luni, 14 mai 2012

Dogaru si starea de voma


Nu intenţionam să răspund nici domnului Mandu, nici domnului Dogaru la replicile date apelului meu la raţiune. Şi domnului Mandu nu am ce să îi răspund . Trecând peste ironia dansului şi „jocul de-a joaca” practic domnul Mandu a recunoscut ceea ce am spus eu, si anume că îl iubeşte tare mult pe domnul Dogaru şi că este încă ancorat în trecut ca mod de abordare şi înţelegere a fenomenelor. Nostalgia domniei sale este de înteles până la un anumit punct, dar este o problemă personală care nu mă interesează. Nici eu nu am spus altceva despre dânsul , nici dânsul nu a contestat, ba mai mult a întărit ceea ce am spus eu, deci case closed. Nici nu cred că s-a simţit jignit cu ceva şi nu a pomenit nimic despre vre-un termen „suburban” folosit de mine . Dacă este ceva, o expresie, un termen jignitor la adresa dumnealui personal sau a intelectului dumnealui, îl rog să spună clar care este acela şi sunt gata să îmi cer scuze. Şi cu asta închei capitolul Mandu, lucrurile sunt clare. Dacă însă am atins persoana domnului Mandu cu ceva a fost pentru că asemenea „ efuziuni„ faţă de  actele şi vorbele „ŞEFULUI” ca şi ale altora care îl sanctifică şi îl confundă cu Sf Ioan, îi creează acestuia impresia că este nemuritor, că reprezintă voinţa Domnului pe pământ, că este trimisul lui Dumnezeu şi eu chiar cred că ajunge un Becali pentru o ţară cu mai puţin de 20 de milioane de locuitori. Dacă becalizăm şi sindicatul militarilor înseamnă că nu a mai rămas nimic curat în zona sindicală.

Revenind la domnul Dogaru, replicile domnilor Mandu şi Cepaliga i-au dat aripi şi l-au făcut să creadă şi să susţină că are susţinerea întregului sindicat. Într-un nou comunicat intitulat ( pentru a doua sau a treia oară , probabil din lipsă de inspiraţie sau de originalitate)„Starea de veche”Domnul Dogaru se avântă iarăşi în laude la adresa faptelor cu care crede că abureşte sindicaliştii, pune pe tapet vise pe care le consideră fapte aduce din nou în discuţie numărul participanţilor la activitatea de 1 Mai considerând că a fost un succes. Curios, domnul Mandu tocmai incrimina slaba participare a sindicaliştilor. Au luat parte oare la activităţi diferite, unul dintre ei are memoria grav afectată, sau domnului Dogaru îi vine greu să admită ceea ce toată lumea a sesizat ? Nu e prima oară când denaturează adevărul ca să nu se facă de râs, aşa că am să mă opresc la această motivaţie. Ştiu că nu cade bine, dar asta e . Apropo de număr domnule Dogaru, numărul sindicaliştilor reprezentaţi în Consiliul de Coordonare a filialelor din Bucureşti şi Ilfov, fără a mai pomeni de filialele Oltene semnatare ale Rezoluţiei de la Craiova, depăşesc de multe ori numărul de demonstranţi de la Bucureşti şi de sute de ori numărul admiratorilor dumneavoastră. Este rezultatul unui calcul matematic, nu o invenţie sau laudă.

În noul său comunicat în care se doreşte la veghe,( veghe împotriva cui domnule Dogaru , împotriva unui guvern care a promis să sisteze –şi o va face- micşorarea pensiilor, guvern care lucrează la o lege ocupaţională pentru militari, guvern care prin ministrul Apărării cu care vă lăudaţi că sunteţi prieten la cataramă, doreşte să redea armatei locul şi rolul său în societate)domnul Dogaru nu face altceva decât să se laude şi să împroaşte cu noroi prin expresii SUBURBANE pe toţi cei care îndrăznesc să aibă o altă părere decât domnia sa. Citez din măreaţa operă a „civilizatului„ domn Dogaru :
” Cand un individ oarecare, folosind texte scrise de altul, isi permite sa insulte CD, este limpede ca reprezinta strechea pusa sa intepe vaca sa dea cu piciorul in sistar.”
Aş fi totuşi curios cine e individul care foloseşte texte scrise de alţii(eu sunt exclus, eu îmi scriu, îmi dactilografiez şi îmi postez singur textele dar ştiu pe cineva care nu ştie să deschidă un calculator, însă dă comunicate), şi cine e vaca. După cum se vede, domnul Dogaru are ce are cu vacile, viţeii, pe care îi pomeneşte la fiecare comunicat aproape. Nu pot decât să trag concluzia şi dânsul este puternic ancorat într-un trecut de care nu se poate despărţi, un trecut obsedant în care vaca revine precum Bisisica lui Nicolae Moromete. Sau poate e vorba de chemarea străbunilor. Şi bunicul meu a lucrat la CAP la sectorul zootehnic aşa că nu este exclus să fie ceva şi prin familia domnului Dogaru, dar la mine nu a lăsat urme atât de adânci, chiar dacă încă mai mănânc lapte de vacă.

