luni, 25 august 2014

Klimkin încalcă prevederile Cartei ONU


klimkin
O știre aparent lipsită de importanță ne anunță nici mai mult nici mai puțin decât că ministrul de externe ucrainean a cerut NATO să intervină în Estul Ucrainei pentru a -zice el- restabili ordinea în zonele afectate de nesupunere dar de fapt pentru a nimici orice rezistență a celor care nu sunt de acord cu aderarea Ucrainei la UE și NATO.
Repriza întâi
Am făcut vorbire altă dată despre modul în care a început și s-a desfășurat lovitura de stat în Ucraina despre cine a sprijinit-o, despre euromaidanezi și emisari europeni care împărțeau ”dreptatea” în sticle cu benzină. Știm cu toții cum au sărit Europa și SUA în sus când o mână de câteva mii de protestatari bine subvenționați cu vodkă și puști cu lunetă au dat foc Kievului și au cerut demisia lui Ianukovici pentru că nu voia să arunce țara în mâinile recesiunii europene și cum cereau guvernului și președintelui ales să nu scoată poliția împotriva huliganilor care atacau, incendiau și devastau sedii de partid, clădiri ale administrației locale și de stat. Toate astea s-au întâmplat în repriza 1 a meciului.
Repriza a doua
A urmat o pauză de o mahorcă apoi a început repriza a doua, nu fără oarece neînțelegeri între arbitri. Madam Nuland făcuiește puțin poziția nudistei Merkel și meciul reîncepe. Acum noul ales al împărățiilor, nu al poporului ucrainean, face ceea ce nu a făcut Ianukovici, declară că cei care nu i se supun sunt trădători, fasciști, teroriști, complotiști, taoiști, maoiști, marxiști, putiniști și tot ce considera el că e mai înspăimântător și împins cu sârg de cei care îl ridicaseră în scaun ca pe o marionetă, scoate armata, tancurile, avioanele, rachetele împotriva celor care nu i se supuneau lui deci mai marilor din UE și SUA. De data asta, nimeni nu mai cere președintelui Ucrainean să nu folosească forța, nimeni nu mai vorbeşte de libertatea de exprimare, nimeni nu mai vorbeşte despre drepturile omului, dreptul la autodeterminare sau dreptul dea manifesta, dimpotrivă toată Europa pupincuristă se leagă de protestanți, poate tocmai pentru că nu atacau sediul parlamentului, ci își apărau propriile teritorii. Asta este democrație a la SUE. După ce Arseni Iaţeniuk şi Poroşenko au trimis armata împotriva propriei populaţii, sub privirile admirative ale licuricilor, toată lumea credea că va fi floare la ureche și armata ucraineană doritoare și ea, ca și altele la fel de ușor de îmbrobodit, de salarii UE și NATO, va defila printre protestanți. Nu a fost să fie, ba mai mult susținătorii UE mai primesc și .. bătaie.
Șpriț –pauză
De regulă în acest gen de pauze, cei care își permit fac gargară cu un vin subțire de vară, atât cât să-și parfumeze cerul gurii și să pună sângele în mișcare, de regulă al lor, dar la cest gen de sport, se dă drumul la sângele altora. Strategii caută soluții, mai promit niște bani, mai trimit niște ”ajutoare”, armatele NATO mai desfășoară câteva exerciții navalo-aeriano-terestre prin Marea Neagră cam așa cum defilează fetele alea cu șnurul printre buci, ca să ațâțe mulțimea care privește plictisită cum se face de râs favoritul caselor de pariuri.
Repriza a treia
Urmează repriza a treia. Se dau lovituri economico-financiare, se aruncă petarde, se pune sechestru pe averile publicului susținător al rebelilor, se doboară avioane la mișto ca să vadă lumea de ce trebuie să piardă rebelii. Deci o repriză dominată de jocul de glezne, lovituri de imagine dar și lovituri sub centură, pe care le încasează spectatorii şi astfel jocul devine interactiv, toată lumea dă: luptătorii dau sa fugă, arbitrii dau din coate, iar spectatorii dau să moară, cam câte 298 odată. Și pentru că nici acum rebelii nu vor să cedeze, urmează repriza a patra.
Repriza a patra.
