joi, 18 aprilie 2013

Avem o ţară de vis

ponta face poante
Domnul Ponta deja a intrat în stereotipuri. Recent a apărut o nouă problemă pentru domnul prim ministru. Problema oamenilor de la Oltchim. Deja nu mai poate dormi, a luat iarăşi mina aceea de om preocupat care nu mai visează altceva decât bunăstarea „oamenilor” şi o spune atât de afectat încât îţi vine să îl strângi în braţe. Întrebat despre situaţia de la Oltchim, domnul Ponta a declarat:” Oamenii nu sunt vinovaţi. Părerea mea e că trebuie să găsim o soluţie”. Când am auzit această replică şi i-am văzut mina de om preocupat, mi-am adus aminte unde am mai văzut faţa aia şi unde am mai auzit cuvintele respective.
 Pe 18 Februarie 2013, întrebat de situaţia pensiilor militare, domnul Ponta arunca aceeaşi poantă:
“Părerea mea e că trebuie să găsim o altă soluţie legislativă. Nu e vina omului, e vina celor care au calculat din instituţiile statului şi să te duci să te întorci iar împotriva oamenilor mi se pare anormal. Şi mi se pare că, dacă a greşit statul, nu plăteşte omul. Dacă au greşit cei de la stat, plătesc cei de la stat”.
Trec pese faptul că soluţia Procurorului cu „dacă a greşit statul, nu plăteşte omul „este o gogoriţă cu care nici un student de anul întâi de drept nu ar fi ieşit pe piaţă, şi mă opresc doar la similitudinea, până la copy-paste a replicilor domnului premier. Replica „trebuie să găsim o soluţie” reprezintă de fapt nu preocuparea ci măsura posibilităţilor domnului prim ministru. Nici măcar nu este în stare să spună „vom face, vom găsi soluţii,” sau” începând de”. Domnul Ponta ne anunţă că „trebuie să găsim o soluţie.” Asta este tot ce poate face un guvern al unei coaliţii de 4 partide, plus unul de rezervă. Păi să îmi fie cu iertare dar acest răspuns îl poate da orice paznic de la fostele CAP-uri, această „rezolvare” se găsea în toate şedinţele de partid de pe vremea lui Ceaşcă. Să fie oare copiată din caietele de conspecte ale domnului Zgonea de pe vremea când dădea la şaibă?
Şi ca să fie clar pentru toată lumea cât de intens gândeşte domnul premier şi cum găseşte soluţii hai să vedem cum a rezolvat problema pensiilor militarilor:
  1. Pe data de 05.03. 2013, naş Oprea se întâlneşte cu reprezentanţii SCMD şi le promite că va lua el problema în mână şi va rezolva problema pensiilor, că doar tot el o stricase şi ştia unde să lucreze. Le cere să vină ei a doua zi cu proiectul, şi el îl va pune în faţa lui finu. Ba mai mult, militar „adevărat” îşi dă singur termen, până la sfârşitul lunii martie. Bucurie mare, cei mai mulţi au crezut că gata, se rezolvă. Şi eu am crezut iniţial, dar nu pentru că promisese Oprea şi aş fi crezut că moare de dragul pensiilor scăzute, ci pentru că era direct interesat să tacă oamenii din gură, ca să nu se adâncească cererile privind pedepsirea celor vinovaţi de calcularea eronată şi arbitrară a pensiilor militarilor. A doua zi când reprezentanţii SCMD au venit cu un proiect de lege, naşul deja avea pregătit un alt proiect care practic nu dădea ci lua şi nu rezolva problema pensiilor, ci rezolva problema greşelilor care erau puse pe seama şoarecilor şi a intemperiilor. Asta îl interesa, asta a scris. Reprezentanţii SCMD, bucuroşi că li se rezolvă problema nu au mai ţinut cont de amănunte, sau nu au vrut.
  2. Domnul Ponta convins că acum are o amânare a problemei şi timp de o lună cel puţin nu va mai ţipa nimeni după pensii că vor aştepta aprobarea proiectului lui Oprea, se relaxează. Între timp proiectul are un traseu sinuos, ajunge prin Camerele Parlamentului aşa la semnat apoi dispare. Nu ştia nimeni unde este, ce comisie l-a luat la puricat, în ce stadiu se află.
  3. Vine termenul promis de Oprea şi rezerviştii încep să întrebe de proiect. Apare Ponta care spune că încă se mai caută soluţii financiare, deşi Duşa afirmase că are banii în fondul ministerului. Ponta însă, oltean, se scarpină invers. El se face că nu ştie şi propune o soluţie de milă: ceva de genul „ajutaţi un om sărman să-şi ia vilă şi mersan”, adică propune el înfiinţarea unui „fond de solidaritate” în care să cotizeze bugetarii care au mai mult de 1000 euro salarii. Cu această propunere împuşca domnia sa mai mulţi iepuri:
-          Învrăjbea şi el ca şi Boc cu „pensiile nesimţite” civilii şi bugetarii împotriva militarilor: Nu mi se părea exagerat din partea societăţii civile să reacţioneze la modul:” uite domnule, tot de la noi ia şi le dă tot la ăştia care oricum au pensii cât de cât mari”. Remarca lor mi s-ar fi părut justificată, mai ales că măsura nu era de loc cea corectă sub nici un punct de vedere. Dar pe Ponta nu îl interesa asta, pe el îl interesa faptul că arăta că „este preocupat de găsirea unor soluţii” şi o făcea de aşa natură încât să nu se poată face nimic;
-          Îi liniştea momentan pe militari, dar fără a rezolva practic problema pentru că o asemenea propunere nu ar fi trecut de votul parlamentului sau eventual de CCR, pentru că era discriminatorie;
