vineri, 5 aprilie 2013

2013 anul despărţirilor


stan si bran
Cat de prost să fie romanul să accepte atâta bătaie de joc şi să tacă ?
 A ieşit la vot în Mai 2012 şi a ales pe cei care au cerut „dreptate şi adevăr până la capăt”. Pe atunci actualul premier călare pe un cal alb purta o cruce în mână cu care jura să dea jos cu balaurul Băsescu şi sistemul corupt din justiţie. A promis actualul premier că a doua zi după ce va lua puterea, va schimba toate legile votate ilegal în Parlament şi îi va pedepsi pe cei vinovaţi. A uitat.
A urmat circul cu suspendarea. În timp ce prietenul Antonescu, Păcăliciul din cărţi cerea oamenilor să iasă la vot ca să se vadă şi el preşedinte, să îşi facă poză cu Cotroceniul, Ponta primea de la Barroso condiţiile acceptării lui pe post de prim ministru şi împrumutului FMI. Cei 8 milioane care au ieşit la vor au făcut o plimbare şi atât, pentru că jocurile fuseseră făcute pe sub mână.
Au urmat alegerile parlamentare, alte promisiuni, alte minciuni, altă bătaie de joc. Disperat că Băsescu nu îl va accepta ca premier, Ponta se duce la ceas de noapte şi semnează actul de supunere insinuând că a fost un act de colaborare instituţională: Între cine ? La vremea aceea el  era  vechiul ministru Ponta, care nu putea să semneze un act instituţional în numele unei viitoare funcţii, pe care nu o avea,  este aberant. Acela a fost un act de supunere personal al său, pentru că nu fusese încă numit, nici măcar nominalizat ca prim ministru. Dar se aştepta ca oamenii să înghită gogoaşa şi românii au înghiţit-o.
Acum după ce s-a văzut şi prim ministru şi cu o majoritate zdrobitoare în parlament, nu mai este interesat de promisiunile făcute electoratului, îl interesează doar păstrarea scaunului de premier pentru care este gata să sacrifice orice, inclusiv pe Crin Antonescu aşa cum Băsescu l-a sacrificat pe Stolo. De fapt Antonescu îşi merită soarta, de dragul scaunului prezidenţial este gata să înghită orice de la Ponta. Antonescu prin declaraţia dată astăzi că se „desparte fundamental” de Ponta dar nu rupe USL-ul dovedeşte că ţine la funcţia de preşedinte mai mult decât la principii şi la promisiunile făcute alegătorilor. Acest mod de a te despărţi este o dovadă de laşitate. Nu poţi veni în faţa oamenilor să le spui că divorţezi dar  nu te desparţi. Antonescu îşi poate lua adio de azi de scaunul prezidenţial.  
Dar să vii în faţa populaţiei şi să spui că o numeşti pe Kovesi la DNA ca să îi faci în necaz lui Morar care a ieşit pe post  (trimis de Băsescu) mi se pare culmea impertinenţei. CÂT DE PROŞTI SĂ FIE ROMÂNII SĂ ACCEPTE ACEASTĂ FĂCĂTURĂ? Adică suntem conduşi de un premier care numeşte şefii procuraturilor în urma unei ambiţii personale ca să arate  cuiva că  face  ce vrea el şi acceptăm  această explicaţie ca şi cum ar fi normală? Dacă românii, nu partidele, ROMÂNII vor accepta această bătaie de joc, atunci merită să vină şi Morar şi Kovesi  să conducă justiţia română. Mâine Kovesi va reacţiona şi va spune că Morar nu merită să fie procuror general. Ce va face atunci Ponta, îl va numi pe Morar procuror general ca să îi facă în necaz lui Kovesi ? Iar chestia cu “salvarea democraţiei” prin numirea lui Kovesi pentru a evita varianta Morar-Hăineală este culmea manipulării. A uitat domnul Ponta că domnul Morar fusese numit la CCR iar Hăineală era la CSM şi nimeni nu pomenise de ei ? Ce face, identifică singur ţinte şi pericole false pentru a justifica cea mai prostă alegere pe care o putea face şi a acoperi faptul că ne vinde lui Băsescu ?  Ponta îşi poate lua şi el adio de la populaţie. Nu cred că va apuca sfârşitul anului  fără proteste masive. Băsescu îşi freacă mâinile.
Anul acesta este anul despărţirilor. Băsescu şi-a luat adio de la PDL, dar a rămas portocaliu, Antonescu şi-a luat adio de la Ponta dar nu îl poate părăsi, Ponta îşi ia adio de la votanţii USL dar le cere să fie lângă el, Antonescu îşi poate lua adio de la visul de a fi preşedinte, iar populaţia îşi poate lua adio de la speranţe si ideile pentru care a votat USL.
Acuma Ponta ne spune că a numit-o pe Kovesi, ca să îi facă în necaz lui Morar care de pe funcţia de viitor judecător la CCR „îi punea autoritatea în pericol.” Cât de prost trebuie să fii ca să înghiţi o astfel de explicaţie  şi cât de nesimţit ca să poţi înainta o astfel de justificare?
