joi, 10 mai 2012

Apelul la raţiune naşte cenzura



Acum câteva zile scriam un articol vizavi de certurile care au avut şi au loc la nivel înalt în cadrul SCMD. Atâta vreme cât criticile veneau de la un “ nebun” ca Neacşu, sau alte persoane care îşi exprimau punctul de vedere personal şi individual, pericolul nu era prea mare, aceştia puteau fi marginalizaţi, "fabricaţi", transformaţi în trădători, destabilizatori, vânduţi, portocalii, labili psihic, etc.  Aşa au dispărut din manşeta din dreapta a blogului SCMD doamnele Elena Cobuz, Ana Wintzer, Monac, Abraham, şi alti membri în comitete şi comisii, mai mari sau mai mici, mai vocali sau mai tăcuţi. Ca şi în povestea pastorului Newlander toţi ceilalţi au tăcut sau au mustăcit, pentru că nu erau ei vizaţi acordând credit conducerii sindicatului, spunând că nu moare sindicatul pentru că pleaca Elena sau Ana sau vorbeşte Neacşu alandala.

De la deschiderea conflictului între CD şi Filiala Sector 6, Consiliul de Coordonare al filialelor din Bucureşti şi Ilfov cu bătaie pe toate filialale care au participat la întâlnirea de la Craiova, conflictul s-a extins ieşind din graniţele circului de cartier, devenind un scandal de interes naşţional pentru membrii sindicatului.Ajuns în această fază după ce şi alti membri de sindicat, chiar preşedinţi de filială au luat poziţie "regulamentară" faţă de şefu, lovind aşa amical în noua victimă,  am considerat că e momentul să cer un time-out şi să invit jucătorii la calm şi raţiune, în cadru organizat, pe baze principiale, statutare, nu prin scenarite cu pretenţie de opera de artă. Nu ceream sau invitam decât la discutarea problemelor şi lămurirea aspectelor acestui conflict, dar şi o evaluare a situaţiei, o analiză a datelor apărute după schimbarea majorităţii parlamentare şi eventual demararea discuţiilor serioase cu noua putere. Articolul meu” Apel la Raţiune” a apărut şi pe blogul filialei Craiova pentru că reprezenta un punct de vedere cu care membrii filialei se confundau, iar dovada o reprezintă discuţiile purtate chiar pe data de 09.05. 2012 când ne-am întâlnit la activitatea dedicată Zilei Independenţei.Azi dimineaţă însă articolul dispăruse de pe blogul Filialei, scos de domnul Rânciog, la oedinul domnului Pricină. Motivul? Jignitor la adresa … conducerii. Şi asta nu e tot. Nu numai că a fost scos articolul, dar pentru a evita şi alte situaţii de genul acesta cu articole sau puncte de vedere care nu convin CD, aceleaşi personaje au retras dreptul de administrare a blogului Filialei Craiova, administratorului desemnat de filială, urmând ca DE ACUMA ÎNCOLO TOATE POSTĂRILE SĂ TREACĂ PRIN FILTRUL ÎMPRICINAŢILOR, CARE VOR DECIDE DACĂ POSTĂRILE MERITĂ SAU NU SĂ VADĂ LUMINA ZILEI. Aceasta este decizia domnului Pricină cel care se spune că se ocupă de imaginea sindicatului. Ce imagine e aceasta ? Este imaginea unui Polkovnik care are într-o mână secera şi ăn alta ciocanul şi cu ele taie şi loveşte în toţi cei care nu îi gâdilă în mod plăcut urechile. Dacă cineva credea că aşa ceva nu se poate întâmpla în secolul XXI se înşela. Aceasta este imagine ape care domnul Pricină doreşte să o făurească sindicatului, sindicaliştilor, militarilor în rezervă. Asta înseamnă democraţie, asta înseamnă libertatea de expresie , libertatea iopiniei, libertarea de conştiinţă. Iar prin articolol la care tot făcea trimitere domnul Dogaru vizavi de înfiinţarea şi desfiinţarea filialelor intrăm şi în problema libertăţii de asociere. Mai este vre-o libertate pe care tandemul Pricină Dogaru să nu o facă preş ?

