vineri, 22 august 2014

Certuri de campanie


elenele din Troia
Zilele astea s-au consumat nişte episoade de campanie pe care puţini le-ar fi prezis. Fără a avea nici o legătură cu Dumitru Dragomir, cel mai mare Oracol în viaţă după ţestoasa Cabesau, mă laud şi eu, că văd că nu vrea nimeni să o facă, cu oarece nimereli.
Când am spus că Iohannis va fi împins ca candidat (vă rog să acceptaţi cacofonia) al dreptei unite şi că apoi va fi scos din luptă până la alegeri, lăsând dreapta fără catindat, am nimerit-o. Jumătate s-a confirmat, cealaltă jumătate este pe drum. A fost ales „la mustaţă” candidat al celor două partide deşi politic este cu 10 ani sub sâsâitul Predoiu. Dar mirajul unui sprijin din partea Panzerului, „sondajele favorabile” dar şi gulgutele adversarilor politici care ţipă ca din gură de şarpe că se tem de Iohannis sau că îl sprijină, i-au convins pe PNDL –i să îi dea candidatura. Proastă alegere. Nici nu s-a anunţat bine candidatul, că au început problemele. Mai întâi scandalurile cu casele, apoi cu copii daţi spre adopţie, apoi contestarea alegerii sale ca preşedinte PNL care s-ar putea ca în Septembrie să dea totul peste cap, urmate de alt scandal cu vizita sa la Băsescu, duc încet-încet la şifonarea puternică a imaginii cu atât mai mult cu cât discursul domniei sale nu îl ajută de loc, are o apariţie împiedicată, nu convinge nici atunci când are dreptate, dar când vrea să ascundă ceva. Ciudat, dar acest personaj stângaci care se pare că are dulapul plin cu schelete, inclusiv cu zvastici naziste, care efectiv nu te atrage cu nimic, provoacă certuri între politicieni care până mai ieri se pupau pe la toate reuniunile. Doamna LOV, primăriţa Craiovei se leagă de scumpul Klauss spunând că acesta primeşte cuintele în plic.
“L-am văzut ieri pe Klaus Iohannis cum a primit cuvintele în plic. Dacă citește mesaje scrise de alții direct de pe o hartie înseamnă că nu e capabil să aibă propriile sale idei, ci le împrumută de la Băsescu. Sau poate pur și simplu are probleme de memorie și nu are capacitatea să țină minte câteva cuvinte”. Mai direct spus, doamna LOV îl învinuieşte că nu ştie să vorbeşte şi că poziţia sa faţă de Băsescu nu ar fi tocmai bipedă, ca să parafrazez un viitor ministru al culturii. Privit prin prisma acestei declaraţii, se pare că doamna Biro a avut parţial dreptate, nu se mai nasc politicieni bipezi. La declaraţia Olguţei, a sărit nu Iohannis, adică cel vizat, ci un PNL-ist pe care până acum câteva luni l-aş fi suspectat că s-a îndrăgostit Iremediabil de Crin Antonescu care şi-l trăsese mâna dreaptă la Senat. Ce bipedă e şi politica asta. Domnul Mario Oprea, o desfiinţează într-un comunicat de presă personal, pe concitadina Olguţa, spunându- i fără menajamente printre altele, că “te poţi lăuda că ai centură, dar de cele mai multe ori nu foloseşte la nimic să te porţi ca pe centură” Şi asta este numai o parte din delicateţurile pe care i le serveşte gentil domnul Oprea. Am citit siderat că domnul Oprea déjà îl consideră pe her Klauss, “viitorul preşedinte al României”. Ciudat, m-am mai contrat odată cu domnul Oprea pe tema viitorului preşedinte al României, când domnia sa spunea că acela se numeşte Crin Antonescu. I-am spus atunci, cu aproape doi ani inainte, când Crin era în floare, că acesta nu va fi nici măcar candidatul USL, dar să mai fie şi