Mai vine domnul Ponta şi ne spune că a fost nevoit să facă această numire, deoarece îi expira mandatul domnului Morar şi nu mai avea cine să conducă justiţia. Păi oricum până se va decide CSM şi până va semna Băsescu numirea, oricum mai trec câteva zile dacă nu luni, aşa că nu putea să mai aştepte câteva ore până nominaliza PNL viitorul ministru ? De ce atâta grabă? Îmi dau lacrimile când îl aud spunând că a salvat justiţia de la blocaj, aşa cum Băsescu a salvat armata de la decapitare prin refuzarea promulgării statutului cadrelor militare.  Aceeaşi şcoală, poate chiar aceeaşi minte.
Dar dacă era domnul Ponta atât de îngrijorat de blocajul justiţiei, de ce din 18 Ianuarie de când a fost respinsă prima propunere a lui Pivniceru şi până azi, nu a făcut sau nu a cerut să se facă alte propuneri, de ce a aşteptat ultima zi de mandat a lui Moraru? Ca să spună că e în criză şi e nevoit să “salveze ţara”? Nu cumva a fost totul premeditat ca şi îndepărtarea lui Pivniceru de la CSM şi de la justiţie? Acuma a ieşit la suprafaţă faptul că -aşa cum am spus încă de la numirea ei ca CCR- ,Mona Pivniceru  a fost “rugată” de Ponta să plece de la justiţie. Antonescu însuşi a spus acest lucru în cadrul şedinţei cu mai marii PNL iar senatorul Barbu Alexandru a confirmat acest lucru.  În cazul acesta Ponta nu mai este salvatorul ci groparul justiţiei române iar actul de coabitare cu Băsescu nu este un act în slujba ţării ci un act de distrugere a ţării.  
Dacă avea de gând să meargă pe procedura “scurtă” de ce nu a lăsat-o pe Pivniceru să facă propunerile  şi a aşteptat să plece de la minister, ba chiar a forţat-o să plece? Ca să poată să numească el pe cine vrea? Cât a fost Pivniceru ministru, voia să respecte procedurile cerute de Bruxelles, dar cum a scos-o din joc a uitat de cererile Europei.  Brusc, după ce a ajuns interimar la justiţie a intrat în criză de timp şi a trebuit să numească procurorii, ca să nu se creeze un blocaj, un vid de conducere în justiţie. Mai poate cineva să creadă că tot acest joc nu a fost premeditat ?
PING PONG
Vizavi de Antonescu, se trage o singură concluzie: este un om slab, care de dragul unei ambiţii personale, ca şi Ponta, sacrifică tot. Înainte de alegeri cel mai mare pericol pentru ambii şefi USL, era Băsescu. Nu discutau nici meniul la restaurant fără să pomenească de Băsescu şi cât de mult vor ei să scape ţara de el. Acuma amândoi au uitat, şi ne dau asigurări că USL nu se va sparge, orice s-ar întâmpla, de parcă de asta nu pot eu să dorm. În numele acestei „prietenii„ şi a dorinţei de a ajunge preşedinte, domnul Antonescu nici nu vede cât de mic s-a făcut, cât de mult s-a îndepărtat de scaunul de la Cotroceni şi cât de singur va rămâne.
Anunţarea pe post a propunerii lui Ponta  exact în momentul în care Antonescu era la ASE şi nu putea fi contactat, a fost bine gândită, le-a dat la amândoi ocazia să răsufle, să testeze reacţia presei, a populaţiei şi să îşi pregătească răspunsurile. Faptul că la ieşirea de la ASE Antonescu întrebat de presă ce părere are despre nominalizare nu a fost surprins, nici nu a reacţionat practic afectiv, este dovada faptului că ştia de dinainte, de când Ponta luase această decizie şi era de acord, iar circul cu „despărţirea fundamentală” a fost regizat ca să creeze impresia că el săracu nu ar fi de acord, dar se sacrifică. Teatru ieftin. Chiar şi îmntâlnirea conducerii USL pentru a discuta situaţia este un circ, totul este stabilit de mult, doar declaraţiile se dau după cum bate vântu. Ba „este posibil să ne despărţim” , ba „nu sunt de acord dar nu ne despărţim”, ba „nu ştiu, vom discuta  în cadrul conducerii” ba „vom ceda ministerul justiţiei”, ba „vom numi un alt ministru la justiţie”, ba „asta e situaţia, aşa a ales domnul Ponta” ba „vom face alte nominalizări”, totul este un joc infect, pe care Băsescu, Antonescu şi Ponta îl fac pentru a prosti o populaţie care nu mai ştie dacă merită să mai trăiască. Obosind la a privi această minge de ping-pong de o parte sau alta a fileului, cetăţenii vor adormi în scaunul de spectator iar dimineaţa se vor trezi întrebând  cât a fost scorul  şi cu asta basta. Maşina de prostit oameni a Cotrocenilor merge cu toate motoarele. Ceea ce nu ştiu însă cei doi Dalai Lama,  Ponta şi Antonescu, este că ei înşişi sunt pe post de mingi de tenis când Băsescu va schimba partenerul. BĂSESCU NU VA ACCEPTA niciodată la DNA   sau  procuratură pe cineva care nu îi e fidel, iar dacă a numit pe cineva este clar că acela chiar dacă până atunci a fost omul altcuiva, din acel moment a devenit omul lui Băsescu şi este şantajabil. Cine crede că poate fi altfel visează.
Din această zi, USL a devenit un cuvânt echivalent cu Trădarea cetăţenilor iar cei doi capi din fruntea lui se vor acoperi de dispreţ. Nici unul din ei nu va mai primi votul cetăţenilor care şi-au pus speranţele în ei, indiferent unde vor candida.
Nesimţirea conduce România.

