marți, 31 august 2010

SCHIMBAREA REGILOR, BUCURIA NEBUNILOR

SCHIMBAREA REGILOR, BUCURIA NEBUNILOR

A innebunit lupu’! Unde te uiti , pe toate posturile tv locale , private , nationale nu se vorbeste decat despre remaniere . Chiar si consilierii prezidentiali isi dau in petec si isi dau cu presupusul vizavi de sansele politice ale unuia sau altuia. Se fac presupuneri se da in bobi, se fac preziceri se reinterpreteaza Nostradamus, sa cauta Paul-caracatita minune , se fac pariuri, sa barfeste la colturi de strada si toti asteapta cu interes sa vada cine intra , cine iese , cine pleaca , cine vine , de parca de asta ar depinde soarta Googleloiului.
Toata suflarea romaneasca asteapta cu nerabdare sa plece ba unul ba altul pentru ca prea ne-au plictisit , enervat, lovit, furat, impilat, jecmanit, stresat, jupuit, dezbracat, mintit, si ne ajunge . PSD si PNL isi fac , programe de guvernare , motiuni, conferinte , intelegeri, pacturi, planuri de guvernare si viitor . UDMR vorbeste despre remaniere , dar nu de remanierea ministrilor lor, care si-au facut treaba in tacere , nu au facut valuri si bineineles vor ramane in picioare , pentru ca alfel, ies de la guvernare si ramane PDL-ul neacoperit . Boc strange din buze , stie ca orice s-ar intampla , Base nu poate sa renunte la el, pentru ca nu mai gaseste nicaieri un pres asa moale . Poate doar Oprea sa ii mai suporte lui Basescu atatea mojicii , dar si-a cam dat in petec cu partidul lui care nu a avut suficient bicarbonat in el .Asa ca sta linistit . Elena sta linistita , stie ea ce stie , dar e suparata ca nu poate trece peste cei trei care sunt gata sa ii sara la beregata lui Zeus pentru ea . Oricum ar fi, toata lumea vorbeste despre aceasta remaniere si o doreste . Partidele din opozitie , mai mult ca oricine .
Si ma intreb de ce ? Ce castiga Opozitia daca se face remaniere ? Dupa mintea mea, nimic , si nici noi . Ba mai mult , pierdem .
De ce ? Pentru ca dintr-o logica simpla , daca are loc o remaniere , cu cat e mai serioasa si mai profunda , cu atat sansele sa se inainteze si sustina o motiune de cenzura si deci sa cada guvernul BOC sunt mai mici .
Pai ma intreb eu asa ca prostul, daca are loc o remaniere , motiunea impotriva cui este depusa ?
-Impotriva guvernului remaniat ? Nu are cum .
-Impotriva guvernui proaspat instalat ? Nici atat .
-Atunci ? Impotriva premierului Boc ?Pai nu sunt pregatiti pentru asa ceva , motiunea are alt subiect.
Si daca lucrurile stau asa , de ce se zbate toata lumea sa remanieze guvernul ? Remaniere guvernamentala = inutilitatea motiunii , poate chiar imposibilitatea ei , pentru ca motiunea este construita pe politica unui guvern care nu mai exista deci poate fi contestata , chiar daca in parlament poate primi aviz favorabil . Si atunci, ramanem iara ca in tren .Cu legile lui Boc , cu ordonantele lui de urgenta , cu metodologiile lui si cu legea pensiilor aprobata in parlament .
Deci, ce facem , cerem remaniere ?
Ne rugam sa se fie inlocuiti Seitan si Berceanu si Videanu, si Vladescu ?
Cine ar castiga de aici ? Pai Basescu . Ar scapa de ministrii incomozi, ar face curatenie in partid, si si-ar pastra premierul-pres si pozitia .
Asa ca daca se remaniaza guvernul, nu se va schimba nimic iar cine se bucura de remaniere , va plange in continuare .
De aia spun eu voua, schimbarea regilor, bucuria nebunilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.