miercuri, 10 aprilie 2013

Saving you


saving me
Trecem prin lume ca gâsca prin apă. De cele mai multe ori nu vedem ce se intâmplă cu cei de lângă noi, nu vedem ce se întâmplă nici cu noi. Iar atunci când vedem, ori ne facem că nu pricepem, ori ne spunem că nu e urgent, ori suntem prea obosiţi ori prea ocupaţi pentru a privi câteva secunde în plus, prea puţine pentru noi dar poate suficiente pentru a sesiza că cineva are nevoie de noi, că putem ajuta, că putem schimba ceva, că putem salva o viaţă sau schimba în bine viaţa cuiva şi chiar pe a noastră.
Toţi am avut în viaţă câte un moment de cumpănă, toţi putem spune că la un moment dat “am văzut moartea cu ochii” toţi am fost salvaţi de cineva, sau de ceva, căruia i-am spus întâmplare, sau noroc, sau înger păzitor, sau mâna Domnului şi am primit salvarea ca pe ceva ce meritam fără să ne întrebăm de ce am primit a doua şansă. Câţi dintre noi ne-am gândit că poate am rămas datori cuiva, poate divinităţii, poate vieţii, poate nouă înşine cu câteva secunde în plus , o nimic toată pe lângă ceea ce am primit atunci ? Câţi dintre noi putem accepta faptul că nu suntem cu nimic mai merituoşi decât alţii, iar dacă am primit o a doua şansă nu a fost pentru a continua să trăim în aceeaşi indiferenţă şi egoism, ci pentru  a da la rîndul nostru şansa altuia sau altora să trăiască?
Nu trebuie să aşteptăm o întâmplare extraordinară pentru a putea salva o viaţă. Nu trebuie să urmărim pe cineva anume pentru a vedea dacă este în pericol sau nu. Nu trebuie să avem capacităţi extrasenzoriale pentru a vedea că zilele noastre se scurg iremediabil, că ne îndreptăm spre un sfărşit nu numai implacabil ci şi ruşinos. Trecem prin viaţă indiferenţi, cerem salvarea de la alţii dar nu facem nimic nici pentru a o merita, nici pentru a ne salva pe noi sau pe alţii. Trecem prin viaţă egoişti fără să vedem, fără să ne intereseze că mor lângă noi oameni, că prin indiferenţa noastră distrugem viitorul celor ce ar mai avea o şansă, dacă noi am fi mai atenţi şi mai responsabili faţă de ceea ce se întâmplă cu noi. Trecem pe lângă catastrofe pe care refuzăm să le vedem, închidem ochii şi spunem că nu ne interesează, din comoditate, pentru că suntem egoişti şi nu ne pasă. Dacă cineva ne trage de mână şi încearcă să ne salveze, îl reclamăm pentru că atentează la viaţa noastră privată, sau încearcă să ne “politizeze”.
Acceptăm indiferenţi şi “inamovibili” funcţia de egoist şi cerem imunitate în faţa celor ce ne scot în faţă abuzurile care au loc zi de zi, minut cu minut în viaţa noastră. Nu vrem să luăm atitudine faţă de federegionalizare, faţă de otrăvirea solului prin exploatarea gazelor de şist sau a resurselor aurifere prin cianuri, ne facem că nu vedem sau nu ne interesează faptul că o mână de oameni îşi bat joc de justiţie şi ne minţim sau acceptăm minciuna cum că asta este spre binele nostru, că dacă nu acceptăm, nu o să mai avem ce mânca. Ne spunem că nu avem ce face, că “asta este”, că nu ne interesează, din comoditate, lene, inconştienţă, egoism. Aşteptăm să vină un cutremur, o inundaţie, un incediu, o cometă, ca să realizăm că suntem la un pas de distrugere, ca să realizăm că suntem neprotejaţi, ca să realizăm care este diferenţa dintre viaţă şi moarte, ca să realizăm că nu am făcut nimic pentru a ne proteja , pentru a ne apăra şi am fost prinşi total nepregătiţi. Atunci ridicăm ochii spre cer şi întrebăm pe Cel de Sus “cu ce am greşit, de ce tocmai noi”.
Am greşit,  pentru că toată viaţa am fost egoişti şi nu am vrut să vedem ce se întâmplă cu noi, am trecut indiferenţi pe lângă cei de lângă noi, am privit impasibili cum bugetarilor li se taie salariile, cum mamelor li se scurtează sau condiţionează concediul de maternitate, cum copiilor li se micşorează alocaţia, cum bolnavilor li se iau medicamentele şi se desfiinţează spitalele, cum suntem hrăniţi în baza unui Codex Alimentarius cu care suntem otrăviţi şi cancerizaţi zi de zi, cum cei cu handicap sunt lăsaţi fără sprijin, cum pensionarii sunt făcuţi nesimţiţi pentru că îşi cer drepturile câştigate prin muncă, cum doctorii ne pleacă din ţară şi se transformă în căpşunari, cum apărarea ţării este lăsată pe umerii unor străini care vor să ne “scutească”  de efortul unei armate naţionale, cum pământul ţării este golit de bogăţii şi este apoi umplut cu deşeurile radioactive şi gunoaiele altora, cum străini de neam şi ţară vin şi ne siluiesc locurile sfînte ale strămoşilor Daci din creierii munţilor, pentru a căuta vraja şi puterea care n-a menţinut în viaţă milenii.
Am greşit şi greşim în continuare, îngropându-ne pe noi şii viitorul copiilor noştri, într-o atitudine sinucigaşă de indiferenţă, egoism, laşitate, lene, comoditate care toacă mărunt provocând mult mai multe pierderi decât cel mai mare cutremur sau cataclism, asistând la propria exterminare. După un cutremur pământul se reaşează, după inundaţii apele revin în matca lor, după un incediu focul este stins şi totul se reconstruieşte, se reface. Răul pe care îl provocăm noi  cu indiferenţa noastră este continuu, este permanent şi roade zilnic, ceas cu ceas, secundă cu secundă, roade tot şi în urma noastră rămâne doar praful care este luat de vânt. Nu are cine să ne salveze de noi înşine.. nu are cine să preia ştafeta de salvator, toţi suntem indiferenţi. Priviţi pe desupra capetelor celor de lângă voi şi spuneţi ce vedeţi. Eu văd cum se apropie …
De cele mai multe ori nici nu mulţumim celui ce ne- a salvat pentru că în egosimul nostru considerăm că aşa trebuia să se întâmple.
Priviţi acest clip şi apoi mai refectaţi! Câţi aveţi curajul şi puterea să priviţi  ce se întâmplă pe lângă voi ?




