luni, 17 aprilie 2023

Atac la baionetă????

 

Este clar, a’nnebunit lupul, tocmai acum de Paște, cînd se taie mieii. Politicienii nostri nu mai pot dormi de grija pensiilor de serviciu sau ”speciale” cum le place lor să pună, și când spun ”lor” mă refer și la politicieni și la moderatori și analiști de toate felurile. Este ca în proverbul ăla cu nebunul și piatra aruncată în fântână. Da pofțiți domnilor săriți, că se dau premii.

Pe internet a ieșit un document, un aviz al Consiliulul Legislativ pe o ”Propunere legislativă pentru alinierea la principiul contributivităţii a pensiilor de serviciu acordate anumitor categorii din sistemul public, precum şi pentru modificarea unor acte normative (b138/14.03.2023)”. Documentul, așa cum se întâmplă în special în rândul grupurilor de socializare ale pensionarilor militari, fie FB fie WhatsApp, a fost răspândit fără comentarii, fără explicații, fără măcar un cuvințel, pentru că răspândacii de profesie atâta știu, să primească și să dea mai departe. Ei nu știe să cetește, să analizează, să vede despre ce e vorba, ei răspândește  și apoi se laudă că a fost primii care a tras semnalul de alarmă.

Sunt convins că cei mai mulți nici nu știu să caute un document pe internet, ei folosesc internetul doar pentru a transmite sau primi ”laicuri”. Cred că și Gianina din Las Fierbinți, personajul, nu actrița, știe mai multe despre internet. În fine, spuneam că a apărut acest aviz,  s-a rostogolit ca un balot de paie aprins și toți au fugit din fața lui, nu a scos unul un cuvânt.

Primind balotul, l-am urmărit și am aruncat apă pe el. A ieșit fum. Căutând numărul de identificare al proiectului,  am constatat că este vorba despre avizul dat pe un proiect de lege depus la Senat de un grup de parlamentari-senatori și deputați- neafiliați,  adică nefăcând parte din partide considerate parlamentare (precizare necesară pentru grupul ”Gianina”) care, probabil văzând cum se zbate guvernul să fenteze jalonul 215 din PNRR, s-au gândit să dea și ei o variantă de soluție pentru trecerea pensiilor de serviciu pe sistemul contributiv, căci nu e vorba de aliniere ci pur și simplu de trecere pe sistemul contributiv, cu recalculare cu tot.

Cum printre inițiatori îl văd și pe Ludovic Orban, fără a-i cunoaște pe ceilalți, trag concluzia că sunt foști peneliști, rămași fideli cântărețului la mandolină. Au măcar o calitate, își urmează solistul și în pribegie, ceea ce, fie că există și legături de afaceri sau nu,  dovedește o dâră de fidelitate, lucru greu de găsit în viața politică de Dîmbovița.

Deci proiectul, care a primit un aviz pozitiv de la CES pe data de 10.04 dar și unul negativ din partea Consiliului Legislativ pe data de 11.04,  este o variantă de aplicare a cerințelor jalonului 215 al PNRR, piatra aruncată de Ghinea.

Citind,-mă refer la cei care încă mai știu să citească o lege și probabil să mai și înțeleagă ceva din ea și mai pot citi fără să le cadă ochii în gură, PATRU pagini- avizul Consiliului Legislativ fără să cunoști textul legii, te cam ia de cap pentru că nu poți înțelege mare lucru, constați doar că membrii consiliului nu sunt de acord, că există unele urme de neconstituționalitate, că antamează aspecte care deja au fost discutate și aprobate în L4/2023 deci dublează un alt proiect, așa cum s-a întâmplat cu Plx 199, care concura un alt proiect, PLx221/2020, pe același subiect, și ca atare e posibil să fie respins de plenul Senatului, deși mai e ceva timp până acolo. Dar dacă ținem cont că uite, se primesc două avize în două zile și că guvernul încă nu a decis ce va face cu L4/2023 pentru că oul este prea fierbine și speră să îl ciocnească cineva de Paște, este posibil ca proiectul lui Orban et Co să ajungă din urmă proiectul guvernului sau mă rog, unul din ele, că deja s-a schimbat odată, urmează a doua schimbare la față.

