joi, 3 august 2017

Ordonanţa lu Olguţa


pierre_de_villiers_in_timpul_defilarii_de_pe_14_iulie_2017_0Aşa arată un GENERAL cu coloană vertebrală

Mama ei de ordonanţă
Că e ordonată de Dragnea şi staff-ul PSD care au intrat în vrie că nu mai au bani de pensii şi salarii, nu mai contează, atâta vreme cât Olguţa a pus umărul la întocmirea ei şi a popularizat-o, şi a mai şi asmuţit lumea împotriva celor cu „pensii speciale”. Aşa îi va rămâne numele ordonanţa Olguţei.  Este vorba celebra ordonanţă de modificare a pensiilor „speciale”, în care între noi fie spus, Legea pensiilor militare nu are ce căuta. Dar pentru că militarii întotdeauna au fost calul de bătaie al tuturor guvernelor ajunse în impas financiar pentru că ei nu au sindicat iar înstelaţii de la conducere şi-au obţinut stelele de pe umeri prin presiuni şi simpatii politice, e normal să nu facă nimeni scandal, deci batjocorirea  militarilor merge înainte.  În termeni militari, se poate spune că Olguţa este ordonanţa lui Dragnea pentru că îndeplineşte toate sarcinile pe care le avea altădată o ordonanţă pe lângă comandantul său.
QED
Ceea ce spuneam încă de la apariţia legii 223 şi anume că se urmăreşte dezlipirea rezervei de activi prin anularea sau modificarea legii, prin modificarea sau anularea art 60 dar şi scoaterea sau anularea art 111 din lege care prevede păstrarea cuantumul celui mai avantajos în cazul recalculării,  începe să prindă contur.  Deocamdată prin această ordonanţă care deja a apărut pe piaţă, (deşi domnul Dragnea minte cu neruşinare spunând în conferinţă de presă că nu există un draft, că s-a discutat doar pe principii, urmând a se trece abia de acum la litere şi cifre), se taie legătura dintre salariile activilor şi pensiile rezervei, ceea ce practic făcea din legea 223 o lege a pensiilor militare. În toamnă, odată cu noua lege unitară a pensiilor, se va renunţa la acel principiu stipulat în art 111 al L-223, Legea  pensiilor militare  va fi abrogată şi va urma un nou proces de recalculare, care va nivela toate pensiile în jos, fără posibilitatea păstrării cuantumului celui mai avantajos. Aşa lucrează domnul Dragnea şi doamna Olguţa.
De ce vor ei să modifice legea pensiilor militare? Pentru că au auzit ei că ar fi unele pensii speciale (din care totuşi pensiile militare nu fac parte, dar pe ei nu îi interesează asta) dar nu specifică câte anume şi nici pe ce lege a  sau au ieşit la pensie persoanele respective, care  s-ar ridica  la 34000 de lei. De ce nu spune Olguţa care sunt acele pensii şi cui aparţin ? Pentru că ar afla lumea că de fapt acele pensii sunt ale unor magistraţi ieşiţi la pensie pe legea 303/2004  şi nu e bine să se pună rău cu magistraţii.  Dar cu militarii, în spinarea cărora pun totul, da,se poate,  poate spăla pe jos cu ei,  pentru că conducerea armatei este supusă iar militarii laşi şi dezbinaţi.
