luni, 7 mai 2012

Apel la rațiune


Meciul dintre conducerea sindicatului și Tudor Marian a prins aripi. În scenă a intrat și domnul Dogaru, dacă el este cel care a și scris ceea ce a apărut pe blogul sindicatului sub semnătura sa. Eu personal mă îndoiesc că ar fi scris el, nu e stilul istoricului Dogaru. Este scris prea mult, nu se țipă nicăieri Jos Tudor, este prea elaborat. Cred că articolul e scris de altcineva după modelul ”scrie-i măi ceva acolo , să nu zică lumea că ne e frică sau că are dreptate și noi nu spunem nimic. Pe blogul sectorului 6 au apărut niște replici care arată că situația a depășit de mult faza pe cartier să a trecut la o etapă superioară. Intervine pe undeva și președintele filialei Pitești care îl somează pe domnul Dogaru să ia atitudine fermă, muncitorească și să dea de pământ cu cel care tulbură liniștea onor conducerii. De ce sa nu fie discutat în BOB și înfierat cu mânie proletară?

Sunt atâtea documente, replici, vorbe grele că nu mai știi unde să te uiți, nu mai știi cine dă și cine primește, te uiți ca la un meci de tenis când în stânga când în dreapta. Tudor răspunde elaborat , demontând pe puncte afirmațiile lui Pricină sau Dogaru în timp ce aceștia încă vorbesc la modul ”se spune” sau ”am auzit că”. Ba mai mult, domnul Dogaru are tupeul să spună că acel scenariu al domnului Pricină, este un exemplu de corectitudine si fair play, de dragoste frățească, pentru că a scris așa un scenariu mizerabil fără să spună la cine anume se referă, fără să aducă învinuiri sau probe concrete, fără să personalizeze, exact așa cum a învățat el la școala aia de intoxicare și dezinformare, de zvonistică și manipulare. Nu la fel se poate spune despre domnul Tudor care în intervențiile sale spune lucrurilor pe nume, aduce argumente, pune punctul pe I și spune în față, bărbătește ceea ce are de spus, cu adresă, nume și prenume. Iată ce spune domnul Dogaru, și cum vede problema:
 ” Va reamintesc faptul ca, atat decizia dvs. cat si “Mica schita de scenariu” a vicepresedintelui care coordoneaza activitatea media a SCMD, au aparut concomitant pe 02.04.2012, independent una de alta, deci decizia dvs. nu este determinata de nici o presupusa jignire. Cu atat mai mult cu cat dl Pricina nu a facut nici un atac la persoana, materialul d-sale incercand sa-i atentioneze pe membrii SCMD sa nu se lase manipulati de oamenii regimului Basescu. A urmat un val de insulte si atacuri la persoana la adresa unuia dintre cei mai buni profesionisti media pe care i-a avut Armata.”
Deci în accepțiunea domnului Dogaru, faptul că domnul Pricină ”unul din cei mai buni profesioniști media ” pe care i-a avut armata (??????????) a scris povești pe blogul sindicatului fabulând, insinuând, învinuind, murdărind, așa la nimereală fără să aibă curajul și demnitatea să spună la cine se referă, dar lăsând să se înțeleagă unde bate, într-o manieră pe care nu vreau să o calific pentru că se descalifică singură, este o faptă mândră, demnă de un militar, bărbătească, principială și o cale de urmat. Iar răspunsul domnului Tudor, cel vizat atât de străveziu de imaginația bolnava a domnului Pricină, răspuns cu subiect și predicat, la obiect și concret, este un model care nu trebuie urmat și face rușine hainei militare. Vai de tine sindicat al militarilor dacă astfel de concepții și de oameni îți stau pe scaunele din față. Auzi domnule, ” Pricina nu a facut nici un atac la persoana, materialul d-sale incercand sa-i atentioneze pe membrii SCMD sa nu se lase manipulati de oamenii regimului Basescu.”Nici Boc nu a îndrăznit să ne jignească inteligența atât de grosolan, dar o face unul dintre ai noștri, un om căruia îi punem în mână destinele noastre, un om care se declară reprezentantul și purtătorul de cuvânt al drepturilor noastre pe care e primul care le calcă în picioare. Sper ca această frază să nu fie considerată atac la persoană, nu am nominalizat pe nimeni, am vorbit și eu așa ca să atenționez pe membrii SCMD să nu se lase manipulați de oamenii regimului Băsescu.

