marți, 10 martie 2015

Lecţia de istorie -partea întâi


istoria Romaniei
La această oră românii se împart din punct de vedere al poziţiei faţă de istorie şi valorile neamului în 4 categorii:
-Românofobii care fie din necunoaştere, fie din prea desele dezamăgiri, fie din rea credinţă,cumpăraţi sau vânduţi, neagă sau contestă aproape orice valoare românească, susţinând că suntem un popor de laşi, mincinoşi, puturoşi, hoţi, care au supravieţuit mii de ani în istorie numai datorită jocului la două capete sau principiului „capul plecat sabia nu îl taie”, birurilor plătite şi s-a destrămat sau a pierdut datorită trădării sau lipsei unor valori demne de luat în seamă.
– Românologii, patrioţii, naţionaliştii înfocaţi, dacologii, care consideră că poporul român este dacă nu un popor ales, cel puţin unul special, deosebit, leagănul civilizaţiei europene, că am reuşit să supravieţuim atacurilor tuturor imperiilor lumii aproape, tocmai datorită unei gene care ne-a dat puterea şi înţelepciunea de a respinge sau trece peste toate invaziile, plecând de la imperiul lui Darius al lui Istaspe, până la imperiul NATO.
– Româno- indiferenţii care acceptă sau nu o teorie sau alta, îşi văd mai mult de propria supraveţuire în special în aceste zile şi dau mai puţină importanţă aspectelor general social-istorice, fiind ori mai pragmatici, ori mai flegmatici, ori mai egoişti.
-Pe undeva printre ei şi-ar mai face poate loc şi o a patra categorie, a celor ce ar vrea să creadă în ceea ce susţin cei din cea de-a doua categorie, dar –în special în ultimul timp- tot mai multe argumente sau fapte demonstrează că cel puţin la nivel înalt nu suntem decât nişte hoţi şi trădători, pentru că prea multele dovezi de corupţie, laşitate, trădare şi antiromânism vizibile cu ochiul liber sau expuse în media arată că nu putem fi ceea ce pretindem că am fi sau nu ne merităm istoria dacă ea este aşa cum susţin unii.
Îngroparea istoriei
Nu este mai puţin adevărat că- dintr-un motiv sau altul- istoria nu este cunoscută, ea a fost falsificată, distorsionată, fie de reprezentanţii marilor imperii, fie de conducătorii ţării, cei care au dat publicităţii numai ceea ce le era convenabil. Astfel au fost ascunse date şi informaţii bune sau rele care “nu trebuiau să fie cunoscute” din motive politice sau de altă natură. Mii de dovezi, date, artefacte, scrieri, stau ascunse la propriu şi la figurat pentru că cei care le deţin nu vor să le facă cunoscute şi -ce este mai grav – în unele cazuri cei care le ascund sau le distrug sunt tocmai cei care au datoria, obligaţia să le protejeze şi să le scoată la suprafaţă. Mă refer aici la dispariţia – rămasă încă neelucidatză şi nepedepsită – a brăţării dacice de argint împreună cu alte piese din Muzeul Porţilor de Fier de la Turnu Severin, la scrierea şi vestigiile dacice descoperite şi apoi reîngropate criminal sub şoseaua Turda-Cluj sau aeroportul de la Cluj, la oraşul de sub Sarmisegetuza, descoperit şi scanat de BBC până în măduva oaselor dar nebăgat în seamă şi neprotejat de autorităţi şi –de ce nu- de arhiva de la Piteşti privind invenţiile în domeniul nuclear. Pentru toate aceste crime împotriva neamului nu a răspuns încă nimeni şi cazuri sunt mult mai multe.
Toate aceste categorii au probele, dovezile şi argumentele lor. Toţi pot susţine destul de convingător teoria sau ipoteza proprie pentru că indiferent de moştenirea genetică, bună sau rea, există suficienţi indivizi sau colectivităţi mai mari sau mai mici care să confirme oricare din variante.
Cine ne apără istoria?
Ca o culme a absurdului, în ultimii ani cei care aduc mai multe argumente şi dovezi în sprijinul valorilor şi moştenirii istorice sunt unii cercetători sau pasionaţi străini,sau români care nu au nici o atribuţiune oficială, în timp ce autorităţile române cum află ceva, cum îngroapă, vând, se fac că nu văd, ridiculizează, bagatelizează. Astfel, pe lângă Micheal Ledwith, Prof. dr. Maria-Luminita Rollé, Daniel Roxin şi alţii, pasionaţi de istorie sau iubitori de neam care se chinuie să scoată la lumină istoria reală care poate conveni sau nu se manifestă şi indiferenţa, sau mai rău atitudinea vădit duşmănoasă a autorităţilor. Pe lângă cazurile din judeţul Cluj, la Craiova, în timpul săpăturilor pentru realizarea pasajului suprateran din central Craiovei, au fost descoperite vestigiile unei clădiri datând –la o estimare aproximativă din secolul al XIX-lea. Cum o evaluare şi verificare a sitului ar fi încurcat planurile şi ar fi întârziat lucrările dacă nu chiar oprit, s-a decis astuparea vestigiilor şi continuarea lucrărilor şi asta nu ar fid at bine la alegerile locale care se apropiau.

Cine plăteşte pentru îngroparea istoriei? Mai aflăm prin octombrie 2014 că în timpul lucrărilor la autostrada Transilvania, a fost descoperit în zona comunei Viştea o necropolă “celtică” cuprinzând 56 de morminte, conţinând arme şi oseminte. Reacţia autorităţilor a fost aceeaşi, S-a “curăţat” locul şi s-a dar liber lucrărilor… de distrugere a vestigiilor. Mai important este “onorarea” contractelor de sponsorizare a firmelor de carton sau de “renume mondial” gen Bechtel decât salvarea şi promovarea valorilor naţionale. Oricum autostrada nu se construieşte, dar se distruge tot pe traseul ei şi mă întreb dacă nu cumva cu bună ştiinţă sau intenţionat.
Citeam acum două zile că ultima şedinţă a CSAT a discutat Programului multianual de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei României pentru perioada 2013-2016, dar nimeni nu a pus în discuţie Programul de distrugere a capacităţii de luptă a Armatei Române, care a funcţionat cu toate motoarele până acuma. Cine îi trage la răspundere pe cei care au îngropat armata sau pe cei care îngroapă istoria? Ce  a făcut şi ce face SRI-ul pe această direcţie, sau pe domnii de acolo îi interesează numai apărarea intereselor firmelor de exploatare a aurului şi gazelor de şist după cum se exprima domnul Maior şi alegerile prezidenţiale cum se exprima doamna Udrea?
Ei bine, dacă autorităţile vor să îngroape istoria măcar noi, cei fără atribuţiuni în acest sens, să o aducem la lumină. Nu putem lăsa să moară istoria pentru că odată cu ea murim şi noi. Urmăriţi cele două filme, din seria ce va urma şi daţi mai departe. Nu vă îngropaţi părinţii a doua oară!
http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/o-palm-meritat-dat-colii-actuale-rom-ne-de-istorie
http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/03/20/limba-noastra-comoara-vanduta-3434
http://www.b1.ro/stiri/eveniment/descoperire-arheologica-la-craiova-un-grup-de-constructori-a-scos-la-iveala-ruinele-unei-cladiri-datand-din-secolul-al-xix-lea-26270.html
http://stiri.tvr.ro/un-cimitir-celtic-cu-56-de-morminte-a-fost-descoperit-in-judetul-cluj_51106_video.html#view
http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/09/30/pe-cine-apara-maior-5248


Lecţia de istorie -partea întâi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.