duminică, 23 ianuarie 2011

Cine apara demnitatea militarilor?

                                                                     IRINA SAU ILINA?
Am urmarit aseara pe Antena 3 o emisiunea a Alexandrei Stoicescu, cu 3 invitati in studio, si alti parteneri de dialog telefonici. Printre cei din studio, s-au aflat doamna invatatoare  Irina Cristiana Anghel membra de onoare a SCMD si domnul general Decebal Ilina. Cum nu era invitat nimeni din opozitie, m-am gandit ca va fi un galop de sanatate pentru sustinatorii suspendarii recalcularii pensiilor. Ei bine, spre surprinderea mea, nu a fost chiar asa. Domnul Decebal Ilina a preluat sarcinile domnului Visan si a facut o pledoarie pro Oprea si pro Basescu mai ceva ca fostii purtatori de cuvant ai partidelor de guvernamant.
Din primele cuvinte, a insistat sa explice pe larg toate motivele care l-au determinat  pe domnul Oprea sa faca ceea ce a facut si cat de bine intentionat a fost.  Priveam, ascultam si nu stiam ce ma enerveaza mai mult modul in care apara si explica ratiunea actelor domnului Oprea sau modul in care incerca sa contrabalanseze realitatea cuvintelor spuse de doamna Anghel ?





Este culmea culmilor: un civil ne apara drepturile sesizand corect  adevarata problema a militarilor
  NU MISCORAREA SAU MARIREA PENSIILOR , NU HG 735 CARE ORICUM VA FI SCHIMBATA CU ALTA , CI DISPARITIA STATUTULUI MILITARILOR, DISPARITIA NOTIUNII DE MILITAR IN REZERVA ODATA CU APARITIA UNEI NOI NOTIUNI, ACEA DE REZERVIST VOLUNTAR, RUPEREA LEGATURII DINTRE REZERVISTI SI ACTIVI.

Si in timp ce doamna invatatoare cere tragerea la raspundere a celor vinovati, domnul Ilina spune ca " domnul presedinte nu si-a facut decat datoria" Nu stiu ce sa mai spun, nu mai comentez din  jena pentru situatia creata. Trebuie insa mentionat si subliniat curajul cu care doamna Invatatoare a spus lucrurilor pe nume , curajul cu care a aratat ca "somnul ratiunii naste mostri"atragand atentia nu numai militarilor ci tuturor romanilor, avertizandu-i ca ne va veni randul tuturor si nimeni nu va scapa de acest tavalug care nu tine cont decat de cei  din  clan, de la  Strasbourg pana la Arad in "coordonanta" cu interesele de partid si de familie.Culmea culmilor, cand doamna invatatoare aduce iin discutie pierderea calitatii de ofiteri in rezerva  prin chiar documentele emise de oficialitati, referindu-se la taloanele de pensie unde nu mai scrie gradul ci doar domnul, ei bine , "domnul" Ilina spune ca personal nu ar pune mare accent pe acel aspect, pe dansul nu il intereseaza cum i se spune, dansul nu a facut din armata o meserie, a fost militar " la smecherie". Este incredibil si ma intreb daca asa a fost si ca activ sau s-a schimbat brusc, acuma si daca nu cumva asteapta o alta stea sau o reactivare sau vre-o functie prin UNPR.

Felicitari si multumiri deopotriva doamnei Invatatoare !



Nici chiar Luceafarul Huilei nu a scapat pozitia "nefireasca" a domnului general si l-a compostat minereste. Cine nu a vazut emisiunea, a pierdut momentul. O puteti urmari integral, AICI .

Nu pot incheia fara citatul dat de doamna Invatatoare legat de ceea ce spunea Niemöller pastor evanghelist, în timpul primului rãzboi mondial, comandant de submarin.


Iatã ce spunea acesta:

Când a venit Gestapoul sã-i aresteze pe comunişti, nu am spus nimic cã nu eram comunist.


Când a venit sã-i aresteze pe evrei, nu am spus nimic cã nu eram evreu.


Când au venit sã-i aresteze pe catolici, nu am spus nimic cã nu eram catolic.


Când au venit sã mã aresteze pe mine (1937) nu a mai fost nimeni care sã mã apere.”

Cine are minte sa priceapa sa traga concluziile de rigoare.

4 comentarii:

  1. Neacsule, de data asta ti-ai facut lectiile si ai priceput si tu ceva din ceea ce ai vazut!
    Generalul Ilina: partener de afaceri cu DIP si santajabil dupa criteriile lui Basescu...
    Iti spune asta ceva?... Te-ai mai luminat???

    RăspundețiȘtergere
  2. Nicu catre Marin! pai ,mai Marine,nu-ti spusei eu ,acum cateva saptamani CA TREBUIE SA FACEM CURATENIE ,INCEPAND CU GENERALII? nU AM DAT EXEMPLU ,SA INCEPEM CU BADALAN? EI VARULE,pe unde am postat ideea ,in mai putin de o zi a disparut .Oare de ce? Pai tu nu-ti aduci aminte de clinciurile dintre ILina si unii generali ,PE VREMEA NOASTRA. BAIATUL ATA CONDUCE INCA DIN UMBRA UNSERVICIU DE INFORMATII. TREBUIE DEMASCAT. DCA NU-I ARATAM CU DEGETUL ,IN URMATOAREA PERIOADA VOR PAREA NUMAI CE DE GENUL LUI LINA PE TELEVIZOARE. Astia ii invart cum vor pe ziaristi. In rest ,LA LUPTA VARULE. FELICITARI,DOAMNEI ANGHEL.daca ilina a primit ordine de afara? atunci ii bai mare.

    RăspundețiȘtergere
  3. MARINE. A INCEPUT MAREA DIVERSIUNE. ACUM SA TE TI VERE. MAI A MURIT SARACU POLIACOV. DUMNEZEU SA-L IERTE.AU INCEPUT INCET INCET SA NE PARASEASCA CAMARAZII. PE ASTA TREBUIE SA SE PISTONEZE .CAND AVEM OCAZIA

    RăspundețiȘtergere
  4. OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOF, il tin minte , a fost cu mine in grupa la examen. Un tip inalt, roscovan .Dumnezeu sa-l odihneasca. Si la mine aici s-au prapadit moghina, predatu , tenovoci. Trebuie sa avem grija de noi ca altfel nu are nimeni .

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.