vineri, 30 martie 2012

Fuga din Serai şi pedeapsa lui Diaconescu


Se apropie campania oficială, se apropie alegerile locale. Cine spune că nu sunt importante nu ştie ce spune. Localele sunt importante pentru că cine va avea primăriile şi va organiza alegerile parlamentare , va putea să îşi ajute partidul în toamnă.
Cutremurele din PDL lasă larg deschisă poarta ipotezei că PDL este în destrămare, că chiar dacă nu se va sparge până la alegeri fie locale fie parlamentare, va avea un procentaj care nu îi va da nici o şansă de a mai fi la putere. E adevărat, PDL nu va mai fi acelaşi partid şi nu va mai deţine puterea pe care o are acum . Despre Emil Boc nici nu merită să mai discutăm, este terminat nu numai ca preşedinte de partid ci chiar şi ca om politic sau simplu membru de partid. Boc nu poate ţine o filiala de judeţ, da să mai şi conducă un partid. Ceea ce se întâmplă acum în PDL nu se datorează numai politicii guvernului Boc de fapt politicii lui Băsescu, ci şi „farmecului personal” al lui Boc. Un om care se face preş în faţa preşedintelui nu se poate ridica dintr-o dată să fie leu.

Deci PDL ca partid politic are soarta PNŢCD. Interesant însă este ce se întâmplă pe lângă el şi ce va face Băsescu ca să se păstreze la putere şi să poată conduce şi după moartea PDL. Nici nu înţeleg de ce toţi analiştii discută atât de mult soarta PDL când asta nici nu mai contează. Ceea ce contează este cum va supravieţui Băsescu după alegerile locale şi parlamentare şi cu cine va conduce. De aceea cred că discuţiile privind plecarea unui parlamentar indiferent pe ce cracă a PDL se află sau plecarea nu ştiu câtor primari PDL la USL nu trebuie să ne bucure, dimpotrivă. De ce spun asta ? Păi pentru că asta nu ajută cu nimic nici opoziţia şi-mai ales - nici bieţii alegători. După ce 4 ani, opoziţia a lovit în parlamentarii puterii şi i-a învinuit de trădarea a intereselor alegătorilor, de corupţie, de servilism, de lipsa coloanei vertebrale, ca au furat voturile, că au votat la două mâini, acum brusc aceşti corupţi care părăsesc corabia fără cârmă, sunt reevaluaţi după metoda patentată Băsescu şi sunt primiţi cu onoruri militare şi puşi imediat în fruntea listei la alegerile locale ? Proastă mişcare. Proastă mişcare, pentru că:

