luni, 13 august 2012

Ce urmărește Dogaru?

Când a cerut să iasă sindicaliștii în stradă pe 12 Iulie(mutată apoi pe 14) când se discutau în parlament legi importante, cerând să se protesteze împotriva guvernului Ponta, am crezut că a s-a scărpinat invers cu bețișorul de ureche și nu și-a dat seama ce spune.

Când a ieșit pe post la B1 TV fluturând în mână o foaie semnată de Ponta pe care a adăugat-o la obiectivele CNSC, obiective care vizau printre altele desființarea CCR, exact când Europa alertată de Monica Macovei că în România se dă lovitură de stat sărea în apărarea ” statului de drept” amenințat, mi-am spus că setea de publicitate i-a luat mințile.

Când pe data de 1 August cerea CCR , adică celei pe care o voia desființată, într-un mod imperios, amenințător, să nu se pronunțe pe referendum până nu are listele actualizate, am crezut că nu mai gândește. A doua zi, când Curtea a … făcut ceea ce ceruse Dogaru, am crezut că a fost inspirat și a ghicit ceea ce va decide curtea și a trimis hârtia așa, ca să arate că este profet în propria țară. Eram chiar tentat să scriu un articol în care să îi recunosc inspirația. M-am abținut și bine am făcut.

Duminică 12.08.2012, exact cu o zi înainte de vizita secretarului secretarului de stat al SUA, ”îngrijorat de situația politică din România” domnul Dogaru iese pe post altul decât Antena 3, unul cam Băsist ca și B1 și declară nici mai mult nici mai puțin decât că dacă CCR nu va valida referendumul, va scoate oamenii în stradă, va indemna la nesupunere civică, la neplata impozitelor, va declanșa haosul în România, pentru că el are un angajament și un contract cu USL și trebuie să se achite de el. Terifiant, incredibil, este exact ce îi trebuia României acum înaintea discuției cu reprezentantul secretarului de stat al SUA, și după cererea lui Barroso privind listele electorale, dar mai ales după plângerea CCR la Comisia de la Veneția, privitor la unele presiuni și amenințări la adresa sa.

Acum nu mai trebuie decât să se facă lipiturile și tabloul va fi complet.

1. Guvernul Ponta promite să rezolve problemele pensionarilor și bugetarilor și trece la primele măsuri prin sistarea reținerilor pensiilor militarilor. Dogaru amenință cu proteste de stradă și răsturnarea guvernului care nu îi semnează hârtia cu pretențiile sale. Cine câștiga din aceste proteste antiguvernamentale?

2. PDL se plânge de amenințări la adresa instituțiilor statului: Dogaru scoate pe post hârtia semnată de copreședinții USL pe data de 16 și o leagă de Obiectivele CNSC prin care se cerea desființarea CCR, ANI, CNA, DNA reieșind astfel că USL susține aceste cereri, exact când USL încerca să demonstreze că tot ce a făcut este legal și plângerile PDL sunt neîntemeiate. Cui a folosit?

3. În preziua luării deciziei de către CCR privind referendumul, Dogaru,”inspirat” trimite o cerere amenințătoare la adresa CCR prin care somează să nu decidă până nu are listele ”actualizate”. ”Coincidență”, CCR îi îndeplinește dorința, dar nu uită să se plângă Comisiei de la Veneția că este amenințată și nu își poate desfășura activitățile din cauza presiunilor. Mâine, sau când va fi întrebat, domnul Zegrean va spune că a fost amenințat de domnul Dogaru, și din cauza asta CCR a luat acea decizie. Cui folosește?

4. Pe data de 12.08. după ce România a fost iarăși trasă de urechi de Barroso cu sau fără motiv, și așteaptă vizita unui reprezentant american tot fără un motiv real, apare domnul Dogaru cu declarațiile sale incendiare, dând nu numai motiv, dar chiar legitimitate tuturor îngrijorărilor. Cui folosește?

