M.168 din 7 august 2024 pentru aprobarea Ghidului privind prevenirea și combaterea hărțuirii pe criteriul de sex și a hărțuirii morale la locul de muncă în Ministerul Apărării Naționale.

Menționez că până în prezent exista HG 970 din 2023 care cuprindea o metodologie privind prevenirea și combaterea ”harțuielii” sexuale, aplicabilă dar probabil neaplicată de toate instituțiile statului. În această metodologie, se prevedea:

”Plângerea/Sesizarea poate fi formulată de persoana vătămată în formă scrisă (olograf sau electronic, dar obligatoriu asumată prin semnătură de către victimă, cu respectarea protecției datelor de identitate, în vederea asigurării protecției acesteia) sau verbală (discuție cu persoanele responsabile, în urma căreia se va întocmi un proces-verbal).”

După scandalul de la SNSPA, cineva din conducerea MApN s-a gândit că nu ar fi rău să apară un ordin care să reglementeze hărțuirea sexuală în armată, căci aici și hărțuirea sexuală are specific propriu nu și dacă se întâmplă să transpire ceva, e de preferat ca situația să fie ”gestionată”(a se citi cocoloșită) intern. Așa că departamentul ăla de specialiști în legislație a emis ordinul și ghidul sus amintit, ghid apărut pe 12.08.2024. Bineînțeles ghidul, după specificul documentelor militarilor, preia cu copy-paste prevederile deja existente în metodologia de aplicare a HG  970/2023:

”Articolul 29 : Plângerea/Sesizarea poate fi formulată de persoana vătămată în formă scrisă (olograf sau electronic, dar obligatoriu asumată prin semnătură de către victimă, cu respectarea protecției datelor de identitate, în vederea asigurării protecției acesteia) sau verbală (discuție cu persoanele responsabile, în urma căreia se va întocmi un proces-verbal).”

Toate bune și frumoase, în spirit cazon, numai că se pare că DRPCVP al MApN, adică departamentul care trebuie să aibă grijă ca ultimele știri și inițiative legislative să se reflecte în interiorul MApN, nu a ținut cont de faptul că la nivelul guvernului e pe țeavă un act de modificare a respectivului articol și că începând cu data de 14.08. 2024 Guvernul dă o altă HG pentru modificarea metodologiei, astfel încât victimele să poată depune plângeri și fără semnătură olografă și fără date personale. Respectiva HG a fost dată spre studiu și votată în guvern de miniștrii din guvern, inclusiv cel al apărării. Ce a făcut mister Tîlvăr, a dormit în post? Așa că acuma întreaga țară se ghidează după noua HG, iar Armata, după un ordin de ministru care contrazice legea. Probabil gvernul e de stânga iar ministerul de dreapta și nu știu unul de altul.

https://adevarul.ro/economie/cum-au-evoluat-pensiile-mapn-mai-si-sri-fata-de-2382533.html

https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/243310?isFormaDeBaza=True

https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/275396

https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/286843

https://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/informatie-de-presa-privind-actele-normative-aprobate-in-edinta-guvernului-romaniei-din-14-august-2024

https://in-cuiul-catarii.info/2024/08/20/minuni-militaresti-21079 

Onoarea strugurilor acri

 Voi aborda azi două subiecte aparent fără nicio legătură între ele, dar legătura există. Este vorba de ”retragere”. Românul are un proverb legat de vulpea care nu ajunge struguri dar nu spune că de fapt strugurii sunt acri. Cam așa se întâmplă și în cazurile de mai jos.