Luaţi cu pâine de la Dragnea
De ce vor aceiaşi manipulatori să taie legătura dintre activi şi rezervişti prin abrogarea art 60? Pentru a  dezbina şi mai mult armata, pentru a-i îngenunchia de tot, pentru că noi nu trebuie să mai avem armată şi nici spirit de corp.  Pretind ei că dacă ar păstra acest articol, se va ajunge ca după 5 ani pensia să depăşească salariul. Mai mare tâmpenie nu am auzit. Păi dacă salariul creşte să zicem cu 100 de lei pe an  iar pensia sa va mări şi ea procentual cu cel mult 65% din creşterea elementului  crescut la salariu, care nu e obligatoriu să facă parte din baza de calcul, si ar reprezenta poate cel mult 10-15% din elementul respectiv, când va ajunge pensia să depăşească salariul? Niciodată, pentru că în mod cert salariu va creşte cu mai mult decât procentul creşterii pensiei. E ca şi cum ai spune că 10% dintr-un întreg, este mai mare decât întregul. Numai că ţugurlanul care aude gulgutele lui Dragnea sau ale Olguţei  nu ştie nici artimetica elementară dar nici nu îl interesează soarta militarilor. De fapt, prin vehicularea acelei pensii unice, aparţinând unui magistrat (chiar dacă militar, dar magistrat, ieşit la pensie pe legea 303) Olguţa şi Liviuţ  insinuează sintagma folosită de Boc privind pensiile „nesimţite” fără a le spune însă pe nume, dar ducând cu gândul la asta,  iar lumea nu se va gândi la magistraţi ci la militari pentru că despre ei se vorbeşte acum  prin extensie şi greşit.
Şi ca să fie clar că de fapt schimbarea legii nu se face pentru o reglare a pensiilor ci pentru că guvernul nu mai are bani şi nu are de unde să mai ia, pentru că impozitul haiducesc propus, sau celelalte măsuri căzute nu mai pot fi aplicate, că singura scăpare sunt militarii,  hai să vedem ce mai prevede legea şi câtă răutate există în aceşti făcători de legi proaste.
Deşi cu nici două săptămâni înainte atât domnul Dragnea cât şi domnul Ţuţuianu dădeau asigurări că nu se va modifica legea pensiilor militare şi mai ales în nici un caz modul de calculare a pensiei, iată că actuala ordonanţă modifică art. 29 punctul b al legii 223, care prevedea că : „b) pentru fiecare an care depășește vechimea prevăzută la lit. a), la cuantumul pensiei se adaugă câte 1% din baza de calcul prevăzută la art. 28, fără a se putea depăși venitul brut utilizat la calculul pensiei la data deschiderii dreptului la pensie.”
Aşadar totuşi s-a umblat la baza de calcul, nu aşa cum spunea domnul Ţuţu. Dar dacă omul iese la pensie anticipat, este taxat cu procentul de 1% pentru fiecare an lipsă până la vârsta de pensionare. Deci dacă pensionarul are dreptul la 1% pentru fiecare an în plus, acest drept nu i mai se acordă, dar i se ia acelaşi procent dacă are lipsă la vechime. Totul în folosul  statului, nu al cetăţeanului. Cine spunea că PSD-ul este un partid al egalităţii în drepturi ? Fugiţi măi de la geam că se abureşte.
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni
Doamna Olguţa şi domnul Liviu, în justificarea modificării legii pensiilor militare vorbesc de o pensie de 34000 ca şi cum toate pensiile militarilor ar fi aşa mari creând o psihoză a pensiilor de 34000 de lei. Nu spun domniile lor că există o singură pensie de 34000 de lei şi nici că aparţine unui magistrat. Dar dacă prin acelaşi mecanism pe care îl folosesc ei pentru a justifica umilirea şi batjocorirea militarilor,   am lua drept exemplu un parlamentar sau membru PSD declarat cretin  sau nebun sau psihopat ( ceea ce nu este de loc exclus, ci chiar plauzibil) oare ar trebui să extrapolăm şi să tragem concluzia şi să propunem internarea la spitalul de nebuni a tuturor parlamentarilor, sau membrilor PSD? Dacă e să ne luăm după logica celor doi, cam aşa ar trebui să se întâmple. Ce spuneţi doamna Olguţa, vă internaţi ? Oricum cunoaşteţi foarte bine urgenţa spitalului 1 din Craiova, nu ar fi prima internare cu cearceaful pe faţă. Dacă dumneavoastră vă legaţi de o pensie pe care o folosiţi drept exemplu şi modificaţi legea pensiilor militare considerând că toţi militarii  au aceleaşi pensii, atunci vă spun şi eu că având în vedere toţi parlamentarii cercetaţi, condamnaţi, declaraţi sau nu  nebuni, depistaţi băuţi la volan sau beţi în trafic, (hai să luăm cel mai cunoscut caz, pe domnul Boureanu), găsiţi în pat cu amantele sau amanţii, de azi încolo şi eu o să îmi permit să spun că toţi parlamentarii, inclusiv dumneavoastră  sunt beţivi, curvari, corupţi, analfabeţi, plagiatori, şi ar trebui internaţi, condamnaţi, aruncaţi la închisoare blamaţi, repudiaţi, alungaţi cu pietre din societate. Vă convine? La aşa logică, aşa soartă.
