luni, 18 februarie 2013

Inconştienţă sau disperare ?



dogaru si ponta

Vineri o delegaţie a unor filiale SCMD care au semnat protocoale sau acorduri de colaborare cu Filiale USL au avut o întîlnire la Bucureşti în Clădirea Parlamentului cu preşedintele Comisiei de Apărare Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a Senatului Domnul Corneliu Dobriţoiu. Deşi dorinţa iniţială era ca la întâlnire să participle cât mai mulţi senatori din Comisie de preferinţă membri USL, din cauza programului acestora  domnul Dobriţoiu a invitat la discuţii miniştri secretar de stat din ministerele aflate sub incidenţa Comisiei al cărei preşedinte este.
Cum spuneam la întâlnire au participat reprezentanţi ai unor filiale care semnaseră acorduri, unii anunţaseră că vin dar nu au mai putut veni din diverse motive dar şi-au dat acceptul pe mesajul şi documentele ce urmau să fie transmise partenerilor de dialog. După cum scrie şi în comunicatul dat după întâlnire,  intenţia nu era să punem pistolul în gât ci să transmitem dorinţele noastre şi să aflăm dacă e posibil care este intenţia politică vizavi de problema pensiilor militare şi a armatei în general. Cum la adunare nu au participat cei din conducerea politică exceptându-l pe domnul Dobriţoiu, cu cei din eşalonul doi, nu am putut obţine un răspuns politic dar am aflat care sunt orientările şi cum se pn în aplicare. Spre surprinderea mea –este o părere pur personală –se pare că există mai multă deschidere la ministerele nemilitare decât la ministerul apărării. Am văzut că doamna Bratu Georgeta, secretar de stat la Ministerul Muncii avea puncte de vedere apropiate de ale noastre, a studiat documentaţia pusă la dispoziţie şi părea de acord  cu cele spuse de noi. Pe de altă parte, domnii de la MApN, încercau să ne convingă că nu cunoaştem legislaţia. De exemplu Domnul Costea  Vasile secretar de stat la Apărare, încerca să ne convingă că HG 1019 nu se aplică celor pensionaţi înainte de apariţia anexei , iar domnul Colonel Luca Costel şeful Casei Setoriale de pensii încerca să ne convingă că aceeaşi HG nu a fost aplicată în procesul revizuirii pensiilor deşi unii dintre noi deţin decizii de pensie revizuite şi ridicate după prima decizie tocmai datorită încadrării pe trepte superioare a condiţiilor de muncă. Am fi putut discuta zile întregi pe subiect, ei tot la fel ar fi susţinut chiar dacă am fi adus ca probă  deciziile de pensie. De aici am tras concluzia că armata are încă în rândurile ei oameni care nu renunţă cu una cu două şi ştiu să respecte un ordin.
Nu am să intru în amănuntele discuţiilor, nu acesta fac obiectul  articolului meu. Înteresant este ce s-a întâmplat înainte şi după această întâlnire.

Înainte de întâlnire au fost fel de fel de manevre care să oprească această activitate. Iniţial mulţi au crezut că nu se va pune în aplicare. Apoi cei din conducerea sindicatului mă refer la CD au încercat să îi oblige pe organizatori să îi prindă în delegaţie şi pe cei doi şefi din BO, Dogaru şi Pricină, deşi nu erau semnatari ai unui acord cu USL ba mai mult, după alegerile locale Dogaru făcuse tot posibilul să discrediteze conducerea USL prin ameninţări, încercări de şantaj mediatic, ameninţări cu puternice manifestaţii, instigări la haos, şi fluturarea unor hârtii care ar fi fost semnate de Ponta şi care arătau Europei că Guvernul Ponta doreşte să lovească în instituţiile statului. Nu mă mai obosesc să caut linkuri, sunt deja de notorietate aceste fapte. Deci acest om, după semnarea acordului dintre Băsescu şi Ponta, brusc devine îngerul păzitor al lui Ponta şi lui Duşa, ne spune că se află în discuţii cu ei pentru obţinerea OG privind revenirea la Cuantumul pensiei din 2010 pentru cei cărora le-au scăzut pensiile, că va lupta pentru menţinerea actualelor pensii pentru cei cărora le-au crescut, că are deplină încredere în Ponta şi Duşa şi nu recomandă acţiuni de protest, ca să nu stricăm negocierile. Cu alte cuvinte, staţi liniştiţi, Dogaru veghează.

