sâmbătă, 9 iulie 2011

CÂND GOANA DUPA BANI DEPĂȘEȘTE BUNUL SIMȚ

SCRISOARE DESCHISĂ DOMNULUI DOGARU MIRCEA, PREȘEDINTELE SCMD
Domnule Dogaru,

Am asistat, urmărit, citit, de-a lungul a un an si jumătate de când sunt membru al SCMD, zeci de declarații, comunicate, îndemnuri, apeluri, adresate de dumneavoastră membrilor sau nemembrilor,simpatizanților, cotizanților sau restanților cele mai multe având același subiect, sau scop, convingerea rezerviștilor de a adera la sindicat pentru a umple conturile SCMD. Ultima dumneavoastră intervenție pe această temă nu este numai elocventă ci lipsită de cel mai elementar bun simț. Îmi permit să fac această afirmație pentru că v-ați permis si dumneavoastră-și nu pentru prima oară - să faceți aceeași apreciere vizavi de cei care nu vă plătesc cotizația anticipat, ca la curve .
 Folosesc acest termen care nu poate fi considerat licențios pentru ca are și alte conotații, care îmi dau dreptul să îl folosesc fără a fi amendat de CNA.Dumneavoastră, alegeți sensul care vă convine.

Ați atacat și jignit de atâtea ori militarii rezerviști, colegii mei, ai dumneavoastră,
-segmentul care nu vă împărtășea convingerile și nu vă trimitea banii in conturile SCMD- încât mă întreb cum de mai aveți obrazul să mai ieșiți pe posturile tv si să mai afirmați că le apărați drepturile. De fiecare dată am luat atitudine și am criticat în termeni demni, respectuoși, fără jigniri și atacuri la persoană atacurile dumneavoastră neprincipiale la adresa colegilor noștri. Niciodată însă cuvintele dumneavoastră nu m-au indignat  atât demult ca acum și afirm cu deplină responsabilitate că acest mod de a vă ataca colegii de a-i jigni, desconsidera, denotă ori un dispreț total față de cei ce vă dau din pensia lor pentru a-i apăra - nu pentru a-i jigni - ori o disperare fără margini și o foame de bani care vă întunecă mințile, ori o lipsă de educație si bun simț care vă descalifică atât ca militar cât și ca om de cultură.

 NU AVEȚI CE CĂUTA ÎN FRUNTEA UNOR OAMENI PE CARE PRETINDEȚI CĂ ÎI APĂRAȚI, DAR ÎI FACEȚI NESIMȚIȚI, VIȚEI, PROȘTI.

 În disperarea dumneavoastră veniți cu un calcul sumar făcut pe genunchi al sumelor ce se cheltuiesc de către SCMD pentru binele sindicalistului. CÂND ÎNSĂ VETI PRODUCE DOMNULE DOGARU ȘI O ANALIZĂ PROFESIONISTĂ, CONCRETĂ A MODULUI ÎN CARE S-AU CHELTUIT BANII SINDICALIȘTILOR ANUL TRECUT ? Ați promis la Craiova că veți face public raportul financiar . CÂND ? În care cincinal ? Sper să nu aveți pretenția să afirmați că ceea ce ați produs acum se numește audit. Ați fi de râsul curcilor.

 Cum aveți pretenția să vă dea lumea banii în avans pe anul acesta , CÂND DUMNEAVAOSTRĂ NU AȚI FĂCUT INCĂ DOVADA CHELTUIRII BANILOR PE ANII 2009 ȘI 2010? Cum puteți avea pretenția, ca să nu spun tupeul să cereți bani in avans când dumneavoastră nu ați justificat banii cheltuiți pe anii trecuți, deși LEGEA VĂ OBLIGA SĂ EXECUTAȚI SI SĂ PREZENTAȚI ACEST RAPORT ÎN FATA CNR? Domnule Dogaru, vă aflați în afara legii și o spun în cunoștință de cauză, ca om care a studiat atât Legea Sindicatelor, cât și statutul și ROI, la care am făcut propuneri de îmbunătățire, deci afirmațiile mele se bazează pe articole de lege , nu pe păreri frustrări sau ambiții așa cum subtil încercați să insinuați pe ici pe acolo ori de câte ori vă deranjează punctele mele de vedere, altele decât ale dumneavoastră.

