miercuri, 12 septembrie 2018

Violatorii din Guvernul României


Nu pot afirma că toți sunt la fel, deși ei se laudă că gândesc la fel, simt la fel, guvernează la fel, se închină aceluiași Zeu și mulți(multe) au lucrat în același CJ, dar în mod cert sunt mulți care se mișcă trași de aceleași sfori vizibile sau invizibile. Ei nu gândesc individual, ei doar se conformează sau adaptează, ca să nu spun modelează tiparului sau tiparniței de partid. Deocamdată, concret, la momentul vorbirii, procedura este aplicabilă celor care se află la guvernare dar cutuma este valabilă tuturor celor care se află la guvernare indiferent de culoare politică. Trăsătura caracteristică a acestora este in-violabilitatea. Ei sunt inviolabili printr-o legislație propusă și votată de ei înșiși dar și violatori prin mentalitate și apucături. Violarea legilor, a drepturilor cetățenilor, a gramaticii limbii române nu mai reprezintă o problemă pentru demnitarii României. Olguța își bagă picioarele în drepturile de pensie, Liviu  în lacurile județului, Carmen în demonstranți, Vâlcov în finanțele publice, iar Viorica în gramatica limbii române, cu o insistență demnă de o cauză mai bună.
Astăzi Viorica s-a adresat diplomaților, sau, mă rog celor care se consideră diplomați fără a fi sau celor care sunt diplomați fără a purta această etichetă la vedere. Se știe că Externele sunt nu doar  penetrate ci ciuruite ca cașmirul de molii,  de oamenii serviciilor (altele decât SIE) și că practic este al treilea  minister în care profesia de ”magistrat” este a doua, dacă nu prima profesie din CV-ul angajaților. Răzvan Radu Horațiu știe de ce. Dar asta e altă treabă. Spuneam că Vio s-a adresat magistraților în încercarea de a se mai lăuda cu faptele de arme ale guvernării PSD și de a pune batista pe țambalul dezacordat de atâtea lovituri a-fonice. Cu această ocazie m-am convins că doamna prim ministru este perseverentă, încăpățânată, orgolioasă, inamovibilă, devotată propriilor greșeli, impasibilă și imposibilă. Ascultându-i de-a lungul mandatului gogomăniile, i-am căutat scuze, spunând că s-a emoționat, sau a mai scăpat câte una, omenește, că are un ”scenarist” agramat iar ea săraca e atât de ocupată încât nu are timp să vadă textele care i se dau spre citire, m-am gândit chiar că poate cineva o sabotează, dar nu, nimic din toate astea nu stau în picioare după atâtea gâlme. Dacă ar fi avut un scenarist tembel, până acum l-ar fi concediat, dacă cineva încerca să o saboteze, până acum era dibuit, dacă ea ar fi greșit, până acuma ar fi luat măsuri să își angajeze un corector,  tehnoredactor, un soft ceva,  care să îi corecteze greșelile, ar fi făcut ceva ca să nu mai mucilagineze fasolea.Dar ea nu, ea continuă să persevereze în violarea limbii  române așa cum Lia continuă să violeze drepturile de pensie ale militarilor.
Vorbind despre preluarea de către România a președinției Consiliului Europei în 2019, Vio a spus, citez: ”în anul preluării președinției României a Consiliului Europei….. ”. Ei ce ziceți? Viol în toată regula, fără nici o remușcare, fără măsuri contraceptive, fără protecție. Eu sugerez guvernanților să dea o OUG prin care să legalizeze violul indiferent de natura lui, că și așa nu mai interesează pe nimeni, s-ar bucura și Gelu Vișan și poate nu ar mai critica actuala guvernare.

Violatorii din Guvernul României

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.