vineri, 18 ianuarie 2013

Cine se foloseşte de Bau-Bau?


Bau-Bau este un personaj ireal, creat de părinţi pentru a speria copii şi a-i determina să facă ce vor ei, să le legitimize cererile.
Legitimizarea. Un cuvânt minune, de care ţine cont vrând-nevrând orice guvern, instituţie, dictator. Într-o lume în care în numele democraţiei se fură identităţi, se vând ţări, se decimează populaţii, se desfiinţează popoare, se cuceresc teritorii, se prăbuşesc economii, se inventează boli şi viruşţi, cei care le produc în numele unei democraţii sau unor principii care sensibilizează opinia publică, au nevoie de legitimitate.  Aşa au apărut acţiunile sau probele care legitimează sau mai bine spus maschează orice porcărie, orice dorinţă de distrugere, înavuţire, orice act oricât de parşiv ar fi.
În 1939, ca să poată ataca Polonia, Germania a înscenat un atac „polonez” asupra unui post de radio german din Gleiwitz. Astfel a legitimizat atacul asupra Poloniei  care a dus la declanşarea celui de-Al doilea Război Mondial.
În 1941, Anglia făcea presiuni disperate asupra lui Rooswelt să intre în război alături de aliaţi. El ar fi vrut săracu, dar americanii mai egoişti spuneau că nu e războiul lor. Între timp Japonezii decid să atace Pearl Harbour, Rooswelt află, datorită  Enigma, dar decide să se facă că nu ştie, atât pentru a proteja Enigma, cât şi pentru a sensibiliza opinia publică americană. Îşi scoate cele mai importante portavioane şi nave din port, dar lasă civilii şi o parte a forţelor acolo pentru a fi măcelărite şi a schimba astfel dorinţa americanilor. Ce a urmat se ştie, populaţia s-a “revoltat” şi Congresul a decis intrarea în război. Acuma războiul era legitim.
Când America a avut nevoie de petrolul Irakian, “armele chimice” ale lui Sadam au legitimat atacarea ocuparea şi jefuirea Irakului în numele democraţiei.
Când aceeaşi Americă a avut nevoie de Afganistat atât ca bază de luptă împotriva viitoarelor ţinte din zonă, cât şi pentru drogurile şi subsolul Afgan, a fost suficient un 11 Septembrie pentru a-l căuta pe Osama în munţii afgani. Bineînţeles acuma toată lumea neagă, aşa cum a fost negată şi  atitudinea şi realitatea Pearl Harbour, dar va veni vremea când uleiul va pluti.
În 89, după declanşarea activităţilor pentru înlăturarea lui Ceauşescu cei care trebuiau să preia guvernarea, pentru a justifica urcarea la putere dar şi intervenţia ruşilor cu care erau pe mână şi a căror intervenţie o doreau, au inventat cei 60000 de morţi cifră care ar fi justificat orice intervenţie. Lumea isterizată cerea armatei să intervină, s-a dat liber la purtatul armamentului, au fost înarmaţi oameni fără căpătâi în baza unor ordine şi a unui scenariu bine pus la punct cu un regizor  care a ajuns apoi şi senator. Dacă nu ar fi fost Generalul Guşă am fi avut trupe ruseşti în ţară. Dar preluarea conducerii de către grupul Iliescu a fost „legitimă” . Apoi au început „dezvăluirile”, informaţiile  şi imaginile care trebuiau să legitimeze  omorârea lui Ceauşescu. Aşa a început intoxicarea cu clanţele şi robineţii de aur, cu conturile Ceauşeştilor, cu vilele de lux,  sticlele cu Whisky, cu fântânile otrăvite, cu ” copii orfani crescuţi de securitate”  etc. Scenariul a prins, crima a fost legitimizată. La fel şi FSN.
După preluarea puterii de către Iliescu, imediat apar partidele politice ai căror lideri, trecuţi prin multe, văd că de fapt avem aceeaşi Mărie cu altă pălărie şi apar mişcări de protest. Iliescu, încă insuficient de puternic  şi neavând sprijin prea mare din partea poliţiei sau armatei care nu voiau să repete greşelile din 89, cheamă minerii la Bucureşti şi începe bătaia între minerii care strigau   ”Moarte intelectualilor!” și “Noi muncim, nu gândim!” şi simpatizanţii PNL şi PNŢ. Dezordinea şi tulburările  au legitimizat toate măsurile care au urmat apoi, ca şi candidatura  lui Iliescu, Zâmbăreţul, “Pacificatorul”, opinia publică a fost convinsă că el e unica soluţie, dacă nu vrem alte mineriade.