Vizavi de refuzul domnului Ungureanu de a primi delegația SCMD cu revendicările noastre, am reușit încă odată să dovedim cât suntem de absurzi și lipsiți de capacitatea de a ne adapta din mers. Am trimis o delegație să înmâneze un document unui prim ministru care nu mai era prim ministru, care tocmai fusese demis și care nu mai avea nici posibilitatea și nici atribuțiunile să facă ceva , dar noi nu, noi ca soldatul japonez luptăm până la unu, căci la două avem ședință. Oare chiar atât de absurzi am devenit încât nu mai realizăm inutilitatea unui act și îl comitem numai pentru că a fost ”planificat”? Domnul Dogaru a fost sfătuit să nu mai țină demonstrația, cu 3 zile înainte, dar a spus că e prea târziu,că au fost anunțate filialele. Absurd răspuns, dar nu mai absurd ca actul trimis unui guvern demis. Ne facem de râs în fața lumii prin încăpățânarea absurdă cu care nu reușim să ne adaptăm la situațiile nou apărute. Când vom reuși să trecem peste ambiții și orgolii absurde, poate oamenii vor mai veni lângă noi. Nu mai dezvolt subiectul conflictului, este absurdă și încăpățânarea cu care Pricină și Dogaru se leagă de Tudor punându-i în spate tot ce nu merge în sindicat. Eu le sugerez să se uite în oglindă când vor dori să caute vinovați.

Am citit pe blogul sindicatului două materiale ale domnului Mandu, bine scrise, cu patos, cu talent literar, mult mai bine decât a scris vreodată marele ziarist al sindicatului. Articolele domniei sale sunt întotdeauna bine scrise din punct de vedere stilistic, are pix, cum spun românii, din păcate logica și principiile îi sunt ancorate în spatele perioadei de mult schimbate, că tot face referire la istorie socială sau literară. Și tot din păcate face două greșeli, ca și domnul Dogaru: confundă visele cu realitatea și face o confuzie capitală:când vorbește despre interesele sindicaliștilor,le vede ca o urmare a unei căi deschise și stabilite de către El Lidero Maximo, refuzând să înțeleagă că interesul sindicatului se compune din suma intereselor sindicaliștilor. Domnii doresc să impună modul lor de gândire, principiile, dorințele și interesele lor tuturor sindicaliștilor, pentru că li se pare mai ușor să schimbe direcția a mii de oameni, decât să își schimbe ei părerile, ideile, obiceiurile, ambițiile și interesele. Asta înțeleg domniile lor prin sindicat. Iată ce spune domnul Mandu într-un articol înainte de ”marea bătălie finală” cum îi spunea El lidero Maximo :
” DIN ACESTE CONSIDERENTE VENIŢI CU MIC , CU MARE DIN TOATE ORIZONTURILE, LA 1 MAI, ORELE 11.00, ÎN PIAŢA VICTORIEI, PENTRU CĂ LUPTA NOASTRĂ, DE SCHIMARE ÎN BINE A NAŢIUNII, ABIA A ÎNCEPUT!”

Trec peste faptul că pentru el acesta este doar începutul, în timp ce Dogaru spunea că va da bătălia finală, în definitiv are omul dreptul la opinie personală, nu trebuie să repete tot ce spune șeful chiar mereu. Ceea ce spune însă după eveniment în ”Epilog la 1Mai” este definitoriu pentru acești oameni care confundă sindicatul cu o turmă de oi –așa cum spunea domnul Dogaru într-un comunicat pe care l-am comentat  ultima oară:
” Dragii mei camarazi, aveţi libertatea să interpretaţi cum doriţi următoarea frază căreia intenţionez să-i confer rolul unui mesaj: ”majoritatea dintre noi suntem departe de idealul de dreptate, deoarece, fiecare a rămas activ în această luptă, până la câştigarea dreptăţii lui.” Vă asigur că este o atitudine naivă şi iluzorie despre adevăr şi dreptate, subsemnatul, împreună cu acei camarazi prezenţi de 1 Mai 2012, în Piaţa Victoriei, credem în adevărul social şi dreptatea socială. Din aceste considerente vă asigur că nu va trece multă vreme şi veţi căuta, din nou dreptatea, în mod individual.”
Nici nu se putea expune mai sintetic, mai clar și mai plastic exprimat acest principiu pe care îl aplică conducerea filialei. Domniile lor au impresia că dacă s-au cocoțat în fruntea sindicatului dețin adevărul absolut, dau definiția fericirii și impun dreptatea lor pe care toți ceilalți trebuie să o accepte, să o înghită și să o urmeze, pentru că în concepția lor, SCMD este sindicatul lui Dogaru și toată lumea trebuie să gândească, să judece, să dorească, să iubească, să urască, să zbiere și să respire prin Dogaru. Nimeni nu mai are dreptul la părere personală, nici un grup nu are voie să se organizeze, nimeni nu trebuie să aibă inițiativă, nimeni nu are dreptul la porția sa de fericire, de dreptate, de adevăr, chiar de interese, toți trebuie să se subordoneze intereselor marelui Mag. GREȘIȚI DOMNULE MANDU, GREȘIȚI DOMNULE DOGARU.Ca fapt divers vă amintesc că acest sindicat s-a înfiinţat imediat ce domnii Dogaru şi Pricină şi-au pierdut serviciul ca o posibilitate de a da în judecată statul pe legea 329, în numele unui sindicat, cu bani plătiţi de sindicat şi nicidecum pentru apărarea drepturilor unor oameni pe care nu îi cunoşteau şi pe care între noi fie spus îi dispreţuiesc, amândoi la fel de mult, aşa cum reiese din invectivele cu care ne-au gratulat de atâtea ori făcându-ne ba viţei, ba oi, ba proşti. Aşa că domnule Mandu, lăsaţi-o un pic mai jos cu dreptatea aia socială, şi mai ştiu eu la ce vă refereaţi pe acolo. Propaganda asta era bună în şedinţele de partid.

