luni, 17 ianuarie 2011

UNDE ESTE ADEVARUL ?

Cu riscul de a fi iarasi aratat cu degetul, cu riscul de a se spune din nou ca am ceva cu cineva anume , trebuie sa spun din nou lucrurilor pe nume si sa incerc sa lamuresc niste aspecte care raman tot incalcite . Daca onorabilii nostri conducatori din Comitetul Director continua sa ne pastreze in ceata, asta nu inseamna ca nu avemn dreptul sa stim adevarul
1. In ceea ce priveste depunerea adeverintelor de salarii la DFC, au existat si exista inca punte de vedere divergente .

a).Domnul Dogaru si o parte din sindicalisti considera ca nu trebuie sa le depunem . Si in sprijinul optiunii vin cu argumentul ca odata ce am depus singuri cererea ,ne autocondamnam. Intr-un fel au dreptate, le vom da ocazia sa spuna ca ne-am cerut singuri recalcularea, asa cum spun acuma ca ne-am cerut singuri iesirea la pensie .Asta este 50% corect. Adica le dam ocazia sa faca aceasta afirmatie, dar asta nu ne ia dreptul (mai ales daca mentionam pe cerere ca o facem constransi, obligati , fortati, santajati de prevederile unei legi nedrepte si discriminatorii) de a -i da in judecata si nu ne micsoareaza sansele in instanta.

b). Domnul general Abraham seful (inca , cred) departamentului juridic, a afirmat ointr-o interventie tv la Realitatea ca indeamna sindicalistii, pensionarii militari, sa isi depuna adeverintele si a spus acest lucru DE TREI ORI in cadrul aceleiasi emisiuni. In urma negarii acestui lucru pe blogul SCMD, prin comunicatul postat de domnul Rinciog la indemnul domnului Dogaru comunicat vazut de toata suflarea , ca si prin dreptul la replica postat pe blogul Linia de Mira al domnului Petrescu, l-am contactat telefonic , personal pe domnul general Abraham , pentru a vedea daca am auzit eu bine sau e cazul sa merg la doctor. Spre linistirea mea de moment, se pare ca nu este cazul sa merg la doctor, ceea ce am auzit este asa cum am auzit, DOMNUL GENERAL ABRAHAM A SUSTINUT SI SUSTINE CA JURIST NECESITATEA DEPUNERII CERERILOR DE RECALCULARE, CU MENTIONAREA FAPTULUI CA SE DEPUN IMPOTRIVA VOINTEI, CA URMARE A UNEI OBLIGATII A TEXTULUI DE LEGE. Mai mult, domnul Abraham, nu cunostea nimic despre ceea ce aparuse pe blogul SCMD si a spus ca va contacta conducerea sindicaltului pentru lamuriri. Nu stiu ce lamuriri a primit, dar comunicatul respectiv a disparut a doua zi.

Ca o completare la ceea ce spunea domnul Abraham , am cerut niste lamuriri si unui alt Jurist Militar care stiam ca imi va da un raspuns sincer, DOMNUL Chirica Aurelian . Ceva mai tarziu, printr-un mail, a dat raspuns si la aceasta intrebare, raspuns pe care il postez aici :

“Eu in nume personal am indrumat pensionarii militari din Vrancea sa depuna adeverintele de venit impreuna cu cerere de recalculare tip sau cu o cerere in care sa arate ca nu sunt deacord cu recalcularea la Casa Sectoriala de Pensii din 3 motve :


1. Respectarea legii este conditia obligatorie initierii unei chemari serioase in justitie, deoarece presedintele va intreba, ati respectat procedura de recalculare, de unde stiti ca trebuie sa primiti o pensie mai mica? daca nu va spune calm, cauza ramane in pronuntare . Verdict Cerere nefondata...


2. Pensia recalculata in baza veniturilor obtinute, cu dificultatile respective, este mai mare decit pensia actuala calculata . De aici rezulta un plus financiar, bun in fiecare casa.Intrebarea mea este...diferenta o plateste cine a spus sa nu facem cerere de recalculare...?


