joi, 13 ianuarie 2011

LA RECE


LA RECE DESPRE UN SINDICAT MINTIT DE TOTI CEI CARE AU INTERESE

O analiza la rece a situatiei existente in randul militarilor membri ai SCMD ne arata ca suntem mintiti .

1.Ministerul, prin reprezentantii sai prin Directia Financiar Contabila reprezentata de doamna Lupu, ne minte. Ne-a mintit cand a spus ca pensile peste 3000 Lei nu vor scadea.
Acuma adauga sintagma “ cu vechime completa “ ca sa mai ingusteze gama de frecventa. Maine ne va spune ca nu scad pensile sub 3000 ale celor cu vechime completa cu grade mici, sau care au iesit la pensie inainte de 1949 si uite asa, vor ajunge sa nu scada pensile catorva militari, exeact cati au dansii nevoie sa le dea ca exemple si sa poata spune ca s-au tinut de cuvant.

2. Basescu ne-a mintit cand a promis ca nu va promulga o lege in care vor scadea pensile militare, ba mai mult, va lua in consideratie problema revenirii la pensii ocupationale pentru militari, desi la ora respectiva nu se punea inca problema revenirii ci a pastrarii pensiilor ocupationale. Deci intentia era vadita.

3.Domnul Oprea ne-a mintit cand a afirmat ca daca o pensie militara va scadea isi va da demisia. Uite ca au scazut, exemplele sunt cu sutele, miile -pana acuma -si nu l-am vazut inca pe post anuntand ca si-a dat demisia din guvern si isi retrage sprijinul parlamentar impreuna cu grupul sau, fata de actualul guvern. Sincer sa fiu, asta i-as recomanda, pentru ca oricum din martie cand UDMR-ul va iesi de la guvernare (pentru ca UDMR isi respecta angajamentele fata de proprii alegatiri) oricum va cadea guvernul. Daca domnul Oprea ar iesi din coalitie si din guvern la acest moment, ar recastiga respectul daca nu al militarilor, cel putin ar unei mari parti din civilii care nu il cunosc asa de bine si s-ar pacali ca o face din dorinta de a-si respecta cuvantul dat, desi iesirea din coalitie acuma ar fi un act de supravietuire politica, nu de onoare militara.

4.Parlamentarii ne mint de cand au inceput prima campanie electorala, pentru ca nu pentru noi s-au cocotat pe scaunele parlamentare ci pentru ei si familiile lor. Unii si-au adus cu ei si odraslele care mai de care mai crete la par sau minte (vorba celui a carui zi de nastere o vom aniversa curand), fericind norodul cu dinastii de politicieni verosi pusi pe capatuiala.

5.Partidele politice se mint intre ele, promitandu-si iubire vesnica, iubire ce tine o noapte(mandat parlamentar) uneori nici atat, divortand in pas de menuet sau rock dupa cum canta muzica, si schimband partenerii ca si cum cei ce stau pe margine si privesc balul, nu ar vedea si nu ar intelege, parinti prosti(stupid people) ai unor copii razgaiati si beti de putere intr-o democratie prost inteleasa si si mai prost aplicata.

6. Sefii de sindicate isi mint platitorii de cotizatii, facandu-se ca le apara interesele, facand din cand in cand cate o “ieseala” doar pentru a intra la “negocieri” secrete cu guvernul, sau partidele politice si a obtine niste facilitati “fiscale” si politice care sa ii ajute sa se vada si ei calare pe cai mari si sa se aleaga oarece deputati, ca doar nu or fi mai fraieri ca alde Ciorbea, Basescu, Radu Vasile sau Miron Mitrea.