1Mai 2012 v-a demonstrat că v-ați depărtat de oameni, sau mai bine spus că nu sunteți lângă ei. Dacă din 20000 de sindicaliști câți se laudă Rînciog că încă mai sunt în sindicat, dar nu mai sunt nici jumătate, au venit la prima/ultima Mare Demonstrație doar 500 cu CNSC cu tot, înseamnă că Domnul Dogaru nu mai are aderenți nici să facă o demonstrație în Bragadiru. Dacă din miile de sindicaliști din București si Ilfov, au venit numai cel mult 80, înseamnă că situația este gravă pentru sprijinul de care se bucură Marele Cârmaci în rândul sindicaliștilor.

Sunt două aspecte aici de discutat  legate de număr. În presă, ÎN TOATĂ PRESA, INCLUSIV LA ANTENELE FAVORABILE NOUĂ, cifra avansată a fost de 500 de demonstranți. Aceeași cifră mi-a dat-o și cineva care a fost prezent la manifestație. Aceeași cifră, sau mă rog, un nr mic îl confirmă și domnul Mandu în articolul său, când face afirmațiile vizavi de dreptatea sindicaliștilor. Ei bine, deși 3 surse dau aceeași cifră, în comunicatul oficial al SCMD se dă cifra 6000. Pe cuvântul dumneavoastră tovarășul Pricină? Sau să întreb cum a fost întrebat Băsescu la SRI? Unde ați învățat să mistificați cu atâta ușurință, în serviciul pe care l-ați avut,  la școlile de partid sau la Roberta Anastase? Oriunde ar fi, nu vă face cinste și nici nu înțeleg de ce a fost nevoie să umflați cifrele? Adică cei care au fost acolo, sunt chiar atât de înapoiați încât nu știu să numere sau atât de îndoctrinați încât nu vă contrazic deși știu că cifra a fost umflată. Dacă ați contat pe asta, vă înșelați domnilor Pricină purtător de cuvânt și Dogaru, președinte. Da dar dacă au fost 6000,cum a spus Dogaru, nu înțeleg de ce se plânge Mandu de ce nu e mulțumit de prezența la miting? În condițiile date, 6000 este mai mult decât ar fi putut scoate toate sindicatele naționale. Domnule Mandu, când mai scrieți, consultați-vă cu conducerea, ca să nu vă contraziceți idolul.

Al doilea aspect legat de numărul mic al participanților este DE CE ? Știu ce o să spuneți, este vina trădătorului de Tudor, celui care face” opinie separată”cel care vrea ”să vă submineze autoritatea”cel care vrea să ”formeze structuri paralele” cel care vrea să” conducă filialele din București și Ilfov și pe cele din Oltenia” după cum spuneți dumneavoastră. Așa e că asta vreți să spuneți domnule Dogaru? Nu m-ar mira. În dorința de a da vina pe cineva, oricine altcineva numai propria persoană și propriul orgoliu, ați fi în stare să dați vina pe Băsescu, sau pe Oprea sau pe Osama Bin Laden, chiar dacă e mort. Nu domnule Dogaru, nu e vina nici unuia din cei pe care vreți și obișnuiți să dați vina mereu. Este vina dumneavoastră și am să vă dovedesc ca e așa cum spun eu.

Să presupunem – prin absurd - că Tudor ar fi cel care i-a convins pe cele 3-4 mii de Bucureșteni să nu vină la miting.
1. Cum a făcut asta ? A vorbit cu fiecare în parte, a făcut campanie electorală, a trimis mailuri, a dat telefoane sau cum a reușit să îi convingă? Realizați ce absurd ar fi ?
2. Să presupunem că a vorbit cu toți și i-a convins să nu vină. Dacă ar fi așa, este grav , este Foarte Grav, pentru că asta înseamnă că :
- Ori are o capacitate de convingere fantastică și atunci omul acesta trebuie folosit, nu aruncat sau forțat să plece;
- Ori a avut argumente solide care au stat în picioare și oamenii i-au dat dreptate;
- Ori … a devenit liderul spiritual, sau informal al sindicaliștilor Bucureșteni și asta este din nou Foarte Grav pentru domnia voastră, pentru că din –să zicem-6000 de sindicaliști 5500 sunt lângă Tudor și 500 doar vă împărtășesc ideile. Unde este Vasile Roaită să tragă sirena pentru că AICI TREBUIE TRASĂ O SIRENĂ!