Dar contextul în care domnul Dogaru se referă la acest animal sacru în unele părţi ale lumii, ca şi veninul pe care îl pune în vorbele domniei sale, ferindu-se însă „şmechereşte”, ca şi domnul Pricină,să spună la cine face referire, dar lăsând să se înţeleagă, arată încă odată ce caracter are. Urâte obiceiuri au căpătat pe unde au lucrat. Citez mai departe din limbajul „academic” al domnului Dogaru „In numele nici unei democratii, nu se permite vreunei filiale sa posteze astfel de vome pe pagina sa, presedintele de filiala fiind raspunzator asa cum la nivel SCMD presedintele si vicepresedintele cu probleme de media raspund de ceea ce apare pe pagina centrala”. Deci textul din acel „Apel la raţiune” în care fără a jigni pe nimeni, fără a folosi termeni ca cei folosiţi de marele guru gen „vacă, vomă” constituie o vomă care nu merită postată pe blogul unei filiale, pentru că îndrăzneam să cer convocarea CNR dar textul acesta de aici plin de venin, răutate , termeni ciobăneşti , care reprezintă voma domnului Dogaru poate fi postat pe Blogul sindicatului, pentru că a vomat marele şef. Cine are chef să îi înghită voma (ca termen şi limbaj), nu are decât să poftească, eu nu servesc.

Mai mult, domnul Dogaru confirmă ceea ce spuneam în cel de-al doilea articol, cel intitulat „Apelul la raţiune naşte cenzura”, pentru că în al său comunicat, anunţă noi măsuri de reducere a dreptului la opinie, îndrăznind să impună printr-un act al unui Comitet Director NESTATUTAR când cum şi ce au voie să spună filialele. Suntem în era CENZURII iar dacă Băsescu astupă gura „mogulilor” şi retrage licenţe, Dogaru retrage texte de pa paginile filialelor care nu îl proslăvesc, sau care îl critică, ameninţă cu pedepsirea şefilor de filială care nu sunt de acord cu deciziile sale, jigneşte , taie şi spânzură:

„In acest sens, pe langa deciziile de anii trecuti privind persoanele indreptatite sa emita comunicate si interzicerea forumurilor de discutii si a comentariilor anonime la materialele postate pe internet, in care se implicau oamenii DSM-ului si DIM-ului in special, CD a elaborat si va trimite filialelor un nou set de reguli de comunicare in cadrul SCMD, pe care toata lumea a avut posibilitatea sa le consulte si sa intervina, in mod democratic, in faza de proiect.”

Cenzură marca Dogaru ! QED.

Că domnul Dogaru a făcut din colegii de sindicat şi din USL care vor să reintroducă drepturile furate militarilor ţinta unei veghe neîmpăcate, demnă de o cauză mai bună, o spune şi textul de mai jos:

„La mitingul de 1 Mai, care a speriat prin amploare, in conditiile date de “minivacanta”, delasarea generala, contrapropaganda, timp nefavorabil (33 grade Celsius) s-a decis “STAREA DE VEGHE”. Starea de veghe, vis a vis de USL, ca inca potential partener si ca partener dupa semnarea Contractului social, dar si fata de infiltratii in SCMD si in toate structurile CNSC a destabilizatorilor Basescului.”

Nu Băsescu îl deranjează pe Dogaru, ci USL şi „infiltraţii” care „complotează” alături de fosta opoziţie la „bunăstarea” domniei sale . Şi aici îi dau dreptate.

