marți, 15 mai 2012

KRIEG


Domnul Dogaru nu mai are pace. Aînceput să dicteze şi când doarme. Săracul Rînciog nu mai pridideşte cu dactilografiatul probabil îi dictează şi prin telefon . De când s-a schimbat guvernul şi există riscul ca noul guvern să facă dreptate militarilor prin modificarea OG-1 /2011 şi apoi în perspectivă reintroducerea pensiilor ocupaţionale pentru cei care le-au pierdut, domnul Dogaru vede numai negru în faţa ochilor. Perspectiva pierderii clientelei,a cotizaţiilor a închiderii proceselor odată cu modificarea legii şi revenirea la legile ocupaţionale, este sumbră, asta va însemna practic pentru foarte mulţi rezervişti retragerea din sindicat iar pentru Dogaru pierderea „vacii de muls” la care tot făcea referire de atâtea ori prin materialele domniei sale. Aşa ceva nu este posibil aşa că domnul Dogaru a trecut la contraofensivă. Văzând că unele filiale au luat iniţiativa contactării factorilor de răspundere din conducerea USL fapt ce ar urgenta eventual rezolvarea problemelor sindicaliştilor, şi îi mai şi critică punctele de vedere, domnul Dogaru a trecut la represalii. A mai scos un material de pe un blog al unei filiale, de data aceasta un material scris chiar de preşedintele filialei, e vorba de filiala SECTOR 6 a enervantului colonel Tudor şi ca să se înveţe minte a interzis accesul la pagina respectivă. Dacă încerci să accesezi pagina filialei sector 6 vei primi un mesaj prin care eşti anunţat că nu faci parte din cercul de prieteni ai .. administratorului, nimeni altcineva decât satârul Rînciog. Deci războiul imagologic împotriva propriilor membri de sindicat a trecut la o treaptă superioară, acum nu se scot numai materialele, se blochează chiar accesul la blogul filialei. Bineînţeles asta în numele dreptului la opinie, la informare, al libertăţii de expresie. Avizez pe această cale că până şi DD şi-a recâştigat dreptul la licenţă şi se judecă cu oamenii lui Băsescu, nu cu Dogaru. Continuaţi aşa domnule Dogaru şi vă veţi trezi dat în judecată pentru încălcarea libertăţilor fundamentale ale omului. Dacă aşa v-a învăţat departamentul Juridic să procedaţi, atunci schimbaţi departamentul că vă învaţă numai prostii. Dacă aşa v-a învăţat prietenul Val, luaţi nişte cătuşe şi legaţi-vă strâns de mână cu el, veţi avea aceeaşi soartă.


Domnul Tudor a îndrăznit din nou să pună pe tapet problemele pe care le are cu Comitetul Director, iar  Dogaru l-a ras. Dar nu l-a ras numai, aşa cum a ras filiala Craiova, pe Tudor l-a epilat, pentru că i-a închis blogul. Aş propune ca în biroul unde se ţin adunările CD să se pună deasupra o firmă, ceva gen „Beauty saloon”şi un mesaj, „Epilăm cu ochii-nchişi”. Iată textul lui Tudor aşa cum apăruse pe blogul defunctei filiale 6:

„Stimate colege, stimati colegi,


Evolutia evenimentelor la nivel national dar in special la nivelul sindicatului ne impune sa facem o analiza amanuntita a activitatii si atitudinii noastre fata de sindicat.


Imi pare rau dar trebuie sa prezint cateva situatii mai deosebite privind activitatea mea ca presedinte al filialei si ca fost vicepresedinte ( interimar) al Comitetului Director.


In primul rand doresc sa informez toti membri de sindicat ca rtragerea mea din CD a fost si ramane o decizie personala generata de incompatibilitatea functiei detinute cu activitatea acestui for de conducere , for care pana in momentul de fata ( indiferent de afirmatiile presedintelui Dogaru ) isi desfasoara sedintele in afara cadrului statutar si regulamentar. Doresc sa va informez ca nu am nici o legatura cu fabulatiile presedintelui Dogaru si ale vicepresedintelui Pricina privind actiunile destabilizatoare la nivelul sindicatului , fabultii pe care le consider ca idei emanate de scenaristi in arta manipularii.


In al doilea rand doresc sa-mi reafirm totala disponibilitate de a actiona pentru respectarea principiilor care au stat la baza infiintarii SCMD in care m-am inscris din dorinta de a actiona impreuna cu toti colegii mei pentru a lupta , prin forme democratice si legale, pentru a fi respectati, pentru a ne pastra drepturile castigate prin munca si sacrificii, pentru a trai ultimii ani din viata in liniste alaturi de cei dragi noua.


In al treilea rand va informez ca afirmatiile mele transmise presedintelui Dogaru si Comitetului Director si aparute pe pagina filialei sau , chiar pagina principala a SCMD ( atat cat s-a mai putut) au sustinere in fapte , actiuni si date reale, concrete si corecte, date pe care le voi prezenta Consiliului National al Reprezentatilor.


