vineri, 15 august 2014

Căderea Varanului


Caderea Varanului
Verdict cu final aşteptat
Dacă cineva a avut dubii că Felix va primi închisoare cu executare înseamnă că nu trăieşte în România. Singura întrebare care se punea a fost cât va primi şi care vor fi celelalte pedepse sau măsuri administrative. Mai erau sub semnul întrebării pedepsele celorlalţi inculpaţi dar era logic să fie proporţionale cu cea a Varanului, pentru că altfel judecătorii s-ar fi contrazis singuri.
Era absurd să creadă cineva că verdictul va fi altul, de vreme ce în Octombrie „expira” termenul de prescripţie. Era absurd să se dea alt verdict atâta vreme cât judecătorii au fost selecţionaţi, au luat o decizie pe caz încă din prima zi de contact cu dosarul, era normal să fie condamnat cu ani grei de puşcărie atâta timp cât instanţa nu i-a acceptat nici o cerere, nici mărturii, nici expertiză independentă, nu putea să nu fie condamnat atâta vreme cât dosarul era comandat de la Cotroceni.
Cinismul matelotului
Vorbind de Cotroceni a fost „superbă” intervenţia lui Băsescu de acum câteva zile, când spunea că ar fi posibil să asistăm şi la o achitare. La acea oră matelotul ştia care va fi verdictul şi cu un cinism şi sadism de care numai el mai este în stare, sau poate şi Ponta, făcea mişto de Voiculescu, dându-i speranţe şi încercând să îl adoarmă. Eu din acel moment am fost sigur 100% că Felix va sta la mititica.
Nu numai Băsescu, ci şi Ponta ştia că Varanul va fi condamnat pentru că încă de acum o săptămână discuta cu Gâdea şi îl întreba ce credea că se va întâmpla cu Antena 3 după ce va fi condamnat Voiculescu, în încercarea de a şti dacă va ieşi scandal.
Care vrei mardeală?
Deci pedeapsa nu mă surprinde nici ca măsură, nici ca amploare. Culmea culmilor este însă că lumea vorbeşte mai mult despre zilele de închisoare şi de averea lui Voiculescu, confiscate de justiţia lui Băsescu şi mai puţin de lucrul cel mai grav de aici şi anume abuzul justiţiei care a extins măsurile administrative asupra unor sedii de televiziune care nu făceau parte din imobilele în cauză, cu atât mai grav cu cât firmele respective sunt persoane juridice cu statut aparte, chiar dacă fac parte dintr-un trust patronat de Voiculescu. Prin aceste măsuri de confiscare a sediilor Antenelor justiţia şi-a arătat indubitabil orientarea iar Băsescu intenţia. Pe el practic nu l-a interesat Voiculescu ca persoană, pe acesta îl putea dărâma oricând şi băga în puşcărie de sute de ori. Pe el l-a interesat închiderea Antenelor cele care l-au ajutat pe Ponta şi USL-ului în 2012. Lovind în Antene, Băsescu loveşte în toţi cei care uneori inconştienţi nu numai cu nesimţire îi trimiteau bezele şi ameninţau că vor avea ei grijă de Băsescu, uneori şi de Ponta. Sunt antologice ameninţările circarului Badea cel care îi chema pe toţi la el în studio dacă vor mardeală. Luni întregi, din gura circarului nu auzeai decât cuvântul mardeală. Acum Băsescu l-a potolit şi cred că nici lui Ponta nu îi pare rău. Condamnarea Antenelor se datorează şi acestor circari, Badea şi Gâdea, care au supralicitat, crezând că dacă acum îl pupă în cur pe Ponta, sunt scutiţi de necazuri. Nici Băsescu, nici Ponta nu iartă.