Retragerea lui Biden din competiția prezidențială a fost și va mai fi comentată în fel și chip dar nicăieri nu se pune punctul pe ”I”. Eu nu cred în poveștile spuse nici de democrați, nici de republicani, nici de media internațională sau ”localnică”. Chiar dacă unii spun despre un complot al democraților împotriva lui Biden, acest complot nu este unul răzleț ci unul comandat.Tot la fel, retragerea lui Biden din cursă nu este decizia lui, nici a ”echipei lui” ci  a celor care conduc America și lumea. Și o altă teză este falsă, aceea că Biden ar fi schimbat pentru că a performat prost în confruntarea cu Trump sau că acuma și-ar fi dat seama democrații că nu mai este apt să conducă SUA. Să fim serioși, oricum nu le conducea el și toată lumea știa,  și că nu e în stare și că nu el le conducea. Adevărul este că atentatul, sau eșecul atentatului asupra lui Trump a făcut ca cei care trag ițele să decidă înlocuirea lui Biden. De ce ? Simplu: pentru că au realizat că democrații nu mai pot câștiga alegerile nici cu furtul voturilor ca la precedentele alegeri, pentru că :

  1. Trump după atentat a câștigat voturile multor americani neafiliați politic;
  2. Biden a pierdut votul multor democrați după prestațiile din ultimul timp, atât cea din confruntarea cu Trump cât și de la întâlnirea șefilor membrilor NATO, unde l-a confundat pe Zelensky cu Putin sau viceversa. Nu mai exista nicio îndoială că Biden nu mai e în stare să stea pe scaunul încălzit de Monica.
  3. Nu mai era posibilă o altă încercare de înlăturare a lui Trump fără a îndrepta toate privirile spre democrați. Dacă pentru atentatul de pe 13 (cât ghinion pentru democrați) iulie s-a putut da vina pe un ”răzleț” după care s-a așternul liniștea cosmică, nimeni nu mai întreabă nimic, nimeni nu încearcă să caute eventuali complici, deși serviciul secret, poliția și ”autoritățile” au acționat toate, ”întâmplător” mizerabil, dacă s-ar mai apela la un altul, nu s-ar mai îndoi nimeni că democrații sau ”deep state” au un amestec și atunci ar izbucni un război civil. Deși atât democrații cât și adevărații păpușari doresc un război cât mai mondial posibil, nu doresc unul pe homelandul lor.
  4. Deci totul se reduce sau se concentrează pe câștigarea alegerilor pentru a asigura continuitatea conflictelor din Ukraina, Gaza, și eventual deschiderea altor focare, pentru că indusatria de armament americană are nevoie de finanțare. SUA fără conflicte, fără baze militare în afara granițelor și vînzări de armament, fără resursele pe care le exploatează din țările în care și-a implementat ”democrația”, cu tot controlul și traficul de stupefiante și carne vie, intră în colaps.

Așadar  Biden nu s-a retras pentru că a decis el să dea o șansă tinerilor sau să salveze America, ci pentru că așa i s-a spus și este vizibil faptul că nu îi convine, el credea că va mai fi lăsat să se joace de-a președintele, pentru că era păpușa potrivită. Numai că stăpânii au realizat că el nu mai avea nici 30% șanse să câștige și chiar așa de mult nu puteau fura la numărătoarea voturilor, iar Trump nu mai putea fi înlăturat fizic, doar dacă, cine știe, ”se îmbolnăvește„ brusc de o boală necruțătoare. Să fiu sincer, la cât de disperați sunt păpușarii, nu m-ar mira să se ajungă și aici.

Acuma e musai ca democrații să propună un candidat care să pară, de ochii lumii,  că are șanse în fața lui Trump, chiar dacă nu prea ar avea cine, dar măcar ”să facă o față frumoasă” adică să pară în fața lumii că poate fi președinte, și nu ar deveni atât de evident furtul voturilor dacă ar câștiga.

Care sunt variantele ?

Kamala Harris cea nominalizată de Biden, are cele mai mari șanse. De ce ? Unii spun că ar fi proastă, nu o spun eu,  au spus-o cei din interior. Alții spun că ar fi coruptă.  La noi mister Hartman a comparat-o cu maimuța lui Bansky spunând că e gata să apaese pe detonatorul atomic. De fapt, ca și în cazul Biden, ca și în cazul altor capete înscăunate, nu doar din ”Lumea Nouă” ci și din Europa, Asia, Africa dar mai ales România, suspiciunea de corupție și intelectul limitat,  sunt nu piedici, ci condițiiale eligibilității, deci din aceste puncte de vedere Kamala pare candidatul ideal, pentru că nimeni nu vrea un John Kennedy la conducerea SUA.