Nu mai comentez subiectul ca să nu s ecreadă că o fac pentru că un articol AL MEU a fost scos de pe blog. Nu asta mă deranjează, deşi am şi eu dreptul ca orice sindicalist la opinie ÎN CADRUL SINDICATULUI, AŞA CUM A AVUT ŞI DOMNUL MANDU PE PAGINA PRINCIPALA A SINDICATULUI ŞI DOMNUL POPESCU DE LA PITEŞTI.Dar punctele de vedere ale domniilor lor “corespundeau” imaginii pe care vor să o inducă cei din conducerea sindicatului, pe cand apelul la raţiune nu face bine , este o imagine proastă, apelul la intrarea în legalitate constituie un atac la democraţie, un pericol pentru integritaea sindicatului şi a fost radiat. Orice alt comentariu este de prisos.

Partea proastă este că situaţia începe să capete amploare , Domnul Răcăşan , alt vicepreşedinte fabricat de Dogaru va fi mazilit de cel care l-a fabricat pentru că nu corespunde Patului lui Procust. De pe surse aflăm că o parte dimn membrii secretariatului SCMD nu mai vor să lucreze până nu se duce la îndeplinirehotărârea CNR din Octombrie 2011 privind demiterea lui Chelu de la compartimentul financiar pentru incompatibilitate cu cerinţele postului. Ce va face domnul Dogaru, îi va demite şi pe cei care cer respectarea hotărârilor CNR? De Chelu nu prea se poate despărţi după ce adus atâta muncă de lămurire şi l-a adus pe calea cea bună şi mai ales pentru că a venit la pachet cu domnul Năstase, şeful departamentului Financiar contabil, vicepreşedinte fabricat, membru al CD nestatutar, care ameninţă de mult că dacă pleacă Chelu pleacă şi el. Aşa cum spunea cineva pe blogul lui Burcu, şantaj la baionetă. Şantaj gen UDMR. Să mai spună cineva că sindicatul nu face politică. Face şi încă din aia Dâmboviţeană.

Toate aceste lucruri se întâmplă în cadrul SCMD, nu la Cartel Beta sau mai ştiu eu ce sindicat de frânari din CFR. Toate aceste lucruri se întâmplă într-un sindicat ai cărui lideri se bat cu cărămida în piept că luptă pentru respectarea drepturilor membrilor de dindicat. Care drepturi ? Dreptul la cenzură, dreptul la autocraţie, dreptul la ghilotină şi la inchiziţie ?
De ce a făcut domnul Pricină acest gest care nu îi face cinste? Să nu fi realizat pericolul impunerii unei cenzuri atât de făţişe? Mă îndoiesc. Nu pot decât să bănuiesc că intenţia a fost de a ridica din nou filiala împotriva mea şi poate şi a preşedintelui de filială care a trimis şi el în câteva rânduri unele puncte de vedere conducerii, puncte de vedere care au usturat. Şi s-a gândit -probabil- domnul Pricină că în felul acesta  ne ridică oamenii în cap şi astfel poate.. înlocui conducerea filialei, iar dacă nici aşa nu reuşeşte există varianta desfiinţării filialei. Îl sfătuiesc colegial să se lase de scenarii, şi să ridice picioarele când trece Oltul.
P.S.
Aştept să văd care este punctul de vedere al distinsului domn Mandu, cel care se inspiră din clasici ruşi. Ce spune Stalin despre aceste măsuri domnule Mandu? Vă aştept punctul de vedere.

Am primit prin mail de la domnul Rînciog  motivaţia actului de "caritate" făcut de Conducerea sindicatului filialei Dolj pentru faptul că a postat replica mea la postarile domnului Mandu şi ale domnilor Pricină şi Dogaru. Am să postez aici explicaţia domnului Rînciog, ca şi o scrisoare care se doreşte tot drept la replică dar la materialul meu,  a domnului Lt. Col. în retragere Ioan Cepeliga. Normnal ar fi să acord dreptul la replică atunci când postarea mea va reveni pe blogul filialei, tot ca drept la replică la postările celor numiţi mai sus, dar damnul Cepeliga este proaspăt în sindicat şi nu ştie că drepturi au numai cei din fruntea sindicatului, nu şi muritorii de rând. Poate o să aibă ocazia să afle cu timpul. Nu am să comentez postarea dânsului, poate cei care citesc vor comenta, din respect pentru vârsta dânsului şi pentru că sunt convins că este bine intentionat dar cam neorientat, am să îi îndeplinesc dorinţa de a-i posta scrisoarea.

"DOMNULE COLONEL CEPALIGA,
Trimitem replica dumneavoastra tuturor membrilor SCMD implicati in acest incident regretabil.
Mai jos va prezentam modul de solutionare, dispus de catre presedintele SCMD.

