sâmbătă, 16 noiembrie 2019

Conferințe lacrimi și pixeli


A trecut aproape o săptămână din termenul până la al doilea tur de scrutin și tot ce au produs competitorii până acuma,  a fost nimic.
Fumuri
Din dreapta drumului spre alegeri vin numai fumuri de vedetă rock. Orban se laudă că a reușit să dea jos un consilier al fostului prim ministru și că îl doare mâna semnând demiteri. Bine, dar pentru asta nu ai nevoie de doctorat, e suficient să știi să pui degetul, atâta vreme cât amprenta nu poate fi contrafăcută cu pixeli. Iohannis se laudă că a dat jos un partid de la guvernare, după 3 ani de caznă. Bine, dar nu ar fi exclus ca tocmai această laudă să îl dea jos și pe el, pentru că dacă un președinte în funcție se chinuie 3 ani să dea jos un guvern truda  nu e tocmai constituțională și dacă cineva s-ar ține de capul lui măcar 3 luni, Klauss  ar putea constata că a săpat la propria groapă. Dar la noi nu are cine să constate măcar, că președintele în funcție s-a ținut de ghidușii neconstituționale. Și pentru că nu era de ajuns că a afirmat că timp de trei ani a luptat pentru înlăturarea guvernului PSD, la conferința de presă Iohannis a întărit afirmația, spunând că nici vacanțe nu și-a luat ca să poată supraveghea PSD-ul. Dacă asta e menirea unui președinte, atunci măcar să schimbăm Constituția din 5 în 5 ani  și să o adaptăm pe calapodul fiecărui ”ales”.
Pe partea stângă a drumului, coana Viorica joacă teatru de revistă, din ăla cu lacrimi și gesturi care impresionează gospodinele amatoare de telenovele. După un sex pardon CEx cu familia Vasilescu, doamna ex-primministru apare în fața lumii, flancată, ca să nu spun păzită de proaspeții regenți ai partidului și își reafirmă credința că va câștiga alegerile. Este incredibil cât tupeu poate să aibă să apară după scandalul cu Manda și să afirme că nu a fost nimic, deși toată lumea care era lângă ea știe că minte, că adevărul e altul, și –mai ales- că există înregistrări cu circul și lacrimile de crocodil, imagini care vor ieși cândva la suprafață. Păi numai dacă privești fața doamnei Firea pe timpul spiciului biciclistei și realizezi că așteaptă cu nerăbdare să dea lovitura de presă. Oricum, doamna Viorica s-a dat de gol când a ales să apară  la conferința de presă flancată de soții Vasilescu și nu de  Fifor, Teodorovici, Daia și cei care o flancau până acuma. Ce căuta Manda acolo? Păi ce să caute, fuse plantat TOCMAI CA SĂ INFIRME SCANDALUL CARE AVUSESE LOC despre care se așteptau întrebări. Să infirme ? Nimeni din stafful de campanie nu a realizat că tocmai prezența lui Manda acolo va confirma faptul că ”zvonurile” privind reproșurile ”proastei” și plecatul din ședință au fost reale, așa cum s-a anunțat pe surse? Dacă nu s-ar fi întâmplat nimic din cele scurse pe surse sau erau băieți deștepți, îl plantau pe Manda undeva în spatele grupului, acolo unde îi e locul ca parlamentar european și biet președinte de filială județeană, eventual acolo unde erau și Fifor, Stănescu, Kati, și alți baroni locali. Dar nu, el trebuia să fie acolo, în dreapta doamnei, ca să poată combate cu lașitate tot ceea ce deja se știa că se întâmplase. Prost regizor, prost scenariu, proastă piesă, proști actori, ca să îl citez pe domnul Manda. Flancarea doamnei Viorica de soții Vasilescu   a vrut să arate tuturor  și că s-a schimbat Garda la Palat.
 Cu cască și fără bască
Și pentru că circul candidaților nu era suficient, presa face și ea circul ei. După cele două conferințe de presă ale celor doi candidați românii și-au reamintit importanța pixelilor în Campania electorală, grație echipelor de campanie.  Pentru cei care uitaseră de Băsescu și ”mâna lui Dumnezeu”, a apărut o nouă șopârlă. Pentru a arăta românilor că avem un candidat mai prost ca altul, că niciunul nu e în stare să vorbească singur, neținut de mână, nesupravecheat și fără să i se sufle,  staffurile de campanile i-au dotat pe candidați cu cască de protecție. La Iohannis casca e mică, abia vizibilă, adusă probabil din America, odată cu șapca. Fotografia cu cască a făcut repede turul  internetului și partizanii albi și roșii au început să se învinuiască reciproc.La Conferința de presă, un jurnalist (care probabil a văzut casca din urechea împricinatului, l-a întrebat dacă are cască. Iohannis s-a jurat că nu copiază, dar nu a vrut să și demonstreze, tinând urechile bine lipite de cap.  Un partizan al împricinatului însă vine cu o fotografie făcută din lateral după conferință, pe hol, pentru a proba că ”șefu” nu are bască, sau cască, pardon, dând vina pe pixeli.  Păi ce faci Bobiță? Sacrifici porcu, mergi acasă, te speli pe mâini și vii apoi și ne arăți că nici porc nu ai tăiat nici șoricul nu îți place? Vino frate cu poze de la locul faptei, nu cu povești după 20 de ani, ca Dumas. Oricum cu cască sau fără bască, tot mai bună casca ”Olguța” pe care Dăncilă o folosește la conferințele de presă. Dacă Iohannis poate contesta faptul că i se suflă în cască, Viorica nu poate nega faptul că Olguța i-a suflat temeinic la conferință,de vreme ce  numai eu am constatat de 4 ori că aceasta sufla fără jenă, cu impertinență și uite că nimeni nu i-a luat gâtul. Domne ce rea e lumea asta, să îl învinuiești pe un candidat că  i se suflă în ureche, dar să nu vezi când celuilalt i se suflă în ciorbă. Mânărie pe față!
Alt scandal, aceeași Românie
Pentru că scandalurile din USR și PSD nu erau suficiente, a mai apărut unul și în PMP. Paleologu candidatul susținut de PMP- așa cum a fost susținut și Diaconu de Pro România  și A.L.D.E.- a răbufnit la ”Cafeneaua Nației” , o emisiune de bârfă pe marginea șanțului politicii românești,   spunând că ” ”Turcescu e problema internă a PMP, să se spele cu el pe cap. Slavă Domnului, nu sunt în PMP şi nu am de gestionat asemenea persoane. A fost constant împotriva candidaturii mele”.Imediat, Turcescu, care nu  a fost dus la biserică de multe ori, după cum se exprimă, l-a interpelat, unde altundeva decât pe facebook, acolo unde toți pisicii se dau tigri : ”Ia uite unde era...
Continuarea pe cuiul Catarii 

Conferințe lacrimi și pixeli

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.