Poate părea absurd dar mă întreb dacă nu cumva domnul Rus a fost un mic pui de cârtiță pe lângă domnul Dogaru. Toate acțiunile și declarațiile sale deși făcute în numele alianței și în sprijinul USL i-au adus acesteia de fapt mari deservicii. Acum înțeleg de ce a presat domnul Dogaru și a forțat obținerea acelei hârtii practic fără nici un efect pentru sindicaliști sau membrii CNSC, deoarece prin ea USL se angaja doar la discuții, dar adăugată la Obiectivele CNSC, a devenit o bombă cu ceas. E ca și cum ai cere cuiva un chibrit să îți aprinzi o țigare, apoi ai iniția un fitil legat de un calup de dinamită, și ai arăta apoi cu degetul spre cel care ți-a dat chibritul spunând că este cel care te-a ajutat. Bine jucat.

În cazul cererii trimise către CCR cu o zi înainte de decizie, mă întreb fără să vreau dacă nu cumva i s-a spus să trimită acest document pentru a … justifica plângerea către Comisia de la Veneția. Rămâne să vedem .

Despre ultimele declarații cele cu nesupunerea civică, ieșirea în stradă, instaurarea haosului, nici nu mai e nevoie să comentez, limbajul folosit, amenințările se înscriu perfect în ceea ce voia PDL și Băsescu să demonstreze emisarului american și europenilor care nu prea mai aveau gloanțe , după arestările, interceptările ilegale, eratele ilegale, dosarele poruncite de Băsescu. Acuma toată lumea va discuta numai despre amenințările lui Dogaru, despre sindicatul militarilor, acești ”mineri ai USL” cum au fost categorizați, despre societatea civilă ” a lui Dogaru”care va crea haos în România, despre mișcări de stradă, vărsări de sânge, nesupunere civică. Asta este în viziunea PDL și a SUA și UE rezultatul guvernării USL și a alianțelor semnate cu Dogaru. Mai e nevoie de alte dovezi ? Dogaru tocmai a oferit lumii și mai ales celor ce îl vor înapoi pe Băsescu securea cu care să taie capul celor 7,5 milioane de români. Culmea culmilor este că mister Dogaru tocmai în numele lor se face că vorbește și nu uită niciodată să spună ”noi militarii, noi, societatea civilă” deși vorbește în nume propriu fără a se consulta cu nimeni, fără a avea nici măcar adeziunea filialelor sindicatului la declarațiile, propunerile și faptele sale.

Domnule Dogaru, nu știu ce gândesc alții, dar pe mine m-ați convins. Sunteți cel mai bun prieten al domnului Băsescu. Și dovada o constituie faptul că după aceste declarații care în mod normal ar ”autosesiza” și cel mai orb parchet, pentru instigare la revoltă, nesupunere civică, amenințări la adresa unor organisme ale statului,(mai ales dacă ne gândim că niște biete marjorete au fost chemate să dea cu subsemnatul pentru că au îndrăznit să voteze, iar unii miniștri sunt cercetați pentru că au spus un adevăr, acela că nu poate garanta corectitudinea unor liste) după toate aceste declarații care chiar se constituie în amenințări la adresa statului și ordinii de drept, dumneavoastră nu veți fi deranjat, nici măcar sunat pentru că în definitiv ați adus mari servicii lui Băsescu, sub masca luptei pentru dreptate și adevăr. Poate, cel mult, sindicatul va fi desființat, dar nu e așa că nu ar fi o pagubă? Dimpotrivă, activul financiar al sindicatului care se ridică la mai mult de 6 miliarde conform ultimului proces verbal s-ar împărți conform statului, între membrii fondatori ai sindicatului care sunt nu mai mult de 21, din care 3 suspendați fără să mai punem la socoteală bunurile deținute de cele aproape 80 de filiale care și ele revin tot membrilor fondatori conform aceluiași statut bine ticluit la înființare de către aceiași membrii fondatori. Ce să spun , cu așa perspective și eu aș face tot ce pot pentru a provoca desființarea sindicatului prin declarații iresponsabile. Oare sindicaliștii ce spun ? Dar mai întâi să vedem ce va spune secretarul și presa de pretutindeni.

