duminică, 23 martie 2014

Coabitarea ca act internațional

crimeea
Fierbe ibricul
De câteva zile media din România e plină de întrebări, îngrijorări, declaraţii şi ştiri care mai de care mai alarmante. Ce ne facem fraţilor, s-au supărat americanii pe ruşi şi ruşii pe americani, începe războiul, gata, vor cădea capete, nu se mai poate, uite au venit vapoarele, uite Ruşii vor să ia Crimeea, ce ne facem noi românii. Preşedintele statului s-a apucat să îşi pună neputinţa la dispoziţia UE încă dinainte de  referendumul din Crimeea, ştiind el că nici un referendum nu e bun dacă nu e organizat şi controlat de el. Nici nu ştia lumea că ne „va reveni” flota în portul Constanţa, că domnul Băsescu  se şi repezise să anunţe, ca şi Ponta imediat după el, că România este gata să ajute cu tot ce are deciziile Uniunii Europene, deşi ştia că economic nu mai avem nimic, politic suntem microscopici, ni se face semn cu degetul la cap când cerşim să fim băgaţi în seamă, iar militar nu mai avem nici 40% din actualele forţe armate în măsură să intervină cu ceva. Dar asta nu contează, contează că ne-am arătat disponibilitatea şi vom spune „noi am fost primii !”
Situaţia din Ucraina, votul din Crimeea erau previzibile, trebuia să fii orb sau orbete să nu ştii că după intervenţia UE şi SUA în Ucraina prin declanşarea furiei euromaidanezilor, Ruşii vor riposta şi că nu vor sta cu mâinile în sân. Era la mintea cocoşului că după ce opoziţia din Ucraina, ajunsă la putere cu sticle incendiare şi lunetişti (la fel ca FSN-ul la noi în 89) va trece la cârmă, Ruşii din Ucraina ca şi cei din Rusia nu vor sta cu mâinile în sân. Ruşii au fost provocaţi, iar cei care strigă ajutor acum sunt provocatorii. E ca şi cum ai intra în curtea unui cetăţean, i-ai întărâta câinele iar când acesta sare pe tine, strigi după ajutor şi îl dai pe cetăţean în judecată că te-a muşcat câinele lui. Numai că atâta timp cât legile europene sunt făcute de cei care provoacă câinii, toţi căţeii vor schelălăi la ordin.
Alarmă târzie sau doar inutilă?
Românii sunt bombardaţi acum cu mesaje de îngrijorare, marele fost ministru de externe, şef al SIE şi prim ministru, actualmente neica nimeni, se consideră expert, şi este, dar în întărâtat câinii cu băţul prin gard şi ne spune că trebuie să fim vigilenţi, că Transnistria este posibil să fie alipită(cum oare?) Rusiei, că Moldova, ţărişoara noastră este în pericol, Europa acum se va îngrijora de soarta bietei Transnistrii. Dar când Ucraina a rupt Transnistria de la Moldova, când trupele armatei a 14-a au intrat în Transnistria, când românii din Transnistria au fost separaţi de fraţii lor, unde era domnul MRU, unde era Europa ? Atunci nu s-a gândit nimeni să impună sancţiuni Ucrainei şi Rusiei, atunci nu s-a gândit nimeni să blocheze conturile ruşilor, atunci nu şi-a trimis nimeni navele de război în Constanţa şi avioanele deasupra Ucrainei ? De ce ? Atunci Europa era mai puţin democrată, sau nu o interesa ce se întâmplă cu românii ?
Ni se flutură sub ochi un posibil război la graniţele României care vezi doamne ar afecta profund situaţia din România şi s-ar putea extinde în Republica Moldova. Cine să îl înceapă? Rusia? Nu, pentru că ruşii nu se luptă între ei. Dacă ucrainienii nerusificaţi vor fi insuficient de maturi încât să pornească un război civil, război civil care deja fusese provocat prin intervenţia forţelor înarmate din euromaidan care „sprijineau” aderarea la UE, dar nu a proliferat pentru că forţele de ordine nu au ripostat tocmai pentru a nu declanşa un carnagiu, atunci nu Rusiei trebuie să i se reproşeze asta ci celor care au umblat cu băţul prin gard.
