miercuri, 18 martie 2015

Despre armată zilele astea


În ultimele zile, armata, militarii au fost din nou subiectul unor declaraţii oficiale.
OPREA ANCMRR
Prima a fost prezenţa domnului Oprea, ministrul de interne, fost ministru al apărării şi încă vice-prim-ministru al guvernului Ponta al nu mai ştiu câtelea, la o adunare a ANCMRR, a cărei conducere concurează cu cea a SCMD la graţiile şi probabil şi nurii iubitului conducător. Acolo domnul Oprea a ţinut să amintească din nou că îl preocupă intens soarta pensiilor militare şi că Legea Pensiilor Militare îi răpeşte somnul, lucrând la ea zi şi noapte pentru a face din ea o lege bună, ca cea pe care a aplicat-o cu atâta profesionalism încât a produs zeci de mii de procese astupate cu sârg de judecătorii afiliaţi puterii. Spune domnul Oprea :
”M-am bătut ca pensiile militare să rămână. Este important ca Guvernul României, reprezentanții Administrației Publice locale să ajute. La nivelul Guvernului lucrăm acum, împreună cu ceilalți colegi, pentru noua Lege a pensiilor militare. Am spus foarte clar, în momentul în care toate părțile sunt de acord — membrii asociațiilor, sindicatelor — asupra tuturor amendamentelor, vom veni în Parlamentul României și sunt convins că vom avea sprijinul celor două Camere ale Parlamentului”

Da, s-a bătut, cu mâinile pe burtă. „Este important ca guvernul, bla bla bla… „Asta ştiam şi noi, întrebarea este ce se face în acest sens, asta nu spune domnul Oprea. Dar promite că indată ce toată lumea va fi de acord, legea va ajunge în Parlament. Da, îl cred, la fel cum cred că vor avea grijă să nu fie niciodată toate părţile de acord. Dar totuş unde este legea aia avizată de toate ministerele cu care venise domnul Oprea la întâlnire cu sindicatele din MAI? De ce nu spune ce soartă au avut amendamentele cu lege cu tot? Uite aşa, pentru că nu intra în program. În afară de promisiuni şi “asigurări” nu poate da nimic.

