joi, 31 ianuarie 2013

LA CRAIOVA SE LIMPEZESC APELE


Dusa si SCMD CRAIOVA
Craiova a primit vizita ministrului Dusa care a atins mai multe obiective pe timpul vizitei sale. A participat la activitatea de bilanţ a B2 Rovine, a avut o întrevedere cu conducerea Consiliului Judeţean Dolj, apoi cu reprezentanţi ai rezerviştilor şi în final o vizită la Fabrica de Avioane.
În ceea ce priveşte activitatea de bilanţ de la comandamentul brigăzii conform comunicatului dat de biroul de presă al Ministerului Apărării, ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, ”a cerut militarilor ca toate obiectivele propuse să fie finalizate şi să fie mult mai eficienţi în realizarea acestora.”

“Ministerul Apărării Naţionale este unul din cele trei ministere, alături de cele ale sănătăţii şi transporturilor, care va avea anul acesta un buget mai mare decât cel din anul 2012. Cu toate acestea, obiectivele pe care ni le-am propus pentru anul 2013 sunt de a eficientiza activităţile la nivelul MApN şi, implicit, şi la nivelul marii unităţi din care dumneavoastră faceţi parte. În mine veţi avea tot sprijinul dar, totodată, vă cer să vă îndepliniţi misiunile cu deplină responsabilitate”
, a spus ministrul Duşa.
Cu aceeaşi ocazie, la sediul comandamentului brigăzii, ministrul Duşa s-a întâlnit cu personalul militar şi civil, precum şi cu militarii răniţi şi văduvele eroilor din unităţile din garnizoana Craiova.
La sediul primăriei ministrul s-a întâlnit apoi cu reprezentanţi ai militarilor în rezervă, la cererea acestora, întâlnire realizată şi cu ajutorul doamnei primar Olguţa Vasilescu.
Conform unui comunicat al filialei Dolj a SCMD, cu ocazia acestei întâlniri „au avut loc unele discuţii din păcate foarte scurte datorită timpului foarte condensat al vizitei, dar organizaţiile militarilor au înaintat domnului Ministru un material privind unele probleme  ale militarilor, printre care :
-          Necesitatea rezolvării urgente a situaţiei care trenează în revenirea la normal a pensiilor diminuate abuziv;
-          Adoptarea în această sesiune parlamentară  a noii Legi a Pensiilor militare de stat;
-          Aplicarea nedescriminatorie a prevederilor HG-S 1019/2010;
-          Tratament nediscriminatoriu pentru  toate  asociaţiile  militarilor din partea Ministerului  Apărării Naţionale în toate aspectele şi activităţile ce au loc cu diferite ocazii;

Continuarea aici

LA CRAIOVA SE LIMPEZESC APELE

9 comentarii:

  1. SI LA SCMD SE LIMPEZESC

    joi, 31 ianuarie 2013
    Anunt important

    „La acesta ora, o delegatie a SCMD, impreuna cu reprezentanti ai sindicatelor si ONG-urilor partenere din CNSC, poarta discutii cu responsabilii FMI pentru Romania, privind suportarea crizei economice romanesti, in mod echitabil, de catre intreaga societate romanesca, nu numai de catre categoriile socio-profesionale si de varsta reprezentate de salariati, pensionari si asistati social.
    Va prezentam mai jos baza de discutii cu staff-ul FMI. In plus fata de acestea, s-a atasat documentatia elaborata de SCMD si transmisa doamnei ministru al Justitiei, privind repetata incalcare a Constitutiei si legislatiei europene, de catre guvernele precedente.”

    Si citeva raspunsuri semnificative:

    Anonim31 ianuarie 2013, 18:09
    HaLUCInant ! FMI poarta discutii cu un zindikat obscur? S-o creada mutu.......
    Răspundeţi

    • Anonim31 ianuarie 2013, 19:06
    Si inca ceva: nu spuneau cei de la USL ca FMI-ul nu hotaraste,ca ei adica USL au ultimul cuvant?sau am inteles eu prost?
    Răspundeţi

    Anonim31 ianuarie 2013, 19:09
    Delegatia FMI a plecat ieri din Romania. Ne credeti chiar fraieri!
    Răspundeţi

    Anonim31 ianuarie 2013, 20:14
    Fratilor au dreptate ,ieri au plecat reprezentantii FMI ,eram la aeroport cind au plecat ,probabil delegatia SCMD sa intilnit cu aia de le cara bagajele, ca de, au primit ceva cadourii ca sa ne scoata din rahat.Tot respectul pentru cel ce a amintit de acele comunicate DOGARIENE care vad ca se repeta si in prezent cum s-ar spune sint la moda si prinde la prostime .Asa ca bagatii comunicate ca noi va credem si dam fuga sa platim cotizatia ca sa nu intrati in faliment .
    Răspundeţi