In al patrulea rand va informez ca alaturi de cel mai inchegat si realist birou operativ , cel al filialei noastre, am incercat sa va reprezentam, sa organizam, sa desfasuram , sa participam la actiuni care au dus la recunoasterea filialei Sectorului 6 ca cea mai puternica filiala a SCMD si totodata sa solutionam problemele , sugestiile, ideile si propunerile dumneavoastra chiar daca actiunile noastre au fost interpretate gresit de catre presedintele Dogaru si de vicepresedintele Pricina.


Legat de mult hulitul Consiliu de Coordonare a filialelor din Bucuresti si Ilfov va informez ca acesta a fost constituit pe 23 august 2011 in sedinta comuna a birourilor operative ale filialelor constitutive, Protocolul de constituire a fost publicat pe toate site-urile filialelor, membri CD au luat la cunostinta de acest consiliu in seara constituirii sale , iar vicepresedintele CD Pricina a participat direct la sedinta in care s-a stabilit constituirea consiliului, a fost de acord si chiar a sustinut aceasta idee in sedinta CD.


Consiliul de Coordonare nu aduce atingere , in nici un fel, filialelor componente, ci s-a constituit ca ajutor pentru factorii de decizie ai sindicatului, exact cum procedeaza orice filiala din teritoriu . Interpretarea data de presedintele Dogaru cum ar fi ca acest consiliu, prin persoana mea , doreste “luarea “ puterii in Bucuresti, Muntenia, Oltenia, etc. sunt fabulatii sau mai rau ar putea fi emanatia unei minti bolnave , care nu vede decat conspiratii, urmariri, atentate, puci-uri, lovituri de stat nationale, multinationale, intergalactice……….


Acest Consiliu s-a constituit pentru ca sindicalistii bucuresteni si ilfoveni sa fie reprezentati la nivel local si ,sa nu fie numai o masa de manevra in actiunile de amploare ale SCMD, actiuni care au fost sustinute si de colegii din tara, dar nu la nivelul nostru de reprezentare.


Acest Consiliu a generat o actiune normala de informare, colaborare si ajutor intre filialele componente si , cel mai important a generat actiuni similare in teritoriu, actiuni cu efecte deosebite pentru recunoasterea SCMD ca adevaratul reprezentant al pensionarilor militari, fapt pentru care va rog sa-mi permiteti sa le multumesc tuturor componentilor acestui Consiliu care , vrand -navrand , au devenit paria alaturi de mine, dar a mai generat un lucru nedorit si de neantels pentru presedintii filialelor componente , faptul ca presedintele Dogaru ne-a perceput ca pe adevarati rivali, ca adevaratii destabilizatori ai sindicatului. Imi este rusine sa gandesc la aceste aberatii mai ales ca ele vin din partea unui om care a infiintat sindicatul, in care am crezut, pe care l-am sprijinit in organizarea actiunilor sindicatului dar care se face ca nu intelege adevaratul sens al actiunilor noastre.


In spiritul respectului reciproc si al libertatii de exprimare , permanent , voi spune lucrurilor pe nume , voi lupta pentru afirmare adevarului si a prezentarii adevaratei stari de lucruri din SCMD.


Nu voi crede , niciodata, ca prin “atitudini , actiuni, initiative, propuneri, acuze, interogari sau tafne poti deveni ostil SCMD” atata timp cat lupti pentru adevar, respectarea principiilor, obiectivelor si scopurilor infintarii sindicatului.


Avem multe lucruri de facut , impreuna, mai ales acum, cand “ soarele ( poate) vine si pe strada noastra” si trebuie sa le facem pentru ca, ne-am angajat prin acorduri de colaborare cu fortele USL, pentru ca trebuie sa fim consecventi si verticali, altfel societatea ne va desconsidera.


Sunt ferm convins ca nu suntem multi dar putini , cum ne-a catalogat presedintele Dogaru acum un an, ci suntem cea mai numeroasa, puternica si realista filiala din tara , de aceea va solicit sa demonstram acest lucru ( inca odata) pe 28 mai 2012 la adunarea generala a filialei.


Doresc sa avem o dezbatere decenta , colegiala, prieteneasca pentru a hotara, impreuna, ce trebuie sa facem pentru ca SCMD sa devina mai puternic decat a fost, adica o adevarata forta in care societatea sa vada adevaratii luptatori , iar pentru aceasta trebuie sa fim impreuna, toti cei din MApN, MAI,SRI, SPP, STS, SIE, sotiile(sotii) ,urmasii colegilor nostri.


Participarea viitorului primar al sectorului 6 dl. RARES MANESCU si in special a ministrului apararii dl. gl(r) CORNEL DOBRITOIU ne obliga sa reconfirmam faptul ca filiala noastra este prima din tara.