A doua veste despre armată a fost cea privind demiterea consilierului preşedintelui Iohannis pe probleme de securitate şi apărare, domnul Scutaru. Foarte scurta şi neexplicată această demitere, numită de alţii demisie. Domnul Iohannis, după un sfat al nu ştiu cui privind comunicarea, nu spune de ce a fost demis primul consilier, aşa cum nu spune nici de ce la ultima şedinţă CSAT nu a dat mâna cu generalul Oprişor, la fel ca predecesorul său care măcar avea o scuză, i se spunea chiorul şi era posibil să nu vadă uneori. Dar aşa cum chioru nu vedea, Mutu nu spune de ce l-a demis pe Scutaru şi, iată,  ca o culme a absurdului,nu spune nici  de ce l-a numit ]n locul lui Scutaru  tocmai pe cel omis la strângerea de mâini. Mai sunt multe lucruri pe care nu le spune domnul Iohannis,  unul dintre ele ar fi de ce acuma, după ce a făcut atâta tam tam privind votul din diaspora, le taie lămâia celor de grija cărora plângea şi se face că nu mai ştie nimic? Probabil de vină este scaunul pe care stă, e virusat sau imunizat la problemele românilor.
SCMD-protest
A treia activitate sau eveniment mediatic îl constituie scrisoarea unor preşedinţi de filiale ale SCMD ;i ANCMRR, care cu sau fără ştirea lui Dogaru sau Iliescu mari  iubitori  de izmene cu patru stele, au trimis un mesaj domnului Iohannis pentru a-l încunoştiinţa cu privire la situaţia pensiilor militare. Iniţiativă lăudabilă,  eu am cerut participanţilor la întâlnirea de la Senat din 14 Februarie să trimită un document similar prin reprezentantul Preşedinţiei, doamna Elena Cobuz, dar probabil domnii generali, obişnuiţi cu poziţia ghiocelului s-au gândit să nu strice somnul de frumuseţe al preşedintelui şi au zis că e mai bine să aştepte să fie întrebaţi de sănătate. Sănatate maximă domnilor generali, îngrămădiţi într-o comisie de reprezentare ca sardelele, aşteptaţi să fiţi chemaţi la Cotroceni. Nu ştiu cine a avut iniţiativa acelei depeşe, dar este mult mai mult decât nimic şi foarte puţin dacă ţinem cont de numărul mic al semnatarilor, ca reprezentativitate. De ce nu a fost semnaat de toate filialele şi de ce nu se hotărăsc odată să schimbe calimera şi să îi lase pe apa Sâmbetei pe cei care conduc barca SCMD si ANCMRR  în apele lui Oprea? Pentru că Oprea este posibil să facă parte din viitorul guvern PNL? Rămâne de văzut, matematic nu se poate forma o nouă majoritate parlamentară fără UNPR dar .. fără Oprea da. Am aşa un feeling că scaunul lui nu mai este chiar atât de solid şi că odată căzut, colegii de partid vor face ce au făcut de când se ştiu, vor asigura “stabilitatea” noului guvern.
Ceea ce am observat însă citind scrisoarea iniţiată de fidelul purtător de sabie al domnului Dogaru, este că în toată scrisoarea  nu se rosteşte numele celui care l-a batjocorit i-a tăiat şi i-a recalculat pensia până i-a căzut mâna, domnul Oprea şi nici a celui care a refuzat să pună în aplicare o decizie judecătorească, domnul Duşa. De ce oare? Le-a fost ruşine semnatarilor să pomenească de „binefăcători” lor, sau pur şi simplu teamă că nu se ştie cum va cădea banul şi nu au vrut să rişte nominalizând sursa beleleor? E mult mai “milităreşte” să dai în unul deja căzut decât în unul care încă mai are gloanţe pe ţeavă. Bravii noştri contestatari prefera să dea vina pe “Ministerul Apărării” “Casa sectorială de pensii a MApN,” ca şi când acestea s-ar conduce singure, nu sunt conduse de oameni care răspund pentru faptele lor, uitând totodată că acest minister reprezintă ceva ce cei care îl conduc vremelnic nu il  reprezintă. Nu Ministerul este devină domnule Popescu, ci ministrul sau curajul dumneavoastră nu merge mai departe de ziduri? Spuneţi lucvrurilor pe nume, arătaţi cu degetul pe cei care se fac vinovaţi, nu zidurile în spatele cărora se ascund, altfel, nu sunteţi mai buni ca ei sau alţii. Din această cauză, armata a ajuns unde a ajuns, nu trebuie să ne uităm prea departe.