7. SCMD marele sindicat al militarilor, nu poate face exceptie, dand cu stangul in dreptul de cate ori poate. Minciunile si dezinformarea se aplica la regim de foc automat pentru ca riscurile sunt mari. Daca sindicalistii militari isi primesc pensiile nemicsorate sau micsorate nesemnificativ, o sa ii doara exact in spatele casei unde s-a dus onoarea si demnitatea militara si nu ii mai intereseaza nici sindicatul, nici lupta de clasa, nici procesele pentru calomnie impotriva lui Boc si vor inceta sa mai plateasca cotizatii. Si unii si altii adica si conducerea si sindicalistii se gandesc la bani, aici sunt toti de acord, numai ca unii se gandesc cum sa-i pastreze iar altii cum sa-i stranga.Dar apar sincope si neintelegeri chiar la nivelul conducerii care bulverseaza lumea si creaza –a cata oara – confuzii si nedumeriri. Pe data de 12, a parut in sfarsit la tv si alta fata in afara gafeurilor de profesie Dogaru si Pricina, si ma refer aici la domnul chestor Abraham seful departamentului Juridic al SCMD, proaspat inscaunat. Sincer, eram cu ochii pe dansul pentru ca nu il cunosteam personal si voiam sa vad cum se prezinta. Spre placuta mea surprindere a avut o prestatie demna, elaborata, clara si argumentata juridic. Nu ascund faptul ca propusesem pe blog mai de mult sa fie lasati juristii sa vorbeasca la tv, nu purtatorii de cuvant care nu fac altceva decat sa se balacareasca in discutii si invective cu reprezentantii puterii, crezand ca astfel ne apara drepturile. Aseara am avut ocazia sa vad si pe jurist si pe purtatorul de cuvant si prestatiile celor doi mi-au intarit opiniile. Jalnica prestatie domnul Pricina , curajoasa si mai ales surprinzatoare pozitia domnului Abraham care a detonat incarcatura de trotil. “ Militari, cei care ma priviti acuma , va recomand sa mergeti sa va depuneti adeverintele!” Am crezut ca nu aud bine . DOMNUL ABRAHAM INSISTA CA MILITARII SA ISI DEPUNA ADEVERINTELE DE VENIT, DUPA CE LUNI DE ZILE DOMNUL DOGARU II SFATUISE INSISTENT SA NU O FACA . Ce s-a intamplat s-a schimbat optica ? Minunea nu a tinut mult, urmatorul la tv a fost domnul Dogaru, care a infirmat ceea ce spusese domnul Abraham, sustinand ca domnul Abragham se referise la contestatii, nu la adeverinte, ca si cum domnul Abraham nu stia ce vorbise, iar noi nu stiam ce auzisem. Mai mult, pe blogul lui Burcu, apare un comunicat semnat de domnul Dogaru, dar postat de domnul Rinciog, responsabilul de blog, care ne abureste, spunanand ca:

“ Am discutat cu domnul Presedinte Dogaru pe acest subiect si dansul a precizat ca, in fapt, domnul general Pavel Abraham s-a referit la cererile de obtinere a adeverintelor de venit si nu la cele de recalculare. Vom reveni cu precizari.


Cu stima,
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Secretariat
Lt. col. (r) Rinciog Dumitru”
Deci ce am auzit si vazut cu ochii si urechile noastre nu e adevarat, ne-au mintit ochii si urechile, adevarul e cel care ni se livreaza de la centru. Rau am ajuns, sa ne mnta si urechile si ochii .
Dar si adevarul asta a tinut cam tot cat un vals, pentru ca a doua zi, astazi, 13. 01.2011, pe pagina principala a SCMD apare scris mare:

“REALITATEA TV, domnul Gl. Lt. Pavel ABRAHAM, Seful Departamentului Juridic al SCMD, a indemnat cadrele militare in rezerva sa depuna adeverinte si sa solicite recalcularea pensiilor, iar in momentul in care vor primi cupoanele de pensie micsorata, sa depuna contestatii.
 Precizam ca domnul General a indemnat rezervistii sa depuna cererea de contestatie (vezi modelele postate pe blogul nostru) la Comisia de contestatii din cadrul MApN, MAI, SRI, si nu cerere de recalculare a pensiei.”
Dumneavoastra ce mai intelegeti ? Ce a cerut domanul Abraham ? Ce am vazut cu ochii nostril si am auzit cu urechile noastre ?
Stiti care este culmea , ca pe toate posturile, domnii Dogaru si Pricina cer domnilor Oprea si Basescu, sa isi inainteze demisia de onoare, pentru ca au mintit militarii. Dar in cazul SCMD, cine isi prezinta demisia de onoare pentru aiurelile si neconcordantele in declaratii si incercarile de a minti sindicalistii ca ceea ce au auzit nu e adevarat ?

