luni, 2 martie 2015

Dogaru schimbă partitura


“Misiunea SCMD este sa apere, nu numai interesele celor ce au depus juramant de credinta patriei, ci ale natiunii in ansamblu. Misiunea noastra este sa recuperam pentru romani, metru cu metru si piatra cu piatra, Romania! Pentru asta am fost pregatiti si platiti de natiunea romana.In SCMD intra cine doreste. Ramane cine este in stare sa lupte!”-Mircea Dogaru
E tare băiatu, zău aşa. Are o vrajă în el de te dă pe spate dacă nu eşti atent.
dogaru tv
Istorice
Acum şapte –opt săptămâni domnul Dogaru şi colegul său Val Pricină, făceau senzaţie prin paginile moderate, umplute şi colorate de văru Rînciog, anunţându-şi plătitorii de cotizaţii cum vor ferici ei şi prietenii lor Duşa, Ponta şi Oprea ameninţând cu o nouă lege a pensiilor, cu lupta lor neînfricată pentru rezolvarea pensiilor militarilor. Care pe unde putea umpleau spaţiul media virtual cu declaraţii, promisiuni, îmbrăcate în staniol de primă calitate. Nu mai dau citate, îmi e şi scârbă să citez nişte papagali care vorbesc ca să se bage în seamă, nu ca să spună ceva, amintesc doar că au promis că lucrează la un proiect care ar fi avut deja toate avizele ministerelor şi mai trebuia doar “dat spre aprobare” sindicatelor şi asociaţiilor celor interesaţi . Şi a fost dat, unii spun că au făcut amendamente pertinente dar nici unii nici alţii nu au pus la dispoziţie celor interesaţi proiectul, nu s-a, văzut nici o ştampilă, nici un aviz, nici o aprobare şi nici varianta de proiect final pe paginile ministerelor sau ale celor doi reprezentanţi ai rezerviştilor din MApN. Singurii care au încercat să îşi anunţe colegii despre varianta de proiect şi amendamentele propuse au fost sindicatele poliţiştilor, SNPPC, SNAP şi FNSP.
Groapa Marianelor
A trecut valul, ministerele care cică negociaseră cu sindicatele nu au dat nici un comunicat oficial, în afară de laudele domnului Duşa nu s-a pomenit nimic, dar toată lumea aştepta ca după în Februarie odată cu începerea noii sesiuni –eu i-aş spune stagiuni- parlamentare să vedem legea în mapele parlamentarilor, aşa cum promisese Duşa. Aiurea! A trecut o lună de la termenul propus, sau promis, între timp nişte asociaţii şi sindicate ale militarilor, nu multe cam 25, neinvitate la “nunta din Cana Galileii”, s-au întâlnit în încercarea de a da de urma proiectului fantomă, dar proiectul parcă intrase în Groapa Marianelor. Au fost trimise scrisori către Ministerul Apărării Naţionale, aşa zisul iniţiator al proiectului, aţi văzut ce răspuns s-a primit. După întâlnirea asociaţiilor din data de 13.02.2015, s-a stabilit un grup de lucru care să ia la examinat articolele care necesitau amendare şi să cadă pe o formulă comună cu care să meargă la împărăţie atunci când proiectul va scoate capul afară. A mai fost trimis un document către acelaşi minister –eu aş fi trimis către toate- în încercarea de a da de urma proiectului şi de a anunţa că mai sunt şi alte asociaţii care vor să fie bagate în seamă pe marginea proiectului. Să vedem ce răspuns va veni.
Urgenţele conducerii SCMD
Ce face între timp domnul Dogaru, cel care se lăuda că a rezolvat toate problemelerezerviştilor, că de la 1 Februarie vor plânge de fericire şi vor sărbători Crăciunul de 1 Martie? Să aruncăm o privire pe blogul SCMD. Iată titlurile pe care ni le propune spre lecturare domnul Rînciog, făcătorul de legi pe blogul SCMD:
1. In atentia admiratorilor dlui Nicolae Tobosaru
2. Klaus Iohannis – De la Chisinau la Berlin (insemnari pe Facebook)
3. Anunt al Filialei SCMD Resita
4. Comunicat al Biroului Operativ al Filialei SCMD Slobozia
5. Batalionul 22 Infanterie “ROMANAŢI” – 20 de ani de la infiintare
6. „Unde-i unul…” – Col(r) Radu AROMÂNESEI
7. Comitetul Director al CAR Coeziunea Sociala va analiza, in scurt timp, oportunitatea participarii CAR, in parteneriat cu primariile interesate din toate judetele tarii, la Fondul Tematic pentru Participarea Societatii Civile (Componenta Social)
8. Primarul UDMR din Carei INTERZICE statuia lui Mihai Eminescu în oraş
9. BUGETUL PERSONAL AL SCRIITORULUI ȘI FOAMEA PE CARE VOR ALEȘII SĂ I-O TIMBREZE – Corneliu LEU
10. Banchet in Bulgaria de Sf Constantin si Elena
11. Rafuiala din PSD continua: Ivan contesta o decizie „ilegala si nedemocrata” a conducerii
12. Oferta pentru membrii SCMD
13. LUCRĂTURA DE LA MIEZUL NOPȚII ȘI CELELALTE ILEGALITĂȚI VIZÂND MAGHIARIZAREA DENUMIRII MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA
14. Dupa 73 de ani de activitate, Vocea Rusiei în limba română şi-a încetat activitatea
15. Chișinău în criză – Mircea Popescu, SUA
16. Oferta angajare (colaborare) cu contract de mandate
Punctele 1, 2, 7, 9, 10, 11, 14, îi interesează acuma pe rezervişti tot atât de mult cât şi ovăzul pe un crocodil flămând.
Frământările şefului SCMD