Între timp, la Craiova are loc o întâlnire între o delegaţie a filialei SCMD Craiova şi ministrul Duşa sosit aici pentru mai multe activităţi oficiale. Cu această ocazie aflăm că ministrul Duşa nu agreează idea unei Ordonanţe de Urgenţă deoarece domnia sa nu face cârpeli. Am postat această informaţie pe blogul filialei pentru a fi toţi rezerviştii informaţi cu privire la intenţiile ministrului deci şi ale lui Ponta. Bineînţeles ştirea nu acăzut bine, dar pentru Dogaru a fost o lovitură. Nu se aştepta ca ministrul Duşa să declare deschis acest lucru şi astfel să îi spulbere aburelile cu privire la “discuţiile” sale personale la nivel înalt.De fapt, după cum am aflat pe surse, discuţii aveau loc dar nu pentru OG, căci Ponta efectiv nici nu vrea să mai audă de Dogaru de la Referendum, ci pentru obţinerea unor posturi  sau chiar activarea unor vicepreşedinţi din CD. Cum ştirea dată de filiala Craiova nu dădea bine la imaginea Tătucului, a fost pornită o campanile prin unele filiale ai căror şefi sunt devotaţi trup şi suflet domnului Dogaru. Unii au încercat să decridibilizeze întâlnirea de la Craiova, alţii au trecut la atacuri la persoană prin comentarii iar alţii au început să promoveze şi să ceară proteste şi măsuri extreme. De fapt nu făceau altceva decât să încerce să atragă atenţia de la ceea ce se aflase la Craiova. Chiar domnul Dogaru în persoană, încearcă să dea lovitura de graţie şi anunţă că va discuta personal cu ministrul Duşa şi va da un răspuns vizavi de neînţelegerea de la Craiova , insinuând că este de fapt o dezinformare sau o “ neînţelegere”.  Bineînţeles că nu a discutat cu nimeni, şi nu a dat nici un alt comunicat, dar spera ca efectul  să se fi obţinut, adică decredibilizarea filialei Craiova.

Plecând de aici, tot mai mulţi sindicalişti au început să se întrebe cine îi minte şi manipulează mai mult, Băsescu, Ponta  sau Dogaru? De aici o serie de întrebări, discuţii prin sindicat, prin filiale, chiar şi prin cele care erau conduse de oameni fideli preşedintelui. Filiala Călăraşi, renumitul “grup Paul” de altă dată, se spune că nu mai are la data aceasta nici oamenii necesari înfiinţării unei filiale, dar nimeni nu spune nimic, domnul Paul continuă să ceară bani pentru filială. Filialele din grupul condus de domnul Comăneci, alt apropiat şi veşnic invitat la şedinţele CD încă de pe vremea când nu era mare şef( numit tot de domnul Dogaru) al filialelor din Moldova, încep să pună întrebări. Lumea rea vorbeşte cum că filiala domnului Comănici a primit bani în avans până în 2016, în timp ce sunt filiale care nu şi-au primit partea ce li se cuvine din cotizaţie nici pe 2013 şi îşi plătesc facilităţile şi chiria din banii de buzunar ai sindicaliştilor. Dacă este aşa, cineva trebuie să răspundă. Oricum au început să se pună întrebări iar în preziua întâlnirii de la Bucureşti unii mebri ai filialelor de sub patronatul lui Comănici au întrebat de ce nu paricipă şi ei la discuţii. Prins cu uşa domnul Comănici, cel care la şedinţa CD a cerut imperios lui Tudor ca nu cumva să îndrăznească să meargă la discuţii fără tătucul lui,  a telefonat şi a cerut să fie incluse în grup şi persoane din filialele sale dar era deja prea târziu. Deci pe domnul Comănici îl durea cu o săptămână înainte de întâlnire, includerea lui Dogaru în grupul de dialog, nu a filialelor care semnaseră acorduri, din grupăul său de filiale. Pentru aceştia a sunat doar în ultima zi, la cererea acestora, care aflaseră pe alte căi, nu informaţi de el, despre activitate. Bine jucat domnule Comănici, nu am ce spune, devotat cauzei sindicaliştilor pe care îi reprezentaţi.