-          Scăpa de presiunea problemei şi mai mult, o arunca în grădina PNL de care nu ştie cum să facă să scape, şi îi tot întărâtă prin măsuri cu care ei nu pot fi de acord, aşa cum a făcut şi cu propunerile la justiţie. El ştia că liberalii nu vor fi de acord cu propunerea dar asta nu îl interesa, el şi-a arătat disponibilitatea, dacă liberalii nu vor să rezolve ei situaţia şi să răspundă de protestele militarilor. Ba mai mult, a şi spus-o în mod direct, spunând că dacă liberalii nu sunt de cord, până la rectificarea bugetară să nu ceară bani pentru pensii. Parşiv nu? A învăţat ceva de la Băsescu de când coabitează;
-          Rămânea cu problema nerezolvată, dar marca momentul şi intenţia de rezolvare, aruncând practic pisica în curtea altora;
  1. Apoi îl pune pe Duşa să iasă el în faţă şi să promită marea cu sarea. Acesta iese pe post şi anunţă că legea pensiilor (dar nu spune care, cea de rectificare, sau noua lege a pensiilor militare de stat pe care se angajase că o pune în discuţia parlamentului în această sesiune parlamentară) este gata şi trebuie să ia avizul ministerelor interesate, începând cu data de 14.04. Rapid, foarte rapid, pe data de 16 se anunţă cu mândrie că legea (cea de revenire a cuantumului pensiilor la nivelul din 2010) a trecut de guvern şi va fi trimisă spre aprobarea Parlamentului. Este foarte ciudat, brusc s-au găsit fondurile, domnul Ponta nu mai apelează la mila cetăţenilor, nu îi mai pune pe militari să stea cu mâna întinsă la colţ de buget, acum totul ţine de Parlament.
  2. De aici începe altă bătaie de joc a la Ponta:
-          Legea, aşa cum o propune executivul, nu repară în nici un fel nimic, dar mai ales, amână rezolvarea problemei, până la paştele cailor care se spune că ar fi cândva prin Ianuarie 2014.
-          Ce se va întâmpla între timp? Ce să se întâmple, celor cărora le-au venit mai multe decizii de pensie revizuite, le vor veni altele, re micşorate, în aşa fel încât să se formeze un fond care să contribuie eventual în 2014 la repunerea în plată a pensiilor la cuantumul celor din 2010. În mod normal oamenilor li se vor imputa şi sumele diferenţă pe anii 2012-2013 sume ce vor intra şi ele, în cel mai fericit caz în fondul „de solidaritate” din care se vor plăti pensiile din 2014, DACĂ SE VA PUNE ÎN APLICARE ACESTĂ LEGE, pentru că
-          Din iulie acest an trebuie să se pună în aplicare noua lege a pensiilor militare, aşa cum a promis domnul Duşa şi atunci tot acest artificiu ar fi nu numai inutil ci şi grotesc, ar dovedi dispreţul şi bătaia de joc cu care Ponta îi tratează pe militari. Astfel oamenii vor ajunge să îl regrete pe Boc, iar remarca doamnei Anghel că USL este mai rău decât PDL va fi confirmată şi susţinută de un număr tot mai mare de oameni.
-          Mai există posibilitatea ca noua lege a pensiilor militare cu care Duşa îi abureşte pe actualii pensionari militari să nu se aplice – PE DREPT CUVÂNT- celor aflaţi în pensie pe motiv de neretroactivitate a legii, neretroactivitate pe care Boc nu a aplicat-o. Atunci avem deja altă bătaie de joc. Actualii pensionari vor rămâne cu pensiile pe L119 şi OG1/2011, ajutoare sociale în loc de pensii iar cei care vor ieşi după 2014 vor avea pensii militare. În acest fel vom avea două categorii de rezervişti, rezervişti civili, care vor continua procesele şi repunerea în drepturi până vor trece toţi în lumea celor care nu cuvântă, că doar ministrul justiţiei este finul bun al domnului prim ministru şi  al doilea tip, rezervişti militari care vor avea punctul de pensie legat de solda militarilor activi deci vor fi în continuare militari.
Bineînţeles că de fiecare când va fi întrebat, domnul prim ministru va spune: Nu se poate ca oamenii să plătească, părerea mea e că trebuie să găsim o soluţie”, soluţie COPY-PASTE”.
Dar stereotipurile  domnului Ponta nu se opresc la găsirea soluţiilor. Domnia sa şi-a format stereotipuri şi pe şantaj şi ameninţări. Cine îl supără, îl critică sau are altă opinie decât el, este imediat aduc cu capul pe butuc:
  1. Domnul preşedinte al CJ Caraş-Severin într-o şedinţă de consiliu uită în faţa cui se află şi spune că “să fim fericiţi dacă putem plăti pensiile şi salariile şi să achităm tranşele la FMI”. Imediat presa explodează, Ponta este luat la întrebări şi acesta, foarte străveziu, fără nici un fel de jenă, aruncă ameninţarea:” Poate nu mai avem bani la Consiliul Judeţean Caraş-severin, poate-i tăiem de colo, ca şefii vor să fie la televizor, dar in restul tarii ii avem.” Văzând în ce s-a băgat, având în faţă spectrul unui buget tăiat de domnul Ponta aşa pentru că s-a supărat domnia sa pe Frunzăverde, acesta revine, re evaluându-şi afirmaţia”Discuţia vizavi de pensii si salarii a avut loc ieri in contextul unei dezbateri in consiliul judeţean. Ea a fost prezentată trunchiat si scoasa din context. Eu am spus un singur lucru: ca prioritatea pentru aceasta guvernare este plata pensiilor si salariilor”. Ei ce spuneţi, funcţionează şantajul în România sau nu? Interesează pe cineva că cei care suferă sunt cetăţenii, se mai gândeşte cineva la ei acum când mai sunt patru ani până la viitoarele alegeri? Să răspundă domnul Ponta.