Cu stima,
Lt Col Dumitru RINCIOG
În data de 9 mai 2012, 21:14, Sindicatul Militarilor <sindicatulmilitarilor@gmail.com> a scris:
AM ONOAREA SA VA SALUT,

Urmare a postarii pe blogul SCMD Craiova a unui articol cu continut suburban la adresa SCMD, intitulat "Apel la ratiune", semnat de catre Col. (r) Neacsu Marin, domnul presedinte Dogaru a dispus stergerea articolului si suspendarea accesului la aceasta pagina de Internet, pana cand Biroul Operativ al Filialei Craiova va lua masuri pentru evitarea, in viitor, a unor astfel de fapte.
Prezint in atas articolul, membrilor Comitetului Director, Biroului Operativ al Filialei Craiova, domului Gl. Mr. (r) Mandu si domnului Col. (r) Popescu, nominalizati (jigniti) in acest articol.

Cu stima,

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)
Coordonator Secretariat General
Lt. col. (r) Rinciog Dumitru
Telefon 0736600961
REPLICA ECHIDISTANTA LA ARTICOLUL PUBLICAT DE FILIALA 1 CRAIOVA IN 8-MAI-2012
“FAC APEL LA RATIUNE”
SAU … MAI VIZIBIL ... NU SUNT RATIONAL !!!

Domnule Marin Neacsu,

In simetria dreptului la replica va solicit sa publicati pe situl dumneavoastra si aceasta pozitie a subsemnatului. Solicit aceasta pentru a demonstra ca sunteti PRINCIPIAL SI NEPARTINITOR si puteti prezenta si alte pozitii decat cele ale celor afectati de litigiul artificial creat de orgolii, insomnii si poate chiar interese ascunse.
Sunt obligat sa fac cateva precizari vizavi si de pozitia mea in sindicatul SCMD tocmai pentru a nu ma considera partizan interesat sau un subversiv disimulat al vreuneia din partile aflate in litigiu si afirm cu vehementa ca inteventia mea este strict legata de modul de percepere a acestei organizatii, a rolului ei si implicit al tonului din acest articol publicat in contradictoriu cu pozitia SCMD.
Sunt membru de sindicat din data de 07-ian-2012, adica, inspirat de aniversarea zilei Sfantului Ioan Botezatorul, cel care a avut menirea de a pregati poporul pentru primirea lui Mesia si de a-L descoperi pe Acesta si a-L face cunoscut lui Israel. Mesajul principal pe care Sf. Ioan Botezatorul il transmitea era: "Pocaiti-va, ca s-a apropiat imparatia cerurilor!".
Am fost puternic impresionat in aceste conditii de similitudine, umilinta si atacurile publice neloiale derulate la adresa celor aflati in nevoie, de la copii inca nenascuti si mamele aflate in colimator pana la invalizii umiliti, a pensionarilor aflati in neputinta de revolta din care multi deja au ajuns sa fie “cazuti” in aceasta ultima lor batalie cu fortele acestei dictaturii acuzate de un veritabil GENOCID. In acest cosmar am observat vointa si taria cu care “domnul Dogaru” dupa cum va exprimati isi sustinea ideiile pentru apararea drepturilor pensionarilor si modul in care reusea sa faca fata ATACURILOR TINTITE ale puterii (la acea vreme puterea basista era inca puternic aroganta si sustinuta orbeste si imbecil de servilul Boc si pdl).
Domnul Col. (r) dr. Mircea DOGARU era pentru mine in acele momente comparat involuntar si ... anormal de persistent cu cel mentionat de Biblie, Sf. Ioan Botezatorul aflat in lupta cu putere din “al cincisprezecelea an al domniei Cezarului Tiberiu, pe cand Pontiu Pilat era procuratorul Iudeii”.
Aceste umilinte si atacuri neloiale ale puterii incriminate de SCMD cred ca nu v-au creat niciodata simptome de idiosincrazie (urticarie), simptom pe care cred ca nu prea l-ati simtit vreodata pe pielea dumneavoastra vizavi de aceasta entitate de putere, abjecta daca nu ati inteles inca ce rol are SCMD.
Asta ca si o prima concluzie dupa modul cum scrieti in loc sa va analizati propria CONTRIBUTIE la unitatea si puterea de reprezentare a organizatiei la care de bunavoie ati aderat. Este oare si lupta dumneavoastra domnule Marin Neacsu?
Pare nefiresc ca un om sa doreasca sa se expuna, cu scopul ca aproapele sau sa sporeasca, nu? Firesc ii este omului cazut din har, sa doreasca a creste si a se imbogati pe seama si in dauna celorlalti, nu?
Semenii sai trebuie sa existe pentru un om cazut in pacat, doar sa-l admire si sa-l slujeasca pe el si nicidecum el pe cei multi.