La Piteşti în timpul ăsta domnul Popescu, un alt devotat cauzei  Dogaru, joacă cartea prostestelor ca să asigure şi varianta asta în caz că până la urmă nu se dă ordonanţa şi Dogaru va trebui să treacă la proteste de stradă. Bineînţeles că domnul Popescu va pleca la luptă la braţ cu tătucu. Dar nu înainte de a se lega în lanţuri pe data de 4 Mai, dar nu personal ci prin altcineva. Ceea ce am citit pe blogul Piteşti este de toată jena. Pe vremea lui Ceaşcă se spunea că şampania este o băutură pe care o bea clasa muncitoare prin reprezentanţii ei. Aşa mai mergea, dar ca cineva să se lege în lanţuri prin altcineva nu credeam să aud vreodată.” Planul de Actiune este asigurat prin grija Biroului Operativ al Filialei 1 Pitesti .
Actiunea are loc pe fondul atitudinii corecte, exprimata de camaradul nostru, jurist Colonel Puiu DITA, care in numele celor 26.500 membri ai SCMD, SE VA LEGA IN LANTURI.”
Să îmi fie cu iertare, cu tot respectul pentru problemele şi intenţia domnului Puiu, ceea ce anunţă domnul Popescu mi se pare de o idioţenie fără margini. Cum vine asta, se va lega în lanţuri în numele nostru ? Dar de ce să se lege în lanţuri, şi de ce i el în numele altcuiva ? Dar dacă domnul Puiu decidea să îşi dea foc, domnul Popescu ar fi spus la fel că, acesta îşi dă foc în numele celor 26.500 de membri de sindicat? Domnule Popescu, vă rog insistent să vorbiţi în nume propriu şi nu în numele meu, nu v-am dat acceptul să folosiţi persoana mea pentru această tâmpenie. Din câte am auzit eu nu aveţi acceptul nici măcar al filialelor din grupul  de filiale cu care v-a cadorisit domnul Dogaru aşa că luaţi-o mai uşor cu declaraţiile şi vorbitul în numele altora. Aţi băut apă după Dogaru ?  Personal îl rog pe domnul Puiu să nu facă acţiuni prin care unii vor ajunge la tv iar dânsul va suporta consecinţele.

Mergem mai departe. Domnul Dogaru văzând că filialele au reuşit să se întâlnească cu reprezentanţii ministerelor şi să aibă un dialog civilizat, fără ameninţări, fără haos, fără declaraţii de patefon cu şanţ, decide să facă mişcări adică să mai declare câte ceva, ca să nu spună oamenii că  stă degeaba, trimite un mesaj plin de patos primului ministru, bineînţeles pe blog ştiind că nu îl va citi cel căruia îi e adresat pentru că nu i-a căzut prea bine afacerea cu hârtia semnată pe genunchi pe 16 mai 2012parcă.  Ia să vedeţi ce îi scrie cu un tupeu inimaginabil „… Vă solicit în urgenţă , în baza îndelungatei şi fructuoasei cooperări între noi şi USL la debarcarea regimului băsist şi asigurarea victoriei USL în alegeri, o întrevedere a dumneavoastră cu Comisia de Dialog şi Negociere cu guvernul, a SCMD.”Bineînţeles că membri în comisia respectivă s-a pus pe dânsul, pe Pricină, pe Bălan , pe Năstase  şi l-a pus şi pe Tudor ca să nu zică lumea că nu e şi un reprezentant al maselor. Este pur şi simplu incredibil cât tupeu poate să aibă acest individ. După ce anul trecut anunţa mare şi tare că nu se poate angaja într-un protocol cu USL, acum vorbeşte de „îndelungata şi fructuoasa cooperare” cu USL. Acest om, ca şi Băsescu are impresia că toată lumea e tâmpită, toţi şi-au pierdut memoria şi nimeni nu mai ştie ce a spus pe timpul referendumului, despre guvernul Ponta şi USL şi cum îi ameninţa că dacă nu fac cum spune el, va crea haos. Acest om îşi bate pur şi simplu joc de toţi cei care mai ştiu să citească şi au memorie. Inconştienţă? Nu. Disperare. A văzut că pierde teren, că tot mai mulţi oameni încep să se întrebe de ce mai stă acolo unde e şi în disperare de cauză cere întâlniri urgente, înainte ca delegaţia filialelor să obţină vre-un rezultat. Asta e urgenţa domnului Dogaru.