Presedintele SCMD filiala sector 6 Bucuresti


Col(r) Marian TUDOR


P.S Ora exacta si locul desfasurarii adunarii generale vor fi communicate in timp util”

După cum se vede , materialul „abundă” în expresii licenţioase, limbaj suburban, jigniri aduse înaltelor feţe din CD şi exemplific cu expresia „Doresc sa va informez ca nu am nici o legatura cu fabulatiile presedintelui Dogaru si ale vicepresedintelui Pricina” cuvânt care provine din termenul fabulă, adică domnul Tudor vrea să insinueze aici că domnii Dogaru şi Pricină sunt elemente fabuloase. O asemena jignire nu putea fi admisă pe blogul unei filiale SCMD, drept urmare, cd a decis:

„AM ONOAREA SA VA SALUT,


Va informez ca dl Presedinte Dogaru a dispus stergerea ultimului articol postat pe pagina Filialei Sector 6, semnat de catre dl. Col Tudor Marian, ca urmare a continutului in contradictie cu scopurile si obiectivele urmarite de SCMD.


S-a dispus, de asemenea, si blocarea accesului dvs. pe aceasta pagina de Internet.


Veti reprimi autorizatie de postare numai cu acordul Vicepresedintelui pe probleme media, dl. Col Pricina Valeriu.


Cu stima,


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD) “


Coordonator Secretariat General


Lt. col. (r) Rinciog Dumitru


Telefon 073660096

Domnilor din SCMD, indiferent de funcţiile deţinute, dacă nici asta nu este cenzură şi conducere abuzivă, eu sunt popă. Domnule Mandu, apărătorul dreptăţii, aştept un punct de vedere vizavi de această decizie. Şi eventual şi din partea prietenului Strâmb, cel care spunea că eu exagerez şi că nu am ales calea care trebuia . Trebuia să tac şi să mă las călcat în picioare. Poftiţi domnilor şefi de filiale, treceţi la rând, făceţi-vă preş, ciocu mic, să nu vă suspende blogul , să nu vă ia telefoanele şi să nu vă ia primele de Crăciun.

Dar treaba nu este completă. Domnul Răcăşan, un alt viitor fost membru al Comitetului Director a avut limbrici şi a cerut domnului Dogaru care obişnuia să îl cheme la raport ori de câte ori voia să mai ia câte o decizie, a cerut souneam, să fie respectat statutul în ceea ce priveşte şedinţele CD şi să fie anunţat din timp, oficial cu privire la ora, locul şi ordinea de zi a şedinţelor. Ce a urmat ? La ultima şedinţă a fost omis. Şi nu ar fi exclus să fie exact şedinţa în care s-a decis excluderea  sa din CD, pentru că nu îi place poziţia calului care bea apă, sau ghiocel. Ce va urma? Fără nici o îndoială pedepsirea domnului Răcăşan excluderea din CD, din care oricum nu făcea parte, ca şi domnul Tudor, ca şi domnul Năstase, ca şi alţii. Şi fiindcă a venit vorba de domnul Năstase, vorbeşte Poligrafia cum că ar fi fost împreună cu Pricină la o discuţie între 6 ochi şi 3 ochelari cu doamna LUPU, cea pe care domnul Dogaru voia să o vadă trasă pe roată cu nu mai mult de o lună în urmă. Urmarea ? Păi urmarea este un mesaj scurt, către sindicalişti care cereau pedepsirea acestui monstru cu epoleţi :” De exemplu, n-o sa-i putem cere acum ministrului Apararii inlocuirea dnei Lupu (si pedepsirea ei) cu favoritul dvs. dl. Y….” Textul întreg al comunicatului urmează :