Astept un raspuns.
PS Presimt ca domnul Oprea va iesi la tv si va anunta ca s-au facut niste greseli si ca doamna general Lupu a fost trecuta in rezerva. Deci, stati linistiti cei vinovati vor raspunde, nu mai e nevoie sa ii trageti voi la raspundere. Dar va uita sa mentioneze ca i-a semnat d eanul trecut iesirea la pensie , cu –se pare- ceva salarii compensatorii, si o pensie ceva mai mare de 14 milioane.

Domnul Dogaru, pe cine va da vina pentru inconsecventa declaratiilor ? “ Doamnele Lupu” au iesit de mult din CD asa ca este inr-o pozitie ingrata.

12 comentarii:

  1. Aveti perfecta dreptate.
    Si eu l-am asculat cu mare atentie pe acest Abraham si exact asta a declarat pentru o tara intreaga: sa mergem sa ne depunem adeverintele!!!!
    A vorbit si despre contestatii dar, cum la nivelul sindicatului nu exista organizare/planificare etc. fiecare isi da cu stangul in dreptul si ca sa repare greselile lor, Ranciog apare de fiecare data si incearca sa repare si normal ca o da in bara. Spun minciuni la minciuni. Ar fi mai bine daca s-ar chema SINDICATUL MINCINOSILOR!!!
    Eu nu mai cred in ei, dupa ce au papat 8 miliarde de lei.
    Sunt sub orice critica, nu am cuvinte pentru asa hahalere care reprezinta interesele celor multi.
    De aceea ma duc singur in instanta, n-am nvoie de ei.
    Felicitari pentru articol si consecventa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai te-am laudat si bag de seama ca nu ti-a placut ce ti-am scris de ai purces imediat la stergere. Halal vecine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine vad ca a aparut comentariu din nou!
    Multumesc frate

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Neacsu
    Chiar la Rece
    Pacat ca unii au avut doar berea la rece prin vara si mintea pe plaja la nudisti( adica goala) si tot atunci a aparut legea 119 si suportul ei tamp hg735.
    Legea 119 ne transforma in ceva altoit pe o supra peticita lege a pensiilor civile, ceva stramb in final, ca un copil nedorit de nimeni si parasit intr-un azil de copii tembeli…
    si la acuma, tot asta suntem in ochii lor portocalii din cauza asta ne mint fara nerusinare.
    Cat despre politica SCMD-ului ce sa zic?, cred ca mai bine ne depuneam in prima zi cererile de adeverinte la CMZ, dar ne-a placut sa stam sub umbrela unui sindicat sau amortiti de bula de prostie " noua nu ni se poate intampla ceva" ca vezi doamne noi suntem rezervistii, asa ca "agitatorii" cei suspiciosi si cei care spuneau lucrurilor pe nume, au fost sacrificati sub privirile pasive a celor multi.
    Prin alte parti, se pare ca unii au fost insa mai rapizi, au analizat cele doua acte, au gasit ce poate fi atacat si iata rezultatul, puteam sa fim si noi aici... deh ai naibi "nudisti"
    Acuma sa vezi alergatura la CMZ si la casele de pensii, eeee... daca am luat-o.... alergam..... si fara SCMD.....
    Ghidul SCMD-ului ne vorbeste despre ce se va intampla dupa ce am primit deciziile de pensii, si nu vorbeste nici despre cei care au depus cerere si nici despre cei care nu au depus cere de recalculare.
    Deci unde suntem acuma? Pentru ce s-au aruncat cu cuvinte grele peste tot? De ce a trebuit sa se faca platforme personale de discutii pe o tematica care priveste interesul tuturor ? .......

    Ai dreptate domnule Neacsu unii cu minciuna si altii cu fofarlica.

    RăspundețiȘtergere
  5. Stelian P.