Între timp, prin CD lucrurile o iau razna. În criză acută de fonduri, cu cotizaţiile la pământ pe anul 2013, cu mulţi sindicalişti care conform statutului nu mai sunt membri de sindicat pentru că nu şi-au plătit cotizaţiile pe 2011 şi 2012 dar sunt menţinuţi în evidenţă ca să nu se facă de râs, CD a înfiinţat un CAR pentru că conducerea nu mai are bani să serbeze apariţiile tv ale lui Dogaru sau Pricină. Şef peste CAR este ales domnul Năstase un alt prieten al domnului Dogaru, numai că acesta se ceartă cu Rinciog, profitorul numărul 1 al CD, cel care deţine de drept şi de fapt blogul pe care toţi sindicaliştii îl accesează dornici să afle ce se mai aude cu pensiile lor băgând cu fiecare accesare, câte un firfirel în buzunarul personal al administratorului Rînciog, care culmea mai e şi plătit pentru că bagă astfel mana în buzunarele colegilor profitând de interesul lor faţă de propriile pensii. Inteligent. Numai că presat de lipsa de lichidităţi, s-a gândit el să facă un mic transfer de fonduri între SCMD şi CAR. Lucru care nu a fost agreat de domnul general NĂSTASE şeful financiar. Şi de aici până la ceartă nu a fost decât un pas. Domnul Năstase a cerut capul lui Rînciog în plin CD crezând că Dogaru va ţine cont de gradul său. Dar nu e aşa simplu. Între Dogaru şi Rînciog legăturile sunt indestructibile. Dacă pleacă Rinciog Dogaru e legat de mâini şi de picioare pentru că Rînciog poate închide blogul ca unic administrator şi posesor al blogului ceea ce ar însemna practic pierderea legăturilor între Dogaru şi filiale. Eu spun acest lucru de doi ani de zile şi am cerut în nenumărate rânduri  trecerea blogului pe numele filialei, dar Rînciog nu a vrut motivând că nu avem bani să plătim blogul, dar promiţând că atunci când vor fi bani o va face. Bineînţeles că nu a făcut-o pentru că asta ar fi însemnat că la un moment dat conducerea se poate dispensa de el pentru că a avut mulţi oameni care l-au contestat chiar dintre membrii fondatori.  Dacă cade Dogaru, Rînciog e zburat şi el pentru că nu îl mai doreşte nimeni şi aşa îşi pierde şi banii de la sindicat şi banii de pe urma blogului. Aşa că cei doi sunt legaţi ombilical şi în cearta dintre Rînciog şi Năstase va pierde Năstase. Ba mai mult, Rînciog a ameninţat că dacă e dat afară din CD închide blogul. Până acum spunea că alţii vor să distrugă sindicatul, că el lucrează din dragoste pentru omenire, că şi-a pus viaţa în slujba sindicatului, acum spune că dacă e dat afară închide supapa. Acesta este domnul Rinciog. Eu nu cred că o va face, pentru că are ceva contracte de publicitate semnate şi dacă închide blogul, pe lângă faptul că pierde banii din Ad Sense, trebuie să încalce termenii contractuali şi pentru asta poate fi dat în judecată de cei cu care a semnat contractele. Este el orgolios, dar nu prost. Aşa că închiderea blogului este un bluf cu care îl şantajează practic pe Dogaru.   Dogaru nu va renunţa la Rînciog aşa cum mulţi preşedinţi de filiale nu pot renunţa la Dogaru pentru că el i-a făcut „oameni” le-a pus la dispoziţie telefoane plătite de sindicat, i-a făcut cunoscuţi în spaţiul public, i-a făcut „cineva” le-a dat bani în avans la filiale. Dacă pleacă Dogaru, cel care vine îi poate lua la întrebări şi le poate cere justificarea banilor primiţi şi cum sindicalişti nu mai au, vor trebui să îi dea din buzunar. Unii preşedinţi de filială nu au raportat numărul real de sindicalişti, nu i-au scos din evidenţă pe cei ce nu au plătit cotizaţia pe anul trecut, aşa cum cere statutul dar solicită cota de bani pe numărul de oameni din hârtii, nu reali. Şi atunci cum să ceară plecarea lui Dogaru, dacă ei o duc încă bine?