Sf. Ioan Botezatorul ne poate fi tuturor indreptar spre a ne birui mandria. Trebuie sa retinem omnidirectional ca avem capacitatea de a iesi din noi si a ne jertfi pentru aproapele nostru numai si numai daca ne propunem teluri asteptate cu sufletul la gura pentru “turma” aflata in nevoie.

Aparent spuneti foarte bine cu fraza: “Eu le sugerez sa se uite in oglinda cand vor dori sa caute vinovati.
Intrebarea involuntara este, dumneavoastra v-ati uitat in oglinda?

Si ca sa nu vorbesc in van revin la Sf. Ioan Botezatorul fiindca ati publicat atacul din acest articol intr-o marti, pe 8 mai 2012, cand se sarbatorea tot un Ioan, Sfantul Apostol si Evanghelist loan.

Va indemn sa cititi si sa vedeti ca intelesul duhovnicesc al imbracamintei si hranei Sfantului Ioan Boteazatorul a avut o semnificatie aparte pentru cei cunoscatori in tainele ortodoxiei.

Din Evanghelia dupa Marcu, aflam ca Sfantul Ioan Botezatorul era imbracat in haina din par de camila, incins cu o curea de piele si ca se hranea cu lacuste si miere salbatica.
Camila poate simboliza atat curatia, cat si necuratia. Daca in Vechiul Testament ea putea fi privita ca un animal curat pentru ca era rumegator, ea putea fi vazuta si ca necurata, daca tinem seama ca avea copita despicata. Daca ramanem la prima semnificatie, cea de animal curat, camila simbolizeaza poporul ales, in timp ce necuratia prefigura neamurile pagane.
Faptul ca Ioan purta o haina din par de camila, semnifica chemarea evreilor dar si a paganilor la Hristos.
Cureaua, provenita de la un animal mort, semnifica prin incingerea cu ea, omorarea patimilor.
Cat priveste hrana sa, trebuie sa stim ca albinele si lacustele erau considerate a fi curate in Vechiul Testament, semn ca Ioan se hranea doar cu cele placute Domnului.

Cum omul prin natura sa este sortit pacatului, cred ca aceste randuri se pot citi de ambele tabere spre meditatie si curatenie.

In 1938, un reputat economist din Chicago (F.H. Knight) constata:
probabilitatea ca oamenii aflati la putere sa fie indivizi carora le-ar displace detinerea si exercitarea puterii este egala cu probabilitatea ca o persoana cu o fire extrem de blanda sa capete slujba de biciuitor-sef pe o plantatie de sclavi.
Va recomand sa cititi si parerea profesorului Lehaci Florentin publicata la adresa de pe situl http://proatitudine.ro/educatie/dansul-ciclic-al-romaniei/
“Daca mai sunt valabile spusele lui Lord Acton, atunci „orice putere corupe, insa puterea absoluta corupe in mod absolut.” Cu alte cuvinte, dorinta de putere absoluta face parte din natura umana, nimeni nefiind imun la ea. Cu cat cineva este mai coruptibil, cu atat isi doreste mai multa putere.

Sansa pentru concretizarea unei asemenea situatii este posibila daca liderul stie sa adune in jurul lui un grup care este dispus sa se supuna de bunavoie unei discipline totalitare. Confundand disciplina de partid (n.I.C. disciplina de sindicat) cu „spalarea la creier” acesti oameni sunt convinsi ca realizeaza un bine in interesul colectivitatii supunandu-se neconditionat vointei unei persoane dominate de ideea stapanirii in mod absolut. Deoarece conducatorul suprem stabileste de unul singur telurile, ajutoarele lui nu trebuie sa aiba nici o convingere proprie. Sarcina lor este sa se supuna conducatorului, iar “cei mai buni” in aceasta privinta sunt cei lipsiti de principii si, literalmente, capabili de orice. In consecinta, este imperios necesar ca acestia sa nu aiba idealuri personale cu care ar putea incurca intentiile conducatorului.
In acest mod s-au infiripat regimurile totalitare.” Domnul Col. (r) dr. Mircea DOGARU cunoaste mai bine decat mine aceste adevaruri.
Cand sunt realizate efectele ... deja este prea tarziu!