  2. Iniţial am crezut că a fost o scăpare, că domnul Ponta doar s-a exprimat greşit, de fapt nu a gândit ceea ce a spus, sau o fi fost beat, ca domnul preşedinte, care când nu mai are explicaţii la declaraţiile date spune că a fost beat. Numai că lucrurile se repetă. Vă amintiţi episodul nominalizării doamnei Kovesi? Care a fost argumentul suprem al numirii acesteia în fruntea DNA? Ia să ne amintim ce spunea în ziua în care a nominalizat-o:” Am constatat aseară – am avut la CSM o discuţie civilizată şi normală – dar aseară am constatat că Parchetul a devenit moşia domnului Morar şi ca dânsul spune pe cine nu numeşte, pe cine numeşte, cum numeşte şi că, practic, noi constatăm un monopol în România. Monopolul asupra procurorilor aparţine domnului Daniel Morar. În calitatea mea de ministru interimar al Justiţiei şi de prim-ministru, nu pot să asist pasiv la aceste lucruri. (…) Nu cred ca putem accepta ca cineva, o singură persoană, sa încalce sau să rescrie legea pentru a-şi păstra un monopol asupra unei instituţii, Parchetul, care trebuie sa nu aparţină nici partidelor, dar nici unui singur om”. Ce spuneţi de asta? Procurorii României nu se numesc în funcţie de performanţe, calităţi, sau în urma unei trieri şi selecţii având ca bază competenţele, ei sunt numiţi aşa la sâc, în necazul şi ambiţia unuia sau altuia, care vezi doamne, încearcă să manipuleze justiţia. Este absurd să creadă cineva că Morar ar fi avut vreo putere să numească pe cineva sau să intervină real altfel decât cu o părere personală, dar domnul Ponta a avut nevoie de acea declaraţie ca să îşi poată justifica alegerea doamnei Kovesi, vezi Doamne, aşa, ca să moară „băsiştii de necaz”. Penibilă manipulare, subţire acoperire, neinspirată soluţie. Încercând să îşi acopere înţelegerea cu Băsescu sau şantajul la care se presupune că este supus de către colegul de coabitare, Ponta a acceptat să pară drept un om care acţionează sub impulsuri „electromagnetice”, pasional, emoţional, ceea ce nu este de loc favorabil, dar a avut de ales între două rele şi acesta i s-a părut mai mic. Proastă alegere.
  3. Ca să nu mai aibă nimeni dubii vizavi de viscerele domnului Ponta, a mai venit cu o ieşire de teenager. Doamna Cristiana Anghel sare la gâtul alianţei şi recunoaşte că până la această oră s-a ţinut de.. promisiuni, adică de făcut promisiuni şi atâta tot. Bineînţeles că o asemenea afirmaţie venită de la un senator din USL, nu putea scăpa ne taxată de premier şi acesta, ca un adevărat gentleman, diplomat şi procuror, dă cu toporul ca şi în cazul Frunzăverde, chiar mai dur, pentru că doamna Anghel oricum nu are pe nimeni, este a nimănui, nu îi sare nimeni în apărare, ba mai mult este muşcată oricum din toate părţile şi nu se mai pune o muşcătură de dulău în plus: “Strict în cazul doamnei, m-am gândit la un singur lucru: că pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti”. Strict în cazul doamnei, domnul Ponta nu a gândit de loc. Nu se putea face o gafă mai mare, o impoliteţe mai crasă şi o nesimţire mai strigătoare la cer. Poate în altă situaţie, faţă de altcineva, replica ar fi trecut neobservată, ca o simplă trimitere un proverb, dar STRICT ÎN CAZUL DOAMNEI ANGHEL aşa cum s-a exprimat domnul gură-mare replica este total interzisă, ţinând cont că doamna respectivă a fost la un pas de moarte, la propriu, nu la figurat. Degeaba o dă domnia sa la întors acum şi spune că regretă, a avut tupeul să spună „STRICT ÎN CAZUL DOAMNEI” CEEA CE DEMONSTREAZĂ CĂ SE REFEREA CLAR LA CAZUL DOAMNEI ŞI AVEA ÎN VEDERE SITUAŢIA PRIN CARE TRECUSE. Să îmi fie cu iertare, dar mie asta mi se pare o mârlănie mai mare decât cea a lui Băsescu vizavi de ziarista căreia i-a confiscat telefonul. DOMNULE PONTA, ÎN ALTĂ ŢARĂ, O ŢARĂ CIVILIZATĂ, NU ROMÂNIA, ACEASTĂ REPLICĂ AR FI DUS LA DEMISIE, DAR ÎN CAZUL UNUI OM DOVEDIT PLAGIATOR DE DOUĂ COMISII, CARE SE ÎNCĂPĂŢÂNEAZĂ SĂ STEA ÎN SCAUN, NU NE PUTEM AŞTEPTA LA AŞA CEVA. Domnule, Ponta, coabitarea cu Băsescu vă influenţează negativ. Staţi mai departe, altfel veţi fi confundaţi până la copy- paste.
Avem un premier care nu are nici un plan, acţionează şi conduce după ureche, reacţionează coleric, deciziile îi sunt influenţate de fazele lunii, razele de soare şi paralelismul şinelor de cale ferată. Popor român, unde vei ajunge cu un cârmaci şi un şef de echipaj surzi şi orbi?
Se poate spune că avem o ţară de vis. O ţară care este condusă după cum visează noaptea preşedintele sau premierul.