O altă doamnă, madame Obama, despre care gurile rele spun că nu ar fi chiar doamnă, dar ce mai contează asta acuma când sexul nu mai definește persoana, se vehiculează ca potențială candidată a democraților. Chiar dacă familia Obama are oarece putere și influență în partid și nu numai, nu e momentul și nici nu se dorește, căci toată lumea știe că nu ea va dirija în Alba Casă ci scumpul soț. E adevărat familia este legată strâns de deep-state, care l-a pus președinte și pe Barak, dar am eu un feeling că nu se va impune.

Nancy Pelosi ar mai fi fost o variantă, dar aceasta s-a pronunțat, chiar dacă  oarecum târziu, poate a fost convinsă, că o sprijină pe Kamala. Dar să vedem, dacă ar fi vorba cu adevărat de o ”revoluție” în fieful democraților, atunci ar fi normal ca propunerea să o ocolească pe Kamala. Am însă convingerea că nu democrații vor alege, ci păpușarii care sunt deasupra partidelor.   

Una peste alta, păpușarii au nevoie de o păpușă gata să pună în aplicare și să execute orice ordin, inclusiv să apese pe butonul roșu, o păpușă suficient de lipsită de  importanță, luciditate, conștiință, personalitate, susținere, încât să poată fi sacrificată apoi când lucrurile vor degenera. Persoana care va fi desemnată candidat al democraților va trebui să îndeplinească aceste condiții. Doamna Obama nu îndeplinește condiția sacrificiului, căci nu cred că Obama, care este conștient de rolul pe care va trebui să îl joace eventualul  președinte democrat, va fi de acord să își sacrifice partenerul de viață.

Cam așa văd eu problema candidatului democrat. Să vedem ce ne va rezerva … viitorul. Să nu uit, este pur și simplu incredibil cât de ”neinspirați” sunt democrații în campania lor anti-Trump. După ce au susținut cu o încăpățânare măgărească candidatura senilului Biden până a devenint clar și pentru un nenăscut că acesta nu are nicio șansă să câștige, acuma, după ce obligați de realități și ordinele păpușarilor l-au retras, se leagă de vârsta lui Trump, care este ceva mi mic decât Biden, dar oricum în deplinătatea…facultăților mentale, deși unii ar spune că nu are toate țiglele pe casă, Dar măcar el știe cu cine vorbește și știe pe unde e ieșirea de pe scenă, chiar și împușcat.

Retragerea ”iordaniană”

Deși nu este vorba de politică, ci de sport, următorul subiect va fi retragerea lui Iordănescu junior de la cârma naționalei. Să fiu sincer eu o așteptam  încă dinainte de CE de fotbal, bănuiam că se va retrage deși toată lumea credea că va rămâne. De ce se retrage? El nu a spus, a vorbit Burleanu în locul lui, iar tăticu Iordănescu s-a declarat foarte dezamăgit de decizia fiului. Burleanu a anunțat că motivul este familia, juniorul vrea să stea mai mult acasă. Hai să fim serioși, cât a lipsit din sânul familiei, o lună, o lună jumătate? Păi ce să mai spunem de militarii români trimiși cu lunile, alții cu anii să slujească interesele altor puteri prin zone de război?  Ei ce ar trebui să facă să își dea demisia după 2 luni de ”izolare”? Ce e chestia asta cu ”vreau să acord mai mult timp familiei”?  Îmi amintesc că și Cahill când a renunțat la Halep tot așa a spus, că vrea să stea mai mult cu familia. La el măcar era justificat, umblase după mofturile și fițele Simonei ani de zile, se săturase, dar juniorul? Altă  scuză nu putea găsi ? Din ce sunt făcuți antrenorii ăștia și sportivii noștri, din carton ? Cum dau de greu merg acasă ? Și de ce nu a ieșit el să spună de ce a renunțat la națională ? Nu că mi-ar părea rău, că nu îmi pare, rămân la concluzia că nu a făurit nicio națională ” de suflet” așa cum s-a gratulat el însuși, echipa lui nu a arătat că joacă fotbal european, să fim obiectivi, ne-am calificat și am mers mai departe cu noroc și datorită unor momente de fotbal ale unor jucători, nu unui joc de ansamblu solid, că de strălucire nu poate fi vorba. Fotbalul românesc este penibil și s-a văzut asta și în meciurile din cupele europene de ieri.