preşedinte. Am avut dreptate. La fel îi spun şi acuma că se grăbeşte şi nu înţeleg de ce. Domnul Klauss va pierde şi fără să se facă domnia sa de râs din nou, pronosticând zbârcit. Nici Ponta nu se poate declara câştigător deşi toată lumea spune că are şansele cele mai mari. Da, le poate avea în acest moment, dar mai e de mâncat ceva pâine până la numărarea voturilor. Altfel, nu mă amestec în cearta celor doi, e păcat că amândoi se bagă în lupta dintre candidaţi, ca Băsescu între Putin şi Obama, adică fără efect.
Pe aleea Cotroceni asistăm la o altă ceartă de data asta între două doamne care până cu nu mult timp în urmă se pupau, cele două Elene dragi matelotului. Ceea ce altă dată ar fi părut imposibil, se întâmplă acuma, Elena din Constanţa se răţoieşte la Elena din Pleşcoi pe acelaşi subiect, Cotroceniul. După ce Ruxandra Dragomir, mâna cu care joacă tenis Elena Udrea, se plânge că nu poate strânge semnături pentru Cristian Diaconescu pe motiv de lipsă de popularitate şi susţinere, Fata Moşului i-a sărit la beregată spunând că de fapt ea, paraşutista este cea care împiedică strângerea acestor semnături dând directive pe sub mână în partid. Acuma, ca să se realizeze o similitudine perfectă cu prima ceartă, ar trebui ca madam Udrea să afirme că Mica Elenă vine cu cuvintele în plic, căci este proverbială abilitatea sa lingvistică. Să fie vorba de certuri în paradis? Să nu uităm că şi Dracul a locuit cândva în Rai şi în urma unei răscoale, a fost izgonit. Grea alegere pentru domnul Băsescu, dacă nu cumva este o fumigenă o manevră de intoxicare care să o rupă pe Udrea de imaginea nefavorabilă a lui Băsescu, să o transform ape Udrea în victim a lui Băsescu şi a-i netezi drumul spre Cotroceni. Nimic nu este imposibil Eu totuşi înclin să cred că totul a pornit de la declaraţia lui Băsescu că îi va dezbrăca pe candidaţi public. Dacă Băse se va ţine de cuvânt, un congres extraordinar al PMP o va desemna pe Udea candidat la Cotroceni. Întrebarea e cine va tăia biletele la intrare.
Trecând peste glumă, eu cred că Iohannis va fi scos din joc înainte de alegeri, dar prea târziu pentru a se mai putea propune altă candidatură, astfel încât pe dreapta să rămână culoar deschis candidatului dorit de Băsescu. Macovei este iepuraş. Cert este, aşa cum am mai spus, vom avea o campanie cum nu am mai avut.
Interesant este că în încercarea de a aplana conflictul intern, domnul Vlasov, vicepreşedinte al PMP dă pe goarnă o informaţie bombă vizavi de o eventuală mediere a conflictului de către Traian Băsescu : “Preşedintele partidului, doamna Elena Udrea, dă un telefon pentru o audienţă sau într-un alt cadru. Cred că s-a întâmplat şi până acum. Nu sunt la curent pentru că, vă spun, sunt doar de două luni vicepreşedinte la partid. Ne-am consultat tot timpul cu domnia sa şi noi cu dânsul şi domnia sa cu noi”.
Măi să fie, păi eu ştiam că preşedintele mediază divergenţele dintre partide, nu din interiorul unui partid. Ceea ce spune gura lui Vlasov seamănă a motive de suspendare, dar nu are cine să o pună în discuţie, Antonescu a intrat la a pă, Voiculescu la răcoare, iar Ponta nu a vrut niciodată, de c ear vrea acum.

http://www.ziuanews.ro/politica/lia-olguta-vasilescu-iohannis-a-primit-cuvintele-in-plic-de-la-basescu-129513
Certuri de campanie

Un comentariu:

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.