Culmea demagociei şi a manipuării este că doamna Olguţa spune că “dacă sunt pensii militare corecte, hai să facem în aşa fel încât să fie şi celelalte la fel”  dar ea nu încearcă să facă pensiile celelalte ca ale militarilor, ci să micşoreze pensiile militarilor  adică să le “corecteze”  în jos. Asta i se pare ei corect.
Atenţie la legislaţie şi efectele ei
Efectele acestei ordonanţe  cu marea hemoragie au  şi nişte implicaţii riscante. Primul semn de întrebare este art 59 care este modificat,  în sensul că actualizarea are loc numai în funcţie de rata inflaţiei şi că dacă prin actualizare rezultă o pensie mai mică, rămâne în plată pensia iniţială. Aceasta ultimă prevedere poate să dispară fie la discutarea ei în comisii, fie prin modificări băgate pe blat, ceea ce va duce la recalcularea tuturor pensiilor sub pretextul actualizării şi scăderea lor într-un viitor apropiat, chiar dacă acum se dau asigurări că nu va scădea nici o pensie.
Al doilea aspect este foarte periculos pentru cei care vor să iasă la pensie până la apariţia ordonanţei. Faptul că 10 generali au fost pensionaţi la cerere dintr-un singur serviciu, cel al SRI, spune mai mult decât orice. Dar pentru cei fără mamă fără tată care îşi fac sau şi-au făcut calcule şi îşi vor face rapoarte de ieşire la pensie în speranţa că vor prinde actuala legislaţie, există un mare risc. De ce ? Pentru că  articolul Art. 64. -(1)  din Legea 223 prevede că : „Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisă de casa de pensii sectorială, în termen de 45 de zile de la data înregistrării cererii.”
Dacă ordonanţa va intra în vigoare începând cu 15 septembrie (malefică coincidenţă, exact peste 45 de zile), aşa cum se spune,  rezultă că cei care îşi vor depune cererile de pensionare începând de mâine,  au şanse să primească răspuns după intrarea în vigoare a  ordonanţei,(dacă luăm în considerare data poştei etc )  căci  ordonanţa prevede la punctul 1 din Dispoziţii finale, că „Cererile înregistrate şi  nesoluţionate până  la data  intrării în  vigoare a prezentei  legi se soluţionează  conform  normelor  legale  existente  la  data  deschiderii  drepturilor  de  pensii  şi asigurări sociale.”
Ei bine, în înţelesul legii, data deschiderii dreptului de pensie nu este data la care s-a depus cererea de pensionare, ci DATA LA CARE  DOSARUL A FOST APROBAT ŞI  STABILIT CUANTUMUL PENSIEI, DECI DUPĂ CELE 45 DE ZILE, ADICĂ SUB EFECTUL ORDONANŢEI. Deci stimaţi colegi, aveţi toate şansele să ieşiţi la pensie sub efectul ordonanţei, chiar dacă aţi făcut raport până la apariţia ordonanţei.  Chiar şi cei care au făcut raport în luna Iulie, au această şansă, pentru că pot primi un răspuns negativ, vor face contestaţie, vor ieşi la raport, apoi vor primi al doilea răspuns după 45 de zile de la depunerea contestaţiei -conform legii-  şi chiar dacă după contestaţie  răspunsul va fi favorabil,  va intra sub efectul ordonanţei. Eu mă aştept la aşa ceva cunoscând caracterul celor de la conducerea ministerului şi a Direcţiei Financiare.