1.Se umple partidul din nou cu traseişti şi profitori, cu oameni care nu au alt scop decât obţinerea unui loc călduţ, undeva la putere;
2.Membri de partid proprii care „suferă” în opoziţie de atâta timp tocmai acum când se apropie şi clipa bucuriei, se văd concuraţi de trădătorii de profesie, cei care au fost şi vor fi în continuare la putere pentru că trădarea lor trebuie recompensată şi va fi recompensată cu locuri eligibile pe listele USL;
3.Populaţia vede că practic între partide nu există diferenţe de doctrină, că practic există interese comune de grup şi că vor fi nevoiţi să voteze mereu aceiaşi şi aceiaşi oameni care se mută de la un partid la altul, după cum bate vântul;
4.Cei care s-au mobilizat în ultimul timp şi din nehotărâţi deciseseră să voteze cu USL pentru că era singura variantă plauzibilă împotriva lui Băsescu şi a PDL, văd acum că practic votând USL vor vota practic aceiaşi oameni pe care îi urau atât de mult, pentru că aceştia au schimbat barca.
5.Există posibilitatea ca toţi aceşti trădători, pentru că orice ar fi ei tot trădători de partid sunt, să facă un joc deosebit de parşiv al marinarului. Băsescu ştie că PDL e mort. Băsescu ştie că 80% din populaţie nu mai vrea să audă de PDL şi mai ştie că nu poate schimba asta . Şi atunci face un joc normal:exportă, împrăştie oamenii pe la partidele care sunt pe val. Cine va pleca din PDL? Bineînţeles trădătorii, sub masca dizidenţei. Păi cine trădează odată, trădează şi a doua oară, iar când e infiltrat nici nu mai e trădare, e misiune. Aceşti PDL- işti se vor pune în slujba partidelor aflate pe poziţii fruntaşe în sondaje, şi vor primi în schimb locuri eligibile. Apoi după alegeri, brusc li se va deştepta conştiinţa şi vor reveni la patria mamă dacă va fi în parlament sau vor întra în alt partid din cele agreate de Băsescu. Şi uite aşa Băsescu va avea o nouă majoritate în parlament. Cei care nu vor face aşa, vor fi executaţi de dosarele care stau în aşteptare, pentru că toţi parlamentarii PDL de la ăl cu ţâţa în gură până la ăl cu barba sură sunt şantajabili iar Băsescu ştie ce au făcut astă vară. Lor li se vor viitorii parlamentari ai USL care vor fi fie cumpăraţi fie şantajaţi că au şi ei, de acum, Boldizaţii lor. Aceste alegeri vor sta sub semnul dosarelor.
6.Aceeaşi situaţie este şi cu primarii PDL care trec acum în masă în barca USL. Ei practic îşi salvează pielea, iar după alegeri, fie vor trece de bună voie, fie vor fi şantajaţi, dar vor lucra tot pentru Băsescu. Şi uite aşa USL, care acum se bucură se va trezi cu barca găurită tocmai când vor crede că au câştigat alegerile. Parcă văd o nouă telenovelă gen „Mihaela dragostea mea”
7.Acest fenomen ar aduce numai dezavantaje USL. Pentru că atât oamenii din interiorul alianţei cât şi simpatizanţii sau cei care i-ar fi votat şi ar fi venit la vot pentru a scăpa de PDL, acum văzând cooptarea PDL iştilor în USL, fie nu vor mai merge la vot, fie se vor îndrepta către alt partid şi singurul care este pe val este PPDD. Ei bine, racolarea acestor parlamentari si primari PDL în rândul USL va da apă la moară celor care pun semnul egalităţii între PDL şi USL.

Cine a organizat această nouă fugă mitologică?

Eu dacă aş fi în locul lui Antonescu şi Ponta aş spune aşa: „pleacă parlamentarii şi primarii din PDL ? Bravo lor, mai bine mai târziu decât niciodată. Vor să se înscrie în PNL sau PSD? Bravo lor, dar trebuie să treacă o perioadă de verificare de un an de zile cel puţin, să demonstreze că merită să fie acceptaţi, să le verificăm activităţile, afacerile să nu ne trezim că luăm un Boldea în partid. Nici nu se pune problema candidaturii lor, indiferent cine ar veni. Vine la noi din convingere, foarte bine, să o ia de jos.”

Numai că eu nu sunt nici Ponta şi nici Antonescu iar ei au altă viziune politică. Ei urăsc trădarea, dar îi iubesc pe trădători. Pe cei care vin la ei, nu pe cei care pleacă. Ce ciudată este logica asta politicianistă. Meleşcanu este trădător pentru că a acceptat funcţia de şef SIE, fără a intra în PDL, dar Frunzăverde este erou pentru că a plecat din PDL, a intrat în PNL şi a acceptat candidatura la consiliul Judeţean Reşiţa. Morala asta este mai flexibilă decât politica.

