duminică, 28 ianuarie 2024

La început de an 2024

 

A mai trecut un an din viața noastră, ar zice un pesimist. Am mai apucat un an de viață, ar zice un optimist. L-am păcălit și pe ăsta, ar zice un hâtru. Adevărul e că anul care a trecut ca și cel care a venit au pentru fiecare o semnificație socială și una personală. Pentru unii, anul trecut  e anul în care le-a murit vaca, pentru alții anul în care le-a fătat capra, nu o să găsești doi români care să cadă de acord asupra trecutului, prezentului sau viitorului,  fiecare are propriul drum, propriile obstacole, propriile obiective, iar asta se manifestă de la nivel individ, la nivel de grup, social, micro și macro.

Așa se face că și comentariile, analizele și previziunile pentru noul an diferă de la caz la caz, fiecare cu argumentele lui, fiecare cu aspirațiile, simpatiile sau antipatiile lui.

Să luăm câteva exemple :

Ucraina

      Urmărind știrile de pe Telegram, ai zice că occidental este cu un picior în groapă, SUA a devenit un mic punct pe harta lumii, cum ar spune domnul Streinu, UE se va dizolva, iar Rusia va redeveni URSSE, E venind de la Europa. Dacă ascultăm știrile ”oficiale”,  cum ne îndeamnă televiziunile private dar cumpărate și dirijate, Putin e mort de mult, ăla care apare la tv, ”ăla cu mâna stângă  bălăgănind,ăla negru cu masca” nu e el e doar o mască, o sosie, iar Rusia, aia care tot scoate tehnică militară  pe bandă rulantă, e gata, nu mai are economie, nu mai are armată, nu mai are magnați, nu mai are dolari, nu mai are cui vinde gaze, trăiește ca vai de ea din împrumuturi, este înfrântă, își dă ultima suflare. Altii  zic  că SUA  a pierdut războiul, că  Biden nu va mai apuca să candideze, că s-a dus ”Noua Ordine Mondială”, că s-a dus vremea când o mână de oameni, Bilderbergii sau Cei 30, sau Illuminații,  sau khazarii sau Tusk sau Soroș sau Gates, conduceau lumea, gata, de acum se schimbă roata, laptele și mierea vor curge.

Unii zic că în 2024 se va încheia conflictul din Ucraina, că aceasta va fi cedată, că americanii trag de Zelenski să facă pace, să cedeze de bună voie Crimeea și să își ia miliardele și să plece. Mai zic ei că Zelenski este contestat de proprii oameni, părăsit și din interior și din afară, și că va avea soarta lui Aldo Moro.

Alții zic că abia acuma va începe adevărata luptă, că Zelensky a reușit câteva lovituri șmechere a distrus un vas de război rusesc și a doborât 3 Suhoyuri  așa că armata rusă e în degringoladă. De la o contraofensivă îndreptată spre Vest se trece la o apărare pe direcția Est.

Fiecare crede și spune ce vrea.  Un foc izbucnit în New Jersey într-o veche fabrică de mașini de cusut este prezentat de propaganda rusă drept un sabotaj la un depozit de armament și muniție destinate Ucrainei. Nu e așa că dă bine la aurolaci? Păi ce e prost americanul să trimită pe degeaba de la el din depozitele lui, tehnică pe care să o vândă Zele arabilor|? Nuuuu, că doar nu e născut pe gurile Dunării e doar venit în vizită.  El îi pune pe alții să își golească depozitele, să rămână în fundul gol, ca apoi să cumpere pe bani grei, plata înainte livrarea peste 10 ani, tehnica depășită din cimitirele americane de fier vechi. Nu vi se pare mai plauzibil?

          În fine, lucrurile nu stau nici cum spun unii, nici cum spun alții, dar în niciun caz nu cum sunt prezentate de/din canale, de știriști.

SUA nu a renunțat la conflictul din Ucraina, chiar dacă în mare și-a atins scopul. Cine crede că scopul SUA a fost să facă din Rusia o cantitate neglijabilă, s-a înșelat. Nu de Rusia se temea SUA, căci cu rușii se înțeleg de minune de la Yalta încoace. Jocul lor de-a războiul pe teritoriile altor state le-a dat posibilitatea să își vândă pe piețele albe sau negre tehnică armament și muniție cât s-au consumat în toate războaiele din Galaxie în ultimii 10000 de ani. Și jocul va merge înainte indiferent în ce teren se va purta, mai puțin cel national. SUA nu a urmărit distrugerea Rusiei pentru că oricât de orgolioși or fi nu sunt dobitoci, chiar dacă ei au o istorie cât un ghid al Dăbulenilor, cunosc istoria războaielor lui Napoleon și Hitler. Scopul SUA a fost distrugerea EUROPEI, a Germaniei în primul rând și trebuie să admitem că a fost atins în proporție de 90 %.  Europa a scăpat de dependența de gazul ieftin rusesc și a devenit dependentă de cel scump livrat de americani la prețuri de 3 ori mai mare. Germania a trecut de la stadiul de locomotivă electrică de mare viteză a Europei, la cel de drezină de mână, cu un operator ciung. Franța a rămas ce era, un pion cu pretenție de nebun, Italia joacă tarantella cum îi dictează unchiul Sam, iar  UE a devenit cel mai detestat organism international în interiorul ei și în afară.  Dacă nu ar fi reușit să cumpere capetele înscăunate din majoritatea țărilor membre, Bruxellul, UE s-ar fi spart deja ca o bășică, dar e întreținut de Iohaniștii și Ciolacii naționali care fără sprijinul UE si SUA ar bate țăruși cum le propunea Păunescu.