Păi dacă noul guvern reuşeşte să treacă în parlament legile privind modificarea OG1 şi să stopeze procesul micşorării pensiilor şi apoi să reintroducă pensiile ocupaţionale pentru rezervişti, aşa cum a spus doamna Câmpeanu şi domnul Dobriţoiu, ce mai face domnul Dogaru, cu ce îi mai ţine legaţi pe rezervişti ? Pierde cotizaţiile, pierde procesele, pierde „ importanţa „ domniei sal. Fără militari în spinare , cine îl mai bagă în seamă ? Sumbră perspectivă. CNSC este compus din 20000 de mici bisericuţe care îşi văd fiecare de treburile lor, vor mai avea de lucru doar dacă trec în cealaltă tabără. Aceasta este marea îngrijorare a domnului Dogaru, din această cauză se opune unor contacte reale cu USL, din cauza aceasta a refuzat să semneze ca sindicat deşi filialele o făcuseră de mult , convenţii cu opoziţia, pentru că măsurile luate de opoziţie îi strică jocul şi îi taie macaroana. Ba mai mult, încearcă să interzică filialelor să aibă contacte directe cu ministrul apărării, sau reprezentanţii USL, de teamă că acestea vor avea rezultat şi .. nu se va putea împăuna domnia sa cu ele dar şi pentru că REZOLVAREA PROBLEMELOR MILITARILOR DE CĂTRE NOUA PUTERE ÎL LASĂ FĂRĂ OAMENI ÎN SINDICAT, pentru că aşa cum am spus încă de acum 2 ani,odată cu dispariţia micşorării pensiilor, vor dispărea şi procesele şi sindicaliştii care în proporţie de 70% s-au înscris în sindicat pentru aceste procese.

„Actualul Guvern a trecut, dar conditionat. Este un Guvern provizoriu pana la viitoarele alegeri. Nu are majoritate parlamentara reala. Ca sa treaca, a primit voturi de la parlamentari PDL, UNPR, UDMR, care au ramas in respectivele partide, si de la minoritati, care voteaza dupa cum bate vantul. Intre alte conditionari, este si aceea ca nu vor da afara dintre lingaii lui Basescu, decat pe prefecti, subprefecti si pe secretarii de stat. Daca o dau afara pe madam Lupu, de exemplu, sau pe chestorul Popa, nu vor mai avea majoritate la vot ca sa treaca o noua lege a referendumului sau o noua lege electorala. Deci ar fi o prostie sa consideram ca victoria este deplina si ca oamenii astia pot sa faca tot ce vor, inclusiv tot ce vrem. Este prematur si periculos sa sarim pe ei, pe fiecare ministru in parte, cu cearceafuri de doleante, tradandu-ne intentiile, care sunt de fapt si ale lor.”

Nici nu se putea un text mai „mobilizator” un text mai încurajator şi un îndemn mai”direct” la colaborare cu noii miniştri şi noua putere. Dacă mai vrea cineva o dovadă că domnului Dogaru îi e teamă de măsurile pe care le va lua noul guvern, mai mult decât de Bau- Bau „Băsescu” să aştepte, aceste dovezi vor veni pe măsură ce guvernul va face ceva pentru militari.

Staţi de veghe !

8 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. te cam oftici anonimule......wow esti verde de atata oftica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasal si tu, e destul de suparat e unul din cei care linge voma lui dogaru dupa fiecare betie. E destul de oropsit saracu, trebuie inteles.

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nea Marine, eşti de comă!
    Scrii de treaba cu şiştaru`,
    scrii şi de starea de vomă,
    într-un cuvânt, de Dogaru.
    Pe toate le zici la fix,
    olteneşte, fără frică.
    Precum văz, te doare-n pix
    şi-Anonimii mor de... pică.

    Lica Poetas

    RăspundețiȘtergere
  5. Ultimele tromboane. NEWS:

    "Practic si Premierul si noii ministri sunt prizonieri in cladirea Guvernului si in cladirile ministerelor, fiind inconjurati de caiafele Basescului, care ii blocheaza, chiar daca aparent fac sluj si dau ochii peste cap, din dragoste fata de noua Putere, care nu e inca Putere. In aceasta situatie, noii ministri fac doar ce pot in actuala etapa de tranzitie."
    Honor et patria ?.....
    14.05.2012

    RăspundețiȘtergere
  6. Marine, muica, dar cu bulbul rahidian cum mai stai? Tot asa te doare?
    Lasa-l in colo pe Doagaru si pe sindicalistii lui neciopliti - veziti mai bine de sanatate!

    Doctorul de bulbi

    RăspundețiȘtergere
  7. Ceea ce s-a intamplat cu filiala Craiova, adica ridicarea dreptului de postare pe pagina filialei, s-a intamplat si cu filiala sector 6 Bucuresti. CENZURA lui Dogaru si Pricina. Cine urmeaza?

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.