Ei și acuma să vedem ce prevede proiectul dezbătut de cele două consilii. Trebuie reținute următoarele aspecte :

  • Proiectul vizează doar pensiile aflate sub incidența legilor 216/2015, 7/2006, 567/2004, 223/2007 și 94/1992. Pentru Gianinuța, ca să înțeleagă și ea,  e vorba de pensiile personalului diplomatic,  pensiile de serviciu ale funcţionarilor publici parlamentari, ale personalului asimilat acestora, precum şi ale personalului Consiliului Legislativ şi ale personalului din structurile Parlamentului, care desfăşoară activităţi administrative, de gospodărire, investiţii, întreţinere-reparaţii şi de deservire, pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, ale personalului de specialitate criminalistică şi ale personalului care ocupă funcţii auxiliare de specialitate criminalistică, ale tehnicienilor criminalişti din cadrul parchetelor, ale personalului auxiliar de specialitate de la instanţele şi parchetele militare, precum şi de la Secţia militară a Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari a Parchetului Naţional Anticorupţie, precum şi ale personalului conex al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă și pensiile de serviciu ale personalului Curţii de Conturi, cu excepţia celor aparţinând consilierilor de conturi.
  • Ca atare, proiectul nu vizează pensiile militare, pensiile magistraților,”indemnizațiile” parlamentarilor și nici pe cele ale  aleșilor locali.
  • Cu alte cuvinte, până și ”neafiliații”  se feresc de oul fierbinte, ei propun trecerea pe contributivitate doar a legilor ”speciale” care îi vizează pe ”căței”, auxiliari și conecși  nu și pe ”dulăi”. De militari nu se ating pentru că -vrem nu vrem-suntem în plin război, economic, politic, și -conform ultimelor dezvăluiri NATO leaks- și militar, așa că nu se leagă de militari, de magistrați nu au cum că nu îi lasă scheletele din fișetele procurorilor, iar de indemnizațiile ”de pensie” ale lor și colegilor aleși din teritorii, care le asigură voturile alături de STS, nu or fi chiar atât de idioți să se ia. Și uite așa a mai apărut o nouă inițiativă parlamentară care dorește să ”facă dreptate” și să ”rezolve inechitățile în rândul pensiilor speciale”.
  • Proiectul prevede și recalcularea pensiilor listate la art 1 bineînțeles în condițiile L263, cât o mai trăi și ea, că dacă apare noua lege a pensiilor publice  înaintea acestui proiect, e jale.

Parcă văd că o să sară în sus o grămadă de pensionari militari care o să ceară să fie și pensiile militare trecute pe contributivitate, că le-a spus lor cineva că dacă li se calculaează pensiile pe contributivitate li se vor dubla pensiile, că jalonul 215 din PNRR așa prevede, dublarea pensiilor militarilor, deci creșterea cheltuielilor cu pensiile de serviciu.

Cam atâtea ar fi de spus despre acest proiect. Este inutil să mai analizez și avizul, pentru că oricum acest proiect nu va trece,  în primul rând pentru că are aviz negativ de la Consiliul Legislativ iar în al doilea rând pentru că va fi susținut în comisii și la vot doar de cei 12 inițiatori, nici măcar useriștii nu li se vor alătura, fie și chiar din orgoliu, așa că este sortit eșecului. Drept urmare, stimați tovarăși și pretini, nu vă stricați sărbătorile Pascale cu iluzii sau temeri privind avizul Consiliului Legislativ care v-a fost livrat pe telefoane sau FB. Ciocniți-vă liniștiți ouăle, totul este sub control, a spus-o și domnul prin ministru la Focșani :  ”militarii români de astăzi sunt bine pregătiţi şi au determinarea să îşi rişte viaţa în teatrele de operaţiuni, peste tot unde este nevoie de ei şi pentru îndeplinirea obiectivelor militare şi politice ale României.”