Uite unde am ajuns dacă am presupus că Tudor ar fi de vină pentru slaba participare.
3.Dar dacă nu el este vinovat, atunci cine este ? Băsescu, a trimis SMS-uri sindicaliștilor, i-a amenințat, șantajat, le-a fluturat dosare pe sub nas sau le-a promis mărirea pensiilor? Primul ministru demis? Sau poate USL? Domnule Dogaru, domnule Mandu, cat de orbi să fiți să nu vedeți că situația s-a schimbat, că trebuie adoptate alte forme de luptă sindicală, că a venit vremea dialogului și că trebuie să mergeți la Munte ? Lăsați mândria, lăsați ambițiile mărunte de oameni frustrați,- mă refer la domnul Dogaru mai mult - uitați-vă în jur și adaptați-vă situației, reevaluați situația, faceți o analiză corectă ajutați de oamenii care gândesc nu de cei care vă cântă la ureche ca lăutarii sau cu lăutarii, și acceptați că sunteți acolo nu ca să impuneți punctul vostru de vedere, ideile, dreptatea, dorințele voastre sindicaliștilor ci ca să le aflați, ghiciți, preîntâmpinați, și duceți la îndeplinire pe ale sindicaliștilor. Să nu vă credeți elite doar pentru că ați citi mai multe cărți, mai contează puțin și ce ați reținut din ele și cât de deschiși sunteți pentru a vă adapta la ceea ce se petrece în lume. Și Ungureanu se lăuda că este deștept și uite că a pierdut. Domniile voastre când se maturizează, când mai și învață ceva, că cititul cărții de telefoane chiar dacă este cea mai groasă carte de pe piață, nu te face mai deștept. Domnule Mandu, dacă nu reușiți să înțelegeți slaba participare la activitatea de pe 1 Mai, vă sfătuiesc să mângâiați mai puțin umerii colonelului Dogaru,și să vă aplecați către realitate ”Vă asigur că nu veţi mai găsi un om de sacrificiu cum este Mircea Dogaru. Al doilea încă nu este născut!” Domnule Mandu, și Ceaușescu se credea UNICUL, și Băsescu se crede deținătorul adevărului absolut, de ce vă place să jucați pe lângă Dogaru rolul lui Boc pe lângă Băsescu? E vorba de obișnuință sau o simplă exprimare nefinisată? Sunteți în stare de mai mult, nu dezamăgiți. Cultivarea cultului personalității nu mai este la moda.

Legat de acest conflict, pentru că a devenit conflict, este fractură deschisă, și oricât ar încerca cei doi domni care se cred mama și tatăl sindicatului să dea vina pe alții, vina le aparține, este momentul să se termine cu scuipatul și să se discute oficial la nivel național, pentru că sunt multe probleme de rezolvat cum ar fi cea a componenței Comitetului Director, a modului în care funcționează acest for a documentelor pe care le emite, a înregistrării ședințelor respectivului comitet, a modificărilor apărute în varianta de ROF prezentată pe blogul sindicatului ca fiind cea discutată la CNR și varianta discutată acolo, la neconcordanțele dintre ROF si Statut și dintre statut și legislație, atât cea internă cât și internațională, la jignirile la care sunt supuși sindicaliștii, filialele de către domnii Pricină și Dogaru, la sarcinile trasate de CNR și nepuse în aplicare încă de CD cum ar fi întocmirea Bugetului pe 2012, și multe altele. Slavă domnului, s-a schimbat guvernul, sau avem șanse –la ora la care scriu – ca USL să vină la putere deci sindicaliștii chiar dacă nu trebuie să înceteze lupta, trebuie să treacă la discuții acum , la cooperare, nu la proteste, până nu identifică modalități și forme de atingere a dezideratelor cu noua conducere. Deci este momentul să ne uităm puțin prin curte și să lăsăm minciunile, gogorițele, pisicile, falsele amenințări cu imposibilitatea schimbării CD sau de frica lui Băsescu, care stă după colț și cum mergem la judecătorie cum ne desființează. Domnule Dogaru, lăsați aburelile și intrați în legalitate. Sau vă e frică de legalitate ?

Într-un punct trebuie totuși să recunosc că sunt de acord cu domnul Dogaru, acolo unde spune:” Dl. Col. (r) Constantin Monac si doamnele Lt col Winzer Anisoara si Lt col Cobuz Lenuta, sunt in continuare membri ai CD, dar sunt suspendati, prin votul CD, confirmat de CNR. Dvs. nu mai sunteti vicepresedinte, ca urmare a unui act de vointa propriu, fara cusur. Spre deosebire de dvs., persoanele mentionate sunt inscrise nominal la tribunal, in organul de conducere al SCMD si decizia CNR este sa evitam orice modificare la tribunal pana la caderea Basescului. Dvs. ati fost ales vicepresedinte interimar pana la alegerile din 2014, la propunerea mea, de catre membrii fondatori in baza Art. 9, 3 b din Statut.”