La Braşov se lasă cu .. desfiinţări. Postez întregul anunţ al preşedintelui filialei, pentru că merită:
„sâmbătă, 16 februarie 2013
COMUNICATUL NR.82
COMUNICATUL NR. 82
STIMAŢI CAMARAZI,
Biroul Operativ al Filialei 1 Braşov vă convoacă la ADUNAREA GENERALĂ A FILIALEI, ce va avea loc, VINERI 22.02.2013, orele 17.00, la sediul Filialei din Str. Nicolae Bălcescu nr.67, aflat în faţa Magazinului STAR – Braşov. Fiind în dezbatere probleme importante ce vizează viitorul acestei Filiale vă adresez rugămintea de a participa, în număr cât mai mare.
ORDINEA DE ZI:
1.   Darea de seamă cu privire la activitatea Filialei pe anul 2012;
2.   Prezentarea situaţiei referitoare la stadiul rezolvării de către SCMD, a  litigiului pensiilor militare diminuate prin jaf;
3.   Principalele probleme ce produc discontinuităţi în funcţionarea Filialei;
4.   Decizia Biroului Operativ cu privire la posibilităţile de continuare sau nu,  a exercitării actului de conducere;
5.   Prezentarea variantelor strategice de existenţă şi funcţionare a Filialei;
6.   Aprobarea strategiei de acţiune (pe termen scurt) pentru perioada 22.02.2013 la 31.03.2013.
7.   Aprobarea Hotărârii cu privire la continuarea functionării sau dizolvarea Filialei şi înaintarea acesteea, Comitetului Director al SCMD
Preşedintele Biroului Operativ al Filialei 1 Braşov”
După cum vedeţi domnul Mandu, marele strateg are probleme mari. Nu ştiu care sunt cauzele acestui anunţ, pot doar bănui. Braşovenii, la fel ca şi sindicaliştii din alte filiale au deschis ochii şi au înţeles unde duce dragostea mare dintre Mandu şi Dogaru şi i-au cerut ca şi cei din Botoşani, lui Comănici, probabil,  să spună de ce filiala Braşov nu a participat la întâlnirea dintre filiale şi Dobriţoiu. Domnul Mandu, la fel ca şi Rînciog nu a suportat afrondul şi acum ameninţă cu desfiinţarea filialei, de parcă ar fi moştenit-o  de la părinţi. Aşa sunt unii, când nu mai sunt iubiţi, vor dragoste cu forţa sau ameninţă cu desfiinţarea. Ameninţă că pune filiala la dispoziţia CD conform unui articol dintr-un ROF ilegal şi neadoptat de CNR. Aşa înţelege domnia sa să păstreze puterea, ameninţând cu desfiinţarea filialei, contând pe teama oamenilor că nu va mai avea cine să lupte pentru ei. Acesta se numeşte şantaj în toate legislaţiile din lume. Punctul 7 nu lasă nici un dubiu în această privinţă, chiar dacă punctele 4, 5 şi 6 mai dau o speranţă,dar totul depinde dacă oamenii îl mai vor sau nu. Dacă nu îl mai vor, va forţa desfiinţarea. Uită domnia sa că desfiinţarea sau autodesfiinţarea o decid oamenii, dacă adunarea este statutară, nu o decide nici Dogarul nici CD nici BO al filialei ci ADUNAREA GENERALĂ. Deci stimaţi braşoveni nu vă lăsaţi intimidaţi. Şi aici putem întreba dacă aven dea face cu inconştienţă sau disperare ca şi în cazul Dogaru şi Rînciog. Răspunsul este acelaşi oricare ar fi el.
 Mai sunt câteva filiale care  ar putea urma acestui proces de reformare, depinde doar cât de informaţi sunt oamenii vizavi de legăturile dintre preşedinţii lor şi Dogaru. Menţinerea oamenilor în întuneric închiderea blogurilor, inchiderea comentariilor pe blogurile filialelor nu sunt măsuri întâmplătoare. Informaţia înseamnă putere, dezinformarea şi întunericul spală creierele. Unii au făcut asta toată viaţa sau măcar au ieşit la pensie din armată făcând acest lucru.