Dar înțeleg iesirea din scenă a juniorului, probabil a realizat că și-a atins potențialul maxim atât personal cât și cu echipa, e conștient că nu mai poate avea noroc din nou la o calificare și la mondiale și vrea să rămână în ”conștiința nației” ca antrenorul care a obținut cea mai mare performanță în ultimii 20 de ani. E conștient că acuma așteptările românilor ale zecilor de mii care l-au susținut la europene, sunt mari și că cei care l-au adulat -deși fără merit- pentru Euro, îl vor toca dacă nu se califică la modiale. Așa că a decis să plece în glorie decât să fie scuipat și înjurat. Bineînțeles că nu putea să spună adevăratul motiv al retragerii, de asta nici nu a ieșit să se explice personal, mai are un pic de rușine, nu știe ce sau cum să mintă, dar este totuși un act de lașitate. Eu așa îl văd. Dacă chiar crezi că ai făcut ceva bun, că ai format o echipă, că ai o viziune, o strategie de joc, un stil de joc, că ai format ceva bun și durabil, dacă ai încredere în tine, în capacitățile tale, mergi frate mai departe. Nu regret plecarea lui dar dezavuez modul în care a făcut-o. Lipsit de maturitate și demnitate, pe ușa din dos, chiar dacă încă in culmea ”gloriei”. Și să îl lași pe Burleanu acest Mitică Dragomir cu aere de om de știință să îți justifice retragerea, mi se pare total neinspirat. Până și tăticu s-a supărat pentru această alegere.

Despre aceste retrageri, susținătorii retrașilor spun că s-au retras cu onoare, ”pentru binele națiunii”. Poate, dar cu dinții strepeziți.

Bonus : Toți românii așteaptă retragerea lui Iohannis din viața lor, din viața politică, din ecranele televiziunilor, dar Iohannis nu și nu, el se vrea în continuare în lumina reflectoarelor și pentru asta e în stare să vândă orice, orice nu îi aparține. Cu ce ți-am greșit Doamne ?

https://in-cuiul-catarii.info/2024/07/26/onoarea-strugurilor-acri-21068

Mătușile Puppets

 Vă  mai amintiți Păpușile Muppets cu cei doi clevetitori din balcon? A fost un serial de mare succes, urmărit de români de toate vârstele. Nici nu conta ce se întâmpla pe scenă, toată lumea aștepta replicile celor doi, care făceau toți banii.

Cam așa s-au prezentat Iohannis și Ciucă la Summitul Aniversar NATO. Rolul lor a fost poate de a distra participanții, căci altfel nu văd, nu am aflat ce au făcut pe acolo și nici chiar jurnaliștii români trimiși acolo ca să proslăvească activitatea delegației române nu au spus nimic. Gâdea a luat un interviu Nassiryanului dar searbăd, pe măsura ambilor ”combatanți”.