„In atentia presedintilor BO ale filialelor SCMD
Doamnelor si domnilor colegi,


Va rog sa aveti in atentie urmatoarele aspecte:
1.CD are o relatie directa cu noul Premier si cu 5 dintre membrii Guvernului.
2.Actualul Guvern este de tranzitie, prioritatea sa fiind asigurarea desfasurarii corecte a alegerilor printr-o noua lege electorala si o noua lege a referendumului (eventual OUG). Nu are o putere reala, pentru ca nu are o majoritate reala in Parlament. De aceea ii suntem necesari, ca sa castige majoritatea reala in toamna.
3.Regimul Basescu nu a fost inlaturat, ci doar s-a repliat si acum este in plina ofensiva. Si impotriva USL si impotriva noastra.
4.Singurele posibilitati admise pentru noul Guvern au fost schimbarea prefectilor, subprefectilor si secretarilor de stat. Practic si Premierul si noii ministri sunt prizonieri in cladirea Guvernului si in cladirile ministerelor, fiind inconjurati de caiafele Basescului, care ii blocheaza, chiar daca aparent fac sluj si dau ochii peste cap, din dragoste fata de noua Putere, care nu e inca Putere. In aceasta situatie, noii ministri fac doar ce pot in actuala etapa de tranzitie. Spre exemplu, au preluat din obiectivele noastre separarea administratiei de interne, inapoierea banilor abuziv retinuti din pensii sau din salarii, fara interventii juridice din partea noastra, amendarea legilor in vigoare, astfel incat sa nu fim loviti pe regularizare de plati retroactive, etc. Un mare castig este punerea in discutie a revenirii la legi ocupationale (speciale) pentru anumite categorii socio-profesionale.
5.In schimbul acordului (contractului social) cu ei, datoria noastra este sa-i sprijinim, sa contracaram propaganda basesciana extrem de virulenta, sa scoatem lumea la vot, astfel incat in toamana sa castige o majoritate zdrobitoare.
6.Trebuie sa tinem cont de faptul ca au suficiente probleme ei insisi legate de disfunctiile din alianta si chiar in interiorul partidelor datorita intereselor personale si de grup, meschinariilor inerente traseismului politic. In aceasta situatie, devreme ce exista o lista de obiective pe care au acceptat-o si care include toate obiectivele noastre majore, ar fi inutil sa-i “asasinam” cu cearceafuri de revendicari, care in fond sunt aceleasi si pe care oricum nu au timpul fizic sa le citesca. Riscam doar sa-i facem sa fuga de noi ca de dracu!...
7.Repetam: suntem in contact zilnic cu cei care conteaza, deci nu e cazul sa fie asaltati cu mii de propuneri individuale de genul: “Ala eu, ala eu, ala eu” … Chiar ne reproseaza ca-i desconsideram, cerandu-le acelasi lucru de o mie de ori, pe diverse cai, blocandu-le paginile de e-mail si telefoanele, dar cand ne cer sa dam curs propriei noastre propuneri de a numi dintre noi presedinti, vicepresedinti, membri de comisii electorale si a trimite 80-100 de oameni in zona X pentru instructaj, ne miscam mai greu.


Rugamintea este, daca exista in filialele dvs, sau printre aliatii teritoriali, persoane competente, pe care ati dori sa le recomandati pentru diverse functii, de exemplu consilier, expert, etc. in domeniul cutare, pentru ministerul cutare, trimiteti propunerile insotite de CV Secretariatului General al SCMD. Va fi o onoare pentru noi, sa oferim, in continuare, posibilitatea ca prefecti, subprefecti, secretari de stat, consilieri experti, sa fie acceptati dintre membrii SCMD sau aliati ai SCMD. Ceea ce s-a cerut la Alba Iulia si nu s-a primit, trebuie avut, de asemenea in vedere, acum, pentru alegerile din toamna: membri ai sindicatului sau aliati, care sa fie membri ai partidelor din USL si care sa aiba o buna sustinere in teritoriu pentru o eventuala candidatura pe lista partidelor lor, la generale!


De asemenea, centralizam toate propunerile de indreptare a unor masuri acum, pana la alegerile generale, in situatii care tin de competenta ministrilor in cauza. De exemplu, n-o sa-i putem cere acum ministrului Apararii inlocuirea dnei Lupu (si pedepsirea ei) cu favoritul dvs. dl. Y, dar putem sa-i solicitam modificarea acelor ordine ale ministrilor anteriori care ne impiedica sa ne desfasuram activitatea normal, ca rezervisti, ba chiar ne discrimineaza ca rezervisti (accesul la caminele de garnizoana, la hotelurile militare, la cercurile militare, etc. Avem déjà oferte extrem de serioase de la colegi extrem de seriosi, experti in domeniile care ne intereseaza, juridic si financiar, de a lucra in aceasta perioada gratis, pe post de consilieri, conform obiectivelor contractului social, pentru remedierea haosului juridic si financiar in care masurile incapatanate ale ministrilor precedenti ne-au aruncat. Propuneri extrem de binevenite am primit pana acum de la membrii SCMD din Iasi si de la Pitesti.


Numai impreuna, organizat, negociat, acolo unde se cunosc toate amanuntele si s-au stabilit relatiile directe, putem obtine maximum posibil in aceasta scurta perioada in care si adversarul va face tot ceea ce poate pentru a discredita si USL-ul si pe noi.
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU"
Ce îngăduitor a devenit domnul Dogaru cu Lupoaica, după ce prietenii din CD au discutat cu fosta subordonata a domnului Năstase. De ce oare ?