3. Dupa parcurgerea formalitatilor si depunerea cererii la Casa de pensii Sectoriala , curge tremenul de recalculare de 45 de zile . In luna urmatoare acestei decizii se primeste pensia recalculata. de aici rezulta doua lucruri :
a) pierderea unor sume de 30-50% din pensie pentru perioada pana la darea deciziei si primirea noii pensii . Daca aceasta procedura dureaza 3luni cine suporta pierderile ? deoarece retroactiv nici instanta nu va da nici un ban.
b) termenul de chemare in justitie pentru obtinerea integrala a pensiei este compus din= termenul de obtinere a adeverintelor (30zile)+ termenul de dare a deciziei (45+5 zile)+termenul de contestare (5-!0zile )+ termenul de solutionare a contestatiei (45zile) + 14 zile Chemarea in instana = aprox 150 zile = inca 3 luni pina la ajungerea in instanta. O intrziere nepermis de mare.


4. Ce se poate obtine de la viitoarele procese ale SCMD
a) anularea HG 735 /2010 care va produce efecte juridce de la data suspendarii lui pentru cei din tab pina la 07.01.2011. Atentie legea 119/2010 prevede ca procesul de recalculare dureaza 5 luni incepind de la publicarea HG-ului adica 29 iulie si deci expira la 29 dec 2010 adica pentru SCND a produs efecte juridice care erau obligatorii de respectat pina la 07.01.2010. Cei care au indemnat la nerespectarea lui cand el producea efecte juridice poarta intreaga raspundere. Iar MApN recalculeaza pensiile lnistit in baza L119/2010 pe care SCMD nu a atacat-o in instanta decit indirect.Efect la tinta 0 puncte


b) Initierea altor procese impune plati pentru avocatii care vor sustine drepturile noastre care sunt doi pentru fiecare judet. intrebare.... pe acestia cine ii plateste?


c) daca petentii au respectat legea au toate sansele sa cistige , daca nu, este problematic castigarea procesului chiar si la CEDO.
Din aceste motive sfatul meu este, ca cei care nu au facut cereri de recalculare sa le faca, cu meniunea ca nu sunt deacord cu recalcularea.
Cu deosebita consideratie
Asistat social militar in rezerva
Chirica A –Vrancea “
Si cu asta am incheiat acest aspect.
Ramane pentru mine neclar de ce comunicatul domnului Dogaru a incercat sa rastalmaceasca ceea ce a spus domnul Abraham, de ce domnul Dogaru nu tine cont de recomandarile juristului Abraham care este seful departamentului Juridic al SCMD, de ce nu expune acest punct de vedere pe blogul SCMD si de ce nu l-a anuntat pe domnul Abraham cu privire la ceea ce a afirmat, facandu-l practic de ras, negand declaratia acestuia si facandu-ne sa credem fie ca nu stie ce vorbeste, fie ca nu stim noi ce am auzit si vazut.
Oare o raspunde cineva ?
Al doilea aspect este cel al controlului financiar.
A trecut mai mult de o luna de la inceperea acestui control care se lungeste pana iesim din sistem pe cale naturala .

Din informatiile mele, pe data de 16 acest control trebuia sa se termine . De ce nu apar rezultatele . De ce nu se mai spune nimic , de ce comisia de control –formata din colegi de ai nostri , nu din exterior- nu isi depune raportul controlului ? De ce sunt tinuti oamenii in ceata ? Cui ajuta lungirea acestei stari de incertitudine si bezna ? Daca s-a terminat controlul, nimeni si nimic nu trebuie sa ingradeasca dreptul sindicalistilor de a afla care sunt rezultatele reale ale controlului . CE FACE COMISIA DE CONTROL? S-A LAUDAT CA VA FACE TOTUL PUBLIC. CAND ? PESTE CATE LUNI SAU ANI ? CAND SE VOR MUSAMALIZA SI UITA TOATE ? CAND SE VOR ACOPERI GAURILE ? CAND VOM UITA TOT ?
Al treila aspect
 ACTIUNEA DE PE DATA DE 24 IANUARIE
Din nou domnul Dogaru alege date ale istoriei neamului si armatei . De ce ? Vrea sa isi bata joc de toate zilele nationale ? Vrea sa isi lege numele ca istoric de toate zilele istorice ale neamului ? Sau vrea sa fie sigur ca nici un alt sindicat nu ni se va alatura si in felul asta va fi singurul vizat de televiziuni ?
De ce sa ne batem joc si de Ziua Unirii ? Chiar nu avem nimic sfant? Nu putem face o demonstratie decat in 24 Ianuarie ? Cine ne oblige sa o facem pe data de 24 ? Ce este cu ambitiile astea ? Chiar nu avem nici un pic de respect fata de aceste zile ?
Cu cine s-a consultat pentru stabilirea acestei date ? Cu ce presedinti de filiale a discutat si in ce sedinta de Comitet Director s-a stabilit
      Ne aflam in fata unui om , care ca si Basescu si Boc, hotaraste soarta noastra fara sa il intereseze daca suntem de acord sau nu. Eu nu am fost chemat la nici o adunare generala sa fiu intrebat daca sunt de acord. Ce rost mai au adunarile sindicalistilor, daca deciziile importante se iau de o singura persoana ? Intram intr-o dictatura nu numai a tarii ci si a sindicatului care nu prevede nimic bun pentru militarii rezervisti. Acest mod de a conduce un sindicat este DICTATORIAL. Cine nu vede acest lucru isi merita conducatorii actuali, toti .
Nu putem merge mai departe in acest mod. Traim in minciuna, manipulare, dezinformare si lipsa de reactie.
Sa nu ne mire ca traim ce traim, prin lipsa noastra de reactie ne meritam soarta. Ne lasam condusi fara sa spunem nimic. ASTA E ARMATA DE REZERVA ?