Saving you

6 comentarii:

  1. De la nicu!
    Varule, mi-a venit sa sparg televizorul. Iar am cazut de fraieri. Baietii isi fac jocul in mod extraordinar. Ca sa o lungeasca, Ponta si ai lui au dat prikaz sa se 'vorbeasca ' despre pensiile militarilor IAR CRETULEASCA ( MARE CIUFUTA) II INVITA PE.....DOGARU SI DOBRITOIU. NU AR FI NIMIC DAR ADUCE PE SULFINITA SI NEGRUTIU(MANCATOR DE CACAT SI MAI ALES BANI PORTOCALII). vARULE MI-AM DAT SEAMA CA NU SE POATE LUPTA IN ACEST MOD CU NEMERNICII. Dobritoiu si dogaru le-au facut jocurile si inca vreo 3 saptamani lumea va vorbi de noi. Daca eram in studio NU CRED CA ASAZISUL JURNALIST NEGRUTIU SCOTEA VREUN CUVANT. DOBRITOIU ESTE FACUT MINCINOS IN DIRECT SI EL ISI CERE SCUZE. SA NU MAI ASTEPATAM NIMIC DE LA EL. MARINE......TOTI SUNT O APA SI UN PAMANT. Trebuie sa ne adunam sub orice forma ,sa ne 'intarim' prin convingere si sa-i punem la respect pe toti pupincuristii gen Negrutiu. Daca nu vom face "taraboi' adevarat in strada NU VOM CASTIGA NIMIC. SECURISTII LUI BOC SI BASE TRECUTI LA PONTA ISI FAC MESERIA. TREBUIE SPUS (TRANSMIS) LA TOATA MEDIA CA DOGARU SA VORBEASCA IN NUMELE LUI. NU-I PUTEM RAPUNE PRIN TELEVIZIUNI. TOATE SUNT PARTI ALE INTREGULUI SECURIST. NE F....T DE NE INDOAIE PENTRU ZILELE REVOLUTIEI . STI TU MARINE!Azi m-au anuntat Tavi, Cartis si altii ca le-au luat din bani. Mi-e scarba varule. Mai vorbim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vere, am vazut si eu acuma inregistrarea emisiunii, din pacate nu e toata. Din cate am vazut, sincer nu am ce sa ii reprosez Cretuleascai. Dobritoiu a fost mai mult politician decat reyervist, el deja si-a stabilit tintele si merge pe ele, pe el il intereseaza Oprea si mai putin legea, spune ca legea isi urmeaza cursul normal, dar nu spune nimic despre faptul ca e ordin sa nu apara sau ca este facuta sub o forma de kko. DOGARU A DAT CU MUCII IN FASOLE CERAND SANGE PENTRU SANGE. Cine mai poate sa iasa cu el acuma la proteste fara sa fie invinuit ca vrea sa curga sange ? Omul asta nu mai are ce cauta in fruntea noastra. M-a enervat Negrea, saracul privat care nu mai poate sa isi exloateze angajatii pentru ca guvernul exploateaza mai mult decat el. Eu nici nu l-as fi bagat in seama , omul ala a venit cu lectia lui basescu in ureche. Despre Sulfina ce sa spun, nu ai ce sa ii ceri, e pedelista si gata. Altceva nu am mai vazut, nu stiu ce am pierdut, ce s-a mai spus inregistrarea se opreste brusc.

      Ștergere
  2. Superb, impresionant si semnificativ clipul. Inca mai exista romani care mai privesc in jurul lor, care nu au fost basiti. In primul rand cei tineri de care noi, cei cu timpul scurt la cascheta, trebuie sa avem grija si sa le transmitem ce am fost invatati acum multi ani. Si poate ca asa vom putea deveni mai buni. Sau... cine stie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Simion, ca sef de filialal, ce parere aveti de declaratia lui Dogaru, ca : "sangele cere sange" ? Mai sunteti dispus in urma acestei declaratii sa mergeti sa manifestati langa el ?

      Ștergere
  3. „VICTOR PONTA nu va dezamagi niciodata POPORUL ROMAN !”
    joi, 3 mai 2012
    Preşedintele Filialei 1 SCMD Braşov
    Preşedintele Asociaţiei ”Alianţa Pentru Respectarea Democraţiei – Octavian Paler”
    Gl.mr.(r). Prof.univ.dr. Petrişor Mandu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nimeni nu e perfect, toti ne putem insela. Macar sa invatam din greseli.

      Ștergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.