Avem o ţară de vis

26 de comentarii:

  1. Ce sa mai comentezi ...Dl . Neacsu are perfecta dreptate . Dar noi tot amanam protestele ...Asteptand probabil sa viseze frumos Ponta , odata , candva ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Perfect de acord cu dl Neacsu.
      Stau si ma intreb ce jocuri face Dl Dogaru si Dl Pricina de nu au fost de acord cu locul de manifestare pentru azi la Academia de Razboi, aprobare pe care Primaria era de acord sa o dea.Ce mai asteptam sa plecam pe cale naturala?In data de 17.04.2012 am primit inca o decizie care imi amputeaza inca odata pensia cu 350 lei.

      Fratilor hai sa ne trezim

      Ștergere
  2. Am dreptate si mai am dreptate si cand spun ca nu mai putem continua cu actuala conducere a sindicatului. Este compromisa, este lipsita de substanta, domnul Dogaru aduce numai deservicii sindicatului. Culmea culmilor este ca acuma cei mai aprogi contestatari sunt cei care alta data ii pupau talpile. Iar comunicatul postat vizavi de demisia celor de la Brasov demonstraza o necunoastere si o ignorare crasa a statutului. Domnul Dogaru trateaza sindicatul asa cum Ponta trateaza tara, ca pe propria mosie. Nu putem merge la lupta cu Ponta cu Dogaru in frunte. Cat mai trebuie ca toata lumea sa priceapa asta si sa ceara convovarea CNR? cAT TIMP O SA MERGEM PE LINA ASTA CU ACEST OM IN FRUNTEA MILITARILOR VOM FI TRATATI SI VAZUTI ASA CUM ESTE TRATAT SI VAZUT EL, UN EXALTAT AMBITIOS DORNIC DE PUBLICITATE SI PUTERE, UN OM CARE VORBESTE CA SA SE AUDA VORBIND,FACAND AFIRMATII IRESPONSABILE, BA CA VA CREA HAOS, BA CA VA INTERVENI IN UNGARIA SA SPRIJINE REVENDICARILE ARMATEI UNGARE, BA CA VREA SANGE PENTRU SANGE. Cu astfel de oameni in frunte, sindicalistii militari vor pierde pe linie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu este nici o noutate. Avem de a face "MAREA PĂCĂLEALĂ", in forma continuata, ca sa ne exprimam precum procurorii!