 Și pentru că am ajuns aici, am să vă întreb , nu cu satisfacție, care mai este părerea dumneavoastră vizavi de protocolul cu USL prin prisma votului dat de reprezentanții USL pe Ordonanța 1/2011?
Îmi permit să vă întreb dacă textul următor vă aparține sau e postat de altcineva în numele dumneavoastră:
” In nici un caz nu vom înțelege însă atitudinea domnilor deputați PNL Nini Săpunaru si Donțu Mihai Aurel care au votat primul DA, al doilea ”Abținere”, precum si trădarea noastră si a propriului partid de către deputații PSD Doru Claudian Frunzulica si Eduard Stelian Martin. Ii vom avea in vedere la viitoarele alegeri dar, pana atunci, vom ridica întrebări liderilor PNL si PSD in ceea ce-i privește, inclusiv aceea care pare cea mai fireasca: Cu ce va șantajează Puterea, domnilor?”
Dacă e postat de dumneavoastră, atunci îndrăznesc să va spun că întrebarea pe care trebuia să o puneți este ” DAR CU PROTOCOLUL NOSTRU CUM RĂMÂNE ?”
Când eu am afirmat la Craiova că este un protocol fără noimă, în care fiecare îl înșeală pe celălalt și nu există nici o garanție din nici o parte, ați spus că
 ” La Craiova, protocolul de colaborare cu USL a fost votat in pofida încercării de destabilizare a doi dintre strecurații dlui Oprea in SCMD. Nici măcar aceștia nu au avut curajul sa voteze împotriva colaborării cu USL.”
Domnule Dogaru, unul din infiltrații de la Craiova, așteaptă ceva scuze. De fiecare dată când am avut opinie aparte, ați aruncat pe piață cuvinte ca infiltrat, vândut, instrument portocaliu, om al lui Oprea, al lui Băsescu, al lui Boc, denigrator, dușman al SCMD, al poporului și poate urmează al umanității. Dacă și acum veți avea aceeași reacție, am să vă amintesc că atunci când cei în slujba căruia spuneți că sunt, m-au contactat pentru a colabora la realizarea unui articol despre dumneavoastră, am refuzat, pentru că am intuit că este un articol comandat și nu am vrut să fiu părtaș la un atac la persoană. În plus știam că articolul va aduce prejudicii sindicatului si militarilor în general. Ba mai mult-și acum răspund și întrebărilor puse de unii cititori ai blogului meu – v-am pus în gardă, pentru ca speram să puteți opri articolul, așa cum pretindeați că ați făcut și cu un articol pe România Mare altă dată. Nu regret că v-am spus, am făcut-o pentru a proteja imaginea sindicatului, și a armatei, ca a dumneavoastră, cel puțin pentru mine este aproape imposibil de limpezit, mai ales după gestul pe care l-ați făcut cu acea ocazie, când mi-ați pomenit numele imediat după ce am vorbit, nu cu scopul de a îmi face un bine, ci pentru a arata ”dușmanilor ” că până și Neacșu vă este alături și a mă ”discredita” în fața celor care vă contestă. Cu această ocazie domnule Dogaru ați mai dovedit încă odată ce fel de om sunteți. Pot să vă întreb de ce ați pomenit numele meu, când mai fuseseră și alții contactați ? De ce lor le-ați protejat identitatea ? Vă informez că nu sunt nici vândut, nici șantajat, nici șantajabil nu răspund la comenzi politice, nu sunt nici măcar simpatizant al unui partid, poate doar al unor oameni politici, puțini la număr. Deci dacă veți binevoi să răspundeți vă rog măcar așa, din spirit camaraderesc, încercați să eliminați din vocabularul dumneavoastră învinuiri, jigniri, insinuări, apropouri, nefondate. Și încercați să faceți asta ori de câte ori vorbiți despre militari. Din spirit de castă măcar, dacă nu din respect. Și eu am fost atacat de proprii colegi chiar din conducerea filialei, după exemplul dat de dumneavoastră, după ședința din 2 Iunie, de fapt de unul singur. Gestul său este cu atât mai infect, cu cât știe SIGUR că nu este adevărat ceea ce a insinuat, dar a făcut asta pentru a arăta probabil șefilor de partid că ia atitudine. Nu am răspuns la fel, pentru că este sub demnitatea și educația mea să port război cu vechii prieteni. Cel mult pot face abstracție de gestul lor iar dacă se repetă, de ei.
În altă ordine de idei, domnule Dogaru, țin să vă amintesc un lucru nu lipsit de importanță:
În prima și singura ședință a CNR de la Alba Iulia,s-a căzut de acord asupra unui singur aspect, și anume acela că începând cu 2011 cotizațiile pot fi plătite trimestrial. Dacă nu țineți minte, căutați scula aceea minune cu care vă lăudați atunci, și cu care ați înregistrat discuțiile. Dacă nu mai găsiți înregistrarea, rugați-l pe domnul Pricină să vi-o dea pe a dânsului ca aveați două la fel, ”brand new”, sau să vă pună la dispoziție procesul verbal pe care s-a lăudat că îl va posta pe net după adunare. Eu încă îl mai aștept.
Așa că domnule Dogaru, nu îi mai înjurați pe cei care nu vă plătesc cotizația în avans și atenționați-vă colegii din CD șefi de filiale, care amenință cu excluderea sau nereprezentarea în instanță a celor cu cotizația neplătită integral că fac o mare greșeală. Eu vă anunț că voi plăti trimestrial și abia aștept să fiu exclus.
În ceea ce privește plata avocaților, domnule Dogaru, din câte îmi aduc eu aminte, prima transă a fost plătită din banii noștri, iar a doua, cea a sindicatului urma să se plătească de către sindicat după ce procesul intra în faza a doua, chiar dumneavoastră ați spus-o pe blog , la insistențele unor avocați care nu mai respectau termenii înțelegerii de la Alba Iulia, când v-ați întâlnit cu avocații. Deci socotelile dumneavoastră au un mic cusur, sau cineva nu își mai respectă partea de obligații. Care este realitatea ?
Ei bine domnule Dogaru, acum puteți să îmi spuneți ca unui simplu sindicalist care este motivul intervenției dumneavoastră și când vom vedea raportul comisiei de Audit ?
ARU