Ministrul de externe ucrainean îndemnat de cei care au interes să mai trimită niște soldați retrași din Afganistan care nu pot merge acasă pentru că pe de o parte lumea nu trebuie să știe ce au făcut ei pe acolo și să dea ochii cu eroii dezumanizați, iar pe de alta pentru că ei nu trebuie să știe că în timp ce ei îi omoară pe alții în numele SUA, organele competente din Ferguson- SUA, își omoară proprii cetățeni ca și că gospodin Porosenko, cere NATO să intervină militar în Ucraina ca să salveze scaunele celor recomandați de doamna Nuland și să le spele turul pantalonilor. Să fie domnul Klimkin atât de neinstruit încât să nu știe ce spune art. 2, punctul 7 din Carta Națiunilor Unite? Dacă nu a citit să îl ajutăm: ”Nici o dispoziție din prezenta Carta nu va autoriza Națiunile Unite să intervină în chestiuni care aparțin esențial competenței interne a unui Stat și nici nu va obliga pe Membrii săi să supună asemenea chestiuni spre rezolvare pe baza prevederilor prezentei Carte; ” Ca studiu suplimentar îi sugerez domnului Klimkin să citească și capitolul 7 din aceeași Cartă unde se spune explicit cine, cum, când și sub ce formă intervine militar în caz de conflict intern a unui stat. Tot ca studiu îi recomand domniei sale și celor care l-au pus să ceară intervenția NATO, doamnei Nuland și războinicei Sheena Clinton, în ce situații, unde și de ce intervine NATO. Sunt însă convins că toți acești luptători și arbitri cunosc regulile jocului, dar îi doare în democrație de toate aceste lucruri și fac ce vor pentru că așa vor ei și nu are cine să îi tragă de mânecă. Deocamdată. După același scenariu a cerut și ministrul de externe român baze militare permanente NATO în România, la aceleași prețioase indicații, cu aceeaşi durere în cur faţă de voinţa cetăţenilor,
Pauză strategică
În această pauză, se pun la cale forma, valoarea, natura și momentul intervenției NATO în Ucraina, se șterge la cur cu toate acordurile internaționale, se închid ochii, se fac promisiuni, se negociază convoaie umanitare, se distribuie muniția, se schimbă garda, se completează scenariile și se pregătește o altă lovitură, în altă zonă a lumii, pentru care această luptă este uvertura.
De la repriza 5 în sus, spectatorii trebuie să se adăpostească dacă vor să nu fie afectați, dar buncărele sunt deja rezervate dinainte de a începe meciul. Vedeți, asta nu li s-a spus nici luptătorilor, nici spectatorilor. Când treaba se va îngroșa, arbitrii vor sta la adăpost iar ceilalți se vor mânca între ei pentru un loc în spatele porții.
Este ciudat cum nimeni nu se sesizează că un ministru de externe al unei țări cere unei alianțe militare să intervină cu forțe într-un stat suveran într-un conflict intern, intervenție care nu are absolut nici o legătura cu nici un principiu de drept național sau internațional, este total antidemocratică, anticonstituțională, dar uite că este tratată cu tăcere și apoi cu accept, ca un lucru normal. Dacă nici asta nu este provocare la război prin încălcarea tuturor acordurilor și actelor internaționale, dacă domnul Klimkin nu instigă la genocid prin folosirea forței disproporționate, dacă SUA nu trage sforile pentru a provoca Rusia și a transforma astfel o luptă internă într-un război internațional, poate mondial, atunci asistăm fără îndoială la o invitație la vals.
PS: Punem pariu că România va fi prima ţară care îşi va declara disponibilitatea de a trimite trupe în Ucraina?
Klimkin încalcă prevederile Cartei ONU

2 comentarii:

  1. La multi ani Merine, ca uitai ca fu si onomastica ta ! Tot romane de astea gen Padurea Spanzuratilor zmangalesti, de nu le citeste nici dreacu ? Ca incercai sa buchisesc ceva p-aciulea, da adormii cu moaca-n ecran, pana ajunsei la sprit-pauzen !

    RăspundețiȘtergere
  2. Marine, da un interviu cu ministrul Mincinoiu, cand ne mai dai ? Ca de gargara de asta, de 3 lei snopul, e plina blogosfera !

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.