joi, 7 august 2014

Nesimțirea în stare pură!

 
Ponta Bechtel

Ajutaţi un biet primar
Domnul Nicolicea susținea luni 29.07.2014 ora 20.45 la o emisiune B1 tv, că problemele care apar la inundații se datorează și faptului că sunt multe obiective sau locuințe sunt construite fără aviz și că primarii nu pot da amenzi sau lua măsuri împotriva celor care au construit ilegal, pentru că aceștia nu îl vor mai vota. Așadar primarii sunt obligați să accepte ilegalități pe teritoriul comunei din teama de a nu-și pierde voturile. Am crezut că visez când am auzit asta, dar omul vorbea serios și susținea chiar că are în vedere unele inițiative legislative pentru ca amenzile să nu le mai dea aleșii, ca să nu fie văzuți ca oameni răi, ei să fie doar cei care dau avize și să nu ia măsuri împotriva celor care nu respectă legea în comună. Asta este viziunea marelui Nicolicea, care se laudă că are oarece experiență juridică și e privit în partid ca un guru. Mai pe românește spus, domnul Nicolicea este conștient de ilegalitățile care se produc în țară la structurile aleșilor de jos și în loc să propună măsuri pentru pedepsirea celor care deși au atribuțiuni nu pun capăt ilegalităților, propune ca aceștia, aleșii, să primească aprobare să închidă ochii și să li se ia această obligație de a lua măsuri de respectare a legii, ca să nu piardă voturile infractorilor. Este pur și simplu NESIMȚIREA ÎN STARE PURĂ! Așa ceva numai la noi se putea întâmpla și asta explică nu numai de ce apar ca muștele construcții fără aprobare ci și cum sunt menținuți în funcție acești complici ai infractorilor de la consilieri și primari comunali până la deputați, senatori, și mari șefi de partid. Aceștia își fac legi prin care sunt scutiți de a lua măsuri împotriva celor care încalcă legea făcându-se astfel părtași și complici cu acte în regulă. Așa gândește și acționează clasa politică românească. Halal politicieni, parlamentari, guvernanți. Să ne trăiești coane Nicolicea, că ne luminezi și pe noi și înțelegem de ce am ajuns unde suntem.
Suntem urâţi şi ne mândrim cu asta
Mi-a revenit în memorie cu această ocazie prima mea întâlnire cu domnul Nicolicea, la Conferința Județeană Dolj a UNPR undeva prin Octombrie 2010, când referindu-se la faptul că UNPR se împotrivea suspendării lui Băsescu, în cuvântul său afirma: “ suntem cei care formează majoritatea , cei care se împotrivesc suspendării președintelui și ceilalți au de ce să ne urască !” Deci și atunci era convins domnul Nicolicea că face un fapt incorect cel puțin moralicește dar își accepta porția de ură, pentru că așa cerea interesul de partid. Deci aceeași concepție, același principiu de sprijinire a infractorilor, de dragul unor interese de grup. Acesta este Nicolicea. Cine trage apa, că ne inundăm.
Pesediştii şi românii
Continuăm cu o altă vorbă de duh, care ne arată pentru a nu știu câta oară că politicienii spun lucruri tâmpite, iată una fierbinte rostită de premierul nostru scump, marţi , la CN PSD în fața ”celor mai importanți 5000 de oameni din România” după cum spunea domnul Manda, șeful PSD Dolj. Referindu-se la ceea ce dorea să facă el ca viitor președinte, domnul Ponta spune ”sper ca împreună cu dumneavoastră și cu românii, să….etc” Deci și pentru domnul Ponta, ca și pentru domnul Manda, ca și pentru actualul locatar al Cotrocenilor, românii sunt niște elemente de umplutură, alți oameni decât membri de partid și întotdeauna trebuie făcută diferența între ”noi” pesediștii, cei mai importanți 5000 de oameni din România” și români, ceilalți, pălmașii, sclavii. Mai are cineva dubii cum vor fi tratați ”românii” de către Victor, cel care spune ”sper ca împreună cu dumneavoastră și cu românii” ? Nu vă faceți iluzii, nimic nu va trece înaintea intereselor și oamenilor de partid. Nu vă speriați, dacă domnul Ponta va ajunge președinte, nu se va schimba nimic, și el ca și Băsescu împarte România între ei, membrii de partid, susținătorii fideli, cotizanții, clienții și români. Politicienii, partidele se schimbă, politica, obiceiurile rămân.
