miercuri, 1 decembrie 2010

TATI, DE CE PLANGE MAMI ?

TATI, DE CE PLANGE MAMI ?


 
30.11.2010. Ultima zi din luna , luna prevestirilor. Am prins-o si de bucurie m-am dus la control la docor. Control de rutina.Ajung la cabinet la la 12, desi trebuia sa fiu acolo de la 10.30. La rand sunt ceva oameni, doctorul, cardiolg nu e la cabinet. Privesc la cei de la rand incercand sa ghicesc cine are probleme si cine e insotitor. E un exercitiu care ma tine ocupat. O pereche in varsta de 30 si ceva de ani, amandoi cu niste hartii in mana, doua doamne si un domn, o pereche de tineri cu o fetita mica in brate. Ma gandesc cu tristete ca au inceput cu grijile bolilor de la 25-26 de ani. Si unde mai pui ca nu au nici unde lasa copilul si au fost nevoiti sa il aduca cu ei sa il tina pe holurile spitalului. Noroc ca e o fetita foarte cuminte, frumusica, ascultatoare, la vre-o 5 anisori, Nu urla, nu tipa, nici macar nu vorbeste tare, intelege si stie ca nu are voie si sta cuminte pe pervazul ferestrei. Dupa mine mai vine un domn, cu parul vopsit intr-un negru urat, tipator, cu o privire rea, parca toti cei din jur i-ar fi dusmani. Brrrrrrr. Ma gandesc ca daca eram doctor si venea la mine cu figura aia, ii dadeam ceva sa il doara si mai tare. Bine ca nu sunt doctor. Dupa vre-o ora se pare ca a venit doctorul.
Uratul dispare pe alta usa. La un moment dat, usa se deschide si iese o asistenta. Barbatul cu copilul il vede in cabinet pe urat. “Bine domnule, nu ti-e rusine -apuca sa ii spuna prin usa- stau de doua ore aici cu copilul in brate”. Se inchide usa. Uratul a avut pile probabil si a intrat pe usa pe unde a intrat si doctorul. Asta e. Incepe sa-mi fie rusine, si eu apelasem la un amic pentru a ajunge la doctor. Daca ma striga pe mine dupa aia ? Ma hotarasc sa renunt si sa stau la rand chiar daca sunt strigat inainte. Imi e foame, sunt plecat de acasa de dimineata si trebuie sa ma intorc apoi iarasi 230 km cu masina si afara ploua. Iese uratul. Toata lumea se uita urat la el. Eu de ce as face exceptie ?
Un domn care fusese inaintea uratului, cel cu doamna cu hartiile, se intoarce, deschide usa si il intreaba pe domnul doctor: “Sa il aduc aici ? E in masina.” Domnul doctor se uita la el, ii vad fata, ii vine sa injure, mie imi vine sa rad. Ii raspunde totusi civilizat” pai daca se interneaza trebuie sa vina nu ? Ati mai auzit dumneavoastra pe cineva sa se interneze in masina ? “ Tipul pleaca lamurit. Deci trebuie sa il aduca sus.


Toti se uita cu subanteles unul la altul si se abtin sa nu rada . Tipul revine cu tataie, si vrea sa intre iarasi la doctor. Il indrum catre biroul de internari. El nu, ca i s-a spus sa vina la doctor,. II spun ca pentru internari trebuie sa mearga la usa din fata. Noroc ca se deschide usa asistentei de la internari si ii cheama colo. Tipul il cheama pe tataie, tataie ii spune ca sa se duca el, sa rezolve. Asistenta il cheama si pe tataie. Cu greu, consimte si se duce. El probabil credea ca o sa se interneze fiu-sau in locul lui, ca el are alta treaba,nu-si poate pierde timpul prin spitale.
Se deschide usa la doctor. Asistenta il striga pe domnul cu fetita. Intra toti 3. Ma uit la ceas, fac socoteala cati au intrat inainte, cat au stat, cati mai sunt inaintea mea si la un calcul al timpului stau bine. Dupa 10-15 minute, ies. Mai intai fetita, vesela, bucuroasa ca gata, s-a terminat, acuma poate sa plece acasa, si cine stie, poate i s-a promis o prajitura daca e cuminte. Si a fost, foarte cuminte. Dupa ea iese mama, si apoi tata. O vad pe doamna cu lacrimi in ochi. Fetita se intoarce spre mama si o vede plangand. Vrea sa se duca la ea, dar mama se face ca isi cauta ceva in geanta si se intoarce cu spatele la fetita, sa poata plange in voie. Fetita se intoarce catre tata. Se uita la el un pic mirata si il intreaba “ tati, de ce plange mami ? “ Il privesc si vad ca ii dau si lui lacrimile. Se apleaca , isi lasa capul in jos si incepe sa o imbrace cu hanoracul. Atunci realizez de ce plange mami. Brusc ma uit catre fereastra. Incerc sa vad daca mai ploua afara. Doamne ce mai ploua, curgeau lacrimi din cer si imi udau ochii desi stropii se opreau in geam. Am uitat de tataie si de internatul in masina . Nu se mai auzea decat ploaia si fetita care tot intreba:


