" CEL CARE GANDESTE ALTFEL DECAT MINE , NU MA JIGNESTE , MA COMPLETEAZA!"
luni, 18 februarie 2019
Campionatul național de wrestling
Probabil unii vor spune că vorbesc prostii, că wrestligul nu este un sport național, că nu există nici măcar un club de wrestling în România, dar să mai avem și campionat național. Pe cuvânt? Dr ceea ce se întâmplă în politica românească, în media românească, în societatea românească, în justiția românească, ce este ? Nu este wrestling? Ba daaaaaaa, pentru că de 30 de ani asistăm la niște lupte în care competitorii mimează lupta, își încordează mușchii, își dau palme, se îmbracă cât mai strident, se amenință, se îmbrâncesc, se aruncă în și de pe corzi, se bat cu pumnii în piept, țipă și bat cu călcâiul în podea, se tăvălesc, se schimonosesc, iar prostimea, deși știe că totul e o făcătură, urlă și privește cu ochii ieșiți din orbite cerând sânge. De unde sânge, când toată lumea știe că pe acolo curge doar vopseaua. Și totuși, sunt destui oameni care plătesc să vadă astfel de făcături, mă refer la wrestlingul american.La noi, deși oficial wrestlingul nu este ”organizat” și nu avem o federație, există mai mulți plătitori de bilete, pentru că pentru aceste ”lupte” plătesc toți românii, prin taxele și impozitele lor. Lupta anticorupție? Wrestling. Lupta politica? Wrestling! Apărarea democrației? Wrestling! Apărarea ”statului de drept”? Wrestling! Lupta cu bolile? Wrestling”! Eliminarea analfabetismului cu diplomă?Wrestling! Înzestrarea armatei și apărarea granițelor? Wrestling! Și uite așa până la urmă vom constata că din toate sporturile, în România cel mai răspândit sport este wrestlingul.
Wrestlingul de presă
Din nou atenția românilor este atrasă, prin grija presei ”libere” spre subiecte de doi bani, trecând cu larghețe peste subiecte mult mai arzătoare, sau mai dureroase. Cazul medicului italian i-a făcut pe unii reporteri să caute, să sape și să scoată la suprafață și alte cazuri similare sau măcar adiacente, ca să arate și ei cât de vigilență este cățelușa de pază a democrației. Așa am aflat și noi, de parcă nu știam, asistenții dau rețete când doctorii nu sunt în cabinet, că unii doctori și-au falsificat diplomele sau că unele cadre medicale au fost promovate pe pile și intervenții. Culmea este că deși –așa cum spune presa- individul este recidivist fiind, se pare, condamnat deja în Italia pentru aceeași faptă dar în altă specialitate, la noi, există șansa să scape, pentru că nu prea sunt plângeri la adresa sa. Hai că e bine. Dar cel mai bine este că doamna ministru al sănătății, respectiv ”organele abilitate” se ”focusează” pe el ca persoană și cazul în sine, fără a verifica totuși cum a fost posibil să se întâmple așa ceva și cum de ”colegii” infractorului nu l-au … dibuit? Eu îmi aduc aminte ce se întâmpla când eram mutat în altă garnizoană, unitate, sau mergeam la cursuri sau primeam noi colegi în subunitate sau unitate. Păi noul venit, cu sau fără un scop anume, era puricat de cadrist filă cu filă, apoi urma ”socializarea” în cadrul subunității: Ce promoție ești, pe cine ai avut comandant, dar acela mai era acolo, dar pe ăla îl cunoști, dar ce mai e prin, dar pe acela l-ai cunoscut… etc etc și în câteva minute colegii îți dădeau seama și ce știe și dacă respectivul a fost și este ceea ce spune. Ca să nu spun că șefii se interesau și direct, prin telefon, la fostul loc de muncă, ce hram a purtat noul venit. Cred că lucrurile astea se întâmplau în toate domeniile de activitate că doar nu or fi medicii altfel decât toți românii. Dacă nu s-a întâmplat așa ceva înseamnă că lucrurile s-au schimbat și nu mai interesează pe nimeni cine este lângă el și ce face, că doctorii noștri vin la serviciu, își trag masca pe ochi merg, operează, se dezbracă și pleacă acasă, indiferenți de ce se întâmplă pe lângă ei, sau datorită modului în care se fac numirile și promovările le e frică și să mai întrebe sau să se intereseze de ceilalți, fie ca să nu fie pedepsiți, fie pentru că se știu și ei vulnerabili și e mai bine să nu pună întrebări, ca să nu fie și ei întrebați cum au obținut diploma, câte șpăgi a dat și cum a trecut examenele. Pe aici ar trebui umblat.