Acum nu este exclus ca şi PPDD să facă aceeaşi greşeală şi în foamea de parlamentari să primească câţiva PDL- işti. Dan Diaconescu chiar a recunoscut că ar primi şi că aşteaptă câţiva parlamentari, a spus chiar că ar avea programat cam câte unul pe săptămână. Partea proastă pentru el sau cine ştie, partea bună este că parlamentarii nu prea se înghesuie în PP chiar dacă este în urcare în sondaje şi asta pentru că nu vor să îşi strice blazonul. Calitatea celor ce se declară la OTV susţinători ai lui Diaconescu şi ai Magdei Ciumac lasă mult de dorit şi deocamdată parlamentarii nu se înghesuie să treacă la farse cu Fătu. Asta arată că totuşi au şi ei, mândria lor.

Vizavi de OTV mai este o dilemă, dacă nu chiar trilemă: am înţeles că DD l-a supărat pe CNA sau pe Băsescu pentru că face propagandă electorală în afara campaniei sau pentru că se leagă de afacerile lui Băsescu şi ar fi un contracandidat puternic al lui Băsescu, la alegerile din … 2014. Haida de! Băsescu îl suspendă acum, pentru că acesta îi vrea scaunul în 2014 când el nu mai candidează la preşedinţie? Cine poate să creadă asta? Eu nu. Dar dilema nu e asta . Dilema este : dacă OTV a greşit acum, de ce CNA nu l-a pedepsit acum şi îi retrage licenţa din septembrie ? De ce nu i-o suspendă acuma ?Asta îmi aduce aminte de bancul  cu tipul care înjura şi îi face secretarul de partid morală cerându-i sa nu înjure măcar o zi, să vadă dacă se poate abţine. Şi omul promite să nu mai înjure o zi. Numai că a doua zi, îl supără tare un coleg. Tipul e gata să îl înjure, dar îşi aduce aminte de promisiune şi îi spune : „bă, ai mare noroc, am promis că azi nu înjur, dar mâine tot te bag în .. puii mei!” Aşa şi cu Diaconescu. CNA îl suspendă, dar mâine, că azi trebuie să fie victimă, să vadă toată lumea că e singurul care "luptă cu adevărat" cu Băsescu singurul pedepsit de Băsescu, deci singurul către care trebuie să se îndrepte cetăţenii. În timpul acesta suspendatul fără suspendare îşi vede de campania electorală liniştit, ajutat chiar de măsura care nu s-a luat practic împotriva lui, fură electorat de unde poate, organizează demonstraţii „spontane” în faţa sediului CNA fără a păţi nimic în timp ce Brianna Caradja e băgată de trei ori în dubă într-o zi pentru că a stat în faţa ministerului Economiei. Păi cine era mai „periculos” pentru Băsescu, Brianna sau Diaconescu? După declaraţii, Diaconescu. După măsurile luate, Brianna. Eu nu ştiu, dar tot nu înţeleg de ce e suspendat OTV abia din Septembrie dacă tot e suspendat. E ca şi cum ai condamna un infractor dar i-ai spune : esti condamnat la 3 ani de închisoare peste 30 de ani. Nu e aşa că în cei 30 de ani s-ar putea să se comute pedeapsa sau să se prescrie ? Şi atunci care e pedeapsa ? „Pedeapsa” lui Diaconescu este să strângă voturi de la cei care nu mai vor PDL ul care oricum nu mai avea nici o şansă. Dar voturile astea sunt cele care s-ar fi dus către USL. Subtil jocul.

Tot la capitolul manevre intră şi cazul Falcă. Parcă văd că şi Falcă intră în dizidenţă, USL-ul îl primeşte cu braţele deschise, pentru că este primar în funcţie şi are pârghiile necesare, candidează la primărie din partea USL apoi urmează traseul arătat mai sus. Poate cineva să creadă că Băsescu îşi omoară găina care îi face ouă de aur ? Poate naivii. Eu nu. Orice ar apărea în dosarul Arad, Falcă nu va fi condamnat şi cred că va candida sprijinit de USL. Iar dacă USL negociază cu Falcă, ce mai poţi comenta ? Trebuie să fii ori inconştient, ori sinucigaş, ori pur si simplu indiferent la voinţa alegătorilor, să sprijini un candidat pe care 4 ani l-ai considerat cel mai mare duşman, numai pentru că este primar.