    RăspundețiȘtergere
  4. Uai Cashcavete, de data aiasta ai bunghit-o la fix !
    Imi place, asea ca bag un "Ciocu' mic" !

    Bune, bune ! Am ce lua d-aciulea, ca baza solid fundamentata, pentru oarece cuvinte de bine !

    RăspundețiȘtergere
  5. trebuie facut ceva,nu se mai poate cu hotii astia;niste MARI MINCINOSI ,cred ca nu exista altii pe fata pamantului...

    RăspundețiȘtergere
  6. Basescu,intr-o criza de nervi datorata caderii guvernului Boc,pe la ora 2.30,iese in poarta la Cotroceni si intalneste un smecher.Dupa ce afla cine este si ce face,se gandeste ca un cartofor,un impatimit al barurilor si jocurilor de noroc,ar fi cel mai bun prim-ministru,un bun meserias ca si el.ii spune sa se intoarca la club si sa aduca toti cartoforii si toti betivanii.vine cu 12 insi .Basescu ii spune ca sa formeze un guvern cu ei sa vada daca se redreseaza tara.dupa nominalizari pe functii,mai trebuia unul,dar era plecat la femei.noul prim -ministru,suna si-l aduce la palat.ii spune ca o sa fie sef la cult,la care tipul intreaba daca are bani multi si femei frumoase.accepta si a 2 a zi pleaca in tara sa vada realitatile.se intalnesc cu un cortegiu funerar,la care dl prim-ministru il roAGA PE MINISTRUL CULTELOR SA TINA O CUVANTARE DE 15 MIN,SI SA EXPLICE MULTIMII CE MASURI O SA IA CU POPII CARE IAU BANI PTR INMORMANTARI,.se duce noul ministru,se apleaca la urechea mortului si sta acolo 15 min.se ridica si pleaca mai departe.Primul-ministru ii reproseaza ca terwebuia sa discute cu oamenii si este curios sa stie ce a putu sa-i spuna celui decedat 15 min.ministrul ii spune ca l-a rugat pe cel dus,ca atunci cand o sa ajunga pe taramul celalat,sa le spun a celor de acolo sa nu rewgrete ca nu mai sant pe aici ptr ca aici tara este condusa de nemernici ca el

    RăspundețiȘtergere
  7. Da . Buna analiza . Am trimis-o prin e-mail camarazilor cu care tin legatura pe net . Am trimis-o apoi tot prin e-mail si membrilor Biroului Operativ al bravei noastre filiale SCMD , care efectiv dorm pe ei , nu iau nici o atitudine oficiala , se complac numai in suete sterile si care doar viseaza , si ei , probabil , ca Ponta va visa candva sa repare nedreptatile facute pensionarilor militari .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnul meu, trebuie sa intelegi ca ceea ce se intampla cu armata nu este un simplu moft al unui presedinte sau premier, ci un plan pus la punct pas cu pas pentru aceasta tara este planificata la KOSOVOLIZARE.Asta se urmareste, iar Basescu si Ponta nu fac ceea ce fac de capul lor, nu intamplator Ponta procedeaza la fel ca si Băsescu, acesta este planul pe care amandoi au promis sa il respecte ca sa se poata mentine la putere. Directiile si planul distrugerii tarii sunt hotarate peste hotare, cei doi sunt decat cei care il pun in practica, tradatorii din interior, Calul Troian. DIN PACATE IN FIECARE STRUCTURA NATIONALA EXISTA ASTFEL DE CAI SI CHIAR SI IN SCMD, OAMENI CARE DE DRAGUL PASTRARII PUTERII SUNT GATA SA TRADEZE SI SA CALCE PE CADAVRE. Ce a reusit acest sindicat in 4 ani de zile si la ce capitol? In afara de infiintarea acestu sindicat, , conducerea sindicatului nu a mai facut nimic altceva cu care sa ne putem lauda. Zbierete, laude , amenintari, pumni in masa acolo unde nu trebuie, codite bagate intre picioare, atitudini dictatoriale, lipsa de comunicare , incompetenta, fumuri, cam asta este ce ne-a aratat pana acuma conducerea sindicatului. Cu asta vrem sa mergem sa luptam impotriva lui Ponta si Basescu ? Reveniti-va oameni buni si analizati situatia.Nu plecati la razboi doar de dragul de a va afla in treaba. Nu pot crede ca in armata romana au fost atat de multi ageamii pe post de comandanti. Nu putem pleca la batalie cu soldati de plumb, cai de lemn si ofiteri de paie. Daca ramanem in formula asta si plecam la lupta fara un plan coerent, fara unitate de actiune si gandire, fara consens si mai ales fara o strategie si o tactica corespunzatoare, mai bine stam acasa.