Aici aveți dreptate, domnul Tudor, ca și Răcășan, ca și Năstase, și ca toți cei NUMIȚI de dvs personal și nu votați, sau confirmați de CNR , nu au făcut și nu fac parte din Comitetul Director, deci toate deciziile luate, inclusiv cea de discutare a lui Tudor în comisia de disciplină sau departamentul juridic, așa cum amenințați jalnic și patetic, sunt nestatutare deci NULE. A trebuit să apară acest conflict și cererea lui Tudor de a reveni pentru a cădea în capcana pe care v-o întindeți siguri și a face afirmații de autoincriminare cu inconștiență, așa cum a făcut și domnul Val atunci când a povestit cum a fost înființat sindicatul, după mese la restaurante cu judecători. Domnule Dogaru, dacă continuați așa din greșeală în greșeală veți ajunge să recunoașteți că de fapt nu vreți să mai ajungeți la tribunal cu modificările conducerii CD și ale statutului pentru că sunt unele probleme deosebit de grave privind înființarea sindicatului și orice judecător, nu Băsescu, așa cum spuneți de câte ori aveți ocazia. De fapt dacă stau să mă gândesc NICI UNUL DIN MEMBRII COMITETULUI DIRECTOR, NICI UNUL DIN CONDUCEREA SINDICATULUI NICI CHIAR DUMNEAVAOSTRĂ NU AȚI FOST VOTAȚI ÎN CNR AȘA CUM CERE STATUTUL, DECI SUNTEȚI PRACTIC SIMPLI MEMBRI DE SINDICAT, IAR SINDICATUL, JURIDIC, STATUTAR NU ARE CONDUCERE. Îmi puteți arăta procesul verbal al CNR care a votat conducerea actuală a sindicatului, sau măcar puteți spune care a fost acea ședință în ce dată a avut loc, cine a participat care au fost voturile și cine a făcut parte din această CNR ? Sper să vă consultați cu departamentul juridic când veți răspunde la această întrebare, pentru că aveți mare nevoie. Eu zic că un pic de rațiune nu strică atunci când faceți apel la departamente pentru înfierarea cuiva, așa cum ați încercat cu mine, cu Icleanu și acum cu Tudor. Nu v-au ajuns două eșecuri, mai vreți unul? Câte puteți duce, ca să știm și noi, mergeți ca guvernele Boc,din moțiune în moțiune ?

Iată domnule Dogaru și stimați șefi de departamente și șefi de filiale câte argumente sunt pentru convocarea de urgență a unei ședințe extraordinare CNR, înainte ca domnul Dogaru să facă și alte greșeli. În plus cred că este nevoie să se discute serios strategia SCMD pe următoarele 6 luni, dacă guvernul USL va fi votat. Ce spuneți ? Merită sindicatul o analiză serioasă, pertinentă, realistă, sau ne bălăcărim în continuare în improvizație, greșeli,certuri, scandaluri, lovituri pe la spate sau în plină figură, insinuări mârșave, provizorat, nesiguranță, discuții sterile, decizii luate la ambiție, orgolii, frustrări, priviri piezișe, pumni în masă, confuzii, situații penibile și decizii nestatutare? Cine se teme de această conferință ori are ceva de ascuns ori știe că nu are dreptate și îi e frică de judecata șefilor de filială. Sper să nu se vină cu veșnica problemă a banilor, domnul Dogaru a afirmat de atâtea ori că nu sunt probleme financiare, iar dacă facem socoteala la cei 20000 de sindicaliști câți se afirmă că există încă în sindicat, și înmulțim cu 60 lei cât a plătit fiecare, rezultă suma de 1.200.000 RON. Mai puneți patru zeroruri pentru a transforma în bani vechi și veți vedea că sunt bani. Să presupunem că 10% nu și-au plătit cotizația pe 2012, căci nu cred că e vorba de mai mult, altfel am fi fost anunțați și s-ar fi spus că sindicatul are probleme. Deci tot rămân 1.200.000.000 lei vechi. Dacă însă nu e așa înseamnă că am fost și suntem mințiți cu privire la situația reală din sindicat cu evidența membrilor, cu situația reală a cotizațiilor, cu cheltuirea banilor. Și mai ales înseamnă că oamenii NU MAI VOR ÎN SINDICAT ȘI ȘI ACEST SUBIECT TREBUIE DISCUTAT LA CNR, PENTRU CĂ E O PROBLEMĂ VITALĂ PENTRU SUPRAVIEȚUIREA SINDICATLUI. Vrem să fim băgați în seamă de prim miniștri, vrem recunoaștere națională, vrem să fim chemați la negocieri în cadrul dialogului social, dar numărul nostru se subțiază pe zi ce trece, în timp ce noi ne facem că nu vedem, ascundem situația reală, nici măcar nu aplicăm statutul în ceea ce privește excluderea celor care nu și-au plătit cotizația pe 2011, tocmai pentru a nu fi nevoiți să admitem că OAMENII NU MAI VOR ÎN SINDICAT, umflăm pe hârtie cifra participanților la proteste în speranța că lumea este suficient de proastă pentru a lua de bună ce i se bagă pe gât. Deșteptarea domnilor investiți cu funcții în conducerile filialelor și a sindicatului. Politica struțului nu rezolvă problemele, doar le ascunde, cum ascunde o femeie puturoasă gunoiul sub preș, gunoi care va începe să pută. La noi se simte un iz. Cât vă ține nasul?