Așadar SUA și-a cam atins țelul, are întreaga Europă la picioare, acea Europă care în ‘97 se semețea să rezolvea ea de una singură situația din Albania și vorbea apoi despre o armată Europeană care să rezolve problemele din interiorul ”bătrânei doamne”  fără intervenție americană. Iote că nu au vrut americanii și acuma biata bătrână gâfâie, nu mai poate nici să își încălzească ceaiul fără gazul livrat de SUA.

     Cei care cred că SUA a fost înfrântă politic și economic, se înșeală. Europa e înfrântă la această oră sub toate aspectele. Din cei doi ani au ieșit bine doar Rusia și SUA. Dacă cumva SUA se va simți în pericol nu se va da în lături să recurgă la arma nucleară pentru că dacă va fi să cadă ea, atunci să cadă toată lumea. Să nu uităm că între un leu sătul care își face siesta și un pisic rănit, e bine să te ferești mai întâi de pisic. Dar dacă e vorba de un leu rănit, atunci nici elefantul nu te poate salva. Dar SUA nu sunt încă rănite, ba chiar sunt pe cale să își revină economic grație vânzării de armament care merge bine și în Europa și în Asia. Dacă va fi să înceapă un conflict mondial, acesta va fi dirijat de SUA, dar nu cu implicare directă, altcineva va scoate castanele din foc. Iar zvonul că după ce termină cu Ucraina, Rusia urmează să atace Polonia, România, Bulgaria, Ungaria sau mai știu eu ce țară din Europa, este lansat pentru a determina nu conducerile acestor țări, căci ele le sunt supuse, mai puțin Ungaria, ci pentru a determina populațiile să accepte sau chiar să ceară aprovizionarea cu tehnică ”de ultimă generație” din SUA.

Gaza

      Aici situația stă diferit, dar e tot un joc de putere. Netanyahu va avea soarta lui Zelenski, e clar, va fi și el părăsit și dat jos, dar doar când își va încheia rolul. Cine crede că conducerea Israelului, înconjurat de dușmani, în ciuda faptului că a fost declarat ”cel mai sigur stat European”  astfel încât UE a recomandat europenilor să își trimită arhivele în Israel, cu cel mai sofisticat  sistem de monitorizare a granițelor,  în special pe Fâșia Gaza, a fost luată prin surprindere de atacul HAMAS, Hamas care fusese  până atunci aliatul lor deci cunoscut din interior, cu oameni devotați Israelului la conducere, este un naiv, ca să folosesc un eufemism. Totul a fost programat, planificat, pentru că Israelul s-a săturat să tot accepte arabi în Fâșia Gaza pe care o consideră teritoriu israelian. Nu mai aduc în discuție sălbăticia cu care autoritățile și armata israeliană”se răzbună” pe populația civilă pe care o îndeamnă, impinge, forțează să părăsească Fâșia. Ce se întâmplă acolo e genocid în înțelesul celei mai blânde definiții.

Și aici se fac previziuni, speculații privind soarta conflictului, durata și modul în care se va încheia. După cum se desfășoară și reacțiile tuturor, se va sfârși când nu vor mai fi palestinieni în Gaza. Este adevărat, tangential, poate doar ca o încercare de a testa până unde poate merge cu atacurile, poate din orgoliu, poate din inconștiență se mai încearcă întărâtarea țărilor arabe așa cum s-a întâmplat în Iran, în Kerman (unde se comemorau 4 ani de la asasinarea lui Qassem Soleimani), ocazie cu care au fost omorâți aproape 100 de civili.  Ce s-a urmărit? Întărâtarea Iranului și a altor țări arabe, intrarea acestora în conflict pentru că Israelul dorește și el atragerea altor țări în conflict,  căci oricum biblia lor îi consideră pe toți ne-evreii, ființe inferioare care nu merită să trăiască, dar merită să moară pentru ”pământul  lor sfânt”. Ar putea părea ciudat că nimeni nu a revendicat initial atentatul dar până la urmă s-a găsit acarul Păun care nu este evreu, este… ”arab”. Cică nu știu cine din ISIS ar fi organizat atentatul pe motiv că ei sunt suniți iar ceilalți erau șiiți.  Ceea ce nu se spune însă, dar se știe,  fiind recunoscut chiar de foști membri CIA,  este că atât ISSIS cât și Al  Qaeda sunt formațiuni subvenționate și instruite, folosite, de CIA pentru operațiuni sub steag fals.