Cum reacţionează un general adevărat
Apropo, vorbind de caracter şi conducerea armatei, şeful statului major al armatei franceze, GENERALUL  Pierre de Villiers, în momentul în care a auzit că se intenţionează scăderea bugetului privind înzestrarea armatei şi-a înaintat demisia spunând : „În circumstanţele actuale mă văd incapabil să garantez robusteţea forţelor de apărare pe care le consider necesare pentru asigurarea protecţiei Franţei şi poporului francez. Nu trebuie ca un soldat să moară din cauza unei lipsei de echipament. Unităţile noastre au nevoie de mijloace .”
La noi au murit mulţi soldaţi din cauza lipsei de echipament şi tehnică şi nu şi-a dat nimeni demisia. Dar Villiers este general. Noi nu avem aşa ceva în armată. Noi avem doar cocoşaţi. Pe surse se spune că reacţia GENERALULUI VILLIERS ar fi fost mult mai dură şi mai puţin politicoasă, acesta punând punctul pe I : „Nu o să-i permit nimănui să mă reguleze în felul ăsta! Poate că sunt prost, dar îmi dau seama când cineva vrea să mă păcălească”
Să îmi fie iertat citatul, dar pe mine reacţia acestui GENERAL m-a uns la inimă. Pe când şi la noi o asemenea racţie, chiar în termini mai civilizaţi? Cât o să mai stea generalii români cu pantalonii în vine aşteptând să fie regulaţi de orice politician de cartier care  a stat mai mult pe sub mese decât cu coatele pe băncile şcolii? Cică mâine va avea loc o şedinţă CSAT dedicată acestei ordonanţe. Ce ziceţi ne putem aştepta la o surpriză?
PS Bineînţeles că acuma toţi rezerviştii şi poate chiar unii activi vor deveni vocali, vor protesta, vor manifesta, vor face scrisori, ţipând că armata nu e respectată, dar nu am văzut nici unul protestând când au murit cei trei militari în Argeş, nici cerând să se facă publice rezultatele anchetei privind cauzele accidentului, nici când a intrat la apă transportorul, nici când ne sunt trimişi copii să lupte pentru alţii, nici când …. nici când. Nu. Nu era de demnitatea lor. Rezerviştii noştri sar în sus numai când li se iau banii. Atât şi nimic mai mult. Bineînţeles că domnul Dogaru va ieşi din nou pe sticlă, sau în piaţa Victoriei, chemând la luptă şi la plata cotizaţiei, promiţând noi succesuri. Îmi e atât de greaţă de aceste manifestări ale unei conştiinţe pervertite care nu vede nimic altceva decât interesul din portofel. E penibil să ieşim din nou să plângem că nu ne ajung pensiile când am stat atâta timp insensibili la tot ce s-a petrecut cu alţii în jurul nostru. Aş spera că se va găsi o minte luminată să unească toate asociaţiile militarilor, dar de unde, noi nu avem un Villiers printre noi. Noi avem numai generali ca Năstase.
Update ora 20.00. Doamna Olguta a iesit pe post si a anuntat ca ordonanta se va dresa numai pensiilor militare, nu este pregatita inca sa o aplice si magistratilor si celorlalte categorii de pensii speciale, care sunt cu adevarat speciale. Deci numai militarii vor fi loviti, ceilalti mai vedem, dar eu zic ca ceilalti nu vor mai fi regulati de fapt cei vizati de la inceput au fost doar militarii. Sa ne fie de bic, ca ne meritam soarta.
http://www.fsanp.ro/wp-content/uploads/2017/07/OUG-modificare-pensii-31.07.2017.pdf
http://www.mediafax.ro/externe/seful-statului-major-al-armatei-frantei-a-demisionat-in-urma-neintelegerilor-cu-presedintele-emmanuel-macron-16600705
Ordonanţa lu Olguţa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.