In consecinta domnule Marin Neacsu am intervenit nu fiindca PRINCIPIAL nu ar exista un adevar in spusele dumneavoastra ci pentru faptul ca va simt dorinta intrinseca de riposta si minimalizare a conducatorului. Nu stiu daca sunteti sau nu militar, insa in armata actul de COMANDA este indispensabil a fi ferm si puernic AUTORITAR deoarece in lupta NU ESTE TIMP DE EXPLICATII SI ANALIZE SEMANTICE.
Daca intelegem ca SCMD s-a angajat intr-o lupta “pe viata si pe moarte” cu aceasta putere abjecta care a dezvoltat un genocid mai concentrat decat oricare regim istoric, comparabil cu un holocaust prin atacul nemilos la adresa tuturor celor aflati in neputinta de aparare veti accepta necesitatea de impunere a unei forme de “dictatura organizationala” iminenta derularii bataliei la care ne-am angajat.
Altfel va rog sa observati cum cadeti in plasa inamicului numarul unu al Romaniei care prin asmutirea indivizilor cetateni, intre ei, pe criterii diverse de inechitate masluita de aceasta putere, repet putere abjecta va devoreaza fiinta rationala.
Ca este o putere abjecta este dovada faptul ca a intrat inevitabil deja in tavalugul excomunicarii si a fost eliminat intai guvernul penal cu o actiune chiar din varful piramidei puterii democratiei noastre, din parlament. Este o prima cadere asteptata de milioane de romani dar mai suntem in razboi pana se va realiza obiectivul cumulat al Pietii Universitatii - Jos guvernul, Jos Basescu, Alegeri anticipate.
Ori acest obiectiv “militar” al ofensivei SCMD asumat neconditionat de conducerea sa si implicit de noi, dar vehement de domnul Col. (r) dr. Mircea DOGARU armonizat cu apropiatii sai pe care-i stimez si ii admir ca si putere de rezistenta la efortul TOTAL de dedicare organizationala ar trebui sa va indemne la RETINERE STRATEGICA vizavi de tendinta de “SPALARE A RUFELOR IN PUBLIC”.
Aveti toata libertatea de a va exprima ORGANIZAT in cadrul structurilor SCMD si a critica vehement orice derapaj insa FARA A DETERMINA PIERDERI DE POZITIE IN ACEASTA LUPTA AFLATA INCA IN PLINA DESFASURARE MOMENTE IN CARE NU TREBUIE A FACE JOCUL INAMICULUI PUBLIC NUMARUL UNU.
Va rog sa fiti convins ca daca ati fi fost dumneavoastra in pozitia liderilor SCMD as fi procedat exact la fel si v-as fi protejat cu toata puterea de convingere spre finalizarea cu succes a unei BATALII ASUMATE DE SCMD, adica si de toti ceilalti.
Si pentru a fi corect va mai informaz ca, personal, nu am participat si nu voi participa la nicio iesire in strada fiindca eu vad putin altfel actiunile SCMD. Cauza este insa si incapacitatea mea fizica de rezistenta la acest efort deosebit fiind “inapt serviciu militar cu scoatere din evidenta si la pace si la razboi”. Prin aceasta v-am raspuns si la evntuala intrebare vizavi de prezenta mea la aceste actiuni.
Si ca si atitudine va informez ca, personal, consider si am si recomandat conducerii SCMD sa nu se mai angajeze in procesele individuale ale sindicalistilor decat cu recomandarea de asistenta juridica INDIVIDUAL solicitata in contract cu unii profesionisti. Rolul SCMD este dupa parerea mea de organizare a unor actiuni la nivel UNITAR AL SCMD, emanate ca si organizatie prin actiuni declansate virulent ca si ORGANIZATIE SINDICALA menita sa atraga si sa declanseze actiuni de OPRIRE SI DESCURAJARE a derapajelor de la LEGE si sa actioneze inclusiv in instanta IN NUMELE SCMD (acum si prin CNSC) in interesul TUTUROR sindicalistilor, fara a-si fragmenta fortele in procese individuale.
Ati mai facut referire la domnul GL.mr.(r). Prof.univ.dr. Petrisor Mandu. Personal nu am avit onoarea sa-l cunosc in mod direct. Citind insa articolele si comunicatele din activitatea dansului constat ca este o personalitate greu de atins si-l felicit pentru perseverenta.
Intrebarea mea vine din nou fara putinta de oprire: Dumneavoastra domnule Marin Neacsu cine sunteti si ce hram purtati? Nu am citit si nu cunosc nicio actiune de anvergura celor pe care-i criticati vehement si neloial ca si membru SCMD in cazul in care sunteti cu cotizatia la zi. Dovediti-mi contrariul mie si membrilor SCMD care va suporta aroganta PUBLICA fata de conducerea SCMD.
Personal m-am adresat direct conducerii SCMD cu toate nemultumirile mele dar fara sa expun PUBLIC RUFELE MURDARE considerate necesar a se spala. Or fi dupa cum spuneti nereguli si in administrarea fondurilor din cotizatii dar in caz ca s-au fraudat aceste fonduri si cunoasteti acest lucru nu va impiedica nimeni sa sesizati aceste infractiuni tocmai pentru a nu fi dumneavoastra in culpa.
A condamna insa apriori fara a fi MAI BUN DECAT ALTUL prin tot ceeace faceti si sunteti este o actiune de TERORISM DIN INTERIOR SI SEAMNA CU INFRACTIUNEA DE TRADARE cu aceste iesiri in public necontrolate emotional.
Va rog sa va analizati aceste semnale de atitudine eronata si sa va cereti scuze public cel putin pentru prejudiciul de imagine si doctrinar ce l-ati produs viuzavi si de mine ca si membru simplu de sindicat al SCMD. In caz contrar solicit conducerii SCMD a analiza si dispune EXCLUDEREA dumneavoastra din SCMD deoarece nu este normala iesirea, posibil si indreptatita “in timp de razboi sindical declarat puterii abjecte” ce inca nu s-a incheiat.
Solicit public si SCMD a revizui toate aceste acuze si a iesi LEGAL, printr-o declaratie publica sintetica si decenta pentru a STINGE cu puterea statutara conflictul declansat in prezent.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Lt.col. retragere
Ioan CEPALIGA"