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana nu lamurim lucrurile in interiorul sindicatului nu vom reusi nimic. Atata vreme cat din partea conducerii sindicale avem parte de bataie de jo, bataie de joc vom primi si de la guvernanti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din punctul meu de vedere nu s-au limpezit mai deloc. Macar daca spunea cu subiect si predicat: pana la Pasti, pana dupa Pasti... asa, eu am inteles ca pe undeva pe la Pastele Cailor se va rezolva si problema "taiatilor". Parca nu ajung trei ani de bataie de joc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a limpezit tot. Dusa nu are nici un gand sa dea ordonanta. Asta una . A doua este ca vrea sa inceapa sa lucreze la Legea pensiilor. Cea pe care a inceput-o Dobritoiu va fi" avuta in vedere"nici macar consultata , ca sa nu spun continuata, ca si cum ar apartine de alta formatiune politica, nu ar fi facut parte din programul de guvernare al USL, si nu ar fi fost facuta cu concursul expertilor din ministerul apararii, al muncii, al sfinsntelor, MI ca si cu consultarea sidicatelor si asociatiilor militarilor. Acuma el vrea sa o ia de la capat. lungeste Doamne boala , pana scapam de pensionari si nu mai e nevoie de lege. Asta este de inteles si s/a clarificat. Trebuia sa o spuna in mod direct ? Dar noi ce facem cu capetele de pe umeri, le folosim doar ca suport de palarie?

      Ștergere
  4. Ba s-au limpezit. Cine asteapta HG privind revenirea pensiilor la cuantumul din 2010 isi poate lua gandul. Multi isi fac socoteli, spera, amana rate, promit cadouri, in baza acelor bani care sunt promisi. Cine inca mai crede in asigurarile date de Dogaru care spune ca are incredere in Ponta Dusa si Stroe in ceea ce priveste HG s-a convins. Dogaru se intalneste" in taina" si negociaza de fapt propriile interese si functii de consilieri pentru cei apropiati. Pentru cei care asteapta aparitia legii, mai au de asteptat, pentru ca legea initiata de Dobritoiu va fi "avuta in vedere" dar nu luata in seama si nici continuata, ceea ce impinge aparitia noii legi la sfintele calende. Ce alte lucruri mai doriti sa lamauriti?

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu toate ca Dusa a spus clar si intr-o romana inteligibila ca "În ceea ce priveşte emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru aducerea pensiilor celor cărora le-a scăzut la cuantumul din 2010, acest obiectiv nu face obiectul activităţii domniei sale, deoarece ” până nu clarifici legislativ problema pensiilor, restul sunt cârpeli”", iata ce a inteles maresalul:

    "Referitor la ceea ce s-a inteles din pozitia exprimata la Craiova, cu privire la cele doua ordonante de urgenta solicitate de catre SCMD, vom reveni cu precizari, probabil luni, 05.02.2013, dupa ce vom avea o discutie cu domnia sa."

    Daca pina nu de mult credeam ca afirmatiile tale privind faptul ca maresalul nu e interesat de rezolvarea problemei pensiilor, tin de teoria conspirativitatii, azi incep sa-ti dau dreptate. Dupa ce am citit despre discutiile Dogaru-FMI (da, cu aia carora le cere moartea) si care au aparut doar in ziarul care are pe frontispiciu indemnul "Marius Tucă: Click aici, dobitocilor!" nu mai am loc de intors.
    Speram ca are circumstante atenuante, usor de dovedit de un medic psihiatru, dar cind inca e sustinut de citeva mii de oameni care nu vad evidenta, nu stiu ce sa mai cred.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai ce ar mai fi de crezut decat faptul ca unii efectiv nu pot sa gandesca, au fost invatati sa gandeasca altii pentru ei, ei doar sa aplaude si sa spuna "sa traiti am inteles"

    RăspundețiȘtergere
  7. Incep sa gindeasca si altii:

    "Daca se confirma informatiile primite azi, dupa intalnirea de la Craiova a ministrului Apararii Nationale cu colegii nostrii din Dolj, eu vreau sa fiu primul care cer demisia, fie ea si de onoare a presedintelui SCMD. Nu are decat sa se ocupe de Forta a treia a societatii civile sau saptea din Palestina dar sa lase comanda militara a sindicatului unui fost militar de cariera care a comandat in viata sa macar un soldat.

    Cu stima si speranta pentru cei suparati ca mine,

    Col(r) Marian DUMITRESCU
    Membru SCMD - Filiala Campulung Moldovenesc"

    RăspundețiȘtergere
  8. Oare d-nului col(r) Dumitrescu cate confirmari ii mai trebuie??

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.