În timpul acesta Băsescu mai face manevre şi modifică legi în aşa fel încât să nu poată fi suspendat. Şi asta nu e tot. Campania electorală nu a început. Frunzăverde este numai refrenul, cântecul are multe strofe

19 comentarii:

  1. Da draga Marine ,din pacate ai mare dreptate.Politica inainte de toate ar trebui sa insemne respect fata de PRINCIPII si nu oportunism de conjuctura.USL-ul face o mare gresala primind pe acesti transfugi care nu au convingeri ci numai INTERESE.Ca unul implicat din convingere in sprijinul USL sunt dezamagit dar cred ca trebuie sa fiu consecvent si sa incerc sa fac ceva din interior. GERULA

    RăspundețiȘtergere
  2. Nene Ianculeeeee!.Ce tanar esti!.Da eu, (hic!),cu cine votez?.----In cine ne-am pus speranta si iata ce vom avea din noiembrie.Niste nemernici.Si eu cred ca va fi asa.Dragos Icleanu

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta nu e nimic. Mai rau este ca acuma conducerea USL isi bate joc de lunile de negocieri privind candidaturile in cadrul USL, ii schimba pe cei ce asteapta de ani de zile sa " vina si ei la putere" cu tradatorii care au stat 8 ani la putere si acuma vor iarasi sa fie la putere si tradeaza.Si si mai grav as spune tragic este ca aceste tradari pot fi ordonate, iar dupa alegeri tradatorii de zi vor fi tradatoprii de maine , care se vor reintoarce la Base care are dosearele lor in mana . Il vedeti pe Basescu in stare sa priveasca pasiv cum i se sparge partidul fara sa bage nici un tradator pe mana DIICOT ? Eu nu. Deci, toti cei care pleaca , pleaca cu misiune clara de a lua locul candidatilor USL de a candida pe listele USL, dar pentru Basescu. In felul acesta intervine cearta in vadrul USL si vor fi multi nemultumiti care sperau sa candideze ei pe listele partidului pe care il slujesc de atatia ani. Va fi jale in Decembrie. USL nu va guverna, nu in formula asta . Si asta din cauza lor, nu din cauza altora.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Neacsu
    Aprecierile tale mi se par plauzibile. Intrebarea mea este urmatoarea:
    - cum scapam de acesti traseisti si in general de toti politicienii care ne mint de 22 de ani ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steliane, e greu. Ar trebui sa amendam intreaga clasa politica , dar asta nu se poate. Dar le putem trage un semnal de alarma si astfel vor intelege toti. Acest semnal de alarma este urmatorul .
      La urmatoarele alegeri, sa nu votam nici un membru al PDL sau UNPR.Nici unul, chiar daca se afla pe listele USL ,din cei fugiti acuma din PDL.Acolo unde pe listele USL se afla pus un tradator traseist, sa votam un candidat independent sau de la alt partid in afara de PDL sau UNPR. In felul acesta , PDL si UNPR dispar de pe scena politica iar USL vede ca a pierdut toate locurile unde a avut candidati din PDL. ASA ELIMINAM TRASEISMUL POLITIC. Si in felul acesta le aratam tuturor partidelior ce ii asteapta daca nu se ocupa de cetateni si isi continua jocurile murdare.

      Ștergere
    2. @Neacsu
      Ideea mi se pare buna. Cred ca poti sa o mediatizezi. Dar de ce nu am evita sa punem stampila si pe cei din opozitie care au mari probleme cu justitia (vezi cazul Nastase, Becali, Vadim...) sau pe unii macar dintre cei platiti sa ne reprezinte dar care uita cu lunile sa se prezinte in parlament ? (am spus "unii" ca altfel e posibil sa raminem fara un viitor candidat la Cotroceni)

      Ștergere
    3. P.S.
      Vreau sa fiu mai clar. Eu as vrea sa eliminam pe linga traseisti si pe cei care se ocupa de alte probleme (personale, de afaceri) in afara de reprezentarea cetatenilor care i-au trimis acolo. Daca Antonescu e de neschimbat, sa ramina din partea mea.