Dacă ne uităm pe “editorialele” domnului Dogaru vedem ce îl doare cel mai tare:
“marți, 24 februarie 2015
Protest adresat Avocatului poporului
PROTEST
Adresat Avocatului Poporului, dl. Victor Ciorbea”
Pentru cei care au uitat cine e MD, acesta a semnat protestul cu aproape toate calităţile sale din care cel puţin una, închipuită: “Col.(r) dr. Mircea DOGARU,Istoric militar, presedinte al SCMD si reprezentant al CNSC”
Colonel este, dar nu mai spun cum, istoric a fost căci nu am mai auzit nimic despre o lucrare a sa cam de multişor, a murit Vlad Ţepeş, a murit şi istoria, preşedinte al SCMD nu mai este, i-a expirat mandatul şi nu a fost reales, iar reprezentant al CNSC nu este CiNe Stie Ce, mai mult o înşiruire de nume de ONG-uri şi persoane care au făcut greşeala să spună da la telefon. Deci conform acestui protest, pe domnul Dogaru nu îl mai interesează problema pensiilor militare, el acuma se luptă cu acelaşi succes pentru “drepturile revoluţionarilor “ pe paginile SCMD, că pe aşa zisa pagină a CNSC nu avea loc. Dar ştiţi, aşa la caterincă merge şi aici.
Cu opt zile înainte de protestul adresat domnului Ciorbea, domnul Dogaru era tare supărat că cei de la B1Tv, televiziunea la care trăgea cu mitraliera în Ponta, ANI, CCR şi tot ce mai întâlnea în faţă prin vara lui 2012 când se punea problema debarcării marinarului. Cum a câştigat Ponta alegerile din Noiembrie, cum a schimbat şi el barca. Mă mir că nu l-am văzut în ea la inundaţii lângă Doina. Deci supărat pe B1, domnul Dogaru le cere drept la replică adică să îl invite şi pe el câteva ore pe acolo pe la ei să arate el cine este şi ce multe lucruri ştie. Gravă boala asta a nebăgării în seamă.
“luni, 16 februarie 2015
DREPTUL LA REPLICA
Scrisoare deschisa patronilor si conducerii postului B1TV”
De ce trebuie să ştie toţi sindicaliştii militari, frustrările şi neîmplinirile de orgoliu ale domnului Dogaru nu ştiu, poate ne lămureşte scribul său, cel pare îi pune supărările în pagină, domnul Rînciog.
Abia pe data de 11 Februarie, domnul Dogaru ne spunea despre proiectul Legii pensiilor militare, că de fapt acesta nu ar exista, că nu este nimic definitivat şi că trebuie să stăm calmi tovarăşi, şi trage o rafală din mers cu scurte opriri în cei care nu îi cântă în strună. Nu uită însă să anunţe ca pe vremurile bune, ce măreţe sunt realizările sale. Ultima frază din textul de pe 11. 02 parcă e ruptă din jurnalele de actualităţi sau şedinţele BOB de altă dată: “ Pentru prima data, mergem in deplin acord, sindicatele si structurile activilor din intregul sistem (Armata, Interne, Servicii) si vom merge pana la capat, in interesul tuturor, pentru prezent si viitor, pentru transformarea sistemului national de aparare, ordine publica si siguranta nationala, intr-un sistem coerent real, din perspectiva obligatiilor asumate in cadrul NATO.”
Înlocuiţi sintagmele : “sindicatele si structurile activilor din intregul sistem”, “interesul tuturor,” “sistemului national de aparare” şi “obligatiilor asumate in cadrul NATO” cu “ muncitori şi ţărani de la oraşe şi sate”, “interesul întregului popor” “societăţii socialiste” şi “ recomandărilor partenerilor din Tratatul de la Varşovia” şi veţi avea un text ca pe vremea repausatului.
“ Pentru prima data, mergem in deplin acord, “ muncitori şi ţărani de la oraşe şi sate”si vom merge pana la capat, in “interesul întregului popor”, pentru prezent si viitor, pentru transformarea, societăţii socialiste intr-un sistem coerent real, din perspectiva recomandărilor partenerilor din Tratatul de la Varşovia”.
Cam asta îl preocupă pe domnul Dogaru şi bănuiesc că şi pe colegul Pricină, care iese mereu în media şi se recomandă vicepreşedinte SCMD când el de fapt vorbeşte în numele UNPR şi apără interesele conducerii de partid şi de stat, nu ale sindicaliştilor. Dar asta nu mai este de mult o noutate.
Urmează proteste înfocate
Altfel, despre Proiectul Legii sus amintite, numai de bine, s-a pierdut se pare şi proiectul cu amendamente cu tot,. s-a uitat de el, un “băzărel” spunea că cineva de pe la Cotro a întrebat de el şi s-au primit ridicări din umeri. Triunghiul Bermudelor şi alta nu. Care aveţi o pereche de bermude fraţilor?
Mai aşteptaţi un pic, să se definitiveze situaţia lui Ponta şi o să îl vedeţi pe Dogaru cum organizează proteste furibunde, pe la poarta Cotrocenilor, împotriva lui Ponta,  cu ultimii 50 de sindicalişti rămaşi, adică şefii de filiale care i-au pupat în măreţul posterior. Vă amintiţi, acum doi ani protesta împotriva lui Băsescu la palatul Victoria. Chestie de tactică şi strategie, fineţuri emanate din tărtăcuţă de militar sadea. Care pune pariu? SCMD este pe perfuzii iar Dogaru vrea sex on the beach la B1 tv.

Dogaru schimbă partitura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.