luni, 25 martie 2019

Leș își face campanie Capitolul 1- Calul Troian

 


Dubla lovitură a ministrului Leș. A fost semnat  Ordinul M 46/14.03. 2019, ordin privind înființarea, organizarea si funcționarea Consiliului Consultativ al militarilor în rezervă și în retragere. Se mai vorbește despre iminenta apariție a unei ordonanțe privind actualizarea pensiilor militarilor cu creșterea.. soldei de grad. Asta în timp ce USR-ul se chinuie și insistă să anuleze/modifice  pensiile speciale, în care includ și pensiile militare. Și unii și alții își fac propagandă pe spinarea militarilor.
Domnul Leș vrea să își spele imaginea clătinată puternic la defilarea de la Bistrița. Dacă intri pe pagina lui de FB vei constata că de la eveniment (NESANCȚIONAT DE NICI O ASOCIAȚIE A MILITARILOR, NICI UNA MĂCAR) pagina i s-a umplut de fotografii cu fete și copii inocenți frumoși, patrioți, care iubesc armata considerând domnia sa că pe asemenea imagini nu îl poate contesta nimeni. Da, poate din bun simț mulți se abțin să îi ceară demisia, așa cum ar merita, dar imaginea sa, orice ar face va rămâne în veci pătată de acel moment de dispreț la adresa armatei. Cine uită sau iartă, nu e militar. Mai încearcă domnul Leș să se spele la față și prin prezentarea unor ”realizări epocale”. Săptămâna trecută ne informa plin de mândrie că a trecut de a treia treaptă a protocolului privind achiziționarea unor rachete care să alimenteze … scutul de la Deveselu deja s-a aprobat o parte din plată care a fost efectuată deci prietenii strategici vor fi mulțumiți, au cu ce să își petreacă concediu anul ăsta. De ce oare trebuie să fie românul fericit în acest context, eu nu știu. Pentru că și-au primit americanii banii ? Pentru că au scăpat de balast? Pentru că am dat un motiv în plus rușilor să își tragă toate rachetele în Crimeea și  să anunțe că România devine pe zi ce trece tot mai aproape de focoasele rusești? Pentru că Trump a declarat încă de anul trecut că reduce fondurile destinate scutului de la Deveselu? Pentru că  același Trump a anunțat că țările care dețin trupe militare americane pe teritoriul lor vor trebui să plătească …bir pentru că sunt ”protejate” de bocancii strategici ? Păi ce facem, ne întoarcem către anii 1400 când plăteam tribut de suveranitate turcilor pentru că ne ”apărau” de dușmanii lor și le mai dădeam pe lângă bani și alimente, băieți și fete pentru Serai? E adevărat, azi nu trebuie să le trimitem fete, și le iau soldații din baruri, de pe centură la un preț mult mai ieftin, dar băieții noștri sunt trimiși pe post de  ”ieniceri” în Afganistan, Irak, Mali, Siria și oriunde are nevoie ”Înalta Poartă” de ei. Cu toate astea se laudă domnul Leș, cel care nu s-a putut deplasa de la București la Fetești, decât escortat de F-16. Trebuia să o mulțumească pe coana Veorica și să aibă și ei cu ce să se laude după alegeri, când nu o să îi mai bage nimeni în seamă, nici măcar Dragnea.
Să revin însă la proaspătul ordin de înființare a Consiliului. Unii, în special cei visători sau degrabă căutători de sinecuri, fie ele și pur .. simbolice, au luat foc jurând că a venit Messia. Reamintesc celor cu memoria scurtă că ceea ce își propune acum acest Consiliu, fusese deja prevăzut în planul întocmit în 2017 de către Statul Major al Apărării, trimis spre aprobare  către ministru și.. castrat, apoi aruncat în sertar  de departamentul domnului Nasta. Mai amintesc acelorași uituci că anul trecut un alt grup de militari reprezentanți ai unor asociații a încercat să construiască ceva asemănător cu ajutorul Abramburicăi. Atunci, actualii ziditori ai Consiliului i-au certat pe acei inițiatori și învinuit de lucru pe la spate și lipsă de transparență. Azi a venit rândul foștilor ”fitiliști” să le sară în cap noilor Păturici. Dar despre asta în alt material, după ce voi avea toate datele. Și uite pun o întrebare prostească: ce rost are acest Consiliu, când există în cadrul departamentului condus de milițian o Direcție care se ocupă practic printre altele exact de ceea ce își propune să facă acest Consiliu?
