În România, cu actuala clasă politică nu mai știi dacă mâine mai poți trece strada fără să dea un nebun peste tine în baza unei legi apărute peste noapte care prevede că dacă ai trecut strada înainte de ora 8, oricine are dreptul să te calce cu mașina, pentru că până la ora 8, mașinile au prioritate în orice direcție și pe oriunde. Asta nu are nici o legătură cu recentele modificări ale codului.. rutier care ridică amenzile de la 300 lei la 1600 (minim). Asta are legătură cu modul în care înțeleg ”aleșii neamului” să promoveze și să propună legi în România. Și asta nu se referă numai cei aflați la putere ci și la cei care ar trebui, conform codului Bușido, să țină ciocul mic cât sunt în opoziție.
Scriam acum câteva zile despre cele două proiecte privind suspendarea sau modificarea pensiilor ”speciale” sau ”de serviciu”, din care anunțam că unul, al celor patru evangheliști peneliști care ieșiseră și ei pe strasse cu un nou proiect de lege, chiar în ziua în care cel al to(lo)macilor fusese votat în Senat. Spuneam eu în articolul respectiv că totuși, treziți de cineva din somnul profesional, cei patru își retrăseseră proiectul iar unii manipulanți se gândiseră imediat că e momentul propice să tragă spuza pe turta lui Oprea-Fixativ spunând că acesta intervenise și îi convinsese să renunțe la proiect.
Țeapă, țeapă, de trei ori țeapă. Țeapă și pentru cei care au crezut că celor 4 le-a venit mintea la cap, țeapă și pentru cei care au crezut că totuși PNL-ul admite că totuși pensiile militare nu sunt pensii speciale, țeapă și pentru cei care au crezut în propaganda botaniștilor lui Oprea și că Oprea îi convinsese pe legiuitori să lase armata în pace. Nici una din variante nu este valabilă.
Hai să le luăm pe rând:
- Pe data de 06.02. apare în mediul on-line informația că în Senat a trecut tacit un proiect al PMP, care se lega de pensiile speciale. Corect. Dar proiectul se referă la acordarea unor drepturi în plus pentru veteranii, răniții și văduvele de război, iar trimiterea la pensiile speciale era doar tangențială, așa comparativ. Nici un cuvânt despre pensiile militare.
- Tot pe data de 6 apare informația că un grup de 4 parlamentari din PNL au inițiat și introdus în Camera Deputaților un alt proiect care se lua de pensiile de serviciu, inclusiv cele militare, inițiator fiind domnul Florin Cîțu. Informație corectă.
- Pe data de 12. 02. Propunerea este introdusă în Senat cu nr b33/2019.
- Pe data de 15.02. apare în mediul on-line o cerere de retragere a proiectului, semnat de cei 4 inițiatori, ocazie cu care susținătorii lui Oprea se gândesc să profite și să ”informeze” lumea că retragerea proiectului s-ar datora lui Oprea care i-a tras de urechi pe inițiatori.
- Imediat, susținătorii proiectului, doi din cei 80% de români care solicitau eliminarea ”pensiilor speciale”cum susțineau semnatarii proiectului, îi cer socoteală domnului Cîțu pe pagina sa de facebook de ce a scos proiectul.
- Domnul Cîțu anunță că e vorba de o manipulare, că e mâna PSD-iștilor, că ”dușmanul de clasă” dă fake news, etc.
- Pe data de 18, domnul Cîțu iese –pentru liniștirea suporterilor săi- cu știrea că el nu a renunțat la proiect, de fapt o să îl înlocuiască, adică ”îmbunătățească”, dar el nu renunță la ideea de a anula toate pensiile ”speciale” inclusiv ale militarilor pentru că el vrea egalitate, că nimeni nu e mai presus de lege.
- Pe data de 19.02.apare pe pagina domnului Cîțu și dovada că el este perseverent și prezintă dovada că a revenit cu un alt proiect de lege care ”elimină pensiile de serviciu speciale”.
Cum am urmărit acest proces de du-te-vino al proiectului, încercând să evit confuziile și dezinformarea, fie ea și neintenționată, am intrat pe pagina domnului senator Cîțu și i-am adresat câteva întrebări, inclusiv legate de informațiile privind pensiile militare. La unele din ele domnul Cîțu a răspuns, apoi, nemaiavând argumente, a anunțat că a închis subiectul unilateral, pentru că în concepția domniei sale a fi egal în drepturi cu cineva înseamnă a-i închide ușa în nas când pune întrebări la care el nu are răspuns. Asta înseamnă a fi liberal în concepția domnul Cîțu, așa cum a promite fără a te ține de cuvânt intră în concepția PSD privind democrația.
Din discuția avută pe FB cu domnul Cîțu și din răspunsurile domniei sale am realizat că dacă un parlamentar primește salariu, pensie și sume forfetare nejustificabile pentru 4 ani de somn și circ politic de doi bani, plus mașină, bani pentru cabinetul de parlamentar pe care îl vede odată la 3-4 luni, imunitate juridică pentru orice măgărie, se cheamă că este ok, dar dacă un militar primește pensie de serviciu, este un lucru nedrept, pentru că în România toți oamenii trebuie să fie egali în drepturi. Deci un liberal lovește în drepturile cetățenești apărate de Constituție, pentru că el consideră că principiile stângiste privind egalitatea în drepturi, indiferent de merite, primează. Cum dracu se joacă oamenii ăștia cu principiile stânga-dreapta, așa cum vor ei? Ei chiar cred că au eradicat total sistemul educativ în România și nimeni nu mai știe să citească? Domnule Cîțu, mai așteptați câteva zeci de ani măcar, până să puteți realiza dezideratul politic pe care îl urmărește clasa politică românească privind instaurarea analfabetismului în România, mai suntem câțiva, născuți înaintea dumneavoastră, care ne încăpățânăm să trăim în România și știm să citim tâmpeniile pe care le introduceți în Parlament drept proiecte de legi. Răzgândeala dumneavoastră arată cât de ”specialiști” sunteți în elaborarea legilor și cum vă bateți joc de români. Auzi, să depui un proiect de lege apoi să îl retragi după o săptămână. Ăsta cică ar fi for legislativ, acești oameni fac legile în România. Și mai e un aspect: în motivarea proiectului domnu Cîțu vorbește despre cei 80% din români care solicită desființarea pensiilor de serviciu, dar când își justifică răzgândeala vorbește despre politica PNL. Păi domnule Cîțu, până la urmă a cui politică o aplicați dumneavoastră, a celor care v-au ales, sau a celor care v-au pus pe listă? Case closed.
Domnul Cîțu spune că în România toți românii sunt egali. Să înțelegem noi că parlamentarii și magistrații nu sunt români?
Acum, pentru colegii pensionari care chiar nu știu să citească, să traduc în câteva cuvinte proiectul (al doilea) al grupului Cîțu & co:
- Practic proiectul lasă ÎNCĂ în picioare pensiile militarilor, dar, ATENȚIE, scoate din sistem funcționarii publici cu statut special, adică polițiștii și lucrătorii din penitenciare;
- Deși aparent proiectul pare să îi scoată din circuit pe polițiști de fapt anulează doar câteva articole din legea 223, articole în care erau trecuți alături de militari și acum nu mai sunt, dar, IARĂȘI ATENȚIE, NU PRECIZEAZĂ FAPTUL CĂ LEGEA 223 NU SE MAI APLICĂ POLIȚIȘTILOR, nu modifică articolele 1-12, care practic asigură drepturile la pensie de serviciu pentru militari și polițiști.
- Proiectul domnului Cîțu practic prevedere restricțiile privind anumite drepturi, dar NUMAI PENTRU MILITARI, nu și pentru polițiști. Art. 28.1 fiind elocvent în acest sens, în sensul că limitează doar militarilor introducerea unor venituri în baza de calcul a pensiei, nu și polițiștilor.
- Teoretic s-ar putea trage concluzia că polițiștii nu mai beneficiază de pensie militară de serviciu, dar practic atâta vreme cât modificările nu precizează acest lucru, iar proiectul nu înlocuiește sau nu precizează conform cărei legi vor primi pensiile polițiștii, rezultă –logic și legic- că aceștia vor rămâne sub efectele legii 223, dar nu și sub a prevederilor articolelor modificate de proiectul domnului Cîțu și asta se întâmplă pentru faptul că indiferent de intențiile inițiatorilor, PROIECTUL E FĂCUT CU CURUL, fără a lua în calcul consecințele, fără a lua în calcul repercusiunile modificărilor. Practic proiectul nu poate fi aplicat atâta vreme cât nu oferă altă variantă.
- Așa cum e făcut proiectul, nici chiar domnul Cîțu nu știe după ce lege vor ieși la pensie sau cum se calculează pensiile polițiștilor pentru că ei s-au mulțumit să șteargă fără a înlocui. Mai miră pe cineva? Pe mine nu.
- Așa cum arată acum proiectul, doar militarii au de pierdut, pentru că:
- a eliminat punctul 2 al art 16 al legii 223.
- se scot primele din baza de calcul a pensiei;
- Se preconizează (măcar formal) modificarea pensiilor de serviciu ale magistraților, aceiași magistrați pe care inițial promisese că îi va taxa și ordonanța 59 a Olguței, dar care au fost apoi iertați, dar, mai ales, aceiași magistrați care tocmai au obținut o modificare avantajoasă a condițiilor de pensionare, adică de numai 20 de ani pentru limită de vârstă pentru pensionare, aplicabilă după 31 decembrie 2019. Ori să vină domnul Cîțu acum să spună că le impune 25 de ani, e echivalent ori cu un Bluff, de proporții, adică praf în ochii proștilor, ori cu un masochism extrem. Și Olguța, marea Olguța s-a făcut că se ia de magistrați apoi al lăsat-o moale, totul a fost de ochii lumii, să nu spună lumea că ” există privilegiați”, dar pot pune pariu cu domnul Cîțu în persoană că așa ceva nu se va aproba și aplica niciodată, e trecut acolo doar pentru botaniști.
Din răspunsul dat de domnul Cîțu, rezultă clar că până la urmă scumpii liberali vor anula și ei pensiile militare, pentru că le stau în gât, putem conta pe domnul Cîțu în acest sens .
” proiectul nu a fost retras. A fost doar modificat. Despre asta vorbeam. In acealsi timp, haideti sa pastram discutia in teremeni decenti. Eu cred ca toti romanii trebuie sa fie tratati la fel. Nu exista unii mai speciali ca altii. Asta cred eu. Dumneavoastra credeti ca in societate unii sunt speciali. E punctul dumneavoastra de vedere. Case closed. ”
Nu am mai intrat în analiza celorlalte modificări, nu vreau să îmi bat capul cu toate prostiile din capul inițiatorilor, e deja prea mult și că i-am băgat în seamă.
Domnul Florin Cîțu-Răzgândilă
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.