După cum se vede, comunicatul confirmă ceea ce spuneam în articolul precedent, şi anume teama domnului Dogaru că acest guvern sau următorul-dacă va fi tot USL după alegerile din toamnă-vor rezolva definitiv problema militarilor. De aceea domnul Dogaru ne îndeamnă să lăsăm orice contacte, să nu „îi stresăm” pe miniştri guvernului Ponta , pentru că are dânsul totul sub control. Nu mai puţin de 5 miniştri din guvernul Ponta, conform declaraţiei domnului Dogaru, sunt în tratative cu domnia sa. Se spune prin piaţa Chibrit că fac săracii anticameră la uşa marelui Mag. Penibil. De fapt tătuca, El Comandante Maximo tremură la gândul că îşi va pierde obiectul muncii, sindicaliştii nu vor mai plăti cotizaţiile, odată cu rezolvarea problemelor legate de pensii şi va rămâne şef peste membrii fondatori care nici măcar nu se cunosc între ei şi credeţi-mă, nu e o figură de stil. Sunt unii care au semnat documentele de înfiinţare fără să ştie că le-au semnat. Din nou aştept să fiu dat în judecată şi pentru această declaraţie. Îi recomand domnului Dogaru să se aplece către filiale, nu să le trateze ca pe sclavii de pe plantaţie, pentru că sindicatul trăieşte prin ele. Fără preşedinţii de filială cărora încearcă să le pună botniţă cum puneau pe vremuri arendaşii ţăranilor că să nu le mănânce strugurii la cules, fără filiale, fără sindicalişti, va rămâne cu ochii în soare şi datorită înfumurării şi aroganţei de care dă dovadă acum, cât încă mai are pe cineva în spate ca număr, se va trezi izolat definitiv jucând ţurca fără băţ. Domnule Dogaru, treziţi-vă din vis înainte să devină coşmar. Să afirmi că guvernul este blocat în clădirea guvernului, că nu are nici o putere, că de fapt nu conduce ţara, doar se face că guvernează mi se pare nu un ajutor dat guvernului CI O ÎNCERCARE CLARĂ DE DECREDIBILIZARE A ACSESTU GUVERN, DE INSINUARE CĂ DOAR UN GUVERN PDL AR FI LEGITIM ŞI AR AVEA PUTEREA ŞI FORŢA DE A FACE CEVA , DECI GUVERNUL ACTUAL NU TREBUIE NICI SPRIJINIT, NICI NU TREBUIE SĂ NE PUNEM SPERANŢE ÎN EL SAU SĂ-I ACORDÂM ÎNCREDERE. ALŞE CUI JOCURI LE FACEŢI DOMNUL DOGARU ? PE CINE SLUJIŢI , CINE V-A ÎNVĂŢAT SĂ FACEŢI ACESTE AFIRMAŢII ŞI CU CE SCOP ?

„Singurele posibilitati admise pentru noul Guvern au fost schimbarea prefectilor, subprefectilor si secretarilor de stat. Practic si Premierul si noii ministri sunt prizonieri in cladirea Guvernului si in cladirile ministerelor, fiind inconjurati de caiafele Basescului, care ii blocheaza, chiar daca aparent fac sluj si dau ochii peste cap, din dragoste fata de noua Putere, care nu e inca Putere. "


Domnule Dogaru, degeaba încercaţi apoi să o cotiţi cu propunerile şi ofertele de .. specialişti şi consilieri. Ăla nu e ajutor, aşa cum puneţi dumneavoastră, problema sună a încercare de cocoţare a unor oameni dragi dumneavoastră, în funcţii de răspundere. Aţi preluat din apelul filialei Craiova către domnul ministru Dobriţoiu nişte idei care vi s-au părut exploatabile şi le-aţi prelucrat, cerând apoi ca totul să treacă prin mâna dumneavoastră, vezi doamne „unitar, centralizat” dar interziceţi filialelor să aibă orice iniţiativă. De ce vă e frică domnule Dogaru? Că vor reuşi alţii ceea ce dumneavoastră doar vă lăudaţi că faceţi ? Că nu vă va mai privi lumea ca pe marele salvator al patriei , conducătorul naţiunii ? Păi ce vă interesează mai mult binele sindicalşiştilor sau laurii ? Eu cred că laurii, altfel aţi lăsa oamenii să facă fiecare ce poate la nivel de filială, aşa cum le recomandaţi şi până acum, până să fie numit actualul guvern. În loc să vă bucuraţi, dumneavoastră cobiţi , descurajaţi, tăiaţi orice iniţiativă, cenzuraţi, desfiinţaţi, ameninţaţi, interziceţi, manevraţi, manipulaţi. Urâtă meserie aţi avut, dar poate veţi cere să fiţi angajat din nou la vechea structură, ca specialist. De ce nu ? Aveţi voinţă, talent însă nu. Dar prin muncă şi coate, poate veţi promova. Luaţi-l şi pe Val, să aveţi pe umerii cui să vă suiţi cu picioarele că acolo nu veţi mai găsi sindicalişti docili. Şi luaţi-l şi pe Rânciog, că acuma s-au modernizat oamenii, îşi scriu rapoartele pe computer şi ... na  cine credeţi că vi le va scrie acolo ?