Și nici nu a apărut bine ordinul, că au început discuțiile, certurile sau laudele și visele între sceptici și … visători. Unii spun că e bine, alții că e rău, unii spun că gata, se va face dreptate, alții că e o mare țeapă, unii că e trădare, alții că e o mare victorie. Nu știu cum va fi până la urmă, nimeni nu știe, nici măcar cei care l-au.. întocmit, teoretic arată bine deși are o  grămadă de aberații, ca să nu pomenesc și de greșeli gramaticale grave, nu de tehnoredactare. Păi cum să faci un consiliu din 7 oameni fără să fii subiectiv, când sunt peste 80 de asociații ale militarilor și fiecare are cel puțin 1 mare expert care consideră că merită să facă parte din consiliu, chiar și neplătit? Cum să spui că este un organism apolitic când este condus de ministru și un ales al său iar ministrul este politician și poate chiar rezerviștii care îl vor compune fac parte din partide politice?  Cum să spui că acest organism este independent, când este ”coordonat” de ministru care stabilește când vrea el când se întrunește și cu cine? Cum să fie echidistant, când trebuie să faci cerere ca să faci parte din el iar ei, Il Capo di tutti capi și Il Consigliere stabilesc cine ”merită” și cine nu, să le pupe imineii? Cum să spui că acest consiliu va rezolva problemele pensiilor militare și ale pensionarilor, când decizia privind aprobarea legilor și ordonanțelor este politică, iar ministrul justiției trimite indicații judecătorilor cum să rezolve cauzele cu impact bugetar?
Oare suntem chiar așa de proști încât să nu vedem toate aceste lucruri care se bat cap în cap ? Sau nu vrem ? Oare ce diferență este între cei care se reped acum cu capul înainte să facă parte din acest Consiliu să se auto-propună, să se laude cu expertiza lor, să se milogească, să caute sprijin la ”colegul Tase” ca să fie și ei băgați printre ”cei șapte magnifici”  și cei care se reped, cu aceleași gânduri și intenții ”nevinovate” să pună osul la reconstruirea UNPR-ului ”singurul partid care promite să ajute militarii”?  Și unul și altul adică și Leș și Oprea oferă funcții celor care vor să ”colaboreze” pentru propășirea ”neamului” pentru că și unul și altul au realizat că ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE ESTE DE AȘTEPTAT CEL MAI MARE PROCENT DE ABSENTEISM LA VIITOARELE ALEGERI, este posibil ca votul militarilor cu familiile lor să fie foarte important.  Spuneam că nesimțitul a urmărit prin acest act, două lovituri, una de spălare la față, să arate el lumii, așa cum scrie în preambul, cât de mult respectă el armata  și cealaltă de … introducere a unui cal Troian în rândul asociațiilor  militarilor, așa cum încercase și Abramburica anul trecut prin spargerea Forumului. Același lucru se urmărește și acum și se pare că s-a și reușit, din câte am văzut generalul Gropan și-a anunțat demisia din fruntea Forumului. Nu comentez acum, așa cum nu comentez nici certurile care deja au început între militari, asociații, lideri. Va urma un alt articol sau chiar alte articole, pe acest subiect, deocamdată mă opresc aici întrebând retoric: oare cât suntem de proști  noi militarii, strategii care am luat lecții de istorie militară, nu strategie, istorie militară și nu recunoaștem un Cal Troian?
Despre cum s-a stabilit acest consiliu și cine a făcut propunerile privind ROF-ul într-un articol viitor. Este foarte interesant. Până una alta, deocamdată, se pare că cert este doar Ordinul, ROF-ul a apărut în mai multe variante. De ce oare?
În concluzie: pe 4 martie sinistrul Leș a semnat un ordin privind infiintarea CONSILIULUI BLA BLA BLA, ÎN CARE SPUNEA, CITEZ ” CCMRR se constituie ca semn de pretuire si de respect pentru toti fostii militari care si-au inchinat viata si cariera Armatei si in mod deosebit pentru a se crea un cadru legal prin intermediul caruia conducerea Ministerului Apararii Nationale sa poata utiliza cat mai eficient inalta expertiza si vasta experienta dobandita de aceasta categorie de militari pe timpul carierelor lor active precum si pentru implicarea directa a fostilor militari in identificarea si solutionarea problemelor cu care acestia se confrunta.” Încheiat citatul si.. respectul, pentru că a doua zi, într-o conferință de presă, domnul ministru refuză să dea răspuns unei probleme ridicate de ”UN FOST MILITAR, ESTE PROBLEMA DOMNIEI SALE”.Menționez că respectivul militar nu întrebase de ce i-a mâncat 5% din pensie, ci cum va rezolva problema apărării spațiului aerian. Acesta este Sinistrul Apărării Naționaleș.

Leș își face campanie Capitolul 1- Calul Troian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.