    Ce am vrut si ce am obtinut ?
    -Moarte FMI !, lansa Dogaru primul semnal de lupta mai in vara. Ca orice roman adevarat dorea moartea celor care ne plateau pensiile de un an. Nu e Dogaru singurul ROMAN MARE asa ca rezultatele nu intirzie sa apara:
    -Moarteeeeee ! urlau unii cu ochii cit cepele si au primit-o. Lenta.
    -Moarte slugoilor portocalii si neamurilor lor !, urla altii si au aflat abia acuma ca legea este aceeasi pentru toti.
    -Analfabetilor !, urlau cu naduf alti patrioti si in sfirsit au aflat ca analfabetii au fost mai inteligenti decit ei.
    -Fooooc !, racneau altii arzind portrete. S-au ars.
    -La streang !, cereau unii ROMANI si acuma il au in casa sub forma datoriilor si a facturilor imposibil de achitat.
    -Imi rezerv dreptul…..!, era formula preferata de supusii lui Dogaru, dar nu stiau ce sa faca cu el.
    -Nu sunt de acord cu aplicarea legii, racneau amenintator altii. Au descoperit ca legile se aplica fara aprobarea lor.
    Oare ce se intimpla daca Dogaru si supusii sai aflau ca se poate discuta civilizat, cu argumente si fara jigniri, in mod discret ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Oarec ce se va intampla acuma cand Dogaru l-a facut pe Abraham prost pentru ca nu stie sa se exprime ? Sau Dogaru minte si nu e adevart ce a spus vizavi de indemnul lui Abraham ? Eu cred mai degraba in varianta a doua.
    Cititorul

    RăspundețiȘtergere
  7. DOMNULE NEACSU,
    Daca ceea ce susutineti e adevarat, de ce domnul Abraham nu a iesit sa spuna ca nu e adevarat si ca comunicatul lui Dogaru este fals? La asta v-ati gandit ? E usor sa presupuneti, dar deocamdata avem declaratii oficiale care spun ca domnul Abraham s-a exprimat gresit si sunt sigur ca vor fi intarite curand ca sa nu mai fie nici un dubiu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nicu catre toti1 Lasati dracului toate ascutisurile vorbelor de duh. voi nu vedeti incotro ne indreptam? varule ,neacsu,PROBLEMA E CLARA; DACA NU TINEM FOCUL APRINS NE DUCEM DRECULUI. TU NU VEZU CA DE CAND A INCEPUT SCANDALUL BASE,BOC,OPREA ETC NU AU IESIT PE STICLA/ ASTEPTA CA DE FIECARE DATA SA SE LINSTEASCA LUCRURILE APOI....IASA LA ATAC. VARULE INDIFERENT CA NE PLAC SAU NU UNII DIN COLEGI SAU SEFI TREBUIE ...PUS PE FOC ALTFEL ,DUPA NOI..POTOPUL. SCENARIUL E SIMPLU. DAC NE CALCA PE NOI PE GAT URMEAZA PROSTIMEA. LEGTURI URGENTE CU TOTI CAMARAZII,EXPLICA TII PERTINENTE9MAI ALES LA SUBOFITERI), PRIETEN CIVILI,PENTRU CA EI URMEAZA. SI MAI PUTINE PLANGERI CA NE-AU SCAZUT PENSIILE,CI MARSAVIA CA VOR SA NE IA CALITATEA DI CATANA. AM AVUT 22MIL,DUPA DECIZIE ( O ADEVARATA HARTIE IGIENICA ,TIP SC. MILITARA), 960 RON. MOR DE GAT CU EI ,.IMPREUNA CU FECIORII MEI, CARE SI-AU TRAIT COPILARIA DE MULTE ORI FARA TATA.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai dreptate Nicule , ne vor calca pe rand .

    RăspundețiȘtergere
  10. Stelian P.

    Pentru cei care inca mai cred in adevarurile si telurile lui Dogaru le reamintesc citeva:

    30.09.2009:….. “noi, cadrele militare disponibilizate constituim o forta numerica considerabila – aproape 200.000 de oameni. Daca la acest numar adaugam si celelalte cadre militare in rezerva din Ministerul Apararii Nationale, precum si disponibilizatii si cadrele in rezerva din Ministerul Administratiei si Internelor si din celelalte structuri ale Sistemului National de Aparare, atunci vom constata ca acest numar se extinde la aproximativ o jumatate de milion de persoane.”