iohannis la bilantul mapn
A patra activitate este prezenţa domnilor Iohannis şi Ponta la Bilanţul MApN. Iată ce cuvinte înduioşătoare a avut despre armată domnul preşedinte:
“De fiecare dată, privindu-i pe militarii noştri, mai tineri sau mai experimentaţi, am văzut patriotism, onoare şi curaj. Sunt convins că aceleaşi lucruri le-au văzut şi milioane de români. A-ţi pune viaţa în slujba apărării ţării tale este una dintre expresiile cele mai clare şi directe ale patriotismului. Sunt momente care ne unesc şi ne inspiră. Iar dumneavoastră, militarii Armatei Române, ne faceţi, de fiecare dată, să redescoperim mândria şi încrederea în forţa naţiunii noastre şi în noi înşine”
Iată că domnul Iohannis este primul oficial de rang înalt care recunoaşte că se uita pe fereastră, copil fiind, în Sibiu,  la elevii de şcoală militară şi spunea: “UITE MAMĂ, TRECE ARMATA” . Dar nu sunt atât de sigur că de fiecare dată privind în urma lor vedea numai mândrie, onoare, curaj, patriotism. În ultimii ani se putea vedea umilinţă, dezamăgire, tristeţe, salarii şi pensii ciuntite, tehnică expirată sau cumpărată la second hand, grade luate pe pile şi intervenţii, stele de partid, şi multe pupile ale politicienilor introduse în armnată pe uşa din dos dar suite pe scaune de conducere. Asta nu a văzut domnul preşedinte? Dar acuma, le vede? Dacă decide să trimită armata în Ucraina va mai vedea ceva ce a văzut domnul Duşa, multe trupuri neînsufleţite ale cadavrelor celor pe care îi privea altă dată cu mândrie.
Şi ca să arate ce om bun este domnia sa, ca şi domnul Oprea, semn că a devenit un politician “matur”, domnul preşedinte mai spune:
” Este datoria noastră să le asigurăm un statut profesional şi social corespunzător, condiţii bune de muncă şi de viaţă, atât timp cât sunt activi profesional, dar şi pensii decente după trecerea în rezervă. Creşterea calităţii vieţii personalului militar şi civil trebuie să devină o preocupare permanentă a conducerii ministerului şi a Guvernului”
Deci „vom munci şi vom lupta, pacea o vom apăra”. Bla Bla Bla! Nimic nou, asta ştiam şi ne spun toţi miniştrii, prim miniştrii şi preşedinţii de la Burebista încoace. Nici unul, dar nici unul nu a spus că “nu trebuie”. Mare inventator cel care a inventat pe “TREBUIE SĂ” . Habar nu are câţi politicieni a scăpat. De ce nu spune domnul preşedinte când va începe să pună în practică ceea ce “trebuie să facă” Parcă era omul lucrului bine făcut. Până acuma constat că este omul lucrului bine promis şi nu se deosebeşte cu nimic de domnul Oprea, are acelaşi discurs găunos.
Cu aceeaşi ocazie, domnul Ponta s-a ţinut de bancuri proaste. Crezând că se află în celula lui Becali a considerat necesar să spună ceva despre Steaua. Şi pe el l-a plătit Becali să îi facă galerie ca pe cei de la Antene? Săracul domn Ponta este total rupt de realitate, crede că dacă clubul Steaua este al armatei şi armata este toată cu Steaua. Domnule Ponta, şi guvernului pe care îl conduceţi îi spune “al României” dar nu este şi nu a fost niciodată al românilor ci doar al celor ce l-au format. Credeam că ştiţi chestiile astea. Oricum slabă încercare de a vă atrage simpatia militarilor, nu mai încercaţi, puteţi primi caschete în cap.

cristiana
În sfârşit al cincilea  eveniment, încă nemediatizat dar petrecut este scrisoarea doamnei senator Cristiana Anghel, trimisă şi transmisă domnilor Oprea şi Duşa, din sala Parlamentului. Domnia sa, fidelă angajamentelor luate în faţa celor care au ales-o, nu se lasă şi nu dă pace celor ce au promis o lege corectă militarilor, şi a făcut o scrisoare căreia cei doi, vrând nevrând, vor trebui să îi dea răspuns ca să nu cadă sub incidenţa legii. Sunt curios ce îi vor răspunde tinând cont de faptul că unul a spus că legea este gata şi are toate avizele, iar celălalt a declarat că se lucrează la ea. Acuma e acuma, care pe care. Ce ziceţi, cine va fi dovedit mincinos, Oprea sau Duşa? Eu zic că amândoi, dar sunt curios cum o vor scălda.

Iata scrisoarea :
Intrebare Mircea Dusa si Gabriel Oprea - Pensii militare 09 martie 2015 pg. 1Intrebare Mircea Dusa si Gabriel Oprea - Pensii militare 09 martie 2015 pg. 2
Cam acestea au fost evenimentele cu interes pentru militari. La acestea mai adaug că acea Comisie de lucru a asociaţiilro participante la întâlnirea din 14 Februarie, lucrează. Detalii când se vor cristaliza şi armoniza toate aspectele.
http://www.agerpres.ro/politica/2015/03/06/gabriel-oprea-m-am-batut-ca-pensiile-militare-sa-ramana-15-09-32
http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-guvernul-si-ministerul-sa-asigure-conditii-bune-de-munca-si-pensii-decente-militarilor-13960724
http://r-26500.blogspot.ro/2015/03/sa-ne-felicitam-colegii-pt-initiativa.html
Despre armată zilele astea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.