FAC APEL LA RAȚIUNE.

11 comentarii:

  1. RAZBOIUL LA BAIONETA INTRE AGENTIURA RUSA SI AMERICANA IN PERIMETRUL ARMATEI ROMANE !
    Este un secret deschis dorinta lui Putin de a recreia Imperiul Sovietic si
    a reincadra Romania in zona de influenta rusa. Aceasta lupta accerba
    se duce la toate nivelele armatei romane. Nu demult a fost creiat un nou
    servici de spionaj al armatei americane .
    Ordinul Presedintelui Obama este clar in aceasta privinta. NU VREAU PE PUTIN IN ROMANIA !
    WASHINGTON (AP) — The Pentagon is rebranding and reorganizing its clandestine spy shop, sending more of its case officers to work alongside CIA officers to gather intelligence in places like .......Romania after a decade of focusing intensely on war zones.
    RAPORT CIA
    ATAC CLANDESTIN RUSESC IMPOTRIVA ROMANIEI :
    Romania a devenit una dintre prioritatile Directiei principale de informatii de pe langa Statul Major al armatei ruse (GRU) si a Serviciului de spionaj al Flotei Rusiei din Crimeea. Inainte de toate, aceasta se refera la culegerea de informatii detaliate despre obiectivele militare si economice ale Romaniei O importanta mult mai mare o are insa reteaua de agenti a Rusiei in Romania, care si-a intensificat activitatea in ultimii ani !
    Si rusii au creiat la nivelul armatei un nou servici de spionaj. Un element prioritar este penetrarea in atmata romana.
    Iata ce spune un analist al serviciului britanic :
    " Pentru Putin Romania este un stat inamic.
    “Una dintre priorităţile lui Putin este reforma serviciului secret al armatei. Forma şi misiunea GRU au fost modificate pentru a reflecta noile priorităţi ale elitelor politice şi militare, iar Europa de Est vor fi printre obiectivele sale principale "
    Forma şi misiunea GRU au fost modificate pentru a reflecta noile priorităţi ale elitelor politice şi militare, iar Europa de Est vor fi printre obiectivele sale principale

    De altfel, necunoscătorii vorbesc şi astăzi de implicarea KGB-ului în evenimentele din decembrie ’89, când, de fapt a fost opera spionajului
    militar !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. PONTA PE DRUMUL DESCHIS DE BASESCU !
    NEGLIJENTA CRIMINALA PENTRU NEVOILE ARMATEI ROMANE !
    Corneliu Dobritoiu. ... "Avem putini bani, deocamdata, pentru inzestrarea armatei, insa mizam pe finantari ...


    NOUL SERVICIUL DE SPIONAJ AL ARMATEI SUA : INZESTRAREA MILITARA A ARMATEI LA PAMANT.
    „Concepţia de înzestrare cu sisteme şi echipamente majore a armatei romane în perioada 2006-2025", elaborată de Ministerul Apărării, recunoaşte că 85 la sută din echipamentele militare au resursa de viaţă depăşită. Adevarul este 98 % Militarii români sunt trimişi în teatrele internaţionale de luptă cu armament învechit, uzat sau nepotrivit condiţiilor de climă MOARTEA A ZECI DE MILITARI SE DATORESTE MAI MULT ECHIPAMENTULUI INVECHIT DECAT INAMICULUI ! Protecţia individuală a militarilor se realizează cu veste antiglonţ grele de 15 kilograme..... Militarii români patruleaza cu bocancii rupţi, întrucât talpa nu rezista în zonele stâncoase din Afganistan. Vestele antiglonţ româneşti au un viciu de proiectare şi nu permit luptătorului să fixeze patul armei în umăr pentru a ochi cu precizie. Cele mai multe incidente soldate cu morţi şi răniţi au fost produse de explozia unor mine artizanale, în faţa cărora maşinile blindate româneşti au fost extrem de vulnerabile......................
    GUVERNANTII ROMANI DAU DOVADA DE O NEGLIJENTA MAI MULT DECAT CONDAMNABILA .....
    ps UN REPREZANT AL NOULUI CLANDESTIN DEFENSE SERVICE SA INTALNIT CU REPREZENTANTII SMCD !Comunicat oficial :
    Joi, 11 aprilie a.c., un expert al Pentagonului in probleme romanesti a avut o discutie la sediul central cu reprezentantii Departamentului Relatii si conducerea SCMD. O intalnire similara a avut loc cu grupul de ofiteri din jurul ofiterului Alexandru Gheorghe.
    LIPSA DE INZESTRARE MILITARA A FACUT PARTE DIN DISCUTII.......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Horvath, te-am rugat frumos, nu iti mai posta materialele pe blogurile mele. Ai ceva de comentat, comenteaza, dar nu imi baga spamuri de astea pe blog, nu iti mai fa reclama pe paginile mele. Fii decent !