     Așadar nu trebuie să ne mai întrebăm cine și de ce a organizat acel masacru, iar având în vedere faptul că Israelul a declarat că nu îi pasă ce spun alte state, sau ONU, ei merg până în pânzele albe, e de așteptat să își atingă scopul și nu vor accepta pace sau intervenție ONU până nu vor ”elibera” Fâșia Gaza, indiferent cu ce risc, pagube sau urmări.

Alegerile

    Un alt subiect fierbinte al anului 2024 asupra căruia se fac presupuneri, planuri, declarații, predicții, sunt alegerile care vor avea loc în SUA, multe țări europene, Rusia. Doar în Rusia nu există dubii, Putin va câștiga chiar fără intervenția serviciilor, a sistemului de votare ”on line” și programelor de numărare a voturilor gen Iohannis sau Biden.

În SUA cele două partide trebuie să își desemneze mai întâi ele candidații. Republicanii ar putea merge tot pe mâna lui Trump care datorită prestației dar și politicii familiei Biden în SUA și Ucraina, s-ar putea să aibă câștig de cauză în cadrul partidului. Dar are și suficienți opozanți care îl consideră mai degrabă un circar.

La democrați deși se zvonește că tot Biden va candida, îmi e greu să cred că acesta va fi candidatul, democrații  trebuie să  fie fie  prea tâmpiți, fie inconștienți ca să nu realizeze că pe de o parte Biden ar putea să nu vadă ziua alegerilor sau să nu știe în ce zi este, sau că nici cei mai înfocați democrați nu prea l-ar mai vota, sau nu vor merge la vot. Dar, dacă acesta va fi nominalizat și va atinge ziua votului, dacă nu își va rupe gâtul sau picioarele la vre-o manifestație, toată lumea știe că nu va prinde finalul de mandat, va fi înlocuit cu voie sau fără voie de vice. Prin această prismă e interesant de văzut cine va fi aleasa, căci sunt convins că va fi secondat de o femeie.

       În România alegerile vor fi tumultuoase. Ciolacu crede că dacă a fost la americani și le-a promis noi baze și că România va cumpăra noi sisteme de tehnică militară care să nu fie niciodată aduse aici dar plătite pe loc, va fi căftănit.  S-ar putea să ia țeapă, sau mai bine zis sigur va lua țeapă, ca și Dragnea. Ciucă crede și el că va fi alesul peneliștilor, dar și el va lua țeapă pentru că peneliștii nu vor mai fi amenințați de Iohannis să îl accepte așa cum l-au acceptat forțat ca președinte de partid și premier. Iohanis va fi uitat, Ciucă la fel, dar oricum nu mai contează ce vor ei ci ce vrea partenerul strategic. Eu cred că va fi Helvig alesul strategului, pentru că :

  – Are moacă de telectual, nu de covrigar;

– Nu este român get-beget, având rădăcini acolo unde trebuie, deci ca și Iohannis, are o durere dorsală de soarta Romțniei și a romțnilor;

  – Este supus, nu are obligatii față de partide, nici afaceri de partid, doar de „serviciu”;

  – A fost șef al SRI, poate ține în mână orice politician dacă a fost deștept să își păstreze oarece date și cred ca a fost. Ce, Băsescu nu a plecat cu camioane de dosare?

  – A renunțat la funcția de șef SRI, funcție care nu se lasă din mână pentru nimic. O fi fost el prost să plece de la SRI și să ajungă șomer ? Nu cred.

Așadar alegerile în România cel puțin la președinție sunt clare. Ceilalți candidați sunt figuranți. Nimeni nu se poate pune cu ”FORȚA” STS.

Încoronatul Virus

Deși de la izbucnirea conflictului din Ucraina lumea a uitat de înțepături, acestea vor reveni în 2024 poate pe timpul sau după alegeri. Acolo unde prezența antisistem la vot va fi mai mare, se vor reintroduce restricții, nu doar la noi ci în toată Europa unde vor avea loc alegeri. Deja Spania și Cipru se pregătesc să reintroducă obligativitatea testelor și măstilor la intrarea în spitale, spații închise sau persoanelor vulnerabile. Sunt convins că România va face același lucru pentru că este foarte convenient pentru guvernanți care astfel vor fi scutiți de protestele care se prevăd. S-ar putea ca unii să aibă de ales între a merge la război sau a sta închiși în casă. Prin America cam asta e oferta, MOD oferă locuri fără mască în tranșee.

Cam atât despre evenimentele anului 2024.

Să fim sănătoși, că belelele curg!

https://www.bursa.ro/pentru-informatii-privind-finantarea-statului-islamic-sua-ofera-recompensa-de-5-milioane-dolari-06569725

Pharmaceutical association ‘welcomes’ reintroduction of Covid-19 measures

La început de an 2024

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.