Presupunând însă că eu mă înșel și că totuși Dogaru este plin de bune intenții, ca și drumul spre iad de altfel,presupunând  că tot ce face, face din dorința de a apăra principiile pe care le clamează, faptul nu schimbă decât la nivel intențional situația, căci din punct de vedere al rezultatului faptelor și declarațiilor, situația rămâne aceeași, consecințele și efectul declarațiilor sale sunt la fel de negative. Poate, profitând de un oarecare curent antieuropean cauzat de nedreptățile și actiunile domnului Barroso  va câștiga un anumit segment alș populației de partea sa(de fapt asta și dorește dintotdeauna, să adune cât mai mulți simpatizanți), dar asta nu anihilează răul pe care îl face imaginii USL și chiar  țării în exterior, ca să nu mai spun de faptul că va pierde sprijinul, cotizațiile și  prezența tuturor rezerviștilor cu capul pe umeri sau ”cretini” cum le spune el celor care nu gândesc la fel ca el și va rămâne din șef de sindicat, un șef de stradă catalogat drept anarhist vânat de presă în momentele de criză politică sau  de subiecte un teribilist căutat pentru coloratura expresiilor și  virulența limbajului, exact ce le trebuie acestora pentru momentele de rating scăzut. Pentru sindicaliștii militari însă Dogaru va fi pierdut așa cum începe să se piardă ca  ca istoric și să fie cunoscut  mai mult ca organizator de demonstrații, oricând împotriva oricui, numai să fie la zile istorice și să adune presă. Dacă urmărește să intre în istorie, poate va intra, alături de Băsescu și numai când se va vorbi de Băsescu, așa cum a intrat și Bastus alături de Decebal ( cu amendamentul că totuși personajele nu suportă comparație, doar situația). Indiferent însă ce ar urmări Dogaru, important este ce reușește să facă, iar -din păcate- până acuma a făcut și face numai rău atât imaginii rezervistilor în numele cărora spune că  vorbește fără însă a-i consulta vreodată, pe care lumea începe să-i asimileze cu un grup de mineri, anarhiști, coada de lopată a guvernului Ponta, cât și țării. Este ciudat cum un istoric, un om care este de presupus că studiază faptele trecutului, le analizează și trage concluzii, nu vede efectul și consecințele proprilor fapte. Sau poate le vede dar nu îl interesează,sau chiar mai rău, chiar le dorește. Oricare ar fi însă situația, e timpul - de mult - ca rezerviștii să se exprime clar dacă acest om le reprezintă interesele și principiile, înainte ca eticheta să se sudeze pe ei așa cum o promovează Dogaru.

26 de comentarii:

  1. Cashule, ia vezi ce scrie pe ziare com despre Dogaru:
    Romania poligonul ciudatilor
    Macar pentru a preciza colonelul Dogaru ce intelege prin "haos". Sau pentru ca medicii sa se pronunte asupra discernamantului acestuia. Caci daca un exercitiu de democratie, nu simplu, e adevarat, ci ceva mai complicat, este considerat dovada unei activitati de sustinere a dictaturii, si cei care gandesc diferit fata de liderii USL trebuie catalogati ca neavand creier, trebuie facute niste clarificari.

    Cum suna amenitarea acestui om in ochii trimisului doamnei Clinton, cum se aud vorbele sale la cancelariile europene, care oricat ar dori, nu au auzit inca o delimitare din partea lui Victor Ponta si Crin Antonescu? Prost, si asta nu e nicio speculatie.

    Desigur ca nu ar trebui ca, de teama sa nu ne considere partenerii nostri din UE si NATO niste ciudati, sa ne inghitim limbile, sa umblam in unghi drept. Insa nu suntem in situatia de a fi nedreptatiti. Tot ce ni se intampla vine de la Bucuresti.

    http://www.ziare.com/stiri/militari/romania-poligonul-ciudatilor-1184059

    RăspundețiȘtergere
  2. "Dar daca se doreste ca majoritatea poporului roman sa nu mai poata trai democratic in Romania, vom reactiona in numele drepturilor noastre sacre la Democratie si Libertate, cerand azil politic pentru noi, cei 7,4 milioane de votanti si pentru copiii nostril, in SUA. Sau, de ce nu, in Norvegia, pentru a implica direct, financiar, Germania. Acesta este raspunsul nostru ca romani si crestini, insotit de ruga: “Dumnezeu sa ne ajute!”. Iar daca nu ne ajuta, suntem hotarati sa ne ajutam singuri, pana la capat!"
    Asistat social Mircea Dogaru,
    PRESEDINTELE SCMD