Cum se fură pământ cu satul
De fapt asistăm la acelaşi tip de joc care are loc în România de 25 de ani încoace, dar mai ales în ultimii doi ani. Între SUA şi Rusia s-au semnat de-a lungul anilor acte de coabitare pe diferite teme, economice. militare, chimice, nucleare, strategice, etc etc, la fel cum au semnat Ponta şi Băsescu pe aspecte politice, juridice, administrative, de politică externă,un fel de împărţire a sferelor de influenţă. Dacă vreţi o imagine şi mai plastică, revedeţi filmele cu Al Capone şi vedeţi cum a adus el la masa tratativelor toate căpeteniile mafiote şi le-a pus să semneze un pact de coabitare. Este acelaşi lucru. Să revenim la oile noastre, la Ponta şi Băsescu. Când unul din ei a considerat că a ajuns suficient de puternic încât să încerce mai mult, a încercat să sară peste gard, să ia din grădina celuilalt aşa cum prin autostrada Nădlac-Arad, nouă, românilor ni se va lua porţiunea de pământ până la graniţă pentru că românii care au pământurile acolo nu vor mai putea să ajungă să îl lucreze din cauza autostrăzii şi le vor cumpăra cei care au acces, respectiv cetăţeni unguri, că doar de aia s-a dat voie la vândut pământ cu satul. Şi uite aşa în curând şoseaua Nădlac Arad va deveni graniţa reală dintre România şi Ungaria, dar domnul MRU nu ştie şi nu este îngrijorat de acest lucru. O să spuneţi că aşa ceva nu este posibil, că oamenii nu îşi vor vinde pământul. Da ?Dar ce spuneţi despre o lege care spune că dacă pământul nu este lucrat va cădea în proprietatea statului iar statului îl va vinde celui care îl poate lucra ?
Coabitarea bat-o vina
Să revenim la coabitare. Spuneam că uneori câte unul din coabitanţi a încercat să ia din grădina celuilalt. Aşa s-a întâmplat când Ponta a încercat să schimbe el pe Papici intrând în tarlaua care îi era hărăzită prin înţelegere lui Băsescu. Se ştie ce a urmat, pâră la înalta poartă, scandal, ameninţări cu războiul total, cu ruperea acordului, cu bomba nucleară, ca la circ, sau mai bine spus ca la români. Până la urmă apele au reintrat în matcă, cei doi sunt tot acolo unde erau şi vor rămâne că doar au semnat un act nu ? Bineînţeles că la fiecare scandal de genul acesta de tras au tras pălmaşii, ei se certau şi se spurcau, ei primeau factura la devalorizarea leului, scumpirea energiei, a carburanţilor, a alimentelor, etc, cei doi semnatari se plimbau merci bine, „famiglia” nu avea probleme, copii mâncau bine, îşi cumpărau moşii, iar pălmaşii erau bătuţi ca la Pungeşti. În acelaşi joc al sferelor de influenţă şi contractelor de împărţire a influenţei banului şi puterii a intrat şi renumita alianţă USL. Antonescu era şi el părtaş al actului de coabitare nu numai prin prezenţa sa la semnare ci şi ca beneficiar, doar Ponta îi spusese: „vrei să fii preşedinte, ajută-mă pe mine să fiu premier şi sprijină-mă, nu te opune, nu fă scandal, fă-te că nu ştii, fă-te că lucrezi, fă ce vrei, dormi, dar nu te băga!” Alt act de coabitare împotriva naturii. Şi Antonescu s-a făcut şi preş şi tărâţe şi troc. Toate bune până când europeanul Ponta a vrut să ia mai mult de la Antonescu şi l-a întărâtat aşa cum UE i-a întărâtat pe Ruşi cu scoaterea Ucrainei din sfera lor de influenţă. Şi a tot luat Ponta, azi un ministru, mâine altul, până ce Antonescu nu a mai suportat şi a ieşit de la guvernare. Toată lumea l-a blamat pe Antonescu, că nu e European, că a rup alianţa, înţelegerea în care toată lumea îşi pusese speranţa. Dar oare aşa e? În fine important este că şi Ponta şi Antonescu, şi Băsescu sunt merci bine, Ponta a scăpat de procesul cu plagiatul, deşi este clar pentru tot românul că a plagiat, deşi se spune că justiţia e la mâna lui Băsescu, Băsescu va scăpa de scandalul Nana deşi e clar pentru tot românul că acolo a fost amestec prezidenţial, deşi se spune că comisia parlamentară e la mâna lui Ponta. Cei trei sunt sănătoşi familiile lor prosperă. Ce se întâmplă în timpul acesta cu pălmaşii nu mai interesează pe nimeni, nici chiar pe pălmaşi.