În 2010 guvernul Boc şi majoritatea formată din trădători de toate naţiile şi culorile politice   nu mai făcea faţă cererilor tot mai mari ale clienţilor politici, nu se mai sătura de strâns averi. Neavând de unde să mai ia bani s-au gândit să schimbe legea salarizării şi legea pensiilor, pentru a putea lua de la bugetarii de jos, pentru că cei de sus sau privaţii erau ai lor şi nu puteau fi atinşi. Şi atunci a început campania “ pensii nesimţite “ şi “ salarii uriaşe” de care beneficiau cei din poliţie şi armată. Şi uite aşa au început dezbaterile şi lumea s-a “oripilat” aflând că existau 8 generali care aveau pensii de 5000 ron. Degeaba au protestat rezerviştii că pensia este un drept câştigat, drept de proprietate, ca şi gradul militar, degeaba au arătat că o lege nu se aplică retroactiv, efectul fusese obţinut, opinia publică nu s-a alăturat protestelor militarilor, aceştia au fost jupuiţi lumea s-a bucurat, legile au fost “legitimizate”. Astfel de legitimizări au fost obţinute pentru fiecare lege şi HG de sub conducerea “înţeleaptă” a portocalelor.
În 2011 Elena Udrea decide să mai scoată nişte bani dar şi să pună la dispoziţia clientelei politice nişte vile din ograda RAPPS. La începutul lui 2012 mai precis prin Aprilie,  din 23 de imobile scoase la vânzare se vinde unul singur. Asta în condiţiile în care  aşa cum se scria în presa vremii , “Un apartament de 200 de metri patrati, cu 4 camere, cu loc de parcare si teren de 20 de metri patrati costa aproape 330.000 de euro. In schimb, in aceeasi zona, cu 264 de mii de euro, puteti cumpara un apartament de lux cu o suprafata de 170 de metri patrati, cu loc de parcare si cu supraveghere video.”
A venit 2013, alt guvern, alte condiţii, alte cauze, aceleaşi metode. Anul ăsta guvernul, ţara trebuie să plătească către FMI banii împrumutaţi în 2009 de Boc şi Băsescu, cel care spune că “România nu are nevoie de bani de la FMI”.Grea perioadă, în condiţiile în care Ponta,  are de mulţumit de două ori mai mulţi clienţi decât avea Boc, a crescut şi numărul de parlamentari, deci de protejaţi şi evazionişti, oameni care nu pot fi controlaţi, cercetaţi să puşi să plătească dări către stat. În aceste condiţii de unde să facă Ponta bani, că economia nu se pricepe să o pună pe picioare, iar clienţii evazionişti nu pot fi atinşi. Hop pe bugetari pe “privatizări” şi vânzări.
Ca şi Boc, a trecut la asalt pentru a legitimiza jupuirea aceloraşi categorii. El nu vorbeşte de pensii şi salarii nesimţite, dar nu poate accepta anumite”nedrepăţi” care se fac poporului care “munceşte, nu gândeşte” .  “Când ai salariu 80 de milioane, nu mai trebuie să îţi dau bani şi de hrană, de echipament” spune domnia sa, asmuţind  populaţia asupra aceloraşi categorii pe care le jupuise anterior şi Boc. Numai că el are altă justificare, el găseşte altă “nesimţire”, apoi mai scoate pe piaţă nişte cazuri de corupţie  şi viol printre poliţiştii iubitori de portocale şi cu asta gata, tăierea sporurilor este legitimă.
