vineri, 17 februarie 2012

Ultimul Ceardaş la Târgu Mureş



Domnul Borbely aflat în vizită pe la alegători prin Târgu Mureş, face din nou valuri. Declară din nou, pentru a nu ştiu câta oară că UDMR este gata să iasă de la guvernare. De ce ? De ce declară? Pentru că a fost luat la întrebări de electorat când vor primi ceea ce li s-a promis? Poate şi pentru asta . Şi ce să le spună ? Neavând ce, se răţoieşte din nou la guvern, ca să arate alegătorilor că este dur, dar sever.

Cât este adevăr şi cât praf în ochi în şantajul UDMR ? Cât a fost şi până acum. De fiecare dată, UDMR a şantajat în momente sensibile pentru coaliţie. Ce se întâmplă acum ? Păi România a cam fost trasă de urechi şi ameninţată că nu va mai primi bani UE, pentru administrarea neadecvata a fondurilor europene sau mai româneşte spus deturnare de fonduri şi repartizarea acestora preferenţial, unor investitori de casă. Primind această informaţie şeful SIE a chemat de urgenţă la Bucureşti pe şeful FMI pentru România pentru a-l aburi şi a-i spune că el nu are nici o vină şi e păcat să tragă el, pentru ce a făcut guvernul dinaintea lui. Bineînţeles, gugustruţul a fost informat că este o vizită oarecare, normală şi necesară ca urmare a schimbării guvernului, de parcă nici MRU şi nici Pantof Găurit nu ar fi ştiut dinainte că Boc va face Poc şi nu ar fi discutat problemele de principiu încă de pe vremea când MRU nu ştia ce să spună că este, şef SIE sau premier desemnat. Dar atâta vreme cât nimeni nu poate dovedi minciuna, Ungureanu, Mihai Ungureanu acest 007 cu cravată de pionier şi concepţii de membru supleant susţine că vizita este de rutină şi nu scoate nici un cuvânt despre sancţiune. Prost e românul acesta şi mort de foame, de vreme ce înghite tot ce i se bagă pe gât.

Dar să revenim la Borbely. Deci domnul ministru vicepreşedinte, joacă rolul poliţistului rău pentru guvernul Ungureanu. După el, va veni un alt membru al UDMR cu funcţie de conducere şi va nuanţa puţin afirmaţia sa, spunând că nu se pune problema punctual acum, dar UDMR trebuie să ţină seama de doleanţele alegătorilor lor, că se fac presiuni la nivel teritorial, dar UDMR îşi va respecta angajamentele dacă şi coaliţia şi le va respecta. Şi uite aşa, după alte discuţii în spatele uşilor închise, vor mai primi ceva asigurări, termene, funcţii, cu care să meargă în faţa nepoţilor lui Atilla spre a-i linişti.

Va ieşi UDMR de la guvernare? Am mai spus, va ieşi numai atunci când va primi asigurări şi promisiuni mai concrete şi mai credibile din partea USL. Acum este adevărat că există posibilitatea ca la viitoarele alegeri parlamentare, UDMR să nu mai treacă de pragul parlamentar. Asta se va întâmpla dacă rumunii se vor repezi la vot şi mai ales dacă vor vota masiv împotriva actualei coaliţii de la guvernare. Atunci viitorul UDMR va fi sumbru. Iată de ce, UDMR , mai mult ca Băsescu doreşte ca populaţia să fie liniştită, să creadă cât de cât în actuala coaliţie, să nu vadă în USL o variantă mai bună pentru România, să rămână nehotărâtă şi să trateze alegerile parlamentare ca şi până acum. Iată de ce UDMR cere cu insistenţă unele măsuri sociale, nu pentru electoratul maghiar ci pentru cel român care trebuie să nu iasă la răscoală şi să stea în banca lui, convins că merge şi aşa şi că uite, Băsescu se ţine de cuvânt, avem creştere economică, ni se măresc salariile şi pensiile. Cei mai mari susţinători ai actualului guvern sunt cei din UDMR care nu numai că îşi pierd slujbele sau afacerile sau locul la guvernare, ei riscă să îşi piardă locul în parlament şi să devină un PNŢ mult mai nebăgat în seamă. Din cauza asta UDMR trage cu dinţii de guvernare de prezenţa în coaliţie şi nu are nici un gând să iasă atâta vreme cât nu primeşte asigurări de la USL că ei îi vor primi în troică.

Din cauza asta consider că vorbele domnului Borbely nu sunt altceva decât vorbe de clacă, sau strigături la un dans popular. Dar ferească Iştenem să plece UDMR din coaliţie, căci asta va însemna că USL a bătut palma şi tot minoritatea va conduce şi în viitoarea legislaţie.

3 comentarii:

  1. Nea Marine, ungurii-s curve politice. Nu te poti baza pe ce spun ei. Singurul lor crez era, in trecutul apropiat, Ungaria Mare; a urmat tinutul secuiesc iar mai recent actiunea concentrata de a-si apara averile ilicit dobandite si fundurile, astea dobandite legal, scaunele mai putin, ca vor da socoteala - nu in fata romanilor, ca-i ignora ci in fata celor care i-au pus sus si au ramas la fel de batjocoriti si prostiti ca romanii care l-au votat pe base.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vorbeam de unguri eu, vorbeam de Politicienii UDMR. Si sa nu crezi ca politicienii romani, unii dintre ei sunt mai breji decat cei ai UDMR. Macar udemeristii au o scuza.. urmaresc interesele cetatenilor de etnie maghiara.. dar ai nostri, pe ale cui le slujesc?

      Ștergere
    2. Sincer vorbind,Maghiarii di ardeal chiar cred ca transilvania este a ungariei , asa cum si noi spunem ca Basarabia e a romanilor. Ca adevarul este altul, este, dar ei chiar cred in ceea ce spun cum si noi credem ceea ce spunem. SINGURA DIFERENTA ESTE CA _CEL PUTIN DIN PUNCTUL NOSTRU DE VEDERE - NOI AVEM DREPTATE IAR EI NU. Dar eu practic nu ii pot invinui. sunt dezinformati sau indoctrinati si astea pot fi scuze. Dar tradarea politicienilor romani care vand tara la bucata, oricui le da un comision mai bun,inslusiv ungurilor, nu au nici o scuza.

      Ștergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.