“Tati, de ce plange mami?“


29.11.2010 Ultima zi din luna, luna prevestirilor.

17 comentarii:

  1. Da,s-au inmultit uritii.Uritii cei rai.Si infinit de fara simt.Circula cu masina dela guvern,desi nu mai are treaba cu guvernul.Nu bea, nu fumeaza,poate nici femeile nu-i plac.N-am zis ca-i homosexual.Dar priviti la ceilalti.Conduc niste ,,camioane",pe care le lasala la doi pasi de locul unde intra ,chiar daca -i blocheaza pe ceilalti,mint fara sa clipeasca ,chiar cu mina pe biblie,fura de rup dela stat prin intermediari din top 300,violeza constitutia, mutileaza legi,isi exerseaza ,,geniul" direct pe spatele nostru dela primirea diplomelor prin posta din locul unde si-au trimis probabil doar taxele...Ce vina are Romania ? Am facut noi ceva sa aducem lucrurile in firea lor? Unii incearca.Prea putini.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Marine,azi am avut dovada ca actuala putere are in teritoriu niste NIMICARNITE instalate in posturi de conducere,oameni mici la suflet saraci cu duhul ,aroganti si ingamfati.Azi am avut inca o dovada ca adevarata criza a Romaniei este CRIZA MORALA a societatii.Am fost rusinat si umilit cand am vazut cum se inghesuiau in fata BETIVII,ESCROCII,PROFITORII si oportunistii de ieri si de azi.Imaginea zilei de azi a fost una trista desi maretia si semnnificatia ei este fara seaman.AZI am inteles inca odata ca solutia pentru ROMANIA este lupta cu sistemul ticalosit. Un prieten.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nicu catre Marin! LA MULTI ANI ROMANE. SA AI CALDURA IN SUFLET SI SIMTIRI.AI VAZUT NEOBRAZAREA PORTOCALIILOR? NU MAI RESPECTA NIMIC.NU MAI ESTE DECAT O CALE ...BITA.TOTI POLITRUCII DIN OPOZITIE SE VAITA ;SE TAVALESC PE JOS..DAR ,LA CONCRET ..NIMIC!IERI M-AM INTALNIT CU COLEGII SINDICALISTI DE LA CLUJ.NOI INCERCAM SA NE AJUTAM SINGUI ;TINEM LEGATURA CUM PUTEM CU COLEGII DIN TARA,PENTRU CA NOI ARDELENII AVEM UN ALT FEL DE SUSPICIUNI. CAND CINEVA GRESESTE II SPUNEM IN FATA. AM VAZUT PE ECRAN TOATE JIGODIILE DE GENERALI CARE NE-AU VANDUT. AZI TREBUIA CA TOTI POLITRUCII PREZENTI LA ARCUL DE TRIUMF,SA FIE LUATI IN "FURCI" DAR CINE MAI ARE SANGE IN INSTALATIE?TU NU VEZI CA S-A AJUNS PANA ACOLO CA ONORUL SA-L PRIMEASCA AL 3 LEA OM IN STAT.(PE DRACU,AM AJUNS CA PITICILOR SA LI SE ACORDE ONORURI MILITARE).IN REST..SANATATE;CURAJ,DEMNITATE,INCREDERE CA POATE LA ANUL DUMNEZEU VA FI ROMAN.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim,
    Prietenii de regula isi spun numele , dar in fine , fiecare cum doreste . Nu stiu despre ce e vorba , inteleg ca esti dezamagit, dar nu stiu cine te-a dezamagit, Eu ? Am gresit cu ceva ? Unde s-au inghesuit betivii si profitorii ? Nu inteleg. In ceea ce priveste puterea , asa a fost mereu si cea de ieri si cea de azi si asa va fi si cea de maine . Asa sunt toate partidele politice . Poate mai sunt si politicieni mai cinstiti, dar nu partide . Asa ca ..mai avem de muncit. Mai intai cu putregatiurile dinauntrul nostru. Si abia dupa aia putem sa ne luam de putere . Nu putem lupta alaturi de putregaiurile noastre pentru ca se vor coaliza cu celelalte putregaiuri .

    Nicule LA MULTI ANI VERE . TINETI STEAGUL SUS . SUNT SI PE AICI OAMENI CARE NU SE LASA , NU NUMAI PRIN ARDEAL . NE VOM INTALNI LA JUMATEA DRUMULUI VERE .

    RăspundețiȘtergere
  5. EROINA-a fost aseara la a3. ce repede si-a revenit rotunda la fata ,draguta si ce mai combate EA-dupa 70de zile fara papa?????!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. PS si fetita pe care am vazut-o la spital era vesela, plina de viata , rosie la fata. Si la 5 ani avea o boala de inima. Sau se prefacea si ea ?
    In sufletul tau e o gaura neagra care inghite incet incet orice urma de omenie si ratiune .