Ponta sprijină frauda de dragul imaginii electorale
Şi pentru că domnul Nicolicea este acum aliat cu domnul Ponta, ne dă şi acesta un exemplu de conducere înţeleaptă şi dreaptă ocârmuire, sugerând doamnei ministru al muncii să iniţieze un proiect de lege ceva, o ordonanţă sau ceva cât mai repede, până în alegeri, prin care cei care au obţinut ilegal şi fraudulos pensii pe caz de boală, să fie amnistiaţi să nu fie puşi să plătească bieţii oameni, că e păcat, au făcut şi ei ce au putut, nu ca marii artişti în ale fraudelor naţionale cu care sunt garnisite partidele, ci aşa mai subţire, de vară, după posibilităţile lor. După ei, vor fi amnistiaţi-aşa ar fi normal , ca să nu fie discriminare- şi cei care au primit şpagă şi au favorizat infractorii respectivi, apoi şi cei care au controlat şi nu au luat măsuri şi în final şi cei care au propus aceste legi tembele doar pentru a căpăta capital electoral. Stimaţi pensionari, partidele îşi aduc din nou aminte de voi, vin alegerile, zâmbiţi acum cât puteţi, după numărarea voturilor veţi fi trecuţi iar pe apă, paie şi bătaie. Aceasta este justiţia lui Ponta, procurorul. Ce nu face procurorul, pentru câteva voturi. De fapt din explicaţiile date de ministrul muncii, nu vor fi amnistiaţi cei care sunt vinovaţi de obţinerea de pensii în baza unor  date false ci numai cei care au obţinut pensii ilegale ca urmare a “greşelii” funcţionarilor şi medicilor. Păi în acest caz, situaţia e clară, amnistierea se aplică nu pensionarilor ci imbecililor care lucrează cu picioarele şi intenţionat sau din incompertenţă, au prejudiciat statul. Aşa că legea este pentru  oamenii introduşi prin ministere  şi deconcentrate la recomandări de partid, ei sunt cei   care beneficiază, nicidecum pensionarii care nevinovaţi fiind oricum nu ar fi trebuit să plătească.  Mai miră pe cineva că madam Anastase, cea care a trecut fraudulos o lege prin abacul personal este încă merci bine şi nu o întreabă nimeni de sănătate? Cine striga pe vremuri dreptate până la capăt acum ne oferă o schimbare de macaz, tot până la capăt, până la capătul răbdării. Votaţi Victor Ponta, schimbătorul de viteze, legi, principii şi slogane.
Soluţia Ponta: taxe pentru pălmaşi, scutiri pentru evazionişti
Acest premier procuror care se vrea preşedinte judecător, conduce guvernul şi ţara , ministerele prin gesturi de campanie. Întâlnind planificat o doamnă care aştepta mila domnului premier pentru a primi medicamentele necesare prelungirii unei vieţi ameninţate de cancer, domnul Ponta o roagă plin de solicitudine: “nu îmi daţi şi mie o hârtie ceva ?” Aşa conduce domnul premier, face gesturi caritabile în faţa camerelor de luat vederi ca să vadă lumea ce băiat bun este, în timp ce  pune noi taxe pentru amărâţii care nu fac parte din cei mai importanţi 5000 de oameni din România, plăteşte despăgubiri firmelor care nu s-au achitat de obligaţiile contractuale dar au păpat banii bolnavilor de cancer,  scapă de plata arieratelor firmele sponsorilor din campanii şi scoate infractorii din raza braţului legii. Aşa conduce Ponta. Votaţi nesimţirea în stare pură!
Nesimțirea în stare pură!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.