2013 anul despărţirilor

11 comentarii:

 1. Poate ca romanul este prost dar nu uita ca mai putin de 25% dintre romani au ales "USL cu Ponta prim-ministru." Si nu uita ca tu faci parte dintre cei mai putin de 25% sau ai uitat deja ?

  RăspundețiȘtergere
 2. Cand spui 25% te referi probabil si la cei cu tata'n gura . Ar fi bine sa nu vorbesti in numele lor, ca sa nu creada lumea ca esti unul dintre ei .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 4,4 milioane de alegatori din totalul de 18.000.000 au votat cu USL. Cei cu tata in gura nu sunt inclusi aici. Nu asa zice matematica ?

   Ștergere
  2. Am spus eu ca i-ai numarat si pe cei cu tata in gura :
   1.conform datelor preliminare ale recensământului populației efectuat în anul 2011, prezentate de Institutul Național de Statistică (INS) în februarie 2012, populatia stabilă a României este de 19.042.936 persoane.
   2.Dacă din cei 19.042.936 de români din România scădem preșcolarii, școlarii și liceenii înscriși în anul școlar 2011-2012, (circa 3.200.000 de persoane, potrivit datelor anunţate la începutul acestui an şcolar de ministerul Educaţiei) rămânem cu 15.842.936 de români majori, deci cu drept de vot.
   3.La numărul de alegători de 15.842.936 rezultat din datele preliminare ale recensământului INS trebuie adăugați cei 37.704 de străini cu drept de vot la localale din România, potrivit datelor MAI.
   4. 1.435.240 de alegători ”în plus” pe listele Ministerului Administrației și Internelor (și Evidenței Populației) ridică semne legitime de întrebare.
   Aceasta este situatia data de INS. Dumneata ai luat in calcul datele lui Basescu, acoperite si neactualizate de Rus., NU DATELE REALE .

   Ștergere
  3. Datele preliminare nu sunt DATELE REALE. Sesizezi diferenta dintre ele ? MAI a anuntat oficial ca nr. alegatorilor inscrisi pe listele de votare este de 18.200.000 iar cei care au votat cu USL-ul sunt de aprox. 4,4 milioane. Restul e matematica nu date politice. La referendum eram parca dupa datele tale vreo 15.000.000. Si alea erau DATE REALE ? Nr. parlamentarilor dar si al alesilor locali a fost stabilit in functie de datele furnizate de MAI nu in functie de datele PRELIMINARE. Am citit undeva ca ai fost profesor. Asta e pregatirea profesorilor militari ? Eu sper ca nu si plecarea ta din armata e benefica pentru sistem.

   Ștergere
 3. La ce bun atata cerneala si hartie irosite? E clar. Am muscat-o. Iremediabil. Orice miscare aduce doar rau. Poate repetarea celei din vara ar putea fi o solutie...

  RăspundețiȘtergere
 4. Cine sa o ceara ? Nimeni nu mai vrea, nici chiar oamenii. sunt toti cu capul plecat, resemnati, s-au dat batuti, nenorocitii astia au infrant si dorinta oamenilor de a mai vrea ceva. Unde te uiti numai tradare si minciuna... unii nu mai au putere, altii nu mai cred in nimic, altii pur si simpu nu mai vad nici o solutie.

  RăspundețiȘtergere
 5. Studiaza datele finale ale alegerilor domnule profesor si poate distingi niste cifre oficiale nu politice:

  http://www.becparlamentare2012.ro/rezultate%20finale.html

  RăspundețiȘtergere
 6. Domnul meu, datele reale nu le stiu nici cie care au intocmit documentul. Ceea xce este cert este ca si datele date de INS sunt tot politice, pentru ca difera, ca si in cazul sondajelor de opmiei, cine le-a comandat. Este un lucru cert insa ca la ora aceasta romanii cu drept de vot sunt undeva in jurul cifrei de 16 milioane , si nu de 18 .

  RăspundețiȘtergere
 7. @Anonim - Stai in banca ta portocalie si TACI! Nu intelegi ca nu intereseaza pe nimeni "socotelile" tale?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu dommnule Suciu, nu va pot da dreptate. Domnul are tot dreptul sa vorbeasca atata vremne cat o face civilizat , indiferent ce sustine.Eu il astept oricand atata vreme cat dialogul este civilizat, indifernt ce sau pe cine sustine. Iar statistic, dupa anumite date raportate la ultimele alegeri, are dreptate. Ca nu corespund realitatii, este altceva.

   Ștergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.