Domnule Dogaru, cât aţi avut ce aţi avut cu mine şi m-aţi tratat ca pe oaia neagră a sindicatului, nu m-a deranjat, era vorba de mine ca persoană, nu era nici un pericol. Dumneavoastră însă aţi trecut la măsuri împotriva unor grupuri de oameni, aţi interzis şi suprimat dreptul la opinie în cadrul sindicatului sub acuze nefondate, doar pentru că eraţi criticat. Asta nu pot să trec cu vederea, depăşeşte valoarea unei ciondăneli. Încă odată, vă sfătuiesc să deschideţi ochii.

16 comentarii:

 1. Nea Merine...
  Sunt eu ".... un individ oarecare" ...
  ...care foloseşte texte scrise de alţii...,
  reprezint strechea pusa sa intepe vaca ....
  ===================
  Ma mai lasi sa "continuez"?
  Matale ai vazut: eu nu violentez pe nima, nu jignesc, nu siluez, nu insultez ... eu, ... stii matale, mai pun si eu acolo o poza...doaua!
  ARU aici, sau... acasa la mine ...online!

  RăspundețiȘtergere
 2. Prietenul D voastraa D-nul Stramb ,nu mai posteaza nici el de peste un av da zile.Acest drept i-a fost retras si omul a devenit mai resemnat si poate mai intelept.Continua sa-si respecte cuvantul dat colegilor sai pentru ajutor,dar atat.

  RăspundețiȘtergere
 3. Prietenul meu Stramb la luat piua ?S-a resemnat si a devenit mai intelept?Din cate stiu eu, resemnarea te face mai mic, mai inofensiv, mai sters, mai putin responsalbil, mai putin curajos si mai usor de manipulat. Nu cred ca s-a resemnat, poate a a renuntat. Renuntarea este un act de vointa, resemnarea nu are nimic militaresc in ea. Te poti retrage dintr-o actiune prost inceputa, daca sortii iti sunt potrivnici, pentru a salva ce se mai poate salva. Dar ai datoria de a da toate informatiile de care dispui,celui care continua lupta, ca sa nu faca aceeasi greseala, ca sa nu mai apuce acelasi drum.Prietenul meu Stramb nu a facut nimic, ba mai mult a dat tot in cel care il tragea de maneca si ii spunea ca este pe un drum gresit. Nu e nici o fala ca s-a retras, sau s-a resemnat in conditiile astea, fara sa lase lectii invatate macar pentru cei care au ramas in picioare. Ca si Elena Cobuz, are impresia ca daca s-a retras si al lasat intersectia libera sa treaca buldozerul, a salvat omenirea. Nu, si-a salvat doar pielea si a dat liber abuzurilor. Daca asta a facut prietenul Stramb, ii doresc pensie linistita, sanatate si ce o da Dumnezeu.Banuiesc ca si-a facut poze cand era sindicalist. Sa aibe ce povesti la nepoti candva .

  RăspundețiȘtergere
 4. Marine, prietenul tau a raspuns stramb la o intrebare dreapta. Asa ca ce mai astepti de la el? Tu il intrebi ce parere are despăre asta iar el raspunde ca Dogaru, pe ocolite ca vezi doamne nu are voie sa vorbeasca ca ia taiat popa limba.Asta e stramb.

  RăspundețiȘtergere
 5. Marine, muica, iacata ci spuni un sindicalist din Sector 6:

  "Poate acum veti intelege:
  Faceţi un spectacol ieftin de circ în care rolul bufonului este jucat de un nimeni, pe care îl numiţi Tudor.
  Încă odată apucaţi-vă de treabă:
  - convingeţi oamenii să nu mai plece din filială;
  - convingeţi oamenii să plătească cotizaţia de membru;
  - convocaţi la secretariatul filialei membrii care au decizii definitive şi irevocabile ale Curţii de Apel Bucureşti şi consiliaţii ce au de făcut mai departe;
  - intraţi în legalitate cu structura B.O. al filialei, aşa cum prevede STATUTUL;
  - mobilizaţi membrii la mitinguri. Vă lăudaţi cu cea mai mare filială, dar la ultimul miting au fost prezenţi mai puţini membrii decât numărul de telefoane mobile ale SCMD date spre folosire la filială;
  - refaceţi evidenţa membrilor filialei nr.2 sector 6. În sector sunt două filiale si nu una.
  - adresaţi-vă conducerii SCMD pentru separarea de bugetul filialei nr.1. sector 6.
  Nu mai faceţi pe victimele şi plângăcioşii sindicatului.
  TRECEŢI LA TREABĂ.
  Aţi bulversat suficient de mult membrii de sindicat cu intoxicări şi lucruri de nimic. În centru este conducerea filialei. Nu menţionaţi nimic ce aţi făcut în mod direct cu membrii din subordine. Pentru asta plătesc cotizaţia de membru? Pentru a avea spaţiu de înjurături pe blogul sindicatului?
  Cine este nemulţumit de cum se conduce sindicatul ÎŞI DĂ DEMISIA ŞI PLEACĂ. Vă erijaţi în justiţiarii şi câinii de pază ai sindicatului. Nimic mai FALS.
  Cereţi UNITATE, DAR DE FAPT PRIN CEEA CE FACEŢI îndemnaţi la fărămiţerea sindicatului, la lichidarea lui, LA CREAREA UNEI STRUCTURI PARALELE DE PUTERE.
  Lovitura de palat proiectată, de preluare a conducerii SCMD, nu a reuşit. Lingeţi-vă rănile. Iar pentru vindecare recomand retragerea din sindicat.
  Cine nu trăieşte în acord cu timpul şi evenimentele curente, este depăşit. Reversul în constituie numei STAREA CONFLICTUALĂ.. Iar aici, B.O. al sectorului 6 EXCELEAZĂ..

