
Cine vrea să afle varianta îmbunătățită,să citească presa angajată. Cine vrea să știe cum a fost, să rămână aici.




A fost o adunare care dacă a cuprins cu adevărat uneperiștii din 5 județe, înseamnă că situația este jalnică. Să aduni cu chiu cu vai 250 de oameni și să pretinzi să te califici în finala pe țară la parlamentare cu 10% este nu o utopie, e aproape o ilegalitate. Și totuși nu m-ar mira, pentru că îmi aduc aminte că în 2012 la exit-poll UDMR-ul era sub pragul de eligibilitate, apoi la ora 21.00 a ieșit pe post domnul Ponta și a anunțat că UDMR a atins pragul parlamentar, semn că așa trebuie să numere și pesediștii din comisiile de vot și.. surpriză, chiar așa a fost. Iar UDMR-ul a fost balamaua PSD-ului. Nu este exclus ca același lucru să se întâmple și acuma, nu doar nu UDMR-ul. Iar dacă prezența la vot va fi redusă, obiectivul va fi și mai ușor de realizat.



După aceasta, a avut loc o Conferință de presă. Și acolo credeam că nu voi avea loc de microfoanele televiziunilor și ale ”ziarelor de mare tiraj” dar iarăși am luat țeapă. Nu știu dacă au fost cu totul 8 reprezentanți ai media, la fel de zeloși ca și participanții la cealaltă întâlnire, atât de interesați de UNPR încât era gata-gata să nu fie nici întrebări. Cu greu a spart cineva gheața. Dar, totuși, conferința de presă a fost mai interesantă, pentru că pe lângă ”amintiri din copilărie am primit și oarece răspunsuri la întrebări.

- Domnul Oprea a fost întrebat ce șanse va avea partidul la alegerile parlamentare și locale și a răspuns că deocamdată se gândesc la cele europarlamentare. Ciudat, pentru că la Timișoara pe data de 16 declarase că “Pentru europarlamentare ne batem, obiectivul este să ne comportăm onorabil. Însă cele mai importante obiective ale noastre sunt alegerile locale și parlamentare de anul viitor. Ne propunem să obținem peste 10% la locale, la fel și la parlamentare”.Probabil îl deranjează faptul că , conform sondajelor sunt acreditați cu un 2-3%.
- Domnul Oprea a fost întrebat dacă partidul a luat poziție oficială față de încercările celor din PNL de a anula pensiile militare și a început să povestească iarăși cum a ajuns domnia sa ofițer de justiție și cum a dat legea 223. Apoi a spus că a auzit că totuși proiectul a fost retras probabil și în urma .. a ceea ce spusese dânsul la conferința de la Timișoara. Aici domnul Oprea a greșit de două ori. Odată pentru că habar nu avea că proiectul refusese introdus pe data de 15, deci nu era la curent, ceea ce e impardonabil pentru cineva care se laudă că este în fruntea unui partid militarizat. Ce ați făcut domnule Pricină, nu l-ați informat ? Se poate? A doua mare greșeală a domnului Oprea este că încurcă datele. Din documentele vremii rezultă că proiectul fusese retras pe data de 15.02, fapt probat în articolul legat de domnul Cîțu, iar conferința de la Timișoara a avut loc pe data de 16, deci DUPĂ CE PROIECTUL FUSESE DEJA RETRAS. Așadar încercarea lui Oprea, dar și a pupinturiștilor săi de a își aroga un merit privind retragerea primului proiect ESTE O MANIPULARE IEFTINĂ, nu avea cum să influențeze pe 16, o decizie luată pe 15. Așa e când te ia gura pe dinainte.
- Domnul Oprea a fost întrebat ce părere are despre faptul că avioanele F-16 pentru care s-a bătut cu generalii cu capul pe umeri din MApN, au început să cadă și se iau piese de la unele pentru a le repara pe cele stricate. Răspunsul a fost stupefiant: NU CUNOSC! Rușinos domnule Gabriel Oprea, rușinos de trei ori: în primul rând pentru că achiziționarea avioanelor F16 este opera dvs și dacă v-ați abandonat copilul după ce s-a născut nu dă bine la imagine. Este rușinos în al doilea rând pentru că în calitatea de rezervist al armatei române cu gradele la vedere ar fi trebuit să cunoașteți astfel de lucruri, pentru că este DATORIA DUMNEAVOASTRĂ să cunoașteți starea operativă a armatei al cărei ministru ați fost, titulatură cu care lingăii vă gratulează și acuma. Și în al treilea rând este rușinos pentru că în calitatea actuală de președinte al unui partid ”militarizat” în care pe primul loc este ”interesul național” starea armatei și soarta militarilor, ar fi trebuit ca până acuma să umpleți televiziunile și paginile ziarelor cu protestele celor 500000 de membri cu care vă lăudați până să vă înghită Tomac.
- A fost întrebat domnul Oprea dacă printre cei care s-au grăbit să se întoarcă în UNPR după întoarcerea dânsului, este și domnul Antonie Solomon(craioveanul) . A răspuns că nu a fost contactat de acesta.
- A fost întrebat domnul Oprea, dacă se va alia cu partidul finului Ponta pentru alegeri sau vor forma o coaliție. A răspuns că în politică nu închizi niciodată o ușă și că orice e posibil. Deci politica balamalei se menține, bineînțeles pentru binele ”interesului național”.
- A fost întrebat domnul Oprea dacă conflictul cu PMP-ul a fost tranșat în justiție și dacă există cumva riscul ca UNPR să nu poată participa la alegeri în urma unei decizii judecătorești defavorabile. Răspunsul a fost că este exclus, că mai există și șansa împăcării dar că oricum UNPR este partid înregistrat, deci poate participa. Oare, chiar așa să fie? Nu cunosc amănunte, nu știu dacă au fost îndeplinite formalitățile legale de absorbire a UNPR sau fuziune cu PMP, dar dacă au fost îndeplinite iar PMP-ul contestă separarea, UNPR are o mare problemă.

Cam asta este starea ”națiunii” UNPR la această oră.
https://www.stiripesurse.ro/tur-de-for-a-al-lui-gabriel-oprea-unpr-are-ganduri-mari-pentru-europarlamentare_1328634.html
Craiovenii și ”interesul național”