După cum s evede , măsura luată de domnul Dogaru a fost determinată de puternice manifestaţii ale opiniei publice , deci nu i se poate reproşa nimic, a trebuit să respecte voinţa mulţimii. Vox populi vox Dei!
Ce este curios însă pentru mine este că domnului Naon, acelaşi domn Rînciog i.a spus că măsura a fost luată de domnul Pricină,deci  să se adreseze domniei sale dacă are nelămuriri, iar aici spune că domnul Dogaru este făptaşul. Mai miră pe cineva ? Pe mine nu. Poate pe domnul Cepaliga.

14 comentarii:

  1. @NEACSU "Şi ca să nu spună dinstinşii cititori din clasici ruşi că nu postez lucruri pe placul domniilor lor, le fac o dedicaţie cu un clip care reprezintă vremurile
    când aflau cum se căleşte oţelul". UNDE-I CLIPUL? A PLECAT SA-L CAUTE PE MANDU ORI DUPA TILIFON?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A refuyar sa intre, asa ca l-am scos, ca si comentariul respectiv. Imi pare rau, asta e tehnica. Caută internaţionala pe youtube.

      Ștergere
    2. Domnul Cepaliga,
      Imi place de matale esti baiat orientat.L-ai ales pe sfantul Ioan. Bine ca nu l-ai luat pe Gheorghe ca era bataie mare cu Gigi Becali, alt Mesia al romanilor. Bai frate, mai sunteti multi dusi cu pluta ?

      Ștergere
  2. Fratilor , inca doi oameni ca Cepaliga si nu mai avem nevoie de OTV, intram pe televiziunea SCMD.

    RăspundețiȘtergere
  3. PARDON?
    expresia consacrată este VENIT CU PLUTA !
    DUMNEATA se pare că ești cam ... DUS !!
    Să revenim deci la CIOCAN.
    Eseistul NEACȘU bate fierul acum, cât e cald, având o PRICINĂ palpabilă ... dar nu vă invită prea aproape ... că FRIGE !!