  NU M-AM ADRESAT UNEI PERSOANE ANUME. AM DAT REPLAY LA UN MESAJ primit."

  Planton sch. 2, postul 4

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acel individ care scrie ceea ce ati redat mai sus nu este altul decat un anume domn STATE, ce se da drept jurist, dar nu are studiile terminate, care anul trecut a fost in solda SCMD, deci a primit bani frumosi si pentru o munca pa care nu a facut-o. Nu a fost in stare sa gestioneze relatia cu casele de avocatura, nu a fost in stare sa informeze la zi cu situatia proceselor, etc. Acest individ este in acest moment nemultumit ca a fost indepartat de statul de plata al departamentului juridic.Culmea este ca isi permite sa jigneasca oameni care au facut mult mai mult pentru sindicat si fara a fi retribuiti. Sa adaugam ca pe la mitinguri a fost din doi in patru. Ce credeti ca l-a apucat asa dorul de filiala? A fost pus sa scrie. Stiti cu ce seamana gestul acestui individ care il face pe Tudor "bufon'? Poate va aduceti aminte un film romanesc cu o replica celebra care zice ceva de genul " in nimicnicia mea, am muscat mana ...." Individul a ajuns sa lucreze pe acei bai dupa ce a fost propulsat chiar de Tudor si Biroul Operativ al filialei in departamentul juridic.

   Ștergere
  2. Nu cumva e același State care dădea comunicate n numele unui departament pe care nu l conduicea, pentru a-l ”înfiera” pe Pilemuș care plecase din departament pentru proasta politica juridica a caselor de avocatură si lipsa de înțelegere din partea CD ?Dacă e aceeași persoană, nimic nu trebuie să ne mire, face ceea ce știe să facă. Probabil că și-a revenit sau i s-a promis slujba, sau banii pentru serviciile sale.

   Ștergere
  3. Domnule anonim
   Daca vrei drepturi depline , fii bun si spune cine esti.Alfel poti fi confundat cu un ins lipsit de personalitate, carcaitor, latrau angajat sau chiar membru al CD cu multiple functiuni, un anonim oarecare care latra de dupa gard. Daca ceea ce spui este corect, este just si reprezinta punctul de vedere al unui sindicalist onest, de ce nu ai curaj sa spui cine esti ? De cine iti e rusine sau frica ?
   Si acuma cateva raspunsuri punctuale:
   1.Omenii nu pleaca din filiala, pleaca din sindicat
   2.Nu Tudor trebuie sa convinga oamenii sa plateasca cotizatia, cu Dogaru, pentru ca la el se duc banii, nu la filiala.
   3.BO al filialei este in legalitate. Comitetul Director cand intra in legalitate, sa dea un exemplu filialelor ? Imi poti spune IN CE CNR A FOST ALES, VOTAT SI NUMIT ACTUALUL COMITET DIRECTOR ?
   4.BIROUL FILIALELOR NU ARE UN DEPARTAMENT DE 60 DE JURISTI CARE SA ARATE OAMENILOR CE PASI SA URMNEZE. DE REGULA DEPARTAMENTUL JURIDIC ARE ACEASTA SRACINA.
   Filialele asteapta indicatii de la departamentul juridic, nu invers.
   5.Cand Tudor a organizat manifestatiile, oamenii au venit . Cand i-a organizat CD s-a vazut rezultatul. Deci altii sunt cei care trebuie sa isi mobilizeze oamnii, nu Tudor, nu filialele.
   6.Pe pagina principala a SCMD la filiale este trecuta o singura filiala la sectorul 6 , nu doua , deci oficial exista una singura. Daca cineva a inventat alta , sa o populeze el sa ii faca pagina de blog si sa vedemnm cine face parte din ea.
   Nu mai face pe avocatul din oficiu. Nu esti nici macar documentat, dar sa mai fii in stare sa sustii o cauza pierduta .

   Ștergere
 6. Dar State si cum il mai cheama, nu are si el dreptul la opinie?!... Nu e si el sindicalist, ca si voi? Daca voi sunteti curati, neprihaniti, bine intentionati de ce-l catalogati asa, numai pentru ca nu e de acord cu modul lui Tudor de a trata SCMD-ul?
  Parca pe undeva, pe aici, scria ca "cel care gandeste altfel decat mine, nu ma jigneste, ma completeaza!..."
  Am citat din memorie.