Ce va face PC-ul
Unii se întreabă acum cine îl mai sprijină pe Voiculescu şi ce se va întâmpla cu partidul, dacă îl va mai sprijini pe Ponta. Da, întrebarea este corectă, există motive clare de supărare pe Ponta, dar hai să im serioşi. Hai să vedem cine face parte din PC, la nivel de vârf cel puţin, ce au făcut până acum şi de ce au fost alături de Varan. Tocmai pentru că credeau că e varan, intangibil sau pisică cu 7 vieţi. Acum, că nu mai este, nu mai are nici avere nici televiziune, nimeni nu se va lupta pentru el , pentru că nu mai are cu ce să îi mai plătească, nu mai au ce să primească de la el, s-a închis robinetul. Sunt curios la ce televiziuni vor emigra foştii antenişti şi pe cine vor pupa în fund acum. Soarta PC-ului este incertă. Poate va rămâne, dar fără finanţele lui Voiculescu, nu va rezista nici până la alegeri. Poate se va împrăştia, poate se va lipi de PSD, poate de partidul lui Tăriceanu, dar ca partid de sine stătător este exclus să mai stea un an de zile. Poate unii parlamentari, primari, şefi de consilii PC vor fi primiţi pe ici pe acolo în PSD, acolo unde influenţa fiecăruia ca persoană este semnificativă, dar altfel, nimeni nu va mai da o ceapă degerată pe PC. Voiculescu va rămâne singur. Poate după un timp, viitorul preşedinte, sensibil la vârsta lui Voiculescu îl va graţia sau amnistia pe Voiculescu, dar Antenele nu le va mai primi pentru că asta a fost scopul şi al lui Băsescu şi al lui Ponta. Poate anteniştii vor trece în slujba lui Ghiţă, deşi lui Ponta îi e frică să îi dea prea multă putere securistului, ştie că nu îi poate pune botniţă, face parte dintr-un sistem pe care nu îl poate controla, pentru că acelaşi sistem îl controlează pe el. S-a vrut spargerea Intactului, se va sparge, se va diviza, dar nu va rămâne intact. Rămâne de văzut. Una peste alta, astăzi nu Voiculescu a fost condamnat, el poate fi graţiat. Justiţia a fost condamnată, presa a fost condamnată, România a fost condamnată, pentru că trebuie să admitem, acest dosar a fost prelucrat şi judecat la comandă, indiferent de vina sau faptele comise de Voiculescu. Ca şi în cazul Becali, ca şi în cazul Năstase, procesul a fost o bătaie de joc toţi cei trei condamnaţi îşi meritau fără îndoială locul în puşcărie dar pentru cu totul alte fapte. Ca o culme a ironiei, bătăii de joc şi lipsei de respect, condamnarea s-a dat fără dovezi, în cazul Năstase recunoscut de judecători chiar în sentinţă, sau cu dovezi fabricate, deşi s-ar fi putut găsi dovezi pentru alte fapte mult mai grave.
Bomboana pe coliva justiţiei
Ca o încununare juridică a zilei, mister Bunea Stancu, preşedintele CJ Brăila, cel arestat acum două zile, pesedistul care anunţa în gura mare că dacă pică el vor pica toţi şi din Brăila şi de la Bucureşti, astăzi a fost eliberat sub control judiciar. Mai rămâne ca procurorii să îi ceară scuze şi să i se plătească daune morale, pentru ca totul să fie clar. Vezi măi Varane dacă nu ai vrut să îţi vinzi partidul şi Antenele lui Ponta? Acum erai şi tu afară. Ce să îţi fac dacă nu eşti pesedist? Acum ai pierdut şi partid, şi avere şi Antene. Aşa au hotărât de mult timp coabitanţii. Panimaeş?
PS: Cineva se întreba de ce au fost condamnaţi încă 12 oameni nevinovaţi pe lângă Voiculescu. Nu ştiu cât de nevinovaţi sau vinovaţi au fost dar este clar că au fost condamnaţi pentru că nu au ştiut ce ştia domnul Bunea Stancu sau dacă au ştiut, nu au spus. Ce spunea domnul Zegrean despre măreţia justiţiei? Ce să spună, că fiecare justiţiar are propria lui unitate de măsură. Aşa se face că arhiva SIPA cea care conţine dosarele tuturor magistraţilor este „ de negăsit”,  ministrul justiţiei interpelat pe acest subiect răspunde că „se fac cercetări”. Adică cercetările le fac cei care au nevoie să apese pe un buton într-un caz sau altul. Măreaţă justiţia română.
Căderea Varanului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care posteaza comentarii sunt raspunzatori pentru comentariile pe care le fac.