      Ștergere
  3. Domnule Neacsu
    Starea de inzestrare a armatei .....credeam ca intereseaza.
    Ramaneti cu bine......si extrem de decent .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti face un comentariu si pune un link, daca simti nevoia sa arati ceva ce merita citit, dar nu imi posta tot materialul te rog, nu e frumos.

      Ștergere
  4. Domnule Neacsu
    Sunt unul din miile de rezervisti care si-au pus speranta in Sindicatul cadrelor militare disponibilizate. Am sperat si inca sper ca SCMD este solutia prin care ne putem rezolva problemele noastre. Nu numai cele legate de cuantumul pensiei sau cele legate de statutul nostru juridic. Sunt multe alte probleme in rezolvarea carora SCMD si-ar putea aduce aportul. Oare ne sunt respectate toate drepturile? Are rost sa amintesc despre problema asistentei medicale, despre modul cum s-a facut si se face in continuare reintegrarea sociala a celor disponibilizati in baza OG_7 si multe alte probleme sociale si personale care ii framanta pe disponibilizatii din armata? Oare acestea sa fie acele probleme la care va referiti cand spuneti ca trebuie sa luam pe cont propriu anumite actiuni? Poate ca d-nul Dogaru nu este cel mai potrivit sa fie in fruntea sindicatului...dar ne opreste cineva sa il schimbam? Avem posibilitatea si dreptul acesta. Dar v-ati intrebat oare daca este cineva amator sa se inhame voluntar la o asemenea munca? Am participat la o sedinta la filiala de care apartin, care a avut drept scop completarea biroului operativ cu un membru. Are rost sa va spun cum a decurs sedinta? Sau care a fost reactia celor care au fost propusi pentru functia respectiva? Va spun doar concluzia care am tras-o despre camarazii mei sindicalisti: toti asteapta rezolvarea problemelor lor dar daca se poate, sa se implice altii, iar ei sa culeaga doar roadele. Da, aveti dreptate, multi sau retras din sindicat. Ati facut o analiza sa vedeti care sunt cei care s-au retras? Pe langa cei care s-au vazut cu "sacii in caruta", oare nu sunt tot aceiasi camarazi ai nostri care si pe timpul cat erau in activitate erau...(nu continui fraza)...? Sa nu intelegeti ca nu sunt de acord cu ceea ce spuneti dumneavoastra in acest articol. Subscriu in proportie de 99,9%. Diferenta de 0,1% consta in treaba aia cu zicala romaneasca referitoare la spalatul rufelor murdare. Va doresc multa sanatate si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Liviu Muresan
      Eu sunt de acord suta la suta cu ceea ce spuneti, pentru ca acest apel la ratiune exact asta cerea, apel la ratiune si rezolvarea problemelor pe plan intern, prin convocarea unei CNR care sa lamureasca lucrurile. Problema celor care au ramas , motivatiile celor care pleaca le-am pus si eu de mult. Cand acuma un an de zile spuneam ce se va intampla, unii spuneau ca vreau raul sindicatului pentru ca cobesc . Nu am cobit, am analizat si am tras niste semnale de alarma, asa cum trag si acuma . CATI TIN CONT DE ELE ?