    RăspundețiȘtergere
  4. Stop!
    Intra cine vrea, ramane cine rezista.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dl Cepaliga face parte din agentii acoperiti ai di Pricina care sunt purtatorii de mesaj ai <<distinsei''oligarhiiconducatoare?Desi la CNR s-a hotarat infiintarea departamentelor dl Pricina a refuzat sistematic 'luptand'' singur si spunand ca nu poate divulga identitatea acestor colaboratori-colaborationisti.Acest distins domn pare ca s-a auodenuntat azi.Revenind la subiect trebuie sa spunem ca in SCMD mocnesc multe nemultumiri legate de scopurile asacunse ale celor trei care nu vad cu ochi buni soccesul USL cu ai caror lideri nu prea au dialog,stilul de conducere sau mai bine zis de NECONDUCERE,sfidarea conducerilor din teritoriu ,UTILIZAREA BANILOR, lipsa STRATEGIILOR pe domenii,aservirea organizatiei unor scopuri si interese strsine crezului militarilor. SOLUTIA URGENT CONVOCAREA _CNR. GERULA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le e fgrica de raspundere. Din cauza asta o tot aburesc asa. Stiu ca nu fac fata unor reguli stabilite concret si nu se pot inhama la activitati conform unor sarcini clare. Cum sa de ei sarcini membrilor comitetului Director? Nu ati vazut ce atributiuni au in statut ? Control si indrumare, nimic concret. Ori daca lumea incepe sa ganderasca , poate ii va intreba cineva si pe ei de treaba. Le convine starea de provizorat, improvizatia, spun mereu ca nu e timpul , ca nu ii lasa diusmanii, ca au alte prioritati. Inventeaza procese peste procese pentru fiecare articol din OG-1 in loc sa conjuge cauzele. fac interesul avocatilor, nu al sindicalistilor. Indeparteaza pe oricine nu le convine sau incepe sa puna intrebari, si ii sperie ca daca fac ceva se desfiinteaza sindicatul. Adevaratii oameni care se gandersc la sindicat au fost Elena si Ana care trebuiau sa ii dea in judecata si nu au facut-o, ca sa nu ajunga in instanta cu sindicatul, nu Dogaru si pricina care ameninta in stanga si in dreapta arunca cu noroi in oameni, denigreaza si se lauda ca au infiintat sindicatul . Bun si in afara de asta ce au facut ? Au schimbat cauciucuri la masini, au facut asigurari de viata cu pensii private, au facut gratare , mese la restaurante , si-au cumparat lap topuri, si mai ce ? Au iesit sa ii vada lumea, sa le creasca cota si sa se afirme imagologic. Au adunat oamenii prin piete ca sa se poata sui ei la tribuna sa ii vada lumea si sa spuna uite mama trece armata. Nu e suficient. Asa poate sa faca si un militar angajat.

      Ștergere
  6. UN TANTAR SLAB DE CONSTITUTIE VREA SA DECLANSEZE O REVOLUTIE!...
    Neacsule, las-o balta, tata, nu vezi ca nu reusesti sa-l dai jos pe Dogaru?
    Nu vezi ca nu te asculta nimeni?
    Pe cine vrei sa pacalesti cu aiurelile tale de doi bani?
    Mai bine iti intitulai opera "Apel la iratiune".
    Planton rational, sch. 1/postul 2.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua dl.lt.col. rez. Cepaliga. Afimati in articolul dvs. ca “…...afirm cu vehementa ca inteventia mea este strict legata de modul de percepere a acestei organizatii, a rolului ei si implicit al tonului din acest articol publicat in contradictoriu cu pozitia SCMD.”
    Ce vreti sa spuneti, cand va referiti la “.....modul de percepere a acestei organizatii,…..”.De cine si cum sa fie perceput sindicatul?. Gandesc ca ati vrut sa va referiti la societatea civila. Daca este asa, cum sa ne perceapa societatea civila altfel decat ca, membrii fondatori aflati la conducerea propriei lor creatii (asa cum afirma intr-un material presedintele sindicatului) gresesc in repetate randuri, iar atunci cand li se explica ca au gresit si pot aduce prejudicii sindicatului nu tin cont de nimic. Ba mai mult, il eticheteaza pe cel care doreste sa aduca corectii in activitatea sindicatului, drept destabilizator, vandut PDL-ului sau UNPR-ului, securist, etc.. Deci mai pe scurtatura, conducerea sindicatului, nu doreste sa fie consiliata de absolut de nicio persoana, si nici nu doreste sa-si imbunatateasca imaginea. Si va voi da ultimele doua exemple de activitati care aduc prejudicii sindicatului.
    1.In ultimul timp pe blogurile sindicatului au aparut reclame care sustin proiectul Rosia Monana (pot da exemple prin captura de imagine, cu data si ora). Dl. Cepaliga, pe blogul “Manifest” al sindicatului dl.Presdinte scrie un articol prin care condamna cu vehementa, si este total impotriva acestui proiect. Noi in piete, am strigat “Nu proiectului Rosia Montana!”.Ori, sindicatul este "cu doua fete"?. Eu zic ca da. Si atunci cum ne percepe societatea civila?. Suneti-mi dvs.
    2. De 23 de zile, pe blogurile sindicatului au aparut reclame (de asemenea pot prezenta captura de imagine cu data si ora postarii) numai, repet numai cu candidatul UNPR la primaria sectorului 5. Pai, UNPRP, nu este patridul care probabil, si dvs. dl. Cepaliga, va taiat pensia?. Pai nu noi, am cerut in piata “Jos ministu Oprea!”.Si atunci ce facem dl.Cepaliga?.Va intreb iarasi. Sindicatul este "cu doua fete"?
    As fi interest sa cunoasc puctul dvs de vedere referitor la exemplele de mai sus, asa cum as fi interest sa cunosc si punctul de vedereal dl.gl. Mandu, caruia print-un e-mail i-am adresat aceleasi intrebari. Cu stima, lt.col.(rez). Dragos Icleanu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Continutul reclamelor publicitare cu sigla "Google" nu apartine si nu poate fi controlat de catre SCMD. Acceptarea acestui tip de reclama pe blogurile noastre reprezinta o compensatie infima catre aceasta mare societate, pentru serviciile de Internet pe care ni le ofera in mod absolut gratuit."