      Ștergere
  8. Marine imi pare rau de tot ca, de data asta trebuie sa iti dau dreptate.Nu credeam in viata mea ca dupa alegeri o sa-i regret pe cei pe care i-am injurat de cate ori am avut ocazia.
    Dupa ce ca mi sa loat odata, suntem chemati acum la CMJ SA NI SE EXPLICE CA TREBUIE SA NI SE IA TOT NOUA. celor carora ni sa mai loat o data,si asta, doar pentru ca ,,nasul din suflet", evaluatul,,,generalul" facut la un anumit apel....... sa fie salvat.
    Oare, domnul premier, cel cu dreptatea pana la capat ptr.unii, nu este informat ca noi toti cei care am pierdut si nici macar nu stim de ce, suntem plimbati dinou pe la CMZ-URI?
    Eu cred ca stie dar se face ca nu stie, ar fi bine sa-si revada declaratiile si sa se uite in oglinda.

    RăspundețiȘtergere
  9. iDle. Dogaru si Pricina!Cu respect va rog ca la emis. TV la care sunteti invitati si prezentati ca avand responsabilitati(FUNCTII)in conducerea SCMD nu vorbiti si analizati situatii din TOGO,SRILANCA,COLA_COLA,ci despre ce veti face cu persoanele decidente(PONTA< OPREA,DUSA,STROIE)si cum urmariti ca Legea reparatorie sa fie aprobata de urgenta in Senat si camera apoi publicata.Din pacate viata nu mai are multa rabdare cu noi! Ma intreb:oare la dl. POnta,DUsa,Stroie nimeni nu stie sa le puna cu orice ocazie intrebari clare,punctuale,despre aceasta problema sau n-au curaj si respect pt. cei pe care ii reprezinta (25000)oameni care au si au avut onoare si curaj sa se dedice acestei tari,neglijindu-si familia o viata!

    RăspundețiȘtergere
  10. marea deziluzie nationala ponta,,,,copilul din flori al celui mai mare tradator din cati a avut pasalacul romania.oare daca tara asta ar avea nevoie de mobilizarea generala pentru a apara ce mai avem de aparat la chemarea licuriciului si a premierului actual ,cati dintre noi am fi dispusi sa ne sacrificam pentru mult iubitii nostri conducatori ?eu le-as raspunde ca-i o treaba de femei ,asa ca sa-si sacrifice mamele lor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Eu cred ca Dl. PM. Ponta este fara sa vrea, intr-o situatie ingrata... este pur si simplu, NESIMTIT!

      Ștergere
  11. Angajaţii disponibilizaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea vor avea un venit lunar de aproximativ 1.800 lei - 2.000 lei, timp de doi ani, din şomaj şi plăţi compensatorii - a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, joi, la o conferinţă de presă.

    " Salariaţii disponibilizaţi de la Oltchim vor primi aproximativ 1.800 - 2.000 lei, lunar, timp de doi ani, cumulat din şomaj şi compensare. Se pot înscrie la masa credală şi pot obţine şi salarii compensatorii. Vor putea avea un venit final mare. Noi speram însă ca aceste persoane să fie reintegrate odată cu privatizarea Oltchim ", a afirmat Varujan Vosganian.( cotidianul.ro-18 aprilie )
    E foarte bine ca Ponta le da 2000 lei/luna timp de 2 ani disponibilizatilor de la Oltchim , pt. ca nu ei au falimentat Oltchimul si nu era cazul sa moara de foame dupa ce au fost disponibilizati . E bine si ca Ponta a gasit bani pentru asta . Ponta in schimb nu gaseste bani pt. reintregirea pensiilor ciuntite ale pensionarilor militari .
    INTREBARE : de ce a gasit Ponta bani pentru disponibilizatii de la Oltchim ?
    RASPUNS : PENTRU CA AU IESIT IN STRADA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! La Valcea si la BUCURESTI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ATI RETINUT IDEEA , D-LE DOGARU ??? Si ceilalti domni din Comitetul Director al SCMD ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimate coleg, imi permit sa te completez.
      1.Ponta nu le-a dat la cei de la oltchim deocamdata, decat ce ne-a dat si noua in campanie, adica vorbe. Sa ii vedem pe oameni cu banii in buzunar doi ani de zile si dupa aia mai vorbim. Deocamdata Ponta le-a promis, dar nu le-a dat nimic, este o mare diferenta.
      2. daca le-a dat(promis) ceva , nu a fost pentru ca au iesit in strada. Si noi am iesit pe vremea lui Boc, nu o data ci de mai multe ori, si nu am obtinut nimic. Ponta le-a promis ca le da PENTRU CĂ ERAU UNITI SI CEREAU OTI ACELASI LUCRU SI ERAU DECISI SA NU SE OPREASCA PANA NU OBTINEAU CEEA CE VOIAU spre deosebire de noi care am iesit doar ca sa se urce unii pe scena si sa se vada invitati pe la televiziuni unde sa ameninte cu nesupunere civica, haos si sange. Asta este diferenta. Daca vom continua sa iesim in strada ca si pana acuma, vom obtine ce am obtinut si pana acuma. Suntem o forta? Nu, suntem niste papagali dusi de nas de unii si de altii, dar vom deveni o forta atunci cand vom gandi si actiona la fel, cand in fruntea noastra va fi unul de al nostru, nu unul care vrea doar popularitate si functii.