    RăspundețiȘtergere
  3. Cine PLM e Bastus ala si din ce partid face parte ? Hai ca de Decebal am mai auzit, e ala cu scandalul cu carnatzii si turtzu, nu ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu daca Dogaru a facut rau, in conditiile in care presiunile facute de acoperitii lui Basescu sunt infinit mai toxice. Ce nu inteleg eu este cum de au incredere americanii in specimenul de saboror numit T. Basescu si-l mai sustin ? Apropo de Adevărul din spatele declaraţiilor, parca asa se numea articolul. http://www.corectnews.com/politics/mare-dandana-marca-traian-basescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Vasilescu, americanii nu au incredere, americanii au nevoie. Unde gasesc un gunoi mai umil si mai degraba vanzatoriu de tara ? Il folosesc cat au nevoie de el, si el si ei stiu cat de simplu este sa il dea jos asa ca nu isi fac probleme .Iar dogaru poate spune orice, dar sa vorbeasca in numele lui, sau dupa ce s-a consultat cu cei pe care ii reprezinta. Altfel sa stea in banca lui ca pe el nu il sprijina americanii .

      Ștergere
  5. Cum au incredere americanii in Basescu?.Raspunsul este simplu.Au interese economice in Romania iar Basescu le pune pe tava ce vor ei.Iata doua:gazul de sist existent in Bacau,VamaVeche si multe alte locuri si Avioanele F16.AAAAAA!Si mai zic unu:Rosia Montana.Ajunge?.Dragos Icleanu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Du-te de te-mpusca ! Si tu ai ajuns analist politic, buey coaie fripte ? Pana mai ieri-alaltaieri erai nambar oan in lupta cu Dogaru si ai lui-hotii sindicatului, de aveai bulbuci verzi la gura, iar acusica, ca tot i-ai facut praf pe aia din CD, te-a apucatalea analismu' politic!

      Ștergere
  6. La multi ani Marine.Analiza ta este corecta si pertinenta iar modul de abordare este realist avand la baza fapte ,declaratii si actiuni certe.Omul ori e vandut si face jocul ,,celui din garaj,,dupa un plan bine ticluit ,ori e dus cu capul.In ambele cazuri cei pacaliti si folositi suntem NOI cei care vom plati, mai intai cu imaginea si credibilitatea.....iar daca ,,cel din garaj,, se intoarce vom plati si altfel.Daca nu ne trezim .....,,vai de cei invinsi,,.GERULA

    RăspundețiȘtergere
  7. TOP GUN
    LA MULTI ANI!Sanate,bucurii,impliniri,alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  8. La Multi Ani Nea Cashule, multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi tie cu ocazia onomasticii. Desigur alaturi si de iubirea mata Dogaru, cu care te tachinezi permanent.
    Cu deosebita consideratie,
    In numele comentatorilor Mehedinti blog

    PS. Camarazilor le e dor de 'neata si te asteapta acolo sa te feliciteze.

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani, Marine!
    Multa sanatate, bucurii si impliniri, alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc tuturor celor care m-au felicitat. Gerula, abia astept sa mai vorbim, sa vedem ce facem cu Bastus. Trebuie adunati dacii liberi.Cezare, te-ai molipsit de prietenul tau Dogaru, vorbesti in numele unor oameni care nu te vor. Prost obicei. Uite, abaurcu, ar fi putu si avea dreptul sa vorbeasca in numele blofului sau dar nu a facut-o. De ce sufera asa multi oameni de boli incurabile? Vezi ca s-a inchis Cantacuzino.

    RăspundețiȘtergere
  11. miercuri, 15 august 2012
    "Un apel de bun simt pentru adevaratii romani !
    Propunem ca pe data de 21 august 2012 ,CNSC ,toate Filialele SCMD si ANCMRR din tara ,in mod democratic ,sa fim intruniti in fata Parlamentului Romaniei .

    Asteptam rasunsul autorizat .

    Honor et Patria ,Vae Victis !