Multă lume s-a întrebat ce a căutat Ciucă pe colo, că oficial nu prea avea ce căuta. Echipa de campanie a PNL  a încercat să ne convingă că Ciucă ar fi fost invitat  ”neoficial„  pentru că ar fi preferatul Casei Albe  la mult prea amânatele și negociatele alegeri prezidențiale. Cel puțin așa ar fi dorit cei doi puppy să lase de înțeles. Numai că la dineul care a urmat nici unul, nici altul nu au fost prezenți unul supărat că nu i s-a mai dat nicio șăpcuță, celălalt pentru că nu avea ce căuta pe acolo iar Administrația Casei Albe nu a vrut să încalce protocolul pentru o … slugă, căci așa au ajuns reprezentanții României în fața Înaltelor Porți, slugi prea-plecate, mult prea aplecate. Degeaba a pus Iohannis țara, cu resurse, teritoriu, infrasturctura, tehnică militară și…militari la dispoziția partenerilor mai mult sau mai puțin strategici, nu a primit nici măcar un moț pe bască. Supărat ca prostul pe sat, ”nu a mai onorat” dineul oficial, iar Biden a pierdut ocazia să îl întrebe cei îi mai fac copii și cum e viața în… Stupidistan. Și toate astea se întâmplă după ce România a deschis larg granițele către toți samsarii și traficanții cu pașaport american, tot la ordin cotrocean, tot în speranța că va primi și el ceva la schimb.Și a primit, un sut în prezidențialul dos.

Odată ajunși acasă au trecut la activitățile zilnice. Iohannis a dispărut, Ciucă ne vorbește despre faptul că a decis să candideze la președinție și că suntem amenințați dar trebuie să ne păstrăm calmul. Iată ce spunea domnul Ciucă despre ”amenințările televiziunii ruse”: Televiziunea rusă de stat, care răspândește frecvent propagandă de război, amenință în mod deschis cu atacarea capitalei României. Nu cred că această amenințare este realistă în prezent și cred că ar trebui să ne păstrăm calmul. Datorită partenerilor noștri și Armatei României, suntem în siguranță.” Îmi pare rău să constat că un general al armatei române, fost ministru al apărării, fost premier, confundă televiziunea unui stat cu statul în sine și că deși s-a declarat deja ”doctor” în politică, nu știe să facă deosebirea între informare și amenințare. De când amenință o televiziune un stat cu război? A da, la noi, Radu Tudor poate amenința pe cine vrea el, inclusiv sau mai ales pe Putin, dar nu ia nimeni în serios ce spune măscăriciul regelui. Pe de altă parte, el ca om de stat ar trebui să comenteze declarațiile celor de-o seamă cu el, nu ale ”Tudorilor” din diferite televiziuni naționale sau locale. Dar  catindatul Ciucă cu 30 și… ani în slujba țării încă mai crede în basmele lui Ispirescu, el ne vorbește despre partenerii noștri și Armata României. Care parteneri, care armată, care Românie? Îmi face impresia că domnul premier a condus România legat la ochi și habar nu are unde a dus-o. El, ca și renumita Veorica, ca și covrigarul Ciolacu adoarme cu articolul 5 sub perină. Dacă însă avem în vedere ultima declarație a purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, ar cam trebui să transpirăm, dar nu pentru că ar vrea rușii să ne atace ci pentru că NOI facem tot posibilul să fim atacați. Peskov spune: „Desigur, prezenţa concentrată a navelor NATO – acordăm atenţie Bulgariei şi României, statele de coastă care sunt membre ale alianţei (NATO) – desigur că aceasta reprezintă o ameninţare suplimentară pentru Federaţia Rusă, mai ales în situaţia actuală”, dar nici asta nu e amenințare, este doar o atenționare.  

Trebuie să ne îngrijoreze această atenționare? Dacă avem în vedere declarația lui Iohannis de la Washington  și tratatul semnat dar încă neratificat cu Ucraina, ar trebui să ne pregătim de ripostă din partea Rusiei, dacă promisiunile lui Iohannis privind extinderea prezenței americane la Marea Neagră și baze și comandamente americane   vor deveni realitate. Așa că scumpe domnule Ciucă, eu zic să vă schimbați consilierii care vă împing la declarații de campanie. Vedeți dvs, Iohannis în 8 ani de mandat a învățat să tacă. Știe el de ce. Declarațiile catindatului,  spuse la balcon,  sigur ar fi provocat hohote de răs.