    RăspundețiȘtergere
  7. BA,un erou militar care si-a dat viata -sau a ramas mutilat prin Afganistan nu ai gasit? ai pus o impostoare si indemni la onoruri militare!!impostor la impostor trage

    RăspundețiȘtergere
  8. Te roade nu ? Cine a vorbit ceva de onoruri militare ? Dar mi-ai dat o idee buna . Asteapta si in curand o sa mori de necaz . Tine aproape.

    RăspundețiȘtergere
  9. Adresele urmatoare arata si alte puncte de vedere ...

    http://www.livespot.ro/grevista-foamei-cristina-anghel-acuzata-de-impostura-crasa-dumitru-iuga-pentru-roncea-ro-la-60-de-zile-de-infometare-nu-dai-interviuri-la-presa-ci-vine-popa-sa-ti-dea-impartasania-dovada-cei-10-barbati-din-ira-morti-in-greva-foamei_41125.html

    http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010110250813/Actualitate/Impostoarea-grevista-Cristina-Anghel-a-facut-jocul-Opozitiei-dupa-care-s-a-retras-in-gluma.html

    http://dan-blog.ro/cristina-anghel-si-greva-foamei.html

    Si , mai ales , ascultati cu atentie :
    http://www.e-politic.ro/video/cristiana-anghel-s-a-intalnit-cu-ministrul-daniel-funeriu

    RăspundețiȘtergere
  10. Cum sa pui un anonim mort ? Poate un EROU necunescut ...!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mos Alecu.
    Am ascultat interviul. Care e problema ? Ce parte sau paragraf imi recoomanzi sa ascult mai atent ?

    RăspundețiȘtergere
  12. @Neacsu joi, decembrie 02, 2010 8:04:00 PM :
    "Problema" este ca articolul lui Marcus nu este o inventie ... ci o prezentare sintetizata a ceea ce spune 'eroina' ...


    mos alecu spunea...

    Aceasta postare nu se potriveste aici ... dar cred ca ar trebui sa stiti si parerea altora despre 'eroina' pe care o preamariti ... De la http://marcus64.wordpress.com/ :

    24/11/2010
    Te Cainaram Jeaba, Doamna Invatatoare, Cristina Anghel !
    Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 15:27

    Nu vreau sa comentez prea mult din motive totale de scarba fata de “rabatarea” la 180 de grade, intr-un timp record de 50 minute, a opiniilor celei care 70 de zile m-a facut sa cred ca mai sunt romani gata sa moara pentru crezul lor. Si asta pentru ca inca nu-mi vine sa cred ce am vazut si auzit cu organele mele de simt destinate acestor activitati.
    Bref, dupa ce doamna invatatoare a trait numai cu ajutorul lui Dumnezeu, gata sa moara pentru niste principii, dupa o intalnire, repet, de 50 de minute cu acest calculator de viteza pugilistica, a iesit live, imbujorata la fata, si a dat de inteles ca un asa ministru, receptiv la doleantele dascalilor, apai altu’ n-o sa ma aiba Romania in veci de veci. Ba mai mult, total lamurita in privinta bunelor intentii ale acestui cabinet (mai putin ministrul de finante), femeia in coma cauzata de respectarea de principii, a inceput sa arunce ocari caracaliene impotriva sindicatelor care habar n-au cum sa gestioneze criza din invatamant si cand ti-e lumea mai draga se retrag de la negocierile purtate cu asa mandrete de ministru dispus la orice sacrificu numai ca dascalii sa fie multumiti.
    Gata, ma opresc aici, nu inainte de a-mi aduce aminte de o replica dintr-un roman , replica pe care doresc s-o parafrazeaz cu adresa directa la asemenea….:
    Adio, fa!
    sâmbătă, noiembrie 27, 2010 5:58:00 PM

    RăspundețiȘtergere
  13. BAAAA neacsule-adio FA si pentru onor inaiteeeeeeee!!!!!! IMPOSTORII CUM SE CAUTA EI

    RăspundețiȘtergere
  14. De unde nu e , nici Dumnezeu nu cere . La asa minte , asa limbaj, asa ganduri, asa reactie.

    RăspundețiȘtergere
  15. Marine,nu mai dialoga cu toti NAROZII care folosesc un limbaj suburban descalificant pentru un barbat.BADARANII astia nu merita atentie.Misoginilor le este greu sa recunoasca ca O FEMEIE le-a dat o lectie umilitoare.BABA NOVAC.

    RăspundețiȘtergere
  16. Doamne ciudata mai e si lumea asta
    Baba Novac e barbat, iar "misoginul " de care vorbeste e femeie. Draga prietene Novac, persoana care o tot jigneste pe Cristiana e o femeie geloasa si egoista care nici nu stie ce vrea sa fie . Probabil parintii au vrut sa fie baiat si ea face acuma tot ce poate pentru a suplini ceea ce nu poate fi. Si din pacate nu reuseste sa fie nici barbat nici femeie, dar uraste toti barbatii si toate femeile care au reusit sa fie ceva si care stiu ce sunt. Eu o inteleg, trece printr-o mare drama si nu ii e de loc usor.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.