      Ștergere
    4. E fiecare liber sa voteze pe cine vrea, dar ca semnal pentru politicienii romani, asta ar fi o solutie. Incepem acuma cu un partid. Daca in 4 ani celelalte nu isi baga mintile in cap, alegerile viitoare eliminam altul.. si uite asa reinnoim si schimbam clasa politica sau ii facem sa isi schimbe politicile si obiceiurile. Nu avem cum sa dam cu totii jos acuma. Este imposibil si teoretic si practic.

      Ștergere
  5. @Neacsu
    Cred ca nu ar fi o idee rea sa incepi prin articolele tale sa-i mediatizezi rind pe rind, cu argumente clare, pe cei care nu merita sa mai vada stampila pe numele lor. Ar fi bine sa reusim sa curatim macar un partid.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si in cati ani crezi ca as termina cu toti ? Cam smecheras matale. Fa Marine munca de om prost nu ?Se stiu ei si ii stii si tu, nu mai e nevoie sa iti spun eu cine merita si cine nu. Tu vezi unde pui stampila sa nu mai bagi violatori, criminali scroci, analfabeti in parlament. Si sa nu fie portocalii in cuget si simtiri.

      Ștergere
    2. @Neacsu
      Nu mie voiam sa-mi spui ci tuturor cititorilor tai inclusiv celor de la ziar. Daca si aici ai vazut o smecherie......

      Ștergere
    3. Pai pe cine voiai tu sa mediatizez pe rand ? pe toti hotii sau tradatorii din politica ? Si cam cate articole pe zi sa fi publicat ca sa termin cu toti pana la alegeri ?

      Ștergere
  6. Pana la stampila cred ca trebuie sa facem tot ce depinde de noi ca cetateni sau ca membri ai unor organizatii si sa nu mai permitem acest COMPROMIS.Sa tragem semnalul de alarma si sa le spunem ca nu ii mai sprijinim.Mai bine sa castige USL-ul cu 56% pastrandu-si principiile si demnitatea decat cu 65% dar facand compromisuri de ne acceptat.GERULA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suntde acord cu tine Gerula, dar dupa cum vezi, compromisurile nu sunt de neacceptat, ci chiar foarte bine primite de capuu USL.Organizatiile sau cei care le-au oferit sprijinul, ar trebui sa puna piciorul in prag si sa le spuna ca isi retrag oficial sprijinul daca se va contina cursa recolarilor de oameni politici fara coloana vertebrala.

      Ștergere
  7. Baieti, legea alegerilor locale spune ca numai primarii si presedintii CJ se aleg dupa nume. Consilierii locali nu apar cu nume si prenume in buletinele de vot... Cu alte cuvinte, daca USL doreste sa promoveze un candidat traseist intr-un consiliu local, voi nu aveti de unde sa stiti: voi puneti stampila doar pe USL si USL isi promoveaza apoi traseistii!
    Cum facem cu acestia, pentru a nu-i vota?

    Omul cu stampila-n mana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietene, la nivel local, ne cunoastem candidatii. De regula sunt aceiasi de ani de zile, din 89 incoace. Sunt cunoscuti toti precum caii breji si fii linisrtit au ei grija sa se anunte in media cand schimba partidele, ca sa stie lumea ca au fost reevaluati si sunt buni de vot. Deci urmareste presa locala. Si cand vor aparea listele cu candidati, cauta-i pe internet, vei afla tot ce vrei sa stii despre ei.

      Ștergere
    2. Apoi, ai grija si spune si la cei ce nu stiu, cei ce nu au internet sau nu urmaresc presa .

      Ștergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.