Politica externă a României între sterilet și Senatul American  

Mergând pe firul păpușilor mai aflăm oarece știri care ne-ar face să râdem dacă nu ar fi de plâns.

Aflăm din media că o fostă deputată PSD, medic ginecolog fără nicio pregătire în diplomație,  nici nu îi dau numele, ”s-a ales” consul la Bilbao. Întrebată ce legătură este între ginecologie și diplomație doamna în cauză a spus : „Să știți că este o foarte mare legătură, pentru că atât medicina, cât și postura aceasta de consul general presupun să lucrezi cu oamenii și cu nevoile lor, să știi să le gestionezi emoțiile, sentimentele, nevoile.” Păi dacă e așa, atunci cei mai potriviți pentru aceste posturi sunt medicii urologi și proctologi. Sunt convins că doamna doctor va reuși să rezolve nevoile românilor din Spania, că pe ale celor din PSD sigur le-a rezolvat, altfel nu ar fi câștigat postul.

Și tot legat de politica externă, de la Europa Liberă aflăm o știre devastatoare. Cum care Europa Liberă? Europa aia care de câte ori vrea să dea direcții de conduită românilor îl intervievează pe Vladuț, Șeful SMAp și spune el tot ce trebuie. De data asta RL merge direct, nu mai apelează la nimeni și ne transmite direct din Capitoliu, că o comisie de politică externă a Senatului American ne critică cu mânie proletară pentru că ne permitem să mai avem relații cu China. Vă amintiți când ni se spunea să nu mai cumpărăm telefoane chinezești că ne sunt interceptate convorbirile și să le folosim pe ale lor, că oricum ne interceptează și la WC? De data asta senatioții americani sunt supărați că „Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din România are un acord oficial de cooperare cu Universitatea de Inginerie al Armatei PLA din Nanjing”. I-auzi dom’le, nu le-au ajuns  serviciile secrete, justiția, armata, contractele economice,  militare, acuma se bagă ăștia și în învățământ. Eu stau și mă întreb de ce mai plătim noi 500 de parlamentari, dacă avem Senatul american care prin comisiile sale dirijează viața internă a  românilor?  Eu zic să comasăm alegerile parlamentare cu cele americane și să alegem și noi tot senatorii americani. Nu ar fi mai bine așa, că și așa ai noștri,  după cum se vede,  habar nu au ce vorbesc iar legile nu se fac la București,  ci prin alte capitale.

Ce nu ne spune Senatul SUA  este ce datorie are partenerul nostru strategic către China și cum a ajuns la suma respectivă.

Săracă țară bogată, numai cine nu vrea nu te calcă în picioare !

Și dacă tot suntem la capitolul humor extern, trecând peste faptul că Trump a ajuns și la propriu și la figurat într-o ureche,  gluma anului a devenit  încercarea democraților de a acredita ideea că Trump și-ar fi regizat atentatul ca să câștige în popularitate și să se victimizeze. Nu îi știam pe susținătorii lui Biden atât de glumeți, dar dacă îl susțin în continuare pe Biden se pare că au un simț al humorului și ridicolului foarte dezvoltat. Și încă o idee și gata, eu am spus încă de pe acum 2 luni că Trump nu va fi lăsat să candideze și am fost la o secundă de a deveni proroc. Am ratat, dar… mai e mult până departe.

https://www.facebook.com/IonelNicolaeCiuca

https://www.rfi.fr/ro/interna%C5%A3ional/20240718-purt%C4%83torul-de-cuv%C3%A2nt-al-kremlinului-suntem-aten%C5%A3i-la-rom%C3%A2nia-%C5%9Fi-bulgaria

https://www.libertatea.ro/stiri/bianca-gavrilita-functia-de-consul-general-romania-bilbao-medic-ginecolog-4951620

https://romania.europalibera.org/a/romania-criticata-intr-un-raport-al-senatului-american-pentru-legaturile-institutiilor-de-invatamant-militar-cu-china-/33040425.html

 https://in-cuiul-catarii.info/2024/07/18/matusile-puppets-21059