      Ștergere
    2. DOMNULE MARIN,TE-AM AVERTIZAT DIN LUNA MARTIE CA INCREDEREA IN ACESTI OAMENI ESTE O ILUZIE... AM VORBIT DE TERMENE CA 1 APRILIE,SAU 1 IUNIE CARE SE REFEREAU LA SEMNIFICATIILE ACESTORA. IN SINEA MEA ,SI MAI ALES DUPA ULTIMELE EVENIMENTE, AM CERTITUDINEA CA NI SE PREGATESTE CEVA FOARTE URAT: DESPARTIREA BLOCULUI DE PENSIONARI IN DOUA CATEGORII SI ANUME CEI VECHI SI CEI NOI.
      SA DEA DUMNEZEU SA NU AM DREPTATE!

      Ștergere
    3. ESTE CLAR CA NI SE PREGATESTE CEVA, DAR MIZA NU SUNTEM NOI. DISTRUGEREA UNITATII ARMATEI NU ARE EFECTE NUMAI PENTRU ARMATA SI ARMATA ESTE NUMAI INSTRUMENTUL CARE TREBUIE INLATURAT PENTRU A DISTRUGE TARA. PENSIILE NOASTRE SUNT MIZILIC FATA DE CEEA CE SE PREGATESTE PENTRU VIITORUL ACESTEI TARI. FEDEREGIONALIZAREA ESTE PASUL 2 CARE NU SE POATE REALIZA DECAT CU O ARMATA DEZARTICULATA, DISTRUSA, DEMORALIZATA, DEZMEMBRATA, DEZORIENTATA, FARA PERSONALITATE, DIVIZATA, HAITUITA DISCREDITATA SI DEZBINATA. Apropo de legea restituirii, aceasta are ca scop principal reddarea pamantului si mostenitorilor fostilor grofi si bisericii catolice. Asta se urmareste iar fentele si declaratiile UDMR care vezi doamne nu vor vota legea, sunt asa de ochii lumii. In timpul asta noi ne certam intre noi si ne intrebam de ce subofiterii au pensii mai mari decat ofiterii. Suntem tinuti ocupati cu promisiuni si legi tampite aburiti si stresati, ca sa nu mai avem ochi pentru ceea ce conteaza cu adevarat. ROMANIA NU MAI ARE ARMATA, NU VA AVEA CINE SA O APERE CAND REGIUNEA AUTONOMA MAGHIARA SE VA FORMA SI VA CERE INDEPENDENTA.

      Ștergere
  12. Precizare:Sunt anonimul(Col.(r)B.F din CLUJ N.) de la 3;13;00PM imi este rusine ca Boc, acest ne< om super slugarnic si fara sira spinarii si lipsit de orice personalitate mai este in Cluj si si-a batut joc de o tara, impreuna cu toti pedelistii,Basistii pe care o sa-i dispretuiesc nunumai eu o viata cat o mai fi,dar mi-e frica ca la fel o sa spunem si despre USL-isti pe care i-am votat si ne-am certat cu lingaii pdl-isti de 3 ani pt.a indrepta nesimptirile pe care le-au facut cu noi.Noua militarilor din SApN nu ne-a stat in caracter sa ne injosim subordonatii, dar acum pe politicienii suntem obligati sa-i dispretuim.Suntem obligati sa nu-i lasam cu orice pret sa-si bata joc de noi,tot mintindu-ne ca nu sunt bani ca FMI,UE etc...oare nu acestia ne-au desfiintat u.m ca sa ne al. lor si ne-au lasat fara loc de munca cand mai aveam cativa ani pana la pensie? ASTA SA LE SPUNETI SEFILOR USL,GUVERNANTILOR! mULTUMESC DIN SUFLET DLE.NEACSU MARIN!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule colonel, nu stiu pentru ce imi multumiti eu zic ca nu aveti pentru ce, dar poate stiti dumneavoastra ceva ce eu nu stiu asa ca nu va contrazic.Ceea ce e de spus ar fi bine sa spunem toti, dar inainte de a merge la Ponta sa ii spunem ce vrem, trebuie sa stim ce vrem si sa vrem toti la fel. Pentru asta nu e nevoie de ura si de urlete ci de intalnire si discutii, apoi decizii. Si ASTA CAT MAI REPEDE, ALTFEL PONTA VA MERGE MAI DEPARTE.