    Presedintele Filialei 1 Pitesti SCMD
    Colonel Victor Popescu"

    Ce RASUNS o sa primeasca ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va fi una dintre cele mai mari succesuri ale bataliilor sindicalisto-militaristo-rezervaristice, de la infiintare si pana pe 21 august ! "Adevaratii romani" vor fi mai mult de 13-14, adica: Dogy si haita lui-hotii sindicatului, comunistul Popescu si cei 4-4 care s-au ratacit de grup la intrunirea anterioara si nu au mai plecat din dosul Parlamentului, ca sa nu se piarda de tot !

      Ștergere
  12. Neacsule, noi deducem ca nu Dogaru, ci tu esti in slujba Basescului!
    Dogaru chiar munceste sa convinga opinia publica interna si internationala despre ce inseamna acest Basescu.
    Tu ce faci? Incerci sa convingi (si nu de azi de ieri, ci din primele luni de existenta ale sindicatului)ca Dogaru este hot, este impostor, este nedemn sa conduca rezervistii militari, ca face joc dublu, etc.
    Dar Neacsule, asta incearca si Basescu si portocaliii lui,in ceea ce-l priveste pe Dogaru!...
    Deci pe cine vrei sa prostesti?

    LAMURITUL LAMURITOR

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey, in primul rand, care "NOI" si, in al doilea, cati de "NOI" sunteti voi hastia care ati dedus o asemenea grozaveala! Ca Doggy si ai lui sunt hoti, nu a spus-o Neacsu, ci unii dintre cei mai de seama sindicalisti militari, direct in adunarile generale, sau mai explicit pe net ! Neacsu doar a dezvoltat si nuantat ideile, pe surse. Ca Doggy este impostor autentic, nu mai este mult pana se va adeveri ! Daca n-ar mai fi cate unul ca Neacsu, ca Tudor sau ca alti antiDoggy declarati, atunci nespalatul ala, cu spume la gura si-ar lua-o in cap ! Deja se crede o parte din istoria poporului roman !

      Ștergere
  13. neacsule, Dogaru zice ca esti lt.col. Tu spui cu modestie ca esti col. Unde e adevarul ?
    Nu cumva esti maior cu vechime si ti-ai primit gradul urmator odata cu soldele compensatorii iar acuma iti dai mai multa importanta decit meriti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    2. Eu pot proba ca am obtinut gradul de colonel ca ofiter activ si de asemena toate gradele militare de la elev de scoaala militara pana la pensionare. As vrea sa il intrebi pe Dogaru, daca tot esti aproape de el, ce scoala militara a terminat, ce promotie si in ce promotie. Asa poate vei afla ca a fost si el avansat tot ca Turcescu,din profesor direct ofiter pe filiera indirecta. Asa ca las-o jos si tu si el.

      Ștergere
  14. @COL POPESCU
    Eu zic să NU te afișezi pe 21 ! WIKILEAKS.ro zice k fu deja angajat LUNETISTUL ... care te nimerește chiar și de la 10 metri ... ochește nara dreaptă și nimerește-n stânga ... se aplică și aici legea împrăștierii loviturilor ... că dacă ești colonel pă bunuțe, sigur ai avut de a face cu problema asta de geometrie descriptivă ... la examenul de colonel !!

    RăspundețiȘtergere
  15. Cand ai sters comentariul de la 3:00, 18 august, care de altfel nu-ti baga contre, ce ai avut in suflet ? Ca in cap stim cu totii ce ai ! Te-a suparat asa de tare adevarul spus in comentariul ala, probabil trait si de tine, incat te-a cuprins furia ? Imi pare rau ca nu am copiat acel comentariu pentru a-l posta pe toate blogurile tale partenere ! Cu siguranta, pe cel putin unul dintre ele, s-ar fi iscat o discutie "garantat 100 la 100" !

    RăspundețiȘtergere
  16. Cred ca cel mai potrivit titlu al articolului ar fi fost "CE URMARESTE NEACSU? CE LEGATURA ARE EL CU SCMD?".
    Wow! ...
    Ce mai comentarii ar fi strnit confesiunile sale strict autentice...
    Dogaru? Om mic.oportunist, vandut, etc. Neacsu? Ce om mare si ce patriot, acest neacsu!...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce urmareste Neacsu se vede. Ce urmareste Dogaru nu stie nici Pricina.

      Ștergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.