Din această frază rostită de domnul prim ministru eu înțeleg că militarilor li s-a acordat dreptul de a face politică, de a se înscrie în partide și vor avea dreptul să candideze la funcții  administrative și politice. L-aş ruga pe domnul premier să clarifice un singur aspect, ca să nu greșească militarii interesați de viața politrucă:

PENTRU ÎNDEPLINIREA OBIECTIVELOR POLITICE ALE CĂRUI PARTID TREBUIE SĂ ÎȘI DEA VIAȚA MILITARII?

Nu de alta, dar să nu se facă cumva coadă la aur și să știe și domnii generali, colonei și de alte ”naționalități” cine le asigură gradele și sinecurile.

Nu e lipsit de interes faptul că unele ziare au ”omis” să prezinte în informarea lor,  sacrificiul militarilor pentru îndeplinirea obiectivelor politice, spunând doar că ”Nicolae Ciucă a adăugat că militarii români sunt bine pregătiți și au demonstrat că sunt dispuși să-și riște viața în teatrele de operaţiuni.” Șmecheri ăștia de la Digi 24, nu vor să afle militarii că s-a dat liber la activități politice.

Interesant este și faptul că 90% din titlurile care povestesc evenimentul de la Focșani fac trimitere la ” O femeie militar a leșinat ieri la Focșani”. Vedeți dumneavoastră ce îi preocupă pe știriștii nostri? Nu îi interesează faptul că România va plăti, acuma în plin conflict, avioane F35 care vor ajunge la noi în țară peste 10 ani,când -DOAMNE FEREȘTE poate nici nu vom mai avea armată sau țară,  uzate și terminate fizic și moral, așa cum sunt  și  plătitele  dar încă nevenitele F16.  Nu, asta nu interesează pe nimeni, dar dacă un militar (oare e corect să se mai spună femeie militar, ne bate coana Europa) selecționat, instruit, hrănit și echipat de ARMATA ROMÂNIEI leșină ”de emoție” în timp ce cuvântează primul ministru, toată presa e pe fază și titrează incidentul. 

Recomand Trustului de presă al Armatei, sau  Departamentului  pentru relația cu parlamentul și calitatea vieții personalului ca de acuma, la toate ieșirile ”în teren” ale militarilor, să regizeze câte un leșin, în felul ăsta militarii vor mai fi și ei băgați în seamă și compătimiți, că până acuma s-au săturat de înjurături și modificări de pensii.

Pentru veridicitate, pentru  cei care pricep legile, dar nu știu să le găsească pe internet, postez mai jos proiectul. Lectură plăcută și sărbători fericite!

 Doamne ajută poporul român!

UPDATE :

A plecat din lumea noastra, Gheorghe Ciuca, tatal premierului Nicolae Ciuca. Pentru ca l-am cunoscut si pot afirma in cunostiinta de cauza ca a fost un om cu totul si cu totul deosebit, imi exprim cu toata sinceritatea regretul pentru nefericitul eveniment si transmit si pe aceasta cale coondoleante familiei. Durerea celor lasati in urma nu poate fi exprimata in cuvinte. Poate doar Paunescu a stiut sa exprime ceea ce simtim toti cand ii pierdem pe enigmaticii nostrii parinti.

CAT MAI SUNTEM CAT MAI SUNT, MANGAIATI-I PE PARINTI!

In memoriam Gheorghe Ciuca

https://www.youtube.com/watch?v=jKRDVx8WeL0

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/nicolae-ciuca-dorim-sa-dotam-armata-romana-cu-toate-capabilitatile-moderne-de-care-are-nevoie-2310855

https://www.senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=b138&an_cls=2023

https://www.news.ro/politic-intern/nicolae-ciuca-focsani-vecinatate-deruleaza-razboi-uzura-razboi-lung-provocare-lumea-libera-dorim-dotam-armata-romana-toate-capabilitatile-moderne-nevoie-putea-apere-tara-video-1922403210002023041321091757

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/nicolae-ciuca-dorim-sa-dotam-armata-romana-cu-toate-capabilitatile-moderne-de-care-are-nevoie-2310855

Atac la baionetă????

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.