Al doilea calup îl constituie  vilele RAPPS. Ideea Elenei Udrea a îngheţat pentru că în Mai 2012 a venit la putere guvernul Ponta iar RAPPS nu mai răspunde la comenzile Elenei. Ponta, neavând nici măcar originalitate, preia idea dar are nevoie de legitimizare . Înainte de a scoate legea, Ponta aruncă pe piaţă cazurile “ asupritorilor” a “burghezilor” care sug sângele poporului şi se lăfăie în vile de protocol, frizând criza prin care trece ţara. Dacă iei cazurile la bani mărunţi vei constata că ai acolo foşti demnitari, consilieri de consilieri, metrese, foste neveste, copii, rude, prieteni, oameni de afaceri, foşti reprezentanţi ai regimului Ceauşescu şi câte şi mai câte, care mai de care mai ciudati sau mai abuziv instalaţi sau menţinuţi. Acestă prezentare are şi ea rolul de a legitimiza  atât evacuarea unora care nu fac parte din noua clică politică, cât şi vânzarea unor vile, unele dorite  de aceeaşi clică, dar  şi  să aducă bani la buget. Punerea tuturor acestor cazuri pe tapet, trebuie să mânie opinia publică aşa cum a mâniat-o clanţele şi “robineţii de aur” din apartamentele Ceauşeştilor, conturile în bănci străine şi sticlele cu Whisky. Doamne ce memorie scurtă are acest popor.
Ceea ce nu spune însă domnul Ponta este că vinovaţi de toate aceste abuzuri, nu sunt cei care stau în acele case, ci cei care au condus şi conduc guvernele căruia i se subordonează  RAPPS, cei care au făcut legile şi au permis astfel ca aceste vile să fie puse la dispoziţia unora care nu aveau ce căuta acolo, sau care au făcut un abuz şi au încălcat legea punând la dispoziţia sau menţinând  illegal timp de 23 de ani  clienţi şi protejaţi în acele vile de serviciu. Cu aceste capete care au intervenit, insistat, abuzat, aprobat, facilitate şi inchis ochii la aceste abuzuri ar trebui să înceapă domnul Ponta, cu o anchetă caz după caz şi abia apoi când a dovedit cine se face vinovat de aceste abuzuri şi pus să plătească de către justiţie pentru ilegalitate, abia atunci trebuie să pună problema evacuării  dacă între timp nu cummva clienţii vor pleca singuri.
Dar ca şi în cazul corupţiei ca şi a recentului scandal din poliţie, se înlătură câteva efecte ici şi colo dar nu se umblă la cauza care generează nedreptăţile.
Pentru un amărât care nu mai poate plăti ratele la bancă din cauza diminuării pensiilor sau salariilor, a tăierii listei de medicamente compensate, a scumpirii energiei pentru umplerea conturilor  băieţilor deştepti,   justiţia decide în doi timpi executarea silită şi omul e scos în plină iarnă afară din apartament. Dar pentru cei care stau ilegal sau abuziv în vilele de protocol sau de serviciu ale statului, nu s-a învrednicit nimeni să sesizeze procuratura, pentru că nu ei sunt de fapt vinovaţi, ci cei care îi menţin acolo. Iar când unul din cei favorizaţi se numeşte Ion Ţiriac şi plăteşte 28000 euro pe lună cum dracu să îl evacuezi? Păi înalţii funcţionari ai statului din ce să trăiască? Eu mă întreb cum de a răbdat Ţiriac să plătească atâta timp nişte profitori din banii munciţi de el “din greu”, când cu chiria  pe doi ani cumpăra tot cvartalul. Probabil că în cazul lui, vila va fi scoasă la vânzare şi nu va avea alt contracandidat. Ar fi şi păcat, conform legii are prioritate, ca locatar în fapt. De fapt nu m-ar mira ca să îşi fi băgat şi domnia sa coada la această campanie, pentru a “legitima”scoaterea la vânzare a imobului pe care nu îl putea cumpăra până acuma.
Deci după ce televiziunile vor toca mărunt mărunt lista iar lumea se va înfuria suficient mămăliga poate să explodeze, afacerea RAPPS este legitimă. Iar şefii de la RAPPS ca şi cei care au intervenit şi menţinut timp de 23 de ani  aceste măgării vor fi tot pe posturile lor, punând pile pentru alţii, că doar s-au făcut locuri libere pentru alte şpăgi. Oare ne va pune domnul Ponta la dispoziţie şi lista cu noua repartiţie sau cu numele celor care au cumpărat şi la ce preţuri? Eu nu cred. Ce o fi prost?

Cine se foloseşte de Bau-Bau?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.