      Ștergere
  5. Sunt acelasi ANONIM care mai are cateva intrebari de pus dar conditionat fiind de numarul de caractere pentru postare am fost nevoit sa sparg mesajul in doua.
    V-ati intrebat si chiar ati incercat un raspuns referitor la prezenta redusa la mitingul din 1 MAI. Stiti ca acelasi domn "istoric" la o intalnire cu presedintii de filiale din Bucuresti, a afirmat ca daca la mitingul din 1 MAI nu vor iesi membrii SCMD el va da telefon si va aduce in Bucuresti 8000 de mineri. Aceasta afirmatie nu este o jignire adusa membrilor de sindicat? In fapt este una dintre explicatiile prezentei subtiri la manifestatie.
    Sunt in acelasi timp multe alte intrebari la care daca vor fi pusi sa raspunda nu stiu pe unde vor scoate camasa. Stiti ca in discutiile purtate in vederea lamuririi divergentelor, cand a venit vorba de fondurile SCMD, omul cu "pricina a spus ca el nu concepe sa nu isi deconteze carburanul de la masina din banii sindicatului? Si surpriza, nici mai mult nici mai putin de 3 plinuri pe luna. Imi spune si mie cineva unde consuma acest om atata carburant? Stiti ca acelasi om deconteaza toate facturile cu consumatiile de la restaurante la SCMD? Intrebat fiind a justificat ca el se intalneste in probleme de sindicat cu diversi oameni influenti si pentru a rezolva problemele noastre ii invita la restaurant. Curiosi fiind cine sunt acele persoane ni s-a raspuns ca nu poate divulga numele acestora. Mai sa fie. O fi soacra, alte rude, sau mananca el pe banii nostri? Dar sa nu ne mai miram pentru ca pe financiar s-au acoperit. "Apostolul" cel care creaza probleme filialelor pe linie finnciara are sef acum pe "tenismenul" Nastase. Culmea culmilor! "Tenismenul" este acum vicepresedinte SCMD dupa ce el a fost cel care a girat marsavia legii pensiilor.Omul acesta are tupeu asa cum a avut si cand era activ si cersea in vazul tuturor grade ministrului.
    Intreb sefii de filiale participanti la CNR Alba Iulia. Vi s-a pus la dispozitie actul de constatare dupa auditul pe 2010? Daca da, nu v-ati pus problema unor cheltuieli nejustificate decontate din banii SCMD in folos personal (asigurari pentru masini, mancare, bautura, carburanti cu sutele de litri pe zi, jaluzele, derulator furtun, lustre, aer conditionat, GPS-uri, detectoare radar, amenzi auto, anvelope cat pentru o autobaza, reparatii masini, ochelari de soare, etc.).
    Aveti cunostina de ceva realizari, punere in practica a hotararilor de la CNR?
    Am sa ma opresc aici, dar mai sunt multe alte intrebari incomode de pus si poate ca alta data am sa va mai dau ceva exemple.

    Cu simpatie,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intrebarea corecta vizavi de mesele la restaurante ar fi CE ANUME S-A OBTINUT CU ELE ? Pentru ca este posibil ca domnul cu pricina sa cheme la restaurant un mare politician , sa ii dea o masa pe banii sindicatuului, dar sa negocieze un loc pe listele de consilieri la primarie. Deci sa faca dovada castigului realizat de sindicat de pe urma acestor mese .

      Ștergere
  6. Domnule Neacsu,
    Apreciez foarte mult articolul dvs "apel la ratiune". Comentariile sunt foarte pertinente. Ce nu se intelege de catre unii membrii SCMD (destul de multi) este faptul ca actuala conducere nu accepta in sindicat persoane care nu se "subordoneaza" total ideilor si stilului capilor. De fapt nu trebuie sa ne mire pentru ca in opinia unora (vezi Pricina) acest sindicat este format din mebrii fondatori, toti ceilalti sunt afiliati si nu conteaza. Deci membrii afiliati care aduc si banii de care se folosesc cei din conducere nu au voie sa cracneasca, numai sa execute. De unde aceasta filozofie de caprar la unii care se dau educati si cu drept de a judeca inteligenta altora intr-un mod jignitor(istorici, ziaristi). De fapt exista o explicatie prin faptul "istoricul" a studiat si cred ca in mare masura si-a insusit perceptele comuniste ale anilor '50, iar acum le pune in aplicare. Celalalt, omul cu "pricina" se considera si el un fel de semizeu, face aprecieri jignitoare la adresa celorlalti, iar daca il veti intreba el va raspunde ca in fapt el este cel jignit zilnic de orice comentariu facut de colegi chiar si cand se poarta discutii pe probleme ce nu il angajeaza pe el. Tot omul cu "pricina", specialistul in manipularea maselor, are deseori viziuni (zice el informatii) apocaliptice. De exemplu inaintea CNR de la Alba Iulia a venit cuo informatie "sigura" ca pe timpul CNR vor fi organizate de catre opozantii SCMD si unele elemente din interior demonstratii de forta impotiva sindicatului, ca vor fi grupuri de presiune care vor incerca sa perturbe intalnirea, ca vom fi atacati, ca sindicat in in emisiuni tv, etc.
    Ma mira ca membrii de sindicat, filialele din tara nu se sesizeaza vis-a-vis de unele afirmatii ale "istoricului". Dumneavoastra ce credeti? Neinvitarea la dialog la nivel inalt (guvern, ministere)a SCMD nu cumva are ca si cauza afirmatiile belicoase ale acestuia? Cum interpretati dvs o afirmatie de genul "suntem o armata si avem si arme" (vezi articolul "Ori SCMD, Ori Basescu!".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Afirmatiile de genul acesta sunt fanteziste, copilaresti, spuse pentru a impresiona. Domnului Dogaru, militar prin imprumut care nu stiu daca a portat vreodata cizme, ii place sa se joace de-a seful , condicatorul militar sau mai bine spus conducatorul militarilor. Fiecare viseaza sa fie ceea ce nu a fost niciodata. De aceea nu ma preocupa astfel de vorbe. Si cei care le asculta stiu ca e vorba de teribilisme adolescentine , pentru ca domnul Dogaru din punct de vedere militar, este abia la faza liceului militar unde se face instructie la pantof si se manvreaza arme de exercitiu cu gandul la cele adevarate.

      Ștergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.