    23.02.2010: „În decembrie 1989 ne-am pierdut și onoarea și patria !”
    „Să dovedim peste 3 ani, din perspectiva a peste 1 milion de voturi, că nu UDMR-ul face jocurile în ceea ce privește majoritatea parlamentară și guvernul ci NOI ! Cu alte cuvinte să ne redobândim prestanța socială și politică pierdute atunci când, nemaiavând soldați, nu s-au mai organizat secții de votare în unități !”

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai camarazi,
    Când se dă alarma si când se comandă foc, fiindcă de citit (minciuni,vrajbe, vrăjeli, îndemnuri) m-am saturat!

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi permit sa postez ca si comentariu, mailul trimis de domnul Chirica Aurelia, un alt jurist, de profesie , sindicalist si dansul , pana de curand presedintele filialei Suceava, pentru ca ceea ce spune un jurist despre probleme juridice este mai bun decat ce spune un propagandist . In plus, se alatura ca idee la ceea ce spunea domnul Abraham . "Punct de vedere Are dreptate domnul Neacsu de la Craiova.
    Eu in nume personal am indrumat pensionarii militari din Vrancea sa depuna adeverintele
    de venit impreuna cu cerere de recalculare tip sau cu o cerere in care sa arate ca nu sunt deacord cu recalcularea la Casa Sectoriala de Pensii din 3 motve :
    1. Respectarea legii este conditia obligatorie initierii unei chemari serioase in justitie, deoarece presedintele va intreba, ati respectat procedura de recalculare, de unde stiti ca trebuie sa primiti o pensie mai mica? daca nu va spune calm, cauza ramane in pronuntare . Verdict Cerere nefondata...
    2. Pensia recalculata in baza veniturilor obtinute, cu dificultatile respective, este mai mare decit pensia actuala calculata . De aici rezulta un plus financiar, bun in fiecare casa.
    intrebarea mea este...diferenta o plateste cine a spus sa nu facem cerere de recalculare...?
    3. Dupa parcurgerea formalitatilor si depunerea cererii la Casa de pensii Sectoriala , curge tremenul de recalculare de 45 de zile . In luna urmatoare acestei decizii se primeste pensia recalculata. de aici rezulta doua lucruri :
    a) pierderea unor sume de 30-50% din pensie pentru perioada pana la darea deciziei si primirea noii pensii . Daca aceasta procedura dureaza 3luni cine suporta pierderile ? deoarece retroactiv nici instanta nu va da nici un ban.
    b) termenul de chemare in justitie pentru obtinerea integrala a pensiei este compus din= termenul de obtinere a adeverintelor (30zile)+ termenul de dare a deciziei (45+5 zile)+
    termenul de contestare (5-!0zile )+ termenul de solutionare a contestatiei (45zile) + 14 zile Chemarea in instana = aprox 150 zile = inca 3 luni pina la ajungerea in instanta. O intrziere nepermis de mare.
    4. Ce se poate obtine de la viitoarele procese ale SCMD
    a) anularea HG 735 /2010 care va produce efecte juridce de la data suspendarii lui pentru cei din tab pina la 07.01.2011. Atentie legea 119/2010 prevede ca procesul de recalculare dureaza 5 luni incepind de la publicarea HG-ului adica 29 iulie si deci expira la 29 dec 2010 adica pentru SCND a produs efecte juridice care erau obligatorii de respectat pina la 07.01.2010. Cei care au indemnat la nerespectarea lui cand el producea efecte juridice poarta intreaga raspundere. Iar MApN recalculeaza pensiile lnistit in baza L119/2010 pe care SCMD nu a atacat-o in instanta decit indirect.Efect la tinta 0 puncte
    b) Initierea altor procese impune plati pentru avocatii care vor sustine drepturile noastre care sunt doi pentru fiecare judet. intrebare.... pe acestia cine ii plateste?
    c) daca petentii au respectat legea au toate sansele sa cistige , daca nu, este problematic castigarea procesului chiar si la CEDO.
    Din aceste motive sfatul meu este, ca cei care nu au facut cereri de recalculare sa le faca, cu meniunea ca nu sunt deacord cu recalcularea.
    Cu deosebita consideratie
    Asistat social militar in rezerva
    Chirica A -Vrancea"

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.