PS Dacă cumva veți răspunde , aștept argumente , nu aceeași arie a calomniei. Mai schimbați repertoriul se plictisește auditoriul.

Col(r)Neacșu Marin

7 comentarii:

  1. Ciudat ca nu sunt comentarii la un subiect atat de "fierbinte". Nu am datele necesare ca sa comentez in cunostinta de cauza, dar, din ce am vazut pe la Vasile Burcu pe Mehedinti, prezenta SCMD-ului in discutie naste multe interventii. Majoritatea, din partea unor anonimi. Poate ca ar trebui sa ridici si tu bariera aceasta si sa lasi liber anonimilor. Stiu ca e greu, dar poti sa incerci. In fond, daca nu-ti convine continutul, poti sa-l lasi la "filtru".
    S-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai daca la Burcu se comenteaza la liber, care e problema ca nu se comenteaza si aici ? Cine vrea sa injure la liber e liber sa mearga acolo. In definitiv in cazul de fata , subiectul e acolo. Si sunt multi care cintesc aici si comenteaza acolo.Eu nu vreau sa imi vad blogulumplut cu comentarii sterile, atacuri la persoana, mistocareli de doi lei.Cui ii place ce spăun sau se regaseste, vine , citeste, judecat si trage concluzia. pesntru mine e mai important asta decat comentariul.
    Am mai explicat asta de cateva ori.
    In plus, am parte de comentarii cu sutele uneori, pe ziua veche.Acolo am reusit sa conving lumea ca nu e nevoie sa jignesti ca sa iti spui parerea. Cu ”elita” e mai greu.. prea multe orgolii ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Spre exemplificare cite3ste ultimele comentarii la Burcu.S-a ajuns prea departe.La astfel de comentarii nici nu iti vine sa te alaturi. Eu cand le vad , ma abtin ..

    RăspundețiȘtergere
  4. @Ica St.O.Victor,bine spus.nici eu nu sunt de acord cu ce "magarii"face Dogaru,am fost membru din aprilie 2010 iar pe 16 decembrie mi-am depus demisia din SCMD.
    In legatura cu comentariile ,ar fi multe de spus si multi ar dori sa-si exprime parerile dar atitudinea dvs,vis a vis de noi este una glaciala ,de respingere .Opinia mea .
    dvs.vorbiti cu noi ,cei cativa de pe aceste bloguri ,nu, atunci ?tigri2

    RăspundețiȘtergere
  5. Avram Iancu
    1.Daca mie mi te-ai adresat cu dvs, avem o problema deja. Eu stiam ca in afara cazurilor de incompatibilitate, pe blog oamenii se tutuiesc.
    2. Eu nu resping pe nimeni,nu sunt rece . Dimpotriva.
    3. Din cate vad , se poate comenta si la mine . Doar ca nu se poate jigni sub anonimat. Cine vrea sa injure la mine , macar sa o faca sub o stampila fie ea si virtuala, sa stiu ca e unul si acelasi..
    4. Daca imi pastrez decizia este pentru ca imi respect cititorii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut Marine! Cred ca la mine s-a referit tigri2. De aceea, ii spun aici, ca imi este in continuare simpatic.
    Cezar (Petre) este singurul "proscris" pentru blogul meu.
    S-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.