8 comentarii:

  1. Domnule Neacsu.
    Postarile d-voastra au un "defect"!
    Sint atit de clar scrise incit nu lasa loc de comentarii...
    Eu sint de acord cu toate ideile exprimate in acest articol!
    Nu cred ca va fi vreun circotas care sa incerce sa gindeasca altfel decit logic...

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa da. Vad o analizala rece, clara si la obiect, facuta de un adevarat ofiter al armatei romane. Nu vad tonul plangacios specific blogului de Mh., randurile scrise cu ura si inversunare de catre cei care si-au pierdut privilegiile castigate usor, si nici frustrarile celor care s-au visat nemuritori. Mai lipsesc termenele si ar fi fost un material de bilant desavarsit.
    Totusi, deoarece exista si un totusi, va scapat inlocuirea contabilului sef, Apostol Catalin cu lt. col. Chelu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cunosc situatia domnului Chelu, nu am vazut nicaieri sa fi fost schimbat domnul apostol , nu s-a prezentat nici un document sau comunicat pe blog prin care sa se anunte ca domnul Chelu a fost promovat pe vre-o functie .
    Dar multumesc pentru infornmare.
    voi aborda si acest subiect.

    RăspundețiȘtergere
  4. Blog SCMD, departament economico financiar, manseta din dreapta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da , am vazut, contabil sef.Probabil ca in urma controlului s-a ajuns la concluzia ca domnul Apostol trebuie sa stea mai departe de fiset si au pus un coontabi;l sef intre dansul si fiset. Acuma mai trebuie sa ne spuna si care sunt rezultatele controlului ? Pe cat facem pariu ca nu vom avea nimic ? Dau termen o saptamana .

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule Neacsu
    Te hazardezi. Ce s afaca intro saptamana ?
    situatia este complicata. Ai dreptate, controlul sa terminat. rezultatele sunt deloc bune . s-au gasit lipsuri in gestiune , desi au fost pusi sa aduca de acasa toate bunurile cumparate in contul sindicatului. Au ramas sume neacoperite . Sau dat termene pana la sfarsitul lunii martie pentru acoperirea lipsurilor, daca nu , vor face totul public. Domnii din control au impresia ca au fost pusi sa faca acest control in favoarea celor ce au chletuit banii, nu in facvoarea sindicalistilor. Au inaintat rezultatele controlului celor ce se fac raspunzatori pentru lipsurile constatate nu celor ce ar trebui sa ia masuri . Filialele nu au fost si nu vor fi informate cu datele reale ale controlului. Acesta este adevarul Sa iasa seful comisiei de control si sa spuna ca nu e adevarat. Sau secretarul. Aici.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce rost ar mai avea sa scriem in cerere ca suntem fortati sa depunem adeverintele, cand chiar textul de lege "NE AMENINTA" ca daca nu le depunem, pensiile vor fi recalculate la acea valoare minima data de venitul mediu pe economie. Orice avocat va fi in masura sa explice ca textul legii 119/2010 ne forteaza sa facem asa ceva.
    Stima.

    RăspundețiȘtergere
  8. Florian D
    Are rost, pentru ca acea mentiune va statuta faptul ca ai facut aceasta alegerea in afara vointei si doar din respect pentru legile tarii, acelelasi legi pe care vei avea astfel dreptul sa ceri sa fie respectate si de altii.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.