  Sardanapal

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. si cine il opreste sa aibe o opinie? Cinwe l-a oprit sa spuna ce gandeste? Cine i-a luat pixul din mana ? Unde vezi aici cenzuera ? Iar daca vrea sa spuna ceva , de ce nu poate spune pe blogurile SCMD ?Cine il opreste ?

   Ștergere
  2. Ce e aici marine ? Un anomnim se face vocatul CD. Un alt anonim devine avocatul avocatului CD. Eu cred ca e aceeasi persoana.

   Ștergere
 7. Buna seara colegi.Iata cum am primit eu e-mail-ul la care face referire "Anonim miercuri, mai 16, 2012 11:21:00 PM".Colegul care mi-la trimis se intreaba:

  "domnul State are dreptate ?

  Poate acum veti intelege:
  Faceţi un spectacol ieftin de circ în care rolul bufonului este jucat de Tudor.
  Încă odată apucaţi-vă de treabă:
  - convingeţi oamenii să nu mai plece din filială;
  - convingeţi oamenii să plătească cotizaţia de membru;
  - convocaţi la secretariatul filialei membrii care au decizii definitive şi irevocabile ale Curţii de Apel Bucureşti şi consiliaţii ce au de făcut mai departe;
  - intraţi în legalitate cu structura B.O. al filialei, aşa cum prevede STATUTUL;
  - mobilizaţi membrii la mitinguri. Vă lăudaţi cu cea mai mare filială, dar la ultimul miting au fost prezenţi mai puţini membrii decât numărul de telefoane mobile ale SCMD date spre folosire la filială;
  - refaceţi evidenţa membrilor filialei nr.2 sector 6. În sector sunt două filiale si nu una.
  - adresaţi-vă conducerii SCMD pentru separarea de bugetul filialei nr.1. sector 6.
  Nu mai faceţi pe victimele şi plângăcioşii sindicatului.
  TRECEŢI LA TREABĂ.
  Aţi bulversat suficient de mult membrii de sindicat cu intoxicări şi lucruri de nimic. În centru este conducerea filialei. Nu menţionaţi nimic ce aţi făcut în mod direct cu membrii din subordine. Pentru asta plătesc cotizaţia de membru? Pentru a avea spaţiu de înjurături pe blogul sindicatului?
  Cine este nemulţumit de cum se conduce sindicatul ÎŞI DĂ DEMISIA ŞI PLEACĂ. Vă erijaţi în justiţiarii şi câinii de pază ai sindicatului. Nimic mai FALS.
  Cereţi UNITATE, DAR DE FAPT PRIN CEEA CE FACEŢI îndemnaţi la fărămiţerea sindicatului, la lichidarea lui, LA CREAREA UNEI STRUCTURI PARALELE DE PUTERE.
  Lovitura de palat proiectată, de preluare a conducerii SCMD, nu a reuşit. Lingeţi-vă rănile. Iar pentru vindecare recomand retragerea din sindicat.
  Cine nu trăieşte în acord cu timpul şi evenimentele curente, este depăşit. Reversul în constituie numei STAREA CONFLICTUALĂ.. Iar aici, B.O. al sectorului 6 EXCELEAZĂ.."

  Domnul State doreste sa informeaze sindicalistii cu punctul de vedere al Comitetului Director.Iar colegii care ma intreaba eu le raspund cu exemple,sustinute de documente si fapte. Colegul care mi-a trimis acest e-mail,l-a intrebat odata pe Dl.State ceva in legatura cu procesul pe care il are si nu a fost multumit de raspunsul dat de un responsabil din Dep. Juridic, platit cu 2000 lei pe luna din banii sindicalistilor.Dragos Icleanu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dragose, ce faci ? Nu ai auzit ce spune colegul ? Cei nemultumiti sunt rugati sa iasa din sindicat si sa ii lase pe domnii din CD sa isi faca de cap. Nu e prost valahul. Dar nici noi nu suntem.

   Ștergere
 8. Ultima ora la M.Ap.N.
  Baba si mitraliera!
  Floarea Serban-secretar de stat la Departamentul armamente!!? Prietena apropiata a lui Oprea, careia i-a transformat functia numai ca sa poata iesi la pensie cu grad mai mare, se uita lung pe teava pustii! Unde o fi glontul?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa fie vorba de intelegeri Ponta -Oprea, adica fin-nash asa peste capul lui Dobritoiu? Ca doar nu o fi Floarea experta in gasirea liniei de mira. Si in felul asta , cu baba la mitraliera poate si Basel sa isi continue nestingherit afecarile cu armament. Ca maine mai dispar niste rechete in drum spre Bulgaria.

   Ștergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care posteaza comentarii sunt raspunzatori pentru comentariile pe care le fac.