      Ștergere
    2. Bai Ranciog,
      Nu mai prosti lumea, credulii care habar nu au de Google si platformele lui de blogging! Nu te obliga nimeni vericule, sa pui RECLAME pe blog! Asta o faci doar tu si o sustii "prosteste", sa ciupesti niste bani de la Google si sa te disculpi in fata celor care te acceseaza in nestiinta si intunericimea lor! Acesta este adevarul, mister Rinciog, administrator a zeci de bloguri cu milioane de accesari! Las-o jos ca macane!

      Ștergere
    3. Buna ziua,
      Imi cer scuze domnule lt.col.(rez) Dragos Icleanu
      ca v-am citit abia acum comentariul cu adresarea directa catre mine.
      Domnul meu, daca ati privi mai atent la SIT veti observa ca informaticienii care intretin pentru SCMD si la filiale paginile web nu prea au inclinatie sau timp pentru a "piguli" erorile tehnice si nu lingvistice care predomina la cei de varsta noastra cand ne tremura degetele si apasam diferit tastele.
      In consecinta vreau sa spun ca multe din RECLAMELE de pe sit sunt ACCEPTATE DE IT-sti respectivi inca din deschiderea sitului cand s-a acceptat politica Google de a se atasa LIBER reclamele sau unele linkuri pe sit si promisiunea unui CASTIG de la Giigle pentru acceptarea politicii lor de publicitate gratuita. Personal am BLOCAT inca de la deschiderea blogului meu http://icepaliga.blogspot.com/ aceasta LIBERTATE de conectare la asazisa PLATA a postarilor libere. O fi o sursa de venit si asta pentru IT-stii SCMD pe care au exploatat-o specific si UNPR sau ROSIA MONTANA. Nu luati de bune decat TEXTELE semnate de SCMD. Este in concluzie pretul platit la Google pentru gazduirea si functionarea GRATIS a blogului SCMD. Altfel trebuie achizitionat un domeniu distinct si CONSTRUIT un sit destul de stufos dupa cum vedeti iar COSTUL este mult prea mare.
      Sunteti lamurit domnul meu? Am intervenit fiindca desi s-a raspuns acestei intrebari am vazut ca TOT NU CREDETI. Vizitati si blogul meu si veti observa ca NU AM NICIO RECLAMA fiindca am blocat din start aceasta optiune a IT-stilor de a mai scoate un ban GRATIS din publicarea la LIBER a acestor mesaje publicitare. Bine ca nu au aparut si mesaje porno ca era foarte posibil.
      Cu stima,
      Ioan CEPALIGA

      Ștergere
  8. Domnii mei,
    Din intamplare cautand unele date pe Google vizavi de cele publicate cu ceva timp in urma am dat peste acest sit si am ramas surprins de articol dar si de comentariile total iesite din realitate.
    Este clar ca nu ma cunoasteti dar ma simt onorat ca ma pomeniti fie ca si agent sub acoperire (iata acum deconspirat) pentru apararea liderilor SCMD. Sa stiti ca nu ati gresit prea mult fiindca m-am tinut in anonimat. Asa ca mai aveti inca un pic de sapat vizavi de arheologia detaliilor membrilor SCMD. Afirmati ca am fost pe la unele manifestari ale SCMD. Daca aveti poze cu mine inseamna ca m-ati vazut si sunt TOTAL deconspirat, nu? Rog sa rupeti pozele ca sa nu mai fiu recunoscut si de altii :)
    Va las placerea sa descoperiti doar voi "graalul" mai ales ca va intriga ideea cu Sf. Ioan Botezatorul.
    Eu va doresc SINCER sa auzim NUMAI DE BINE chiar si despre voi cei ce ma huliti. Doar asa va veti insanatosi probabil si vederile, fara ura si resentimente.
    Ioan CEPALIGA - sub acoperire :) sau la vedere :)

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.