marți, 4 aprilie 2017

România, stat unitar

JUSTITIA LUI TOADER
Cine a spus că România nu este un stat unitar? Să vină încoace, că îl mănânc.
Sunt la noi politicienii toţi la fel, cum fură unul fură toţi, indiferent de partid? Sunt !Se strâng ei ca un pumn când e vorba de interesele, imunităţile şi salariile lor? Se strâng. Se unesc  ei şi fac alianţe împotriva anusului ori de câte ori le e greu la alegeri şi apoi se aruncă din barcă unul  pe altul? Se !
S-a dus dracu toată economia? S-a dus. Nu poate să spună nimeni că a fost distrusă industria chimică, dar a rămas în picioare cea metalurgică. Nuuuu, au picat toate. Avem cumva agricultură şi nu avem industrie?  Nuuuuuuuuuuuu, nu avem nici una nici alta, deci există unitate.
S-a dus… de suflet sănătatea, ne pleacă doctorii peste hotare iar bolnavii mor în sălile de aşeptare  din lipsă de personal ?Nici o problemă, nici învăţământul nu e mai bun, apărarea a ajuns la pragul care altă altă era  egal cu “nimicit”, sau “scos din luptă”.
Am rămas fără flotă la Marea Neagră?  Am rămas, dar nici la munte nu mai avem păduri, aşa că nu avem de ce să fim supăraţi.
Ne bat toţi la fotbal?  Ne bat dar nici la gimnastică nu am mai rupt inima târgului.
Păi atunci de ce se supără unii şi spun că e ţara în pericol, că se rupe, că se scindează, că nu mai este unitate, că ne pierdem  statutul? Nu ştiu cred că unii vorbesc fără să gândească.
Uite, de exemplu domnul Toader, ministrul justiţiei, tocmai a terminat de prezentat sinteza raportului privind evaluarea parchetelor. A spus omul din capul locului că nu l-a înfluenţat nimeni, că raportul este propriu şi personal, că tot ce scrie acolo e scris de el? A spus.  Să spun sincer, mă speriasem. Credeam că va face notă discordantă cu raportul privind teza de doctorat a Luuţei şi ne făceam de râs tocmai în justiţie, tocmai acum când domnul Klemm venise să elogieze colaborarea dintre SUA şi Justiţia română. Dar nu a fost aşa. Domnul Toader nu a dezamăgit. Ca şi în raportul privind plagiatul, faptele au fost prezentate corect.
S-a constatat  atunci că au fost pagini plagiate? Da, dar s-a constatat  şi acuma că a fost  depăşire de competenţe.
S-a constatat atunci că lucrarea nu avea nici o valoare ştiinţifică? Ei şi, s-a constatat şi acuma că a fost încălcată constituţia.
Şi atunci şi acuma însă, arbitrul a constatat că deşi mingea a intrat în poartă, nu a intrat cu toată circumferinţa, deci nu a fost gol, Luluţa şi-a păstrat şi titlul de doctor, şi funcţia.
Vorbea domnul Toader în cuvântul său plin de pilde şi poveţe de faptul că nu există unitate de interpretare a legii? Vorbea, dar de fapt a dovedit că există, pentru că decizia sa a fost ca toate deciziile din justiţie care fac deliciul presei, împotriva logicii,  şi   argumentelor prezentate în material, ca un anus contra naturii. Să mă ierte domnul profesor de drept dar cam aşa s-a prezentat recomandarea sa după prezentarea sintezei. Şi atunci de ce a mai ţinut o oră această prezentare ? Doar aşa ca să fie bătaia de joc şi mai mare, ca să arate că poate fi şi el cinic, nu numai Klemm, Iohannis sau Kovesi? Păi nu trebuia să ne chinuie o oră, putea spune de la început: “Oameni buni, eu şi prietenul meu Klemm am hotărât: viaducte, nu, apeducte da! “Apoi putea să prezinte argumentele  cui voia el, sau cui mai stătea acolo. Dar nu, el a ţinut să îşi prezinte mai întâi constatările, ca să vadă lumea că nu e prost, e doar cinic, proştii suntem noi. Domnul Toader consideră că în felul ăsta şi – a  salvat onoarea, pentru că a scris în raport ce a vrut el. Dar de fapt şi-a bătut joc de ea, pentru că a scris una şi a concluzionat împotriva propriei opinii. Mai mare bătaie de joc nu se putea.
Domnule  profesor, sunt foarte curios cum veţi fi întâmpinat la cursuri de studenţi, dar probabil aveţi studenţi după prototipul  lui Andrei  Popa sau al Ninei Răileanu, deci  nu e cazul să vă faceţi probleme, vă vor primi cu urale.
Domnule Ministru, eu zic că sunteţi un eminent profesor de drept, un strălucit  judecător, un om de onoare, un justiţiar desăvârşit, un ministru independent şi incoruptibil,  cel mai bun exponent al dreptului românesc şi consideraţi că am continuat aşa pe 16 pagini, pe care nu vi le prezint, am făcut doar sinteza,  dar e timpul să vă retrageţi, nu mai aveţi ce căuta nici în faţa studenţilor nici în fruntea justiţiei.
Asta dacă chiar mai aveţi un dram de onoare. Dacă nu, daţi-i înainte aveţi toate şansele să faceţi carieră în politică, astăzi aţi dovedit că aveţi tupeu.


România, stat unitar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.