      Ștergere
  13. MILITARII PENSIONARI , INCA NU S-AU ADAPTAT VIETII CIVILE, DOMINATA DE CONDUCATORI POLITICI FARA SCRUPULE, MAI PERICULOSI DECAT ORICE INFRACTOR, SI PATRUNSA DE O ADEVARATA DEZONOARE CRIMINALA. ATUNCI CAND SINDICALISTII MILITARI VOR TRATA USL, CA PE PDL, CA PE INTERLOPII DE LA COLTUL STRAZII SI VOR DA OMOR PE EI, ATUNCI VOR CASTIGA DREPTURILE FURATE DE O TAGMA JEGOASA DE POLITICIENI SI DE INSTITUTII GUVERNAMENTALE CARE ACTIONEAZA NUMAI IN INTERES DE PARTID.

    RăspundețiȘtergere
  14. MILITARII PENSIONARI , INCA NU S-AU ADAPTAT VIETII CIVILE, DOMINATA DE CONDUCATORI POLITICI FARA SCRUPULE, MAI PERICULOSI DECAT ORICE INFRACTOR, SI PATRUNSA DE O ADEVARATA DEZONOARE CRIMINALA. ATUNCI CAND SINDICALISTII MILITARI VOR TRATA USL, CA PE PDL, CA PE INTERLOPII DE LA COLTUL STRAZII SI VOR DA OMOR PE EI, ATUNCI VOR CASTIGA DREPTURILE FURATE DE O TAGMA JEGOASA DE POLITICIENI SI DE INSTITUTII GUVERNAMENTALE CARE ACTIONEAZA NUMAI IN INTERES DE PARTID.

    RăspundețiȘtergere

  15. Avem o tara de vis,pacat ca-i locuita si a devenit de vise rele !

    RăspundețiȘtergere
  16. CITITI SI AICI :
    http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/04/09/sa-nu-credeti-in-ponta-cand-promite-3712

    RăspundețiȘtergere
  17. Dle.col(r)Neacsu! Va spun pt. ce va multumesc si anume:pentru ca prin interm.blogului d-voastra ne dati pos.cel putin verbal sa ne exprimam opiniile civilizat,onorant,decent fata de un drept (PENSIA) castigat legal si batjocorit de basisti si sa atentionam in termenii de mai sus Conducerea USL,GUVERNUL,pe dl.PONTA<ANTONESCU,DUSA<STROIE,OPREA sa se tina de promisiunile facute daca au onoare,respect,bun simpt,cei 7 ani de acasa si isi doresc sa fie respectati ca niste OAMENI in adev. sens al cuvantului. NOI nu cersim mila!!!Vrem DREPTATE si ONOARE. Cu stima si respect col.(r)B.F.CLUJ NAPOCA!

    RăspundețiȘtergere
  18. Domnule colonel,despre Ponta, Oprea, Dusa, se poate scrie orinde, pe bloguri, pe site-uri, pe ziare on line, fara nici o problema. E mai greu sa scrii despre sindicat , pentru ca acolo se foloseste cenzura si se blocheaza accesul si dreptul la comentarii. Stiu ei de ce, se pare ca nu se mai inghesuie nimeni sa laude conducerea SCMD si atunci decat sa citeasca ”laude negative” mai bine interzic oamenii comentariile. Si atunci cred eu ca ar trebui sa acceptati ca nu libertatea de exprimare fata de Ponta este problema ci fata de conducerea SCMD.Chiar ma mir ca acest articvol a fost gazduit pe pagina SCMD, pentru ca am fost si am ramas o persona non grata datorita opiniilor mele deloc placute urechilor din CD. Probabil insa ca cineva de acolo s-a saturat si el de directiile tatucului, sau au fost ceva insistente din partea cuiva sa mai apara pe acolo si alte opinii decat ale lui El Lider Maximo si acompaniatorilor sai.In fine, revin spunand ca nu putem pleca mai departe pana nu ne facem curatenie in gradina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. VRAJEALA TOTALA SI BATAIE DE JOC FATA DE REZERVISTI;RUSINE SA LE FIE SI LA GUVERNANTII DE ACUM PENTRU MARILE MINCIUNI;CE MAI,NISTE MAGARI MINCINOSI!

      Ștergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.