Până una alta, pe domnul Dogaru nu îl mai interesează discuţiile cu oficialităţile, de când alţii au preluat iniţiativa la „îndemnul” domniei sale chiar, mai nou are alte preocupări, astrale. Îl interesează bolşevismul de presă, Goebbels, eliberarea lui Năstase,societatea civilă românească, nu ce au făcut avocaţii tocmiţi de domnia sa pentru banii primiţi, nici legea, nici discuţiile purtate de sindicalişti cu puterea. Dacă nu este el iniţiatorul, tot ce se face sau s-a făcut nu merită redat pe blogul sindicatului, pe el nu îl interesează. Iar pe pagina renumitei forţe a treia, o altă găselniţă apărută în disperare când rezerviştii nu mai veneau la demonstraţiile organizate „demonstrativ” de domnia sa, semnează nu cu titlul de fondator CNSC ci de fondator SCMD. De ce oare ? CNSC NU MAI EXISTĂ, NU A EXISTAT SAU NU A FOST EL FONDATORUL ?

Şi pentru că întotdeauna a fost pusă câte o bomboană pe colivă,  domnul Dogaru a pus una şi acum . În opera „ protest împotriva Bolşevismului” face iarăşi pe revoltatul şi scoate la înaintare toate numele  „dragi” rezerviştilor, Boc, Şeitan, Anastase, Udrea, pentru a le arăta că el nu iartă şi nu uită, că este un revoluţionar sadea care merită să le conducă destinele, dar are un mesaj şi pentru Ponta  şi mai ales Oprea cei care până la urmă au cuţitul în mâna : „Să vă fie clar, tovaraşi, noi, rezerviştii din SCMD, nu mai vrem nici un fel de "recalculare" şi vom da în judecată pe oricine va mai folosi acest cuvânt spoliator.”
Nu vrem nici măcar, pe moment, pedepsirea vinovaţilor, pentru a nu fi acuzaţi ca periclităm soarta Romaniei,.." Te doare bulbul rahidian. Astă vară cu o zi înainte de sosirea lui Gordon, îl durea în pingea de periclitarea soartei României şi urla  îndemnând la haos şi destabilizare. Acum, când toată lumea cere pedepsirea celor responsabili, domnia sa nu doreşte să „pericliteze”soarta lui Oprea. Omul acesta suferă de invers şi în nici un caz nu se poate spune că este legat cu ceva de dorinţele sindicaliştilor.
Grele vremuri pentru sindicatul militarilor, oamenii trebuie să decidă ce vor şi cu cine merg mai departe. Fără această decizie nici nu se pune problema demarării unor acţiuni de protest, am fi în stare să ne luăm la bătaie între noi pentru divergenţe de opinie. E momentul să se rupă pisica. Prea multe incidente, prea multe certuri prea multe şantaje, prea multe orgolii, prea multe minciuni ieşite la suprafaţă.