Coabitare la nivel înalt
Cam aşa se întâmplă acum cu coabitarea Ruso –Americană. Toate au mers conform înţelegerii, atât în problema siriană cât şi cu Iranul, Egiptul, Libia, Coreea, Afganistan, Irak, etc etc. Dar uite că şi-a băgat dracul coada şi a încercat mai mult decât fusese stabilit aşa cum a încercat şi Ponta, cu Antonescu, crezând că acesta nu are sânge să iasă de la guvernare. Dracul acesta s-a băgat în mintea unor şi i-a învăţat să încerce marea cu sarea şi să se vâre până pe plajele Mării Negre, să zgândăre Ucraina, şoptindu-le că ruşii nu vor avea ce să facă, aşa cum nu a avut nici Antonescu, când Ponta a numit-o pe Kovesi la DNA. Şi cei cărora le-a şoptit dracul în ureche să se întindă mai mult decât îi ţine plapoma, s-au întins, uitând că Putin nu doarme în Senat cum doarme Antonescu, şi aşa s-au trezit cu picioarele îngheţate. Putin nu are nevoie să deschidă foc, nici să închidă gazele, deşi aşa ameninţă, el îi lasă pe ruşii din Ucraina şi Crimeea să rezolve. Rusia nu va invada o ţară care este deja invadată. Cine conta pe faptul că Putin nu va reacţiona pentru a nu declanşa un război nu a gândit nici cât plapuma. Putin nu are nevoie dă treacă nici o graniţă şi nici să deschidă foc. El are de mult piesele pe tabla de şah, acum le va mişca doar. Mai prost este de UE şi SUA căci ei trebuie să vină cu avioane, vapoare, trupe şi trebuie să fii orb şi prost să nu observi şi să nu înţelegi cine pe cine invadează. Dar nici ei nu vor face asta, pentru că nu sunt chiar atât de proşti să îşi aducă oamenii lor să moară de dragul ucraineenilor care oricum vor muri de foame ca românii din 89 încoace. Aşteptaţi voi un pic dragilor ucraineeni şi veţi primi şi voi un Codex Alimentarus, împrumuturi până nu veţi mai avea cu ce plăti dobânda, veţi vedea că nu veţi mai avea nevoie de gazele ruseşti şi veţi deveni „independenţi” energetic dacă îi lăsaţi pe cei de la Exxon şi Chevron să vă scormonească pământul, veţi primi la greu medicamente nemţeşti numai bune să vă întreţină bolile pe care le veţi contacta de pe urma apei contaminate de gazele de şist şi alimentelor europene şi alte bunătăţuri din astea. În timpul acesta, vă veţi certa şi bate între voi cum ne batem şi certăm noi românii, veţi „inflori„ politic în câteva sute de partide care vă vor prosti până nu veţi mai merge la vot cum nu mai merg românii, dar nu va fi nici un război mondial pe spinarea voastră pentru că pactul de coabitare va merge înainte, cei doi semnatari vor negocia peste capetele voastre, Crimeea va rămâne ruşilor, altfel nu se poate, dar voi pălmaşii veţi trage ca robii la edec.
Un pic de istorie
Dacă tot am ajuns la Crimeea, pentru cine nu ştie istorie şi nu e curios să caute, dar ţipă că ruşii îi fură Crimeea Ucrainei, menţionez aşa ca informaţie că în antichitate peninsula era cunoscută în lumea greco-romană drept Regatul Bosforan (Regnum Bosfori) sau Bosforul Cimerian. Populația era un amestec de triburi și ramuri de triburi traco-cimeriene și scitice. În secolul al XIII-lea tătarii invadează Europa, cucerind printre altele și cea mai mare parte a Bosforului Cimerian, care va fi cunoscut de atunci înainte mai ales sub numele de Crâm sau Crimeea. În 1783 regiunea a fost anexată de Imperiul Țarist. Pe data de 18 octombrie 1921 s-a înființat Republica Autonomă Sovietică Socialistă Crimeea, ca parte a Republicii Sovietice Federative Socialiste Ruse. Tătarii constituiau atunci 25% din populație. În 19 februarie 1954 regiunea Crimeea a fost transferată de la RSFS Rusă la RSS Ucraineană, printr-un decret al Sovietului Suprem al URSS, fără ca populația locală să fie întrebată dacă este de acord cu asta.[1] La acea dată, la conducerea Uniunii Sovietice se afla Nikita Sergheevici Hrușciov care, din 1908 până în 1931, trăise și activase în Ucraina, deci şi-a plătit datoriile faţă de Ucraineeni, dându-le peninsula, ştiind că practic tot el o stăpâneşte şi crezând că aşa va fi mereu.
  Votul din Crimeea nu trebuie să mire pe nimeni, cu atât mai puţin pe români sau pe Băsescu, care mai este şi tătar. Socoteala este simplă: Dacia a stat sub stăpânire romană 20% din teritoriu, doar 165 de ani şi astăzi toţi românii se laudă că sunt urmaşii romanilor şi că le poartă numele.Crimeea a stat sub ruşi 231 de ani, ce aţi vrea să se considere ?Poate Crimeea  nu e a Rusiei, poate trebuie să fie independentă, dar în nici un caz a Ucrainei care a primit-o cadou de la papa Hrusciov. Aşa că atâta vreme cât cetăţenii au votat 90% că vor să fie ruşi, Ucraina, SUA, Europa să stea şi să îşi lingă rănile. Dacă marii conducători europeni nu bănuiau că aşa se va întâmpla, înseamnă că nu au ce căuta la conducerea lumii.
Aşa că eu îi sfătuiesc pe români, în special cei de sus, de la pupitre ca şi pe cei de la televiziuni să nu mai mintă poporul cu televizorul şi să stea pe coada lor. Se spune în popor că câinele care latră nu muşcă. Eu aş spune că CÂINELE CARE VREA SĂ MUŞTE, NU LATRĂ.
Coabitarea ca act internațional

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.