Wrestling cu serviciile
Domnul Dragnea face wrestling cu serviciile, adică își încordează mușchii, se face că le taie bugetul,că cică au nevoie copii de vitamina D și nu poate avea ei vitamine din cauza sereiștilor. Nu știu cum s-or uita unii la meciul acesta dar pe mine mă lasă rece. Adică vrea Dragnea să cred eu, că după ce a învârtit grătarul cu godaci prin sediile conspirative ale SRI-ului, acum gata s-a lepădat de Satana și a intrat în casele conspirative ale îngerilor? Cine pune botul, că mie mi-au căzut plombele. Și am mai auzit una, a unui purtător de vorbe de la SRI care spunea că avem un SRI de pe vremea Tratatului de la Varșovia, cu ștate umflate peste necesar, că 80% din bani se duc pe salarii și pensii. Ptiu drace! Păi domnule dragă, cum te-oi numi, scoteți-i domnule de pe ștat pe cei pensionați pe vremea lui Gheorghiu Dej, lăsați-i să moară în liniște, că este știu faptul că la voi în sistem se iese doar cu picioarele înainte. Ai dreptate, la atâtea sisteme de supraveghere și sateliți, facebook-uri, messenger-uri și pagini de socializare-localizare ce nevoie mai aveți să vă confirme ciripitorii unde s-a dus cutare sau cu cine s-a văzut cutare, că doar aveți sisteme de detecție super-performante și nu știu câte rețele de telefonie. Cine vă oprește să scoateți din sistem tot ce vă prisosește ca să puteți să vă folosiți bugetul pe tehnologie? Deci și Dragnea și SRI-ul se fac că se luptă cu problemele dar rezultatul este același,mult zgomot pentru nimic.
Wrestling în apărare
Că tot am deschis subiectul apărare, hai să vedem cum mimăm noi că ne înzestrăm. Nu o să mă refer la deja celebrele contracte cu frecatele, nici la tancuri, nici la platforme auto, nici la rachetele Patriot la fel de inutile și ineficiente ca și scutul de la Deveselu pentru apărarea Românei. Este vorba de aproape fumatele avioane F-16 cele care anul acesta ar fi trebuit să brăzdeze cerul patriei, dar care la 1 Decembrie nu au reușit să se ridice în aer din lipsă de ”cauciucuri de iarnă”.
Acum 3 zile un post de televiziune dădea o știre la care nici nu știi ce să faci, să râzi, să plângi sau să te întrebi ce fac procurorii României ? Ascultați știrea și gândiți singuri. Știrea, incredibilă, este că ABIA CUMPĂRATELE ȘI ÎNCĂ NEINTRATELE ÎN MISIUNE AVIOANE F-16 S-AU DEFECTAT ȘI AU NEVOIE DE PIESE DE SCHIMB, PIESE DE SCHIMB CARE SUNT LUATE DE LA ALTE AVIOANE F-16 DIN CELE CUMPĂRATE DE ARMATA ROMÂNĂ.
Deci, pe scurt, avioanele mult lăudate au început să cedeze și cum cumpărarea lor s-a făcut la ordin, nu pentru că aveam nevoie de ele sau ar fi fost bune, ci pentru că cei care ni le-au dar aveau nevoie de banii noștri, bineînțeles că pe nimeni nu a interesat dacă sau cât timp vor zbura sau dacă există piese de schimb pentru ele. Având în spate situația trasă la xerox a frecatelor achiziționate de la Briți, care nu au ieșit niciodată amândouă în larg tocmai pentru a se folosi una drept piesă de schimb pentru cealaltă, iată că problema devine cutumă. Mă întreb, cei care au recomandat aceste avioane, le-au verificat, le-au achiziționat și au semnat contractele, inclusiv cei care –bănuiesc că în deplină cunoștință de acuză- au aprobat aceste tranzacții în CSAT, ce fac? Ce fac procurorii militari, ce fac ce de la SRI, cum de nu văd că practic avem de-a face cu un act de SABOTAJ la adresa apărării granițelor țării ? Pe vremea demult apusă, dacă unui comandant de pluton i se spărgea un motor la un transportor iarna din cauza gerului, era ridicat pe loc de procuratură pentru diminuarea capacității de apărare a țării, sabotaj, și aducerea tehnicii și a subunității în stare de ne-operabilitate. Astăzi, înalți demnitari,specialiști, politicieni, guvernanți, miniștri, semnează contracte păguboase pentru România, cumpără tehnică militară care după câteva ore de zbor se defectează fără a fi participat măcar la omisiune reală, iar Ministerul Apărării susține că e vorba de o operațiune de ”mentenanță de rutină”, iar un fost purtător de cuvânt al aceluiași minister spune și el că este ok, că răspunsul MApN este ”justificat”, că este normal ca dacă ai nevoie de o piesă care s-a defectat la o navă, să iei piesa de la altă navă aflată în ”mentenanță planificată”. Bă ești prost? Nimeni nu se întreabă cât de normal este să se strice o piesă la un avion abia cumpărat, se vorbește despre cât de normal este să îi înlocuiești piesa. Wresling curat. Iată ce a răspuns un fost purtător de cuvânt al MApN, căci actualul nu a avut timp: ”în momentul în care zbori sute de ore, sunt piese pe care trebuie să le mai schimbi chiar dacă ele la prima vedere par funcționale. După un anumit număr de ore de zbor, conform unui grafic destul de riguros se schimbă anumite piese.”
Să înțeleg de aici că avioanele au fost cumpărate ”la prima vedere”?
Sau să înțeleg de aici că deși se știa că după anumite ore de zbor unele piese necesită schimbare și a existat un plan destul de riguros, nu au fost achiziționate piesele în așa fel încât să nu fie nevoie de dezmembrezi un alt avion?
Avem secretari de stat care au lucrat la înzestrare și au reajuns miniștri. Ce au făcut și ce fac prin minister, îl căpușează cu milițieni de la doi și-o litră? Nuuuuuuuuuuuuuuu, fac wrestling cu nevoile armatei.
Campionatul național de wrestling
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.