Din păcate, îmi e teamă, aşa cum spuneam încă de la declanşarea nebuniei cu avocatul poporului, că toată tevatura a fost făcută ca să ia banii înapoi de la cei cărora le-au crescut pensiile  după prima .. recalculare chiar dacă au rămas cu ele scăzute în raport cu 2010. Aşa că va urma o nouă scădere pentru cei cărora le-a crescut indiferent cât indiferent cum  şi vor spune că asta s-a întâmplat datorită auditului care a constatat nereguli. Deci totul este „ legal” Şi din nou nemulţumiri, din nou certuri, dihonie între militari unii vor sări în capul celor care au negociat sau discutat spunând „voi sunteţi de vină, voi aţi cerut audit, voi aţi cerut recalcularea, oamenii voştri au făcut asta”
De asta spuneam şi repet e nevoie de reorganizarea sindicatului ca să putem trece la lucru uniţi.

Întrebare la Radio Erevan :
-Doamna Câmpeanu este adevărat că se va face dreptate în ceea ce priveşte pensiile militare ?
-Da, dar nu pentru ei ci pentru buget. Se vor recalcula pensiile dar nu cele care au scăzut, ci cele care au crescut sau au mai fost crescute prin mai multe revizuiri şi nu vor creşte ci vor scădea. Nu va mai fi nici o pensie peste nivelul din 2010

Inconştienţă sau disperare ?

Un comentariu:

  1. Scaderea pensiilor crescute (cu exceptia celor fraudate) este imposibila cf. Deciziei nr. 1237 din 6 octombrie 2010 a CCR care precizeaza ca…”reducerea cuantumului pensiei CONTRIBUTIVE, indiferent de procent si indiferent de perioada, nu poate fi realizata.” O prevedere asemanatoare exista si in Legea 263/2010 deci abia in cazul pensiilor contributive putem vorbi despre un drept cistigat, nu si in cazul pensiilor stabilite pe alte criterii. Din cauza acestei Decizii reducerea cu 15% a pensiilor a fost oprita in 2010, dar ea nu a avut efect asupra recalcularii pensiilor speciale.

    Pentru cei care pling pe umarul Patriei din cauza efectelor negative ale Legii 263 le redau o alta precizare din aceeasi Decizie:
    „Curtea apreciaza ca Legea privind sistemul unitar de pensii publice nu contribuie la generarea unui climat de instabilitate legislativa, economica, politica ori sociala, ci, din contra, ajuta la crearea unui cadru legislativ mai coerent si unitar.”

    Si ca sa elimin orice alte speculatii precizez ca Deciziile CCR sunt DEFINITIVE SI GENERAL (adica pentru toti) OBLIGATORII.

    In legatura cu pensiile fraudate, fapte constatate in urma auditului, acestea sunt de competenta organelor de cercetare penala si nimeni nu poate recalcula aceste pensii fara obligatoria identificare si tragere la raspundere a vinovatilor precum si dupa stabilirea cu precizie a valorii fraudate. Faptul ca Dogaru nu vrea pedepsirea lor, din motive demne de gradinita, ma face sa cred ca tocmai in zona pensiilor pe care el le apara exista cele mai multe fraude. Poate cineva sa ma contrazica ?

    In legatura cu pensiile calculate eronat, aici procedura e simpla:
    - se recalculeaza iar vinovatii urmeaza sa raspunda disciplinar.

    In legatura cu OUG-ul mult dorit trebuie precizat ca o ORDONANTA DE URGENTA trebuie justificata, dupa cum ii spune si numele, de o urgenta nationala. In ultimul raport MCV guvernul a fost apreciat tocmai pentru faptul ca nu a mai abuzat de asemenea acte normative. Ma indoiesc ca Dogaru poate convinge pe